избор на банка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: избор на банка

Мнение от ivanski_2 » 14 Юни 2024, 16:05

M17cH написа:
ivanski_2 написа:
M17cH написа:...

За мен това е груба грешка, парите за спешни случаи само в брой при мен, има една камара сенарии при които няма да може да си ги изтеглиш от банкомата/банката и тогава какво правим = нямаш кеш за спешни случаи.

Колко пък пари в брой ти трябват? Не си спомням колко легално можеш да плащаш в брой но не бяха твърде голяма сума, тъй че...
Тия пари за мен са тип ако си загубиш работата или нещо по вкъщи трябва спешно да се ремонтира, идеята е да не се пипат фондовете които може в дадения момент да са на червено...

Питай хората в Украйна колко точно в брой са им потрябвали :mhihi:
Да беше това единствения пример, но не е....
Нищо де, всеки си преценя :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Юни 2024, 16:26

Банките дори и в Украйна не са спирали. Като тръгнеш да бягаш в такава обстановка, ще бягаш с куфарите с пари ли... дали няма да си най-лесната и желана мишена?

Иначе по темата, от както има доходност, предимно американски и европейски облигации по цялата крива (с акумулиращи ЕТФ-и), като май най-много ми са 3-7 годишните.
От едно 10на години се опитвам да държа 5-10% в злато/сребро/платина. Нищо супер сложно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 14 Юни 2024, 17:06

Аз в момента имам всичко на всичко 30 лева кеш. До оня ден се разкарвах с 3 лева на стотинки, ама не помня от къде се появиха тези 30.

Да попитам и аз, къде в момента дават добра лихва да държиш някакви къси пари? В Революта имам чувството, че лихвата намаля с дни/седмици.

Колегата с Degiro, в какво точно си държиш голяма част от спестяванията там?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Юни 2024, 18:08

Това, което е в Револют е лесен достъп до точно държавни облигации, като прибират към 1%? такса. Лихвите навсякъде най-общо зависят от съответните централни банки т.е. няма как да са коренно различни за съответната валута на различни места.

Най-добре питай в твоята бг банка дали имат инвестиционен фонд, който инвестира в краткосрочни европейски държавни облигации на страни от еврозоната.
Това е най-лесно достъпното и нискорисково за някой, който не иска да задълбава в материята... а тя като всичко е заешка дупка без дъно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Юни 2024, 20:11

Аз не успях да разбера колко пари се водят за спешни случаи? Говоря за кешовица.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 15 Юни 2024, 0:32

Наскоро май бях мернал за някакви депозити в пощенска, късето лихвата беше над 0%, но така и не съм седнал да ги видя. Иначе където и да гледам депозити още са си кръгла 0 :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Юни 2024, 4:36

ПИБ ми предлагаха тия дни на 1%

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Юни 2024, 8:59

c04 написа:Наскоро май бях мернал за някакви депозити в пощенска, късето лихвата беше над 0%, но така и не съм седнал да ги видя. Иначе където и да гледам депозити още са си кръгла 0 :mhihi:

ДА, имат едно ново, 'инвестиционно предложение' под формата на депозит. Бях го описал в темата с инвестициите май...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 17 Юни 2024, 9:34

Spit-Fire написа:Колегата с Degiro, в какво точно си държиш голяма част от спестяванията там?

Държа всичко във VWCE. За сега не се оплаквам, но в тоя бул маркет(или не) всеки е финансиво гуру.
Фонда има TOB 1.32%, което е проблематично, но туйто. Някои заобикалят тоя данък като инвестират в IWDA + EMIM (88%/12%), където трансакцията ти струва 0.12%, и ти дава горе-долу същия експоужър като VWCE all world.

А иначе за кеш, и аз бая не нося нищо... последните 2 години дали са минали повече от 200евро през ръцете ми... Така че парите са спешни случаи не ги броя като задължително кеш пари, а такива които не са инвестирани. Аз държа 5 работни заплати, всичко над това отива във фондовете. Ако изхарча нещо от тия заделени пари, първо попълвам до 5 заплати, чак след това прехвърлям към фондовете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Юни 2024, 12:37

Spit-Fire написа:Аз в момента имам всичко на всичко 30 лева кеш. До оня ден се разкарвах с 3 лева на стотинки, ама не помня от къде се появиха тези 30.

Да попитам и аз, къде в момента дават добра лихва да държиш някакви къси пари? В Революта имам чувството, че лихвата намаля с дни/седмици.

Колегата с Degiro, в какво точно си държиш голяма част от спестяванията там?

И аз така бях , когато преди седмица отидох да купя храна за кучето и на терминала светна някакъв проблем.
Добре, че имах някакви "в брой".
Помислих си, че нещо терминала им се е повредил и влязох в "Билла". И там греда и се обаждам на банката.
Оказа се, че тези от банката, наред със всякакъв спам и глупости са ми изпратили съобщение, че си променяли бранда от Виза на Мастеркард и картата няма да е активна сляд някакво време и е издадена нова карта.
А аз си гледам картата е валидна до 02/25 година.
Ами ако обичайно , както си зареждам гориво и отида на касата после и какво става, нямам пари в брой, не работи картата- източете си горивото.
Това е онази червената банка уни кредит .
И като цяло, не съм доволен от услугите им.
После 2 дена чакам да се появи картата в банкирането и още незнам си колко време за 3д код

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Юни 2024, 13:36

Изпратили са мейл и то не един, изпратили са и съобщения в мобилното банкиране, известия пак там.... И то не в рамките на 2 дена. Кампанията тече повече от месец.
Това че не си обръщаш внимание на нещата щото били "глупости" не е проблем на банката. Съответно...кеша е най-доброто :)) Лошо нема.
Аз съм в същата, ама проблем не съм имал със смяна на картата.
Човека пита колко време ще му върнат парите ако му ги земат мошеници и каква е процедурата, вие почнахте да му обяснявате как требвало да прави....и как го правите вие самите.
Хм,хм...

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 17 Юни 2024, 14:05

M17cH написа:
Spit-Fire написа:Колегата с Degiro, в какво точно си държиш голяма част от спестяванията там?

Държа всичко във VWCE. За сега не се оплаквам, но в тоя бул маркет(или не) всеки е финансиво гуру.
Фонда има TOB 1.32%, което е проблематично, но туйто. Някои заобикалят тоя данък като инвестират в IWDA + EMIM (88%/12%), където трансакцията ти струва 0.12%, и ти дава горе-долу същия експоужър като VWCE all world.

А иначе за кеш, и аз бая не нося нищо... последните 2 години дали са минали повече от 200евро през ръцете ми... Така че парите са спешни случаи не ги броя като задължително кеш пари, а такива които не са инвестирани. Аз държа 5 работни заплати, всичко над това отива във фондовете. Ако изхарча нещо от тия заделени пари, първо попълвам до 5 заплати, чак след това прехвърлям към фондовете.

Ясно, мерси, то значи и аз го правя същото ама в IBKR.

А за УниКредит-а, това не знам как може някой да си го причинява :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 17 Юни 2024, 14:47

Моджо написа:Човека пита колко време ще му върнат парите ако му ги земат мошеници и каква е процедурата, вие почнахте да му обяснявате как требвало да прави....и как го правите вие самите.

Като във всяка друга тема, така и тук..................
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Юни 2024, 15:02

Моджо написа:Изпратили са мейл и то не един, изпратили са и съобщения в мобилното банкиране, известия пак там.... И то не в рамките на 2 дена. Кампанията тече повече от месец.
Това че не си обръщаш внимание на нещата щото били "глупости" не е проблем на банката. Съответно...кеша е най-доброто :)) Лошо нема.
Аз съм в същата, ама проблем не съм имал със смяна на картата.
Човека пита колко време ще му върнат парите ако му ги земат мошеници и каква е процедурата, вие почнахте да му обяснявате как требвало да прави....и как го правите вие самите.

Изпратили са ми едно съобщение, с което да ми кажат, че имам издадена карта и да ходя да си я взема + още едно напомняне.
И да, глупости са, след като на картата ми пише "Валидна ДО 02/25.
От същата банка получавам всеки ден поне по едно съобщение за някакви застраховки, други неща и тн, които не ме интересуват.
Интересуват ме само транзакциите.
И да, проблем на банката е, което прави мой проблем.
Имам карти и в други банки и до сега един проблем не съм имал освен с тази!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Юни 2024, 15:09

Значи аз съм им некъв топ клиент след като имам много съобщения за подмяна на картата и знам за това от повече от месец. Отделно личен банкер тва онова... Ся верно още откак бяха биохим съм клиент, ама чак специален не съм.
Поща получавам само месечен бюлетин, в мобилното почти нищо освен транзакциите . Тоя спам дет му викаш също се менажира. Ваша си работа колко се интересувате от парите си от банката където са.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата