НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Exclusive89 » 06 Яну 2026, 22:36

drago_pavlov написа:Още по-жалко е, че е спрял шоколадите на сайта, а бяха топ!

Спрял ги е окончателно или за определен период? Защото му писах след черният петък, че отново искам да поръчвам за Белгия, и ми каза, че покрай черният петък имали доста работа.. казах му драсне след като се поуспокоят нещата, но все още нямам отговор. Може би, зашото ги е спрял :( :bcry: :bcry:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Яну 2026, 0:24

Шоколади няма от поне 2 години, ако не станаха и 3 вече :dunno: Цените на какаото станаха г/д като на златото, а знаете че той няма да сложи боклук, тоест ако тръгне да ги прави като хората ще трябва и неговите цени да са такива. А и преди това трудно ги продаваше щото народа не си пада по качеството толкова колкото твърди... Та ликвидира нещата там, мисля и машините продаде, та не чакайте шоколад :cry:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 07 Яну 2026, 0:31

Говорите за нормален шоколад, от течния си има и си е супер
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 07 Яну 2026, 1:14

ivanski_2 написа:Говорите за нормален шоколад, от течния си има и си е супер

От него поне разгеле има :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 07 Яну 2026, 10:05

b_u_b_o написа:Сега загледах алулозата в iHerb, тя бая солена излиза. А предимството пред бленда на стевия с еритритол който Иво продава ми се вижда само в карамелизирането, тоест в крем карамел и брюле. :dunno:

На фона на бг сайтовете си е без пари :mhihi:
Тук е 60-70 лв за 450 грама:
https://www.aptekadetelina.bg/keto-pods ... 454-g-prah
https://www.silabg.com/bg/33701-nutricost-allulose.html
https://www.emag.bg/hranitelna-dobavka- ... DWK4DBYBM/

Абсолютно същата в iHerb e 30 лв :mhihi:
https://bg.iherb.com/pr/nutricost-pantr ... 4-g/132294

Аз ще поръчвам тази, кило и 300 за 60 лв:
https://bg.iherb.com/pr/micro-ingredien ... 1-g/142762

Но чакам едни спагети, които ще са налични утре...

Иначе за предимствата не знам... Скоро пробвах ореховки с еритритол и станаха пълен боклук... Истинските са меки отвътре и гладки и хрупкави отвън. Тия с еритритола стахана на кокал и рошави като таралежи. На вкус също бях ужас заради тоя охлаждащ ефект...
Та затова се разрових за други алтернативи. Ще видим какво ще стане.

b_u_b_o написа:Шоколади няма от поне 2 години, ако не станаха и 3 вече :dunno: Цените на какаото станаха г/д като на златото, а знаете че той няма да сложи боклук, тоест ако тръгне да ги прави като хората ще трябва и неговите цени да са такива. А и преди това трудно ги продаваше щото народа не си пада по качеството толкова колкото твърди... Та ликвидира нещата там, мисля и машините продаде, та не чакайте шоколад :cry:

Според мен проблемът не беше цената... Неговите бяха 8 лв доколкото си спомням. Една милка вече е 5 лв. Дори 10-12 да ги направи пак не е голяма драма. Но като единственият вариант е да поръчваш през сайта и си е възпиращо... Никой няма да поръча един шоколад и да се занимава с куриери и т.н. А да поръчаш 10 става цифра и си викаш еее 100 лв за шоколади... А и като имаш 10 в шкафа заминават за 1 седмица :mhihi:
Ако ги имаше в търговската мрежа да си купиш 1 когато решиш щяха да имат по-голям успех.
Аз лично по-често съм купувал негови продукти от магазина в Ринга, отколкото от сайта...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 07 Яну 2026, 10:49

ivanski_2 написа:Говорите за нормален шоколад, от течния си има и си е супер

Е, щом има от течният, начии всичко е точно :yes:
П.п. с горният пост имах предвид течният шоколад, а 'нормалният' шоколад така или иначе не успях да изпробвам :|
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Яну 2026, 11:00

drago_pavlov написа: Една милка вече е 5 лв. Дори 10-12 да ги направи пак не е голяма драма.

Милката е 5лв вече без промо, ама тогава беше 2лв. Та няма да са 10-12 на новите цени. По-скоро на същите, ама в евро.

Интересно е как Линдт не е мръднал много или поне не колкото другите.

Иначе част от нещата ги има и в Ебаг. Аз от там взимам чат-пат сместа за брауни. Стевия/еритритол не може да се изхаби от години, но сега взехме машинка за сладолед и нея ползвам. Обаче много твърд става, ако остане няколко дни във фризера и чатгпт каза, че е от еритритола. Каза ми да пробвам с 5мл ром :mhihi: Ако не стане, ще пробвам и аз тая алулоза :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 07 Яну 2026, 12:35

drago_pavlov написа:
b_u_b_o написа:Сега загледах алулозата в iHerb, тя бая солена излиза. А предимството пред бленда на стевия с еритритол който Иво продава ми се вижда само в карамелизирането, тоест в крем карамел и брюле. :dunno:

На фона на бг сайтовете си е без пари :mhihi:
Тук е 60-70 лв за 450 грама:
https://www.aptekadetelina.bg/keto-pods ... 454-g-prah
https://www.silabg.com/bg/33701-nutricost-allulose.html
https://www.emag.bg/hranitelna-dobavka- ... DWK4DBYBM/

Абсолютно същата в iHerb e 30 лв :mhihi:
https://bg.iherb.com/pr/nutricost-pantr ... 4-g/132294

Аз ще поръчвам тази, кило и 300 за 60 лв:
https://bg.iherb.com/pr/micro-ingredien ... 1-g/142762

Но чакам едни спагети, които ще са налични утре...

Иначе за предимствата не знам... Скоро пробвах ореховки с еритритол и станаха пълен боклук... Истинските са меки отвътре и гладки и хрупкави отвън. Тия с еритритола стахана на кокал и рошави като таралежи. На вкус също бях ужас заради тоя охлаждащ ефект...
Та затова се разрових за други алтернативи. Ще видим какво ще стане.

b_u_b_o написа:Шоколади няма от поне 2 години, ако не станаха и 3 вече :dunno: Цените на какаото станаха г/д като на златото, а знаете че той няма да сложи боклук, тоест ако тръгне да ги прави като хората ще трябва и неговите цени да са такива. А и преди това трудно ги продаваше щото народа не си пада по качеството толкова колкото твърди... Та ликвидира нещата там, мисля и машините продаде, та не чакайте шоколад :cry:

Според мен проблемът не беше цената... Неговите бяха 8 лв доколкото си спомням. Една милка вече е 5 лв. Дори 10-12 да ги направи пак не е голяма драма. Но като единственият вариант е да поръчваш през сайта и си е възпиращо... Никой няма да поръча един шоколад и да се занимава с куриери и т.н. А да поръчаш 10 става цифра и си викаш еее 100 лв за шоколади... А и като имаш 10 в шкафа заминават за 1 седмица :mhihi:
Ако ги имаше в търговската мрежа да си купиш 1 когато решиш щяха да имат по-голям успех.
Аз лично по-често съм купувал негови продукти от магазина в Ринга, отколкото от сайта...

Не е това проблема, има го и във физически магазини, да не са много но го има.
Цената е проблема, хората биха дали 15лв за някакви лайна, но НЕ биха дали 12 лв за хубав кето шоколад, както и да го овъртаме и мислим, това е истината.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2026, 19:51

Влизам да модерирам, но избягвам да пиша. Много европейци станахме, а и някои хора не помнят явно, че се знаем от 20 години, пък аз съм вече на възраст в която не ми се слушат глупости :mhihi:

За шоколадите - невъзможно е. Преди като ги правехме, ако бяхме сложили надценка като на останалите български производители, цената трябваше да бъде около 15-20лв. Сега не ми се и мисли. Себестойността в момента е даже повече. Опитахме - не става. Вериги-мериги, здравословни магазини и абсолютно навсякъде съм обиколил в опит да вземат нещо да продават. Не става. Само малки независими търговци се навиват. Онези искат 30-35% + 15-20% за дистрибутора. Е как да стане хем хубаво, хем на поносима цена, като аз съм ОК с 1лв на брой за нас, а те искат 5 или 10лв? Да си продават там полските, македонски и всякакви др боклуци. Аз стока за тях нямам.

Не знам дали и как изобщо ще стане, но силно се надявам тази година да ни е и последната на сайта.
Бях тотално неподготвен. То се оказа, че няма значение какво можеш, как изглеждаш, какво и колко знаеш, абсолютно нищо друго, освен това, колко си добър в маркетинга, социалните мрежи и т.н.
Пробвах с по-научни статии, че ми писна вече да ми обясняват кой какво и къде чел кое колко е вредно .. пак не става.
Не е за мен тая работа. А и в крайна сметка пазара е пълен с полезни неща - всичко е обезмаслено, всичко е протеиново, всичко е без захар, всичко е с малко калории, естествено съставки, всеки е гуру, разбирач, биохакер и т.н.. идеята ни беше съвсем друга и аз не искам да съм част от това.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 07 Яну 2026, 21:21

И защо ти натрапват дистрибутори? Нали ти им го продаваш директно?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2026, 21:43

Ами така стават нещата тук. Дистрибуторът внася разни "кето" неща и продава още примерно 2-300 различни SKU-та в този магазин. Ако аз се намърдам там с моите си работи без да мина през него му крада от печалбата. А те с магазините са си дружки и заедно извиват ръчичките на производителите.

Не, че е напълно невъзможно, но като цяло е трудно без да имаш човече някъде. На най-големия магазин за здравословни неща съм предлагал шоколада 3 пъти и ме отсвириха, после ме потърси дистрибутор и производител на сладолед, който ми е познат и каза, че имали интерес, но ако минава през него..
По същата причина, докато кетото беше голяма мода се извърволиха по телевизии и къде ли не всякакви там щайги, дето като цяло нямат какво да кажат по въпроса и нанесоха страшни вреди на разбиранията и виждането за този начин на хранене без нас да ни потърси някой, но такъв е животът.

Имам все още какво да кажа и какво да направя, но живея от внос на разни боклуци, които продавам на едро като паста за дубайски шоколад, която е 2% ядка и 98% химия, консултирам един доцент дето влива разни неща на разни там "звезди" по въпросите за микронутриентния баланс, че това го разбирам повече и така.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 08 Яну 2026, 1:01

bum_bum написа:Не знам дали и как изобщо ще стане, но силно се надявам тази година да ни е и последната на сайта.

Ето това много ме натъжава, ама в крайна сметка ако ви коства повече от колкото ви връща обратно... Единственото място на което съм сигурен, че каквото и да взема, няма шанс да е компромис.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 08 Яну 2026, 1:18

bum_bum написа: Не знам дали и как изобщо ще стане, но силно се надявам тази година да ни е и последната на сайта.

Много жалко... дано се промени нещо и не е последната, но вие си знаете най-добре разбира се. :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 08 Яну 2026, 3:26

Отдавна чета тези теми и постовете на колегата. Интересни са, а и аз съм любознателен.
Но така и не се навих да пробвам да се храня без въглехидрати, явно не съм усетил нужда, не съм дебел нямам нужда да свалям кила, чувствам се добре, т.е. не е опрял ножа до кокала. :D

Поне спрях кока-колата заради тези теми, както и твърдия алкохол. Не съм се насилвал, отвътре спря да ми се пие.
Три мъки ми остават - хляба, шоколада и бирата. :lol:

- Шоколад - ще пробвам течния на бум. Преди ме спираше цената, сега не знам по-богат ли съм станал или вече всичко толкова поскъпна, че не ми прави впечатление. :lol:
- Хляб - нямам желание да си правя сам от смеси. Преди бях чувал за готов кето хляб в лидл, има ли го още и става ли?
- Бира - една бира на вечеря съвместима ли е с кето хранене? Сега гледам нормалната каменица (примерно) има "Въглехидрати 2,9 гр., от които захари <0,5 гр.", а безалкохолната има "Въглехидрати 4,1 g, от които захари 2,4 g." ... Коя е по-добрия вариант? Червено вино също мога да пия вместо бирата, гледам има сходни показатели като тея бири, но пък ще пия 100 грама вместо 500, та може и то да е вариант?

Знам, че най-добре само бистра водица, ама все пак от трите кое е най-малкото зло?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Яну 2026, 10:07

Пробвай без да спираш бирата и шоколада. Е ся не по 1 шоколад на ден :mhihi: 90% от хубаво е по-добро от 0% :yes: Имай предвид, че и намаля глада за въглехидрати.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата