Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Спомням си, че преди години колегата alx имаше аватар с надпис от сорта, "щом те виждам в огледалата си, значи си лузър"
Или нещо от сорта.
Да не съм оф. При мен ударно връщат правителствените чиновници в офисите и безплатните зареждания на електричките вече са мит. Плащаш си на всяка станция.

Или нещо от сорта.
Да не съм оф. При мен ударно връщат правителствените чиновници в офисите и безплатните зареждания на електричките вече са мит. Плащаш си на всяка станция.
alx написа:аз пък снощи пих с едни приятели и си говорихме за електрички и си дадох сметка, че нямам един познат на който да съм дал да кара дори болт-а и после да не е тръгнал да си търси електричка. един няма. просто реших да споделя.
та си мисля, че всеки които е против електричките трябва да покара една "нормална" такава... визирам болт, лийф и нагоре и после да решава дали иска или не иска.
Аз с голям кеф бих си взел един спринг, но за момента нямам use case за него...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Обмисляме още един плъг им хибрид за градска кола (пълна електричка все още не е напълно изключена като вариамт де), та ще трябва и в гаража една зареждачка. Мисля да в бодна между двете гаражни врати, та да няма значение къде е спряна колата
Баща ми няма спомен колко киловата е партидата ток на къщата обаче, има ли къде да го проверя това?
Трифазен е ако има значение 
Баща ми няма спомен колко киловата е партидата ток на къщата обаче, има ли къде да го проверя това?

Don_Diego написа:Обмисляме още един плъг им хибрид за градска кола (пълна електричка все още не е напълно изключена като вариамт де), та ще трябва и в гаража една зареждачка. Мисля да в бодна между двете гаражни врати, та да няма значение къде е спряна колата
Баща ми няма спомен колко киловата е партидата ток на къщата обаче, има ли къде да го проверя това?Трифазен е ако има значение
В енергото, то ти можеш сам да си смениш партидата, стандартната мисля е до 11кв.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
За 3 етажна къща се надявам да е повечко и без проблеми да мога да закача 11kW зарядна станция 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мисля, че го пишеше и на касовата бележка или на фактурата също...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Така се получи, че имах късмета да участвам в тестдрайв на 20тина нови автомобила, сред тях - i7, id5, EQE, EQS - SUV, Volvo c40, Subaru Soltera, Toyota bzx4 и разни ДВГта също.
За мен извода е, че ако имах парите и нуждата от нова кола бих обмислил много сериозно електричка.
За мен извода е, че ако имах парите и нуждата от нова кола бих обмислил много сериозно електричка.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Така се получи, че имах късмета да участвам в тестдрайв на 20тина нови автомобила, сред тях - i7, id5, EQE, EQS - SUV, Volvo c40, Subaru Soltera, Toyota bzx4 и разни ДВГта също.
нали... както казах- който не е карал сериозна електричка- той не я е пожелал.
вчера на един светофар дето излаза му е където започва една магистрала като бях с плад-а до мене се нареди едно ново рс6 авант. мноо сплескани тия бе... понеже са супер редки тука около мене бях забравил как изглеждат. мноо ме кефят като визия с тия раздути калници. гледам го като стана време за зелено вдигна оборотите и викам добре- до към 60 може да се дръпнеме без проблеми, светва зелено и до 60 бяхме горе долу на кантар... чак се изненадах.. после погледнах - аз съм бил на "chill" режим

като се прибрах погледнах- чил мод на плад-а е 7 секунди до 60 мили... ако сме били на кантар - не го знам кво е правил щото това рс6 е 4 секундно в реалния свят до 60. може да е блял... може и да не е зацепил. а може и да ми е все тая

Последна промяна alx на 14 Мар 2023, 16:00, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Не споменаваш Тесла, явно не е имало. Между другото съвсем безпристрастно коя от изброените би взел в случая ?
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
peshehodetz написа:Не споменаваш Тесла, явно не е имало. Между другото съвсем безпристрастно коя от изброените би взел в случая ?
eqs suv би бил моя избор от избраните. и7 Не съм карал а може би трябва. ама понеже още чакам хасан да ми сглоби 760-цата - като се знам как ходя на тест драйв и си излизам или с колата или с поръчка за нея ... ще пропусна умишлено

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хубаво е да си милионер или милиардер, на каквото се качиш това си купуваш...
Аз пробвах EQS и Тесла.
Ей така, за спорта и заради възможността да се кача и покарам.
Хареса ми Тесла модел S и Модел 3, но повече ми допадна EQS.
Не съм си взел електричка само заради това, че нямам за даване толкова пари.
На мен ми харесват автомобили, които са безшумни. Никога не съм бил привърженик на шумни та чак ревящи автомобили по улиците или на магистралите.
Преди години карах един GTR на Нисан и от вибрациите от ауспусите ме болеше главата (условно казано).
Обаче харесвам Формула 1 и състезанията на живо.
За това харесвам електричките, защото са тихи и силата, която имат.
Иначе, Ауди RS6 си е сила, може човека да не е разбрал, че някой иска да се "бяга" с него.
Аз пробвах EQS и Тесла.
Ей така, за спорта и заради възможността да се кача и покарам.
Хареса ми Тесла модел S и Модел 3, но повече ми допадна EQS.
Не съм си взел електричка само заради това, че нямам за даване толкова пари.
На мен ми харесват автомобили, които са безшумни. Никога не съм бил привърженик на шумни та чак ревящи автомобили по улиците или на магистралите.
Преди години карах един GTR на Нисан и от вибрациите от ауспусите ме болеше главата (условно казано).
Обаче харесвам Формула 1 и състезанията на живо.
За това харесвам електричките, защото са тихи и силата, която имат.
Иначе, Ауди RS6 си е сила, може човека да не е разбрал, че някой иска да се "бяга" с него.
Е.Димитров написа:Иначе, Ауди RS6 си е сила, може човека да не е разбрал, че някой иска да се "бяга" с него.
съгласен, че нещо не е било коректно ама аз само споделям.
сила, сила колко да е сила сравнено с плад-а? 1 секунда по-бавно до 100км и 2 секунди и 35км по-бавно на 400 метра... да ти го визуализирам- на края на 400те метра плада е два икаруса от старите напред и се отдалечава с 35км спрямо аудито...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Е.Димитров написа:Иначе, Ауди RS6 си е сила, може човека да не е разбрал, че някой иска да се "бяга" с него.
сила, сила колко да е сила сравнено с плад-а? 1 секунда по-бавно до 100км и 2 секунди и 35км по-бавно на 400 метра... да ти го визуализирам- на края на 400те метра плада е два икаруса от старите напред и се отдалечава с 35км спрямо аудито...
И пак знам кое бих избрал, без да мигна.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Направихме един трип от цяла България с електрички до Чанаккале. В крайна сметка се събрахме 13 коли. Имаше различни коли, включително и един Genesis на хюндай. Мерцедес нямаше. Бяхме трима с тесли. В крайна сметка се оказа, че най бързо се придвижваме с теслите и генезиса, макар че хюндая даваше с 2-3 кв. повече разход от мен, а аз бях с още трима човека в колата. Като цяло никакви драми в Турция, каране нон стоп 130-140 - средната скорост до там ми беше 108км/ч. Тук някои хора по назад обсъждаха, че с електричките се пътувало бавно и т.н. Ами да Ви кажа не се пътува изобщо бавно, особено като видях една снимка в темата за разход в Ф10 средна скорост от 70км/ч до полша и обратно. Скоро и аз ходих до Варшава и обратно и скоростта ми беше средната 102км/ч. Та колкото и да съм зареждал за 3000км. пак ще съм по бързо стигнал. 

nxn написа:alx написа:Е.Димитров написа:Иначе, Ауди RS6 си е сила, може човека да не е разбрал, че някой иска да се "бяга" с него.
И пак знам кое бих избрал, без да мигна.
аа, няма да мигаш- докато мигнеш и плад-а избягал (и се скрил)

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила