Емиграция и имиграция
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция и имиграция
В България със сигурност не можеш да се реализираш в мащаба, в който можеш в западна европа. За Америка пък да не говорим.
Освен това там ми изглежда една идея по-лесно да пробиеш само с труд, воля и дисциплина. Не че тук е трудно (особено при такава пандемия от мързел и обвиняване на другите за собствените несгоди), но отново - мащабът е различен.
За статистиките - над 40 000 души са загинали от огнестрелно оръжие за година - дали е всяка година - дано не е за в бъдеще... При все това, тия многото неща, дето просто не се случват в хубавите райони (убийства, грабежи, задушен рецидивист цветнокож, наркомани по улиците), май се случват във все повече райони.
Същото е и в западна европа - преди 10 години се виждаха забулени и веещи чужди флагове - тази година на Коледния базар в Дортмунд се виждаха тук-таме германци.
Има обаче едни неща, които не влизат в статистики и цифри, и според мен те карат голяма част от кадърните хора, които остават тук, да го направят - средата и малко по-различното мислене на хората. На фона на цялата кал и неправди, не е много трудно да намериш своето си място и на сравнително случайни хора да им пука за теб, че и приятели да станете.
Вероятно същото е и в един момент при добро стечение на обстоятелствата и много труд и в Америка - но тук си идва с акта за раждане, една от малкото благинки, които просто получаваш.
И си мисля, че Моджо точно това визира - тука като се разхождам нощем с колата да покарам (да, не ставам в 6 да пътувам час и кусур с метрото до офиса - ставам в 6 като искам да тренирам преди работа и да съм в офиса в 10, та имам лукса да пилея някакво време за такива хобита), се случва да мина през циганска махала - и представи си, да сляза за кафе и кола до някой денонощен магазин. Без нужда от избор на подходящ калибър, без да се чудя дали в центъра на Осло няма да ме спре фейс контрол, защото се оказва, че има no-go zone и там. За мен лично тези неща не се купуват - не ми се налага да мисля дали мога да отида на кафе в по-кофти квартал, защото там живее "плебса" и може да ми се случи нещо, което не се случва, ако си си изиграл картите правилно и посещаваш правилните места. Е, винаги може на най-правилното място да засечеш батка с черна г-класа и да хапнеш някое кроше, ама това да е най-големия проблем...
Пиша го това, защото май разбирам защо Зак се дразни толкова много - вижда как нещата вървят към по-добро, но е толкова бавно, а може да е толкова по-лесно и не въпреки хората, а с наша помощ, но просто сме.. каквито сме. И въпреки това в момента не виждам по-добра алтернатива в европа. (Зак, ползвах те като пример, може и да не съм усетил правилно, извини ме, ако съм изкривил идеята ти). А и защото не виждам как положението на световната сцена прави личната гледна точка по-важна - това може би е и въпрос - без капка заяждане, може би заради сравнително малкото житейски опит не разбирам как е проблем всеки да има своята истина и да се дискутират различни гледни точки...
Освен това там ми изглежда една идея по-лесно да пробиеш само с труд, воля и дисциплина. Не че тук е трудно (особено при такава пандемия от мързел и обвиняване на другите за собствените несгоди), но отново - мащабът е различен.
За статистиките - над 40 000 души са загинали от огнестрелно оръжие за година - дали е всяка година - дано не е за в бъдеще... При все това, тия многото неща, дето просто не се случват в хубавите райони (убийства, грабежи, задушен рецидивист цветнокож, наркомани по улиците), май се случват във все повече райони.
Същото е и в западна европа - преди 10 години се виждаха забулени и веещи чужди флагове - тази година на Коледния базар в Дортмунд се виждаха тук-таме германци.
Има обаче едни неща, които не влизат в статистики и цифри, и според мен те карат голяма част от кадърните хора, които остават тук, да го направят - средата и малко по-различното мислене на хората. На фона на цялата кал и неправди, не е много трудно да намериш своето си място и на сравнително случайни хора да им пука за теб, че и приятели да станете.
Вероятно същото е и в един момент при добро стечение на обстоятелствата и много труд и в Америка - но тук си идва с акта за раждане, една от малкото благинки, които просто получаваш.
И си мисля, че Моджо точно това визира - тука като се разхождам нощем с колата да покарам (да, не ставам в 6 да пътувам час и кусур с метрото до офиса - ставам в 6 като искам да тренирам преди работа и да съм в офиса в 10, та имам лукса да пилея някакво време за такива хобита), се случва да мина през циганска махала - и представи си, да сляза за кафе и кола до някой денонощен магазин. Без нужда от избор на подходящ калибър, без да се чудя дали в центъра на Осло няма да ме спре фейс контрол, защото се оказва, че има no-go zone и там. За мен лично тези неща не се купуват - не ми се налага да мисля дали мога да отида на кафе в по-кофти квартал, защото там живее "плебса" и може да ми се случи нещо, което не се случва, ако си си изиграл картите правилно и посещаваш правилните места. Е, винаги може на най-правилното място да засечеш батка с черна г-класа и да хапнеш някое кроше, ама това да е най-големия проблем...
Пиша го това, защото май разбирам защо Зак се дразни толкова много - вижда как нещата вървят към по-добро, но е толкова бавно, а може да е толкова по-лесно и не въпреки хората, а с наша помощ, но просто сме.. каквито сме. И въпреки това в момента не виждам по-добра алтернатива в европа. (Зак, ползвах те като пример, може и да не съм усетил правилно, извини ме, ако съм изкривил идеята ти). А и защото не виждам как положението на световната сцена прави личната гледна точка по-важна - това може би е и въпрос - без капка заяждане, може би заради сравнително малкото житейски опит не разбирам как е проблем всеки да има своята истина и да се дискутират различни гледни точки...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
STEVAL написа:Тая тежка снобария едва ли е необходимо да се навира в лицето на другите. Какво направи - изпъкна, в очите на кой?
STEVAL написа:Както се казва - пари, коли - всичко е преходно. Белия мерцедес за който пееше Нелина вече е 2-3 х.лв на горубляне
Даже и с газ
BMW_POWER написа:Инфото в снимката на TNT-то за Канада май няма много общо с истината.
Както написах, данните са от AI - т.е. могат да се проверят. Цялостно - не мисля, че нямат общо с истината - иначе нямаше да стане конфликт
msi200 написа:Добре де, като е гадно в САЩ и Канада, защо тогава толкова хора са емигрирали и искат да емигрират натам?
То и в Европа било гадно, и в България било гадно, ама изведнъж тука сме почивали и не сме се стреляли, та стана караканица
Аз мисля, че Европа си има много проблеми, но все още е най-доброто място за живеене. Като нас ни броя за полу-европейци. И ако се сменят няколко основни политики като "зелена енергия", "мигранти", данъци , нещата ще тръгнат в различна посока. И след 10 години САЩ > Европа може да е с обратен знак. За момента обаче посоката не мисля, че е към по-добре. А в щатите, че могат да се вадят баси кинтите... може. И парите могат да помогнат за 85% от съвременните проблеми, но не и за всичко.
STEVAL написа:Тая тежка снобария едва ли е необходимо да се навира в лицето на другите. Какво направи - изпъкна, в очите на кой? Тук Моджо ти пречи, в другата тема Ивански.
Какво си постигнал - пари - Ок, имоти - ОК. Само това ли? Ами до тук нищо не си постигнал, защо - защото нямаш дом.
Както се казва - пари, коли - всичко е преходно. Белия мерцедес за който пееше Нелина вече е 2-3 х.лв на горубляне
Никой не ми пречи, а нямаше как по-скромно да го навра в лицето на някой, който се опитва да ми казва да си мълча, като разговаряли възрастни
driver69 написа:тука като се разхождам нощем с колата да покарам (да, не ставам в 6 да пътувам час и кусур с метрото до офиса - ставам в 6 като искам да тренирам преди работа и да съм в офиса в 10, та имам лукса да пилея някакво време за такива хобита), се случва да мина през циганска махала - и представи си, да сляза за кафе и кола до някой денонощен магазин.
Представи си, няма никакъв проблем да слезеш и в гетото да си купиш кафе и няма проблем да се разхождаш, просто не е добра идея да живееш там, макар че аз съм живял и нито ми се е случило нещо, нито съм видял на някой да му се случи. И ти правиш някакви заключения, базирани на няколко клипчета в ютюб и без никакъв реален поглед. Не говориме за Мексико или Хаити, а за пореден път, уредена, бяла държава. Просто някои ги болят задните части от яд, че хем според тях е "кочина", хем всеки иска да ходи натам, та се стига с пяна на уста пишат подобни глупости, които не мога да оставя неотвърнати:
Топ защитниците на ус ливинг стайл не смеят да мръднат от ерията щото...лошо, мое и да се не върнат. Кюти си тука при останалите феодали и си свиркай. Ако нещо стане - бункера е в готовност. Само това че си правят бункери е достатъчно говорещо.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
https://youtu.be/kLLwQYwl8K8?si=Ur035s-gU0mpFeYy
Обаче много яко, отказваш да съдействаш, правиш се на луд, правиш се на отворен, знаеш какво ще последва, но въпреки това се съпротивляваш да правиш циркове и после като опре ножа до кокала...почва да ревеш "i'm not resisting", добавя как нищо не е направил и обичайните глупости на всеки "невинен". Да беше помислил за това преди да се наложи да дрънкаш тези безполезни неща. Така като го натовариха няколко човека все едно е куфар беше епично.
И още едно от защо сега стана така:
https://youtube.com/shorts/pa2LYbsJUKA? ... nnakmaki-W
Федерално разследване от един безобиден опит да се прави на интересен. Този поне не тръгна да се окопава в колата.
Обаче много яко, отказваш да съдействаш, правиш се на луд, правиш се на отворен, знаеш какво ще последва, но въпреки това се съпротивляваш да правиш циркове и после като опре ножа до кокала...почва да ревеш "i'm not resisting", добавя как нищо не е направил и обичайните глупости на всеки "невинен". Да беше помислил за това преди да се наложи да дрънкаш тези безполезни неща. Така като го натовариха няколко човека все едно е куфар беше епично.
И още едно от защо сега стана така:
https://youtube.com/shorts/pa2LYbsJUKA? ... nnakmaki-W
Федерално разследване от един безобиден опит да се прави на интересен. Този поне не тръгна да се окопава в колата.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Spunky написа: И ти правиш някакви заключения, базирани на няколко клипчета в ютюб и без никакъв реален поглед. Не говориме за Мексико или Хаити, а за пореден път, уредена, бяла държава.
Да, аз това го и казах няколко пъти - нямам наблюдения, за разлика от западна европа (това за Дортмунд не е от клипчета, които между другото са доста точни...).
А тези клипове на престрелки, надрусани човекоподобни, щом не са от това гето, от къде са снимани, кой живее там?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Обаче виж как го вързаха и отнесоха като диво прасе в патрулкатаОбаче много яко, отказваш да съдействаш, правиш се на луд, правиш се на отворен, знаеш какво ще последва, но въпреки това се съпротивляваш да правиш циркове и после като опре ножа до кокала...почва да ревеш "i'm not resisting",

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...