Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Имотният пазар
msi200 написа:Да напомня, колко успешно БНБ-то надзираваха КТБ
Факт. БНБ-то като ги питаш винаги всичко е наред, в същото време за последните 15 години имахме 2 банкови кризи вече, изглежда и 3та се задава. Абсолютно безполезен орган, управляван от мутри, както всеки друг.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Инфлацията не идва от повече харчене, нито растящите цени на имотите водят до инфлация... те са следствие от нея.
След 96, аз не знам да е имало банкова криза в България... банковата ни система винаги е била много по-стабилна от всички страни наоколо.
След 96, аз не знам да е имало банкова криза в България... банковата ни система винаги е била много по-стабилна от всички страни наоколо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
На майтап пуснах искане за ипотечен кредит за 300к лева, за 20 години. Обявиха ми вноска за днес 1700лв/м, топ.
Колко ще е след 3 или 5 години, никой не знае, но с лекота ще мине 2к лв ми се струва дори при само 1-2% повишение на лихвите.
И това не е голям заем, масово се теглят доста по-сериозни суми около 300-400к+ лв и ми се струва, че дори без повишение на лихви, в даден момента някои хора ще изпищят, ако останат без доходи дори за малко време. А повечето имат колИ и какво ли не.
Колко ще е след 3 или 5 години, никой не знае, но с лекота ще мине 2к лв ми се струва дори при само 1-2% повишение на лихвите.
И това не е голям заем, масово се теглят доста по-сериозни суми около 300-400к+ лв и ми се струва, че дори без повишение на лихви, в даден момента някои хора ще изпищят, ако останат без доходи дори за малко време. А повечето имат колИ и какво ли не.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:То за това се тегли за 30-35 години![]()
Нали се изплащаше за 10-12-15?
Последна промяна alekangg на 05 Дек 2023, 16:51, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
alekangg написа:На майтап пуснах искане за ипотечен кредит за 300к лева, за 20 години. Обявиха ми вноска за днес 1700лв/м, топ.
Това излиза, че от 300 ще върнеш 408. Доста е и то на сегашните "ниски" лихви.
I love the sound of V8 in the morning...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
msi200 написа:alekangg написа:На майтап пуснах искане за ипотечен кредит за 300к лева, за 20 години. Обявиха ми вноска за днес 1700лв/м, топ.
Това излиза, че от 300 ще върнеш 408. Доста е и то на сегашните "ниски" лихви.
Това е цифрата за сега, при 90% кредитиране, ако е по-малък процента на кредитиране щяла да падне и вноската уж.
Не знам и кой взима за 35 год, надали всички на 25 имат доходи от 5-6к чисто и нагоре, защото няма как да стане иначе да ги одобрят за 2к нагоре вноска било то и за 30+ години.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
На 300 000 в момента вноската за 20 години е 1600 лв по-скоро.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
TNT написа:Във форума даже за 8
Ако мене ме визираш, моя кредит беше далеч далеч по-малък от 300к
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Т.е. за една и съща сума, която обаче е различен % на кредитиране, вноската е различна? Това пък как и защо
?

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ildivvy написа:Т.е. за една и съща сума, която обаче е различен % на кредитиране, вноската е различна? Това пък как и защо?
Винаги в било така, едно да да дадеш 10% от цялата сума за имота и друго 40% или 60%, съответно риска за банката пада и оттам лихвата.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
TNT написа:Във форума даже за 8
Моя на времето го изплатих за 5 години 6 месеца и 19 дни.

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Еми на времето цените бяха нормални и за няколко години с пот на челото се изплащаше апартамента, както би трябвало да е. Ся някви шарани 30 години си дават половината заплата да живеят в манастирски 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Брокерите искали някакво регулиране на бранша им... Не камарата, която им готвят, а нещо по-така... Щяло да има конфликт с нея и правилата и.
Ex: 96' BMW318ti