Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 4

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от mejdupraznika » 06 Фев 2012, 16:06

sambeto, независимо каква цел цели колегата, мисля че за начало това което е написал е добре да се придържа човека.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 06 Фев 2012, 17:08

mejdupraznika написа:sambeto, независимо каква цел цели колегата, мисля че за начало това което е написал е добре да се придържа човека.

Код: Избери целия код
храненето - ще гледаш да е балансирано въглехидрати / белтъчини / мазнини, трябва да има и от трите (от третото по-малко , особено вечер).

mejdupraznika,
аз не казвам че човека ще умре ако прави всичко това което е написал колегата kulov,или че ще му стане нещо.....и въпреки всичко ти наясно ли си какво се случва с тялото на човека при различните съотношения на въглехидрати/белтъчини/мазнини ?
Въпроса е да се подходи правилно още в самото начало,а не след 3 месеца да почваме да сваляме или качваме килограми,все пак не мисля че колегата ogata има професионални цели за да го прави.
Според мене подходящото хранене в зависимост от целта на колегата,е почти толкова важно колкото и бъхтенето в залата,и повярвай ми няма кой знае какво значение дали е като за начало или като за край

:OT: Всеки може да чете хилядите мнения и форуми в Интернет,да изказва мнения и т.н....ама друго е тоя спорт да ти е почти целия живот,да си минал през почти всичко,да си го изпитал,и като изказваш мнение за нещо да си го видял лично или да си изпитал !
Тоя спорт е малко деликатен,и всеки който поне малко е в час с него знае че е важен всеки детайл,няма нищо лошо човек да пита,все пак темата е за това.Аз също съм питал и продължавам да питам ако нещо не ми е ясно....ама да хвърляме едни голи мнения,подкрепени само от нещо прочетено в Интернет или самочувствие,а не от опит или издържани факти.....пак става,ама за спорт като Кърлинг или Бадминтон примерно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 06 Фев 2012, 17:16

Аз пък ще помоля някой по така накратно да напише какво да се яде преди, след тренировка и по принцип на какво да наблягаме, че съм малко объркан вече :paranoid:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 06 Фев 2012, 18:33

Radoslav318i написа:Аз пък ще помоля някой по така накратно да напише какво да се яде преди, след тренировка и по принцип на какво да наблягаме, че съм малко объркан вече :paranoid:

Няколко поста по-нагоре колегата sambeto Ви писа първо да кажете какви са ви целите и тогава да питате за тренировки и ядене ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 06 Фев 2012, 19:35

Е как кви ни са.. да станем МанИкени :mhihi: (бз се ) еме на мен целта ми примерно ми е от сегашните 74/5 кг да стана 80 да се пооформя, с времето да си качвам лека полека и така :roll:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 06 Фев 2012, 21:59

@ огата, както ме помоли изреждам болестите, от които предпазва спортът, в частност фитнеса. ще ги пиша на английски, на бг някои от тях звучат смешно. отварям скоба, че за някои от тях и аз не съм напълно съгласен с автора, когото в момента цитирам (Frederick C. Hatfield, PhD, известен и като доктор скуат):
- allergies
- angina
- anxiety
- arthritis
- back pain
- bursitis and tendonitis
- cancer (относно рака, обяснението на доктора е, че упражненията помагат за поддържане на идеално телесно тегло, като държи телесната мазнина в минимални граници :dunno: )
- carpal tunnel syndrome
- cholesterol
- constipation
- depression
- diabetes
- fatigue
- glaucoma
- headaches
- heart disease
- high blood pressure
- insomnia
- intermittent claudication
- knee problems
- lung disease
- memory problems
- menstrual problems and PMS
- osteoporosis
- overweight problems
- varicose veins

нямам нерви да пиша описание на начините, по които спортът и тренирането (правилното трениране) ни предпазва от всяко едно от гореописаните проблеми и състояния, само ги изреждам както ги е дал професорът в книгата си.

относно дишането - не, нямам предвид цигарите!!! упражненията повишават моментната нужда на организма от кислород и не можеш да си позволиш да дишаш хаотично! трябва някой да те гледа и да ти прави забележки, много е важно това в началото! колкото и да ти го описвам и обяснявам, трябва някой да ти обърне внимание на място, поне първите 5 - 10 тренировки.

@ самбето, не знам каква е причината да се заяждаш и ще те помоля повече да не го правиш! нека ако има някаква дискусия да бъде в рамките на градивния спор!

както и да е, нямам намерение да ти влизам в тона. този разговор съм го водил и преди с крисо85. някои от забележките ти са наистина уместни, като тази, че този спорт е много деликатен и не може да се подходи така повърхностно, и за това ти благодаря! ако огата ми е наблизо, бих го взел под крилото си, но не е и само мога да му нахвърлям нещата отгоре-отгоре. но всичко е както съм му го казал. относно храненето - независимо какви могат да бъдат целите на един начинаещ, е добре то да бъде балансирано.

отговарям ти защо си позволявам да давам съвети - в залите съм от '96, '88-'90 съм тренирал плуване всеки ден, ходил съм по лагери, състезания (като падна режима се развали плувната паралелка, иначе щях да плувам и още). баща ми е републикански шампион по гребане (и не е допуснат до олимпиадата в монреал по политически причини), майка ми няма титли, но през '70те е била винаги в бг-5цата по хвърляне на диск.

:bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 06 Фев 2012, 22:31

kulov написа:@ самбето, не знам каква е причината да се заяждаш и ще те помоля повече да не го правиш! нека ако има някаква дискусия да бъде в рамките на градивния спор!

както и да е, нямам намерение да ти влизам в тона. този разговор съм го водил и преди с крисо85. някои от забележките ти са наистина уместни, като тази, че този спорт е много деликатен и не може да се подходи така повърхностно, и за това ти благодаря! ако огата ми е наблизо, бих го взел под крилото си, но не е и само мога да му нахвърлям нещата отгоре-отгоре. но всичко е както съм му го казал. относно храненето - независимо какви могат да бъдат целите на един начинаещ, е добре то да бъде балансирано.

отговарям ти защо си позволявам да давам съвети - в залите съм от '96, '88-'90 съм тренирал плуване всеки ден, ходил съм по лагери, състезания (като падна режима се развали плувната паралелка, иначе щях да плувам и още). баща ми е републикански шампион по гребане (и не е допуснат до олимпиадата в монреал по политически причини), майка ми няма титли, но през '70те е била винаги в бг-5цата по хвърляне на диск.
:bchug:

Наистина се извинявам ако съм те засегнал (макар че не знам с какво),не мисля и че се заяждам с теб....ама няма и да ти отговарям,за да не го приемеш по тоя начин.
Честно казано и не знам какъв тон съм държал....ама пак се извинявам !
Колкото до този спорт,той наистина е деликатен....и не виждам почти нищо общо на Фитнеса (Бодибилдинг) и Плуване....и аз пак не разбрах дали си наясно какво се случва в човешкия организъм при различни пропорции на белтък/въглехидрати/мазнини,НО съвети всеки може да дава,а пък хората тука си преценяват кой да послушат.
Желая ти здраве,и наистина браво за успехите на родителите ти !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 06 Фев 2012, 23:10

@ огата, всичко ти го написах много хубаво, обаче пропуснах най-важното нещо - имаш ли някакви заболявания, здравословни проблеми и тн.? ако да, можеш да ми пишеш на лс. ако си здрав, нещата са ок. и наистина е много лошо ако си в залата и си нямаш хал хабер какво правиш. недей да се притесняваш да питаш и да комуникираш с другите дето тренират там!!! макар че не се знае и те какви са, пак е по-добре от нищо... тренирал съм сигурно в 10 - 20 зали из цяла бг и чужбина. хората са различни, но мога да кажа, че си има някаква етика между трениращите. кофти е сам в началото... много кофти.... успех все пак!

@ самбето, може би и 2мата не сме се разбрали един - друг. не съм искал отговорът ми да прозвучи като заяждане. :bchug:

общо взето и двамата говорим едно и също нещо, но го обръщаме на спор :mhihi: първи, втори и трети път казвам, че трябва да има балансирано хранене. като за начинаещ не са нужни чак някакви строги диети, просто човекът да се храни по-умерено, с повече плодове и зеленчуци, млечни продукти, леки меса, прости въглехидрати (ориз и картофи) и т.н. и т.н. мазнините не бива да отсъстват от храненето (добрите мазнини, без маргарин, пържени шитни и т.н.), тъй като са основен изграждащ компонент в клетъчната мембрана. честа грешка е да се налагат някакви драконовски диети - :nono: затова е добре да се спазва някакъв баланс на храненето, като същевременно се избягват вредните неща.

верно, не съм го уточнил този баланс, но като за начинаещ той е общ, не е някакъв супер профилиран.

в горното ми мнение ставаше въпрос, че съм израстнал в спортно семейство, започнал съм да спортувам от ранно детство, а с фитнес се занимавам от 16 години. общото между двата спорта може да бъде методологията, подхождането към спорта, изграждането на характер.

тук пишем много повърхностно за всичко. за това също си прав! но от един форум толкова!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2012, 11:35

kulov написа: трябва да има балансирано хранене. като за начинаещ не са нужни чак някакви строги диети, просто човекът да се храни по-умерено, с повече плодове и зеленчуци, млечни продукти, леки меса, прости въглехидрати (ориз и картофи) и т.н. и т.н. мазнините не бива да отсъстват от храненето (добрите мазнини, без маргарин, пържени шитни и т.н.), тъй като са основен изграждащ компонент в клетъчната мембрана. честа грешка е да се налагат някакви драконовски диети - :nono: затова е добре да се спазва някакъв баланс на храненето, като същевременно се избягват вредните неща.

С някои неща не мога да се съглася аз.

С повече плодове мога да ти посоча хора, които се хранят и развиват инсулинова резистентност. Плодове на гладно или преобладаващи в храненето не е на добре.

С много млечни продукти няма никога да изглеждаш добре.

Ориз и картофи не са тези на които им викат "прости въглехирати".

Кои са добрите мазнини, щото аз мога да посоча много на които им викат "добри", а са всъщност лоши.

Аз ям пържено месо всеки ден кажи-речи, пък нямам проблем. Има пържене и пържене. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 07 Фев 2012, 12:17

@бум бум, предложи ти някакви диети тогава. аз казвам човекът да хапва нормално и по възможност да изгради някакви правилни навици на хранене. като за начало това е важно. благодаря за критиката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2012, 12:22

Аз се храня с около 60% от калориите от "лоши" мазнини. Не искам да навивам вече никой да следва това, което аз правя :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Фев 2012, 13:49

Днеска едвам съм станал от кревата. Крака, ръце (от лицевите и набиранията) , кръст, рамена сичко е дроб-сърма. Хода кат няква бабичка, довечера има купон дано да се възтановя, че ако стане работата с някоя мадама - отива на излагация :mhihi:

Не съм болен от нищо освен от разширение на мързела относно учебния процес. Бях пушач и като тичам се усеща.

Целта ми е за 4ри месеца да постигна нещо. Или минимум някое кило отгоре :paranoid:
Приоритет е фаянса и ръчна обиколка, че като извада ръката през джама на БеЕмВе-то като се върна и мадамите да припадат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПП. Тва е в кръга на майтапа. Всичко правя за себе си, без да имам и грам желание да впечатлявам или да се доказвам на някого. Всичко което постигна благодарение на вас, ще бъде единствено символ на упоритостта ми и стимула ми да продължа да го правя ако наистина виждам полза :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 07 Фев 2012, 14:03

ogata написа:Приоритет е фаянса и ръчна обиколка, че като извада ръката през джама на БеЕмВе-то като се върна и мадамите да припадат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ти недей така с ръката и джама, че в Бс повечето младежи са анаболни топидиоти, тренирай си за тонус :yes:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Фев 2012, 14:23

Не мислиш ли, че силната мускулна треска е начин на тялото да ти каже нещо?

Викат, че мускулната треска показвала, че тренираш добре и ще растеш. Чудно ми е при една толкова съвършена система, каквато е човешкото тяло от кога има болка, когато всичко е наред?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 07 Фев 2012, 17:11

И кво не е наред като имаш мускулна треска?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата