Емиграция и имиграция
Модератор: Общи модератори
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Емиграция и имиграция
Добре де, като е гадно в САЩ и Канада, защо тогава толкова хора са емигрирали и искат да емигрират натам?
I love the sound of V8 in the morning...
При мен почват с 10 дни и всяка година се увеличава с един ден, за максимум 20. В Калифорния имат още 5 лични и 5 болнични гарантирани. Неизползваните лични и ваканцията се натрупват.
Това с неограничените отпуски е добър трик да се отпише един голям пасив от книгите, но както казва алх, хората в крайна сметка взимат по-малко почивка и нищо не трупат, съответно нищо не взимат при напускане.
Аз също работя 365 дни, но и съм ваканция 365 дни
Това с неограничените отпуски е добър трик да се отпише един голям пасив от книгите, но както казва алх, хората в крайна сметка взимат по-малко почивка и нищо не трупат, съответно нищо не взимат при напускане.
Аз също работя 365 дни, но и съм ваканция 365 дни
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
msi200 написа:Добре де, като е гадно в САЩ и Канада, защо тогава толкова хора са емигрирали и искат да емигрират натам?
За Канада напливът е заради социалната система основно.
За САЩ и аз нямам обяснение - опитвам се да разбера от тази тема...

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
И това е хубаво ли? Да работиш кат изоглавен, а ако си в средно/ниско да си роб та и по-лошо.
Голема убавиня, нема що.
А в иновации и наука в академичния смисъл по една случайност е водеща Европа.
После УС даваме много $$ щото в гетото трудно ще има некой по-умен и сме готови номер едно.
Повече от половината учени са отнякъде. Главно от Европа , разбира се.
Което лошо нема по принцип.
Щото не са видели какво е, затова МСИ.
Да изкарваш пари в сащ може...по-лесно ще е от тук. Ама това си има цена, която не е малка и във всеки случай , поне за мен, е прекалено висока.
Ако само $$ са целта - сащ е страната. Пък ако си в ерията на феодалите може и лошите неща да не ги видиш никога. Което не значи, че ги няма.
Голема убавиня, нема що.
А в иновации и наука в академичния смисъл по една случайност е водеща Европа.
После УС даваме много $$ щото в гетото трудно ще има некой по-умен и сме готови номер едно.
Повече от половината учени са отнякъде. Главно от Европа , разбира се.
Което лошо нема по принцип.
Щото не са видели какво е, затова МСИ.
Да изкарваш пари в сащ може...по-лесно ще е от тук. Ама това си има цена, която не е малка и във всеки случай , поне за мен, е прекалено висока.
Ако само $$ са целта - сащ е страната. Пък ако си в ерията на феодалите може и лошите неща да не ги видиш никога. Което не значи, че ги няма.
Хм,хм...
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:А в иновации и наука в академичния смисъл по една случайност е водеща Европа.
Не. Това разбира се може да се завърти както искаш според контекста, но да ти кажа в моята област иновациите са основно от разни стартъпи, 80% от които са американски. Без да имаш благоприятна среда за стартъпи иновации няма как да има. Те пък са тясно свързани с академичната среда в 90% от случаите. Затова райони като Сан Франсиско (Силикон Вали) и Бостън примерно са местата, където са измислени голям процент от технологиите, които всички ползвате.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Моджо написа:Да изкарваш пари в сащ може...по-лесно ще е от тук.
И в това си тотално объркан. В щатите парите се правят по-трудно, щото трябва да си ги изработиш и конкуренцията е зверска. Държавата е примамлива за тези, които искат да си контролират сами бъдещето и не им се пречи за това. Обратното на роб. Но няма как да го разбереш това, както и няма как да разбереш, защо е най-доброто място за живеене в симулацията и защо всички кадърни искат и идват там. Затова и ти излиза пяна от устата.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Да, Енигма, може в твоята област да е така, обаче ти прехвърляш топката в полето на реализирането на нещата.
Академичната наука топ-а си е в Европа и винаги е бил, между другото. Вкл и в България имаме учени от световна класа, наистина.
Спунку, когато разговарят възрастни, пази поведение, моля. В какво съм объркан и в какво не съм за тая работа пак има статистики,показатели и други непонятни неща.
Даже няма да ти отговарям, да забелязваш. че само ти се пенявиш ?
Само последно Ако си продавачка в макдоналдс или нещо подобно ще си велик Хамериканец, сам ще контролираш нещо си и т.н останалите глупости ? Тъй ли?
И ще се молиш да не те заболи зъб, че ще ходиш в мексико да ти го оправят. Ако можеш де, че нема кой да те пусне отпуска.
Айде молим...Аз лично не познавам Бг да не е направил пари в САЩ..кой с акъл, кой с много работа и инат. Което същото в европа нямаше да мога да го направят. Е, тия с акъла може би. Но не и в тези мащаби.
Академичната наука топ-а си е в Европа и винаги е бил, между другото. Вкл и в България имаме учени от световна класа, наистина.
Спунку, когато разговарят възрастни, пази поведение, моля. В какво съм объркан и в какво не съм за тая работа пак има статистики,показатели и други непонятни неща.
Даже няма да ти отговарям, да забелязваш. че само ти се пенявиш ?
Само последно Ако си продавачка в макдоналдс или нещо подобно ще си велик Хамериканец, сам ще контролираш нещо си и т.н останалите глупости ? Тъй ли?
И ще се молиш да не те заболи зъб, че ще ходиш в мексико да ти го оправят. Ако можеш де, че нема кой да те пусне отпуска.
Айде молим...Аз лично не познавам Бг да не е направил пари в САЩ..кой с акъл, кой с много работа и инат. Което същото в европа нямаше да мога да го направят. Е, тия с акъла може би. Но не и в тези мащаби.
Последна промяна Моджо на 13 Яну 2026, 19:25, променена общо 1 път
Хм,хм...
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Да, Енигма, може в твоята област да е така, обаче ти прехвърляш топката в полето на реализирането на нещата.
Да, това е така, ама не знам с какво помага. Знам и за учените в БГ, опитвал съм се да работя с такива, с гениални изобретения, да им помогна да ги реализират на американския пазар. Ама не става... сложен характер и все те гледат все едно мислиш как да ги обереш...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Хах, те повечето са възрастни...от младите има, ама по нарядко.
Но е факт, че имаме топ учени. Жалко е, че това не се знае по масово.
Но е факт, че имаме топ учени. Жалко е, че това не се знае по масово.
Хм,хм...
Моджо написа:Даже няма да ти отговарям, да забелязваш. че само ти се пенявиш ?
Забелязвам един чичак, който се пеняви, понеже има разминаване между реалността и това, което той си е нарисувал в главата. Последните ти коментари показват, че нямаш идея какво се случва в света.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Добре, пази сега тишина и си играй с пищака. Внимавай все пак, че ще влeзеш в статистиката, хахахахахаха
Хм,хм...
Защо не успокоите малко топката???
Инфото в снимката на TNT-то за Канада май няма много общо с истината.
Отпускът започва от две седмици и на всеки 5 години във фирмата дават още една. Пет седмици е максимално разрешения. Допълнителните дни са в зависимост от работодателя. Но той може да ти даде и три седмици. Но това е много рядко.
Затлъстяването е над 50%
БВП пада от години.
Народът масово си мре в бърза помощ, докато чака ред за преглед.
Публичния дълг, хм, съмнявам се някой да го знае реално.
Смърт от оръжие има, само дето не я съобщават.
ПТП от сноумобили също не е вкарана, а там се трепят много яко.
Загиналите работници, дето бачкат на черно също не са в графата.
Тегава работа
Инфото в снимката на TNT-то за Канада май няма много общо с истината.
Отпускът започва от две седмици и на всеки 5 години във фирмата дават още една. Пет седмици е максимално разрешения. Допълнителните дни са в зависимост от работодателя. Но той може да ти даде и три седмици. Но това е много рядко.
Затлъстяването е над 50%
БВП пада от години.
Народът масово си мре в бърза помощ, докато чака ред за преглед.
Публичния дълг, хм, съмнявам се някой да го знае реално.
Смърт от оръжие има, само дето не я съобщават.
ПТП от сноумобили също не е вкарана, а там се трепят много яко.
Загиналите работници, дето бачкат на черно също не са в графата.
Тегава работа

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
Както изяснихме по-рано, Канада е Щатите без екстрите.
Нито си ми на положението, нито на опита, нито на позицията на световната сцена, че да ми го казваш това. Особено пък в тема за емиграция и коментирайки държава, за която знанията ти се изчерпват от дублирани филми
Моджо написа:Добре, пази сега тишина и си играй с пищака. Внимавай все пак, че ще влeзеш в статистиката, хахахахахаха
Нито си ми на положението, нито на опита, нито на позицията на световната сцена, че да ми го казваш това. Особено пък в тема за емиграция и коментирайки държава, за която знанията ти се изчерпват от дублирани филми
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Естествено ,че не съм ..за щастие. Хаха
Лейди Гага, ти ли си. Световната сцена, ще умра. Ахахаха.
Тоя форум освен с мелионери стана и за хора с мания за величие.
Бррр...бегам с 200. Заразно е.
Лейди Гага, ти ли си. Световната сцена, ще умра. Ахахаха.
Тоя форум освен с мелионери стана и за хора с мания за величие.
Бррр...бегам с 200. Заразно е.
Хм,хм...
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Spunky написа:Както изяснихме по-рано, Канада е Щатите без екстрите.Моджо написа:Добре, пази сега тишина и си играй с пищака. Внимавай все пак, че ще влeзеш в статистиката, хахахахахаха
Тая тежка снобария едва ли е необходимо да се навира в лицето на другите. Какво направи - изпъкна, в очите на кой? Тук Моджо ти пречи, в другата тема Ивански.
Какво си постигнал - пари - Ок, имоти - ОК. Само това ли? Ами до тук нищо не си постигнал, защо - защото нямаш дом.
Както се казва - пари, коли - всичко е преходно. Белия мерцедес за който пееше Нелина вече е 2-3 х.лв на горубляне