По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: По-добре ли бяхме през соца?
То беше една казарма, една подготовка... Бях Вътрешни войски, 96 влезнах. Стрелял съм с автомата точно 3 пъти по 6 патрона. Егати подготовката.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Ivo_Borisov написа:То беше една казарма, една подготовка... Бях Вътрешни войски, 96 влезнах. Стрелял съм с автомата точно 3 пъти по 6 патрона. Егати подготовката.
Остави дъртите да си мечтаят. Лесно им е на тях, защото няма да ги привикат.
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
То тва с казармата е особен феномен
Нещо като със соца - хората помнят само хубавото и га са били млади
Моите приятели, които минаха през тая работа 2-3г след нея бълваха клишета от типа - "Къф купон беше ...", "Как се напихме ..." бла бла
Ама докато бяха вътре всичките търсеха връзки за болнични, бягаха и кви ли не работи за да изклинчат ...
Единия намери връзка да му гипсират крак във военна ... излезе махна гипса и бачка на автомивка 3м за да плати на докторите
Вероятно щото много го е кефело вътре да седи
Същия най-много лаеше как било страхоооотно в казармата 2-3г по-късно 
Няма да коментирам в едни по-ранни времена как са си чупели пръсти и тн. ... Щото всички много са искали да служат на родината ...
Доброзорното, което е в осовата на цялата концепция на режима преди 89г., се вижда до кво води - начини да надхитриш системата - ЦАРЕ СМЕ!
Моите приятели, които минаха през тая работа 2-3г след нея бълваха клишета от типа - "Къф купон беше ...", "Как се напихме ..." бла бла
Ама докато бяха вътре всичките търсеха връзки за болнични, бягаха и кви ли не работи за да изклинчат ...
Единия намери връзка да му гипсират крак във военна ... излезе махна гипса и бачка на автомивка 3м за да плати на докторите
Вероятно щото много го е кефело вътре да седи
Няма да коментирам в едни по-ранни времена как са си чупели пръсти и тн. ... Щото всички много са искали да служат на родината ...
Доброзорното, което е в осовата на цялата концепция на режима преди 89г., се вижда до кво води - начини да надхитриш системата - ЦАРЕ СМЕ!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:То тва с казармата е особен феноменНещо като със соца - хората помнят само хубавото и га са били млади
![]()
Няколко пъти споменах да не се бъркат соца и казармата с младините, ама...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Говорим за доброволци - стига сте вадили тия скелети от гардероба със задължителна казарма и други такива изкопани от миналото плашилки . Преди време правиха проучване за мераклии и имаше в пъти повече кандидати за местата . Аз лично в разговори с млади хора съм чувал такова мнение : исках да има казарма и с удоволствие бих влязъл . Абсолютно не смятам че всички трябва да ходят казарма , особено такива които дългът към родината означава да си биеш камшика по-далеч . Има за щастие доста млади хора които не смятат така , има надежда да се възроди тази изключително важна за нацията институция - Българската армия .
http://trafficnews.bg/komentari/news/64205/
http://trafficnews.bg/komentari/news/64205/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Абе незнам за кво говорим, но нали темата е за соца?
Ти кво казваш, че казармата е била направена тъпо тогава ли? Щот не е била хич доброволна...
Ти кво казваш, че казармата е била направена тъпо тогава ли? Щот не е била хич доброволна...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Задължителната военна служба не е измислена от соца . Стига правихте от мухата слон . В САЩ е отменена едва 70те години след Виетнамския синдром
За нашата армия при соца :
Мирновременият състав на армията към 1989 г. е над 153 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже. Това разбира се е с наборните военослужещи .
Малко отрезвяваща информация .
Държави със задължителна военна служба ограничена до 18 месеца:
Грузия, Иран, Лаос, Мадагаскар, Турция(6-15 месеца), Швеция(7-15 месеца), Азербайджан, Камбоджа, Колумбия, Кот д’Ивоар, Еритрея.
Задължителна военна повинност ограничена до 1 година или по-малко: Австрия(6 месеца), Боливия(12 месеца), Бразилия(9-12 месеца), Китай, Дания(4-12 месеца), Естония(8-11 месеца), Финландия(6-12 месеца), Германия(9 месеца), Гърция(9 месеца), Гватемала(12-24 месеца), Молдова(12 месеца), Монголия(12 месеца), Норвегия(9 месеца), Парагвай(12 месеца за армията, 24 месеца за военноморските сили), Русия(12 месеца), Сърбия(6 месеца), Швейцария, Тунис(12 месеца), Украйна(12 месеца), Узбекистан(12 месеца).
За нашата армия при соца :
Мирновременият състав на армията към 1989 г. е над 153 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже. Това разбира се е с наборните военослужещи .
Малко отрезвяваща информация .
Държави със задължителна военна служба ограничена до 18 месеца:
Грузия, Иран, Лаос, Мадагаскар, Турция(6-15 месеца), Швеция(7-15 месеца), Азербайджан, Камбоджа, Колумбия, Кот д’Ивоар, Еритрея.
Задължителна военна повинност ограничена до 1 година или по-малко: Австрия(6 месеца), Боливия(12 месеца), Бразилия(9-12 месеца), Китай, Дания(4-12 месеца), Естония(8-11 месеца), Финландия(6-12 месеца), Германия(9 месеца), Гърция(9 месеца), Гватемала(12-24 месеца), Молдова(12 месеца), Монголия(12 месеца), Норвегия(9 месеца), Парагвай(12 месеца за армията, 24 месеца за военноморските сили), Русия(12 месеца), Сърбия(6 месеца), Швейцария, Тунис(12 месеца), Украйна(12 месеца), Узбекистан(12 месеца).
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ама не бе аз само питам, щото ти почна да обясняваш за некви доброволци
Става и по двата начина.
Само трябва да има смисъл упражнението.
А не да ти отнемат 2г от живота и да те занимават с глупости през 80% от времето
Ама не съм бил де може много важни неща за тия 2г да са се случвали дето не могат да се усвоят за 6м от средностатистически гражданин.
Става и по двата начина.
Само трябва да има смисъл упражнението.
А не да ти отнемат 2г от живота и да те занимават с глупости през 80% от времето
Ама не съм бил де може много важни неща за тия 2г да са се случвали дето не могат да се усвоят за 6м от средностатистически гражданин.

...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Колегата Borymeckata, написа ебати поста, но кво да го мислиш...аз за 6м след демокрацията (водех се стрелец зенитчик + стрела 2М (БТВ
)) тия две неща съм ги пипал само...имам 2-3 стрелби с АК по 5-6 патрона...иначе научих, че живота ми като такъв (СЗ) е 45 сек....Но наистина има отношение, а през соца си е било баш армия. Биехме СОЦаджиите по наряди обаче, аз имах над 80 караула и безброй дневалства(+шомполист) и подводничар бех много
. Един вид бях от тия дето бяха свидетели на погребението на БГ армията, отвътре един вид, следствие на демокрасито.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Струва ми се,че доста колеги не правят разлика между соц. казармата и идеята/смисъла за наборна военна служба по принцип.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Сондьора написа:Колегата Borymeckata, написа ебати поста, но кво да го мислиш...
Аз написах как трябва да бъде, а не как е било в действителност, или поне - не навсякъде. Така се обучава и тренира армия, независимо дали наборна или наемна. Аз лично съм минал през всичко това, като школник в НШЗО "Хр. Ботев" в Плевен, 1985 / 86 год. Втората година бях "фазан" в Черния полк в Марица и там командвах 4МСР. Далеч съм от мисълта, че точно така е било в Марица, Харманли, Елхово и другите бойни полкове. Напротив - извращенията, простотиите и мизерията бяха повече от реалната бойна подготовка. Затова хората гледаха да изклинчат по всякакъв начин. Което си е вярно - вярно е.
Excellent! Steven is my name!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Шапка ти свалям, че наистина пишеш обективно
Ами аз лично (сигурно съм от бъркащите
) коментирам соц. работите, нали за тва е темата? Че иначе от Канада ми се карат 
немо написа:Струва ми се,че доста колеги не правят разлика между соц. казармата и идеята/смисъла за наборна военна служба по принцип.
Ами аз лично (сигурно съм от бъркащите

...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
При наличие на професионална армия, смисъла на военната служба е нулев.
Свободното притежаване на оръжие има много по-голям смисъл.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
steeN написа:При наличие на професионална армия, смисъла на военната служба е нулев.
Колега, ловните дружинки по селата не могат да заместят армията. Свободно притежание на оръжие - ОК, и аз съм "ЗА". Всички ще си накупим пистолети и ... какво? Утре турците ще ни нападнат с танкове, хеликоптери и артилерия, а ние ще ги стреляме с пищови от балконите ли? Или предвиждаш свободно притежание на противотанкови и зенитни ракети, картечници и минохвъргачки?
Аз лично не споделям оптимизмът ти относно "професионалната" (наемна) армия, но... дано да бъркам...

Excellent! Steven is my name!
Borymeckata написа:steeN написа:При наличие на професионална армия, смисъла на военната служба е нулев.
Колега, ловните дружинки по селата не могат да заместят армията. Свободно притежание на оръжие - ОК, и аз съм "ЗА". Всички ще си накупим пистолети и ... какво? Утре турците ще ни нападнат с танкове, хеликоптери и артилерия, а ние ще ги стреляме с пищови от балконите ли? Или предвиждаш свободно притежание на противотанкови и зенитни ракети, картечници и минохвъргачки?
Аз лично не споделям оптимизмът ти относно "професионалната" (наемна) армия, но... дано да бъркам...![]()
Аз също не мисля че е достатъчна, но моите впечатления са че по мисии се представят на ниво. Знам че е съвсем различно от това за което реално ни трябва армия, но към момента е единственият измерител който имаме.
Ако трябва да сравним мисиите в Ирак и Афганистан с мисията в Камбоджа от началото на 90те, мисля че е ясно къде представянето е по-добро.