коя е най-екзотичната кола която бихте карали всеки ден?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: коя е най-екзотичната кола която бихте карали всеки ден?
предлагам заглавието на темата да се смени на - СЛЕД новогодишен спам
Ми примерно за разлика от всички за които говорите - Е екзотика , 4х4 , 5 метра дълга на 2 широка , 500 литра багажник ... 0-200 за 11,3 сек
Не знам дали ще мине през релсите на Баучър и Милин Камкък ... също така не знам като си я паркираш пред блока , дали факотра - крадяаемост ( ебати термина) дали ще даде точки в минус.
Иначе - да , това е най-практичната екзотика . Колко е красива задницата е друг въпрос

BadAngel написа:acho.rs написа:И да не съм отново офтпик - Ферари ФФ - няма по-пригодна за ежедневието екзотика , която не е тежък слон като Континентал ГТ .
не се ли притесняваш, че няма да можеш да го караш в бг?
а и като се строши нещо и изобщо с обслужването няма ли да имаш проблеми?
иначе е 4х4.. има добър рейтинг при пичките и става за хилтън
ще можеш ли да си го караш всеки ден наистина? да си ходиш на работа и в мола с него?
според мен най-правилния отговор на темата, зададена по такъв начин е нещо в духа на БМВ, МЕРЦ и нисан наистина, защото по-екзотичните са трудни за каране 24/7 всеки сезон
Ми примерно за разлика от всички за които говорите - Е екзотика , 4х4 , 5 метра дълга на 2 широка , 500 литра багажник ... 0-200 за 11,3 сек

Иначе - да , това е най-практичната екзотика . Колко е красива задницата е друг въпрос

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Е кво значение има дали ще е екзотика в Монако, или в Русе? Тя или е екзотична, или не. То ако обсъждаме от тая гледна точка, значи всяка една нова кола на известна и добра марка трябва да е екзотика, заради невъзможността на средностатистическия българин да си позволи да кара подобна. Въпроса на Алекс според мен би следвало да се разглежда така: коя от екзотичните коли бихте избрали да карате всеки ден, с оглед на това да е максимално функционална (под това разбирайте да може да возите детето си до училище; да може след работа да напазарувате с жената, без да се чудите къде да оставите покупките; да може да се разходите с 2ма-3ма приятели някъде извън града), като се допускат и автомобили като Порше ГТ3 РС примерно, естествено ако прецените, че няма да возите повече от 1 човек, не ви трябва място за багаж и т.н. (в което силно се съмнявам. При условие да имам само един автомобил няма да избера такъв, че в определени ситуации да ми се налага да ходя пеш, само и само да го притежавам и да си правя кефа през останалото време).
Ето го първото мнение:
alx написа:колата ви е единствена (нямате други) и ви е за всички цели, всеки ден, 365 дни от годината в българия.
като се има напредвид сигурност, надеждност, проходимост, динамика, крадяемост и тн. специфични изисквания за родината.
предполагаме че имате пари да я подържате
Като ми кажат екзотична кола се сещам веднага за Гъмперт Аполо, Вайсман и подобни лимитирани екземпляри ... Да ти кажа, честно дори ферарита, ламбота и поршета не ми бият на екзотики, ако трябва да следвам твоята логика. Сигурно не съм прав, но ...
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Всъщност за още неразбралите най-смилаемо перефразирано заглавието на темата би трябвало да е "до колко екзотична кола бихте карали всеки ден и коя е тя"
За мен възможностите са :
Ferrari FF/California - ако искам наистина екзотика
BMW M3/M6 - ако искам нормална кола
Range Rover Autobiography - ако искам или ми трябва джип

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
jordanov написа:Като ми кажат екзотична кола се сещам веднага за Гъмперт Аполо, Вайсман и подобни лимитирани екземпляри ... Да ти кажа, честно дори ферарита, ламбота и поршета не ми бият на екзотики, ако трябва да следвам твоята логика. Сигурно не съм прав, но ...
Я, след 25 страници някой се сети, че има разлика между скъпа и екзотична кола

Един Вайпър, Корвет или друг американец тук са редки, но НЕ са екзотика... те дори не са и толкова скъпи (щото евтина "екзотика" не се сещам да има)- къде ги слагате...
Едно Ламбо, Ферари, ГТР, някоя тунингован модел и подобни са скъпи, бързи, сравнително рядко срещани (е, не толкова рядко), но НЕ са екзотика, освен единични модели разбира се...
Някой Гъмперт, Вайсман, Ф40, Ламбо ЛМ002 или Кънтач (или както там се пише), някой дрът кош от 30-та година и подобни- те са екзотики... Ама екзотиката не става за каране всеки ден в общият случай...
Реално погледнато екзотика е скъпа и рядка кола- дали малко произведени ("малко" да се разбира максимум няколко стотин броя), дали малко останали вече, но определено шанса да видиш такава на улицата е от минимален към никакъв... Я да питам колко от вас са виждали Ф40 в движение

DrivinGGoD написа:Всъщност за още неразбралите най-смилаемо перефразирано заглавието на темата би трябвало да е "до колко екзотична кола бихте карали всеки ден и коя е тя"...
така прочетено смятай, че поне 70% от народа тук кара екзотики- нали е с условие, че може да се поддържа... а като чета как се поддържат масово колите тук повечето не заслужават и ВАЗ 2101 да карат

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Просто някое Порше 911.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ms написа:jordanov написа:Като ми кажат екзотична кола се сещам веднага за Гъмперт Аполо, Вайсман и подобни лимитирани екземпляри ... Да ти кажа, честно дори ферарита, ламбота и поршета не ми бият на екзотики, ако трябва да следвам твоята логика. Сигурно не съм прав, но ...
Я, след 25 страници някой се сети, че има разлика между скъпа и екзотична кола99,5% от изброените до тук са просто скъпи, луксозни, бързи и какво ли не още, но не и екзотики...
Един Вайпър, Корвет или друг американец тук са редки, но НЕ са екзотика... те дори не са и толкова скъпи (щото евтина "екзотика" не се сещам да има)- къде ги слагате...
Едно Ламбо, Ферари, ГТР, някоя тунингован модел и подобни са скъпи, бързи, сравнително рядко срещани (е, не толкова рядко), но НЕ са екзотика, освен единични модели разбира се...
Някой Гъмперт, Вайсман, Ф40, Ламбо ЛМ002 или Кънтач (или както там се пише), някой дрът кош от 30-та година и подобни- те са екзотики... Ама екзотиката не става за каране всеки ден в общият случай...
Реално погледнато екзотика е скъпа и рядка кола- дали малко произведени ("малко" да се разбира максимум няколко стотин броя), дали малко останали вече, но определено шанса да видиш такава на улицата е от минимален към никакъв... Я да питам колко от вас са виждали Ф40 в движениеМай никой... или почти никой- я има и 10-20 човека в тая държава дето са виждали Ф40 в движение... Е, тогава Ф40 може да го сложим за "екзотика" лесно... Ама не може да нареждате разни други кошове дето се произвеждат с хиляди, че и с десетки хиляди до Ф40
DrivinGGoD написа:Всъщност за още неразбралите най-смилаемо перефразирано заглавието на темата би трябвало да е "до колко екзотична кола бихте карали всеки ден и коя е тя"...
така прочетено смятай, че поне 70% от народа тук кара екзотики- нали е с условие, че може да се поддържа... а като чета как се поддържат масово колите тук повечето не заслужават и ВАЗ 2101 да караттоест Е36/46 е екзотиката дето я карат всеки ден
ЛамборГини 570-4 , Супелегера , Валнетина Балбони - викаш не са екзотики

За Ферари и Ламборгини е ясно какви коли са , но аз се чудя 911 Турбо дали е екзотика , след като е част от семейството на 911 Карера , което си е точно спортс кар .
а най-важния извод от темата е
че всяка жаба трябва да си знае гьола
няма как софийски дришльо като мен да съжителства със суперекзотика
и така.. не можах нищо да избера
че всяка жаба трябва да си знае гьола
няма как софийски дришльо като мен да съжителства със суперекзотика
и така.. не можах нищо да избера
No bling at the Ring
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
не се подценявай, Ангеле ... екзотиката не е достигнала твоето ниво, не ти нейното.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
jordanov написа:не се подценявай, Ангеле ... екзотиката не е достигнала твоето ниво, не ти нейното.
хаха паднах от стола

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ей този хибрид между Волга и БМВ бих карал с кеф всеки ден!
:
http://forums.f-e-n.net/viewtopic.php?t ... 272ac594a5

http://forums.f-e-n.net/viewtopic.php?t ... 272ac594a5

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
DrivinGGoD написа:Всъщност за още неразбралите най-смилаемо перефразирано заглавието на темата би трябвало да е "до колко екзотична кола бихте карали всеки ден и коя е тя"![]()
и аз така го разбрах. тука всички така подходиха, все едно ходят до супер макета с кьонигсег и карат м5 с нежелание като нещо се счупи по него

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
като гледам повечето мнения хората отговарят на въпроса 'С коя кола бихте си удължили оная работа'
Иначе по темата моя бих го удължил с едно М3 (;

Иначе по темата моя бих го удължил с едно М3 (;
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Едно семпло (разбирай жълто) рюфче 

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
RR Phantom 2 doors

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
///peter написа:Едно семпло (разбирай жълто) рюфче
много добре, не се бях сетил
сменям М5цата с това