Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: Имотният пазар

Мнение от peshehodetz » 12 Ное 2023, 3:26

Киро Брейка - не съм му фен, но понякога кефи :) :) :)

https://www.youtube.com/watch?v=KwQpg7yp62o&t=1s
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Ное 2023, 7:52

Има признаци че държавата ще посегне на тези празни а и не само празни имоти.
Бюджетният дефицит трябва да се компенсира отнякъде.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 12 Ное 2023, 9:04

Държавата ще вдигне данъците, да, ама тва че ще ти вземе апартамента да го дава на мигранти са глупости. Тва ПП никога не са го предлагали дори, просто го дадоха на пример. Най-малкото те тия апартаменти дет седят празни 90% седят на замазка и няма как да настаниш някой в тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 12 Ное 2023, 12:41

И друг път съм писал, че в Гърция го направиха същия номер с данък 'Лукс' за имотите и то точно в най-голямата криза, когато и държавата и хората нямаха пари.
Там беше нещо от сорта че първо вдигнаха данъчните оценки и после обложиха хората, които имаха имоти за над 250 хиляди евро.
Обаче гърците наскоро го премахнаха въпросния данък.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Ное 2023, 13:46

barty написа:Има признаци че държавата ще посегне на тези празни а и не само празни имоти.
Бюджетният дефицит трябва да се компенсира отнякъде.

Бюджета на държавата не се компенсира с общински данъци.

Това общините сами си го искат, защото иначе нон стоп ги субсидират от държавния бюджет и така се съзадават феодални царства... непослушните общини не получават пари за сметка на послушните.
Всички знаем на кой за повечето общини и може да си направим ПРЕЦЕНКА защо са се стреснали.
Последна промяна steeN на 12 Ное 2023, 13:53, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Ное 2023, 13:53

А що с мойте данъци "непослушните" ще си връзват бюджета ? Някак си не е редно това в правова държава .. :nono:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 12 Ное 2023, 13:56

От къде да знам, питай сдружението на общините дали е редно или не... но искането им няма нищо общо с "бюджетният дефицит" :dunno:

И кво значи с твоите данъци... с чии данъци искаш да се плащат нещата в твоята община... аз ли да ви плащам фекалната тръба :mhihi: ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 12 Ное 2023, 14:43

steeN написа:От къде да знам, питай сдружението на общините дали е редно или не... но искането им няма нищо общо с "бюджетният дефицит" :dunno:

И кво значи с твоите данъци... с чии данъци искаш да се плащат нещата в твоята община... аз ли да ви плащам фекалната тръба :mhihi: ?

Няма директна връзка бюджет - данък върху имота но има косвена.
Като орежат отпускането на пари от бюджета към общината и ето ти връзка. Но дори не е нужно да орязват. Стига да я запазят и светва минус. Това е достатъчно.
Отделно е лакомията за още кражби от бюджета на общината и ето още една причина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 12 Ное 2023, 14:45

Лакомията за кражби от общинският бюджет ще е изключително видима, защото данъка в конкретна община като се вдигне... хората ще питат, що тука е по-висок от там?
А в един момент няма и да питат, а направо ще си хванат торбичката и ще си тръгнат.

Докато като се краде от държавният бюджет е размито, щото нито се вижда от кой се взема, нито се вижда на кой се дава.

А мотивацията на общините за тва няма значение... то и месаря не ти продава месо, щото се е загрижил за теб да не умреш от глад... а щото той не иска да умре от глад.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 18 Ное 2023, 18:12

https://www.youtube.com/watch?v=eViYdhB7LmI

Преди 2години почти 2к евро за апартамент на шпакловка :mhihi:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 19 Ное 2023, 8:46

M-coupe написа:https://www.youtube.com/watch?v=eViYdhB7LmI

Преди 2години почти 2к евро за апартамент на шпакловка :mhihi:

Ми и са са по-толко, ако не и повече

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 24 Ное 2023, 16:13

Някой знае ли дали на поземлен имот, нива категория 4 може да се строи? Или да се сложи някаква сглобяема къща, фургон, каравана или подобно.
Имам една нива, която трудно ще се вкара в регулация но си мисля дали не мога да я направя на вила :dunno:
Ток има наблизо, вода не. Път през полето :mhihi:
Намира се в София, кв. Обеля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 24 Ное 2023, 17:33

Може да се сложи 'сглобяема/преместваема' постройка до 40кв.м май... Мой колега така направи преди няколко месеца на негов парцел, да има къде да си прибира инструментите, докато реши и се подготви да строи. Може и така да остане май... Прочети някъде все пак де...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Ное 2023, 7:03

До 10 декара трябва да може само с инвестиционен проект и виза от общината . Над 10 декара трябва ПУП . Какво като е категория 4 ? Застроената жилищна площ в тая стопанска постройка трябва да е 1 етаж , може да е до 10% от застроената но не повече от 200м2 . Иначе общата застроена площ е някакъв процент от имота обособена за такива стопански постройки . Някой архитект сигурно ще ти каже точно колко можеш да застроиш на база инвестиционните намерения , все пак ти трябва проект . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Ное 2023, 7:43

Вчера по Фокус гостуват двама брокери, не им запомних имената и...ами общо взето нещата сме ги обсъждали тук, но все пак да кажа тези, които чух и успях да запомня като съществени. Личеше си, че тия двамата уядени яко, говореха така сякаш ще продават на скъпи цени ФОРЕВЪР! :mhihi: Първо нещата почват от там, че Българина много обичал да спестява в нещо, което може да види, пипне, в здрави тухли, още от времето на Елин Пелин. :mhihi: Нещата били същите според тези двамата и тогава и сега. Второ, 50%-та от имотите в България са празни. :idea: Трето, намаляне на цените нямало да видим. Единият бил брокер от 2016-та ли каза и досега всяка година слушал как цените щели да падат, а те неминуемо са нагоре, сега се очаквало София да стане още по-европейски град, особено с новия кмет :ok: щял да я направи още по-привлекателна. И почва сега, имало мноооого лек застой през първата половина на тази година, но сега през втората нещата се наваксали и ако излезеш хубав имот на комуникативно място, на добра цена, той изчезвал веднага, ама веднага. Не трябвало да е на първи или последен етаж(мой приятел пък искаше само последен да тропал той отгоре, а не някой върху него, ама както и да е)да бил на зелено място, ама с добра локация. Хубавите имоти нямало никога да паднат, растат форевър както казах. Който бил купил имот в София през последните 10 години все си е запазил парите и бил даже на не малка печалба. Цитира едни цени като обща стойност, но не каза за каква квадратура, та няма смисъл да ги пиша. Някаква жена се возеше и като ги чу вика "тия добре ли са, или не са добре, или ние в провинцията сме много изостанали". :mhihi: Единствено казаха лек спад има при ваканционните имоти, там нямало голямо търсене от короната, ама и това щяло да се промени. Споменаха за новата мания, да се правят вече къщи в местата извън София(за преди това говореха само за скъпи кутийки)като и там цитираха някакви цифри, които дълбоко влизаха в седемте. :mhihi: :shock:
И така лакомо потриваха ръце, просто ги усещах по тона, да Българина пести, да има хора с високи доходи слава богу(хилят се доволно)и инвестира(много използваха тая дума)в имоти, което се оказвало стратегически правилно.
Така, тука някои от вас може да се включат, че засегнаха темата къде било престижно да имаш имот ако можели да ползват тази дума, водещия ги пита. И се пита за Манастирски ливади, онзи вика там за мен е абсурдно да е престижен, аз никога не бих си купил. Но като престижни локации споменаха центъра, Яворов, Иван Вазов мисля каза и част от Драгалевци, където имало канализация. :mhihi: На зелено, на зелено изчезвали. :mhihi: Споменаха как хората се надявали на спад, много аргументирано звучало като го говорели през годините всякакви анализатори, примерно защото ЕЦБ вдигнала лихвите с някакви десети, ама не.
Единият каза, че бил от Русе(като в САЩ стана в тая София, всеки от някъде :ok: )и имал приятел, който строял към 200 апартамента там в няколко сгради(звучеше ми като БГ филма Топло :mhihi: :dummy: )и на добри цени 1/3-та от тях били продадени за два месеца ли каза, но един вид супер бързо. Това по повод големите БГ градове, Пловдив се мъчел да следва тенденциите в София, Варна също и...общо взето като обобщение, купувайте яко, не останаха, както се казва ол тайм хай е положението и все натам ще е. :mhihi:
Трябваше да ги чуете, няма такива мазни боклуци като тия брокери, ама тука това, ама там онова, ама не знам си какво, ама купуват всички като невидели бе и няма да спрат. И го питат справедливи ли са цените и той вика щом пазара го показвал и има хора готови да платят тези пари, значи са справедливи. Щом нещо се предлага и веднага се купува, още незавършено даже... :angel:
Като ги слушах, на мен ми се прииска да си взема имот в комуникативните места на София, а нямам желание да живея в бетонна кутийка с 4655 съседи и да имам престижно паркомясто (щото гараж би струвал колкото къща в прованса)и там още екстри, а какво остава за нуждаещи се от жилище в София. Докато има чукундури с милиони в излишък, които пестят в имоти, ще е все по-трудно човек с работа да си купи имот и ще стане като в Швейцария - кредит за кутийка, който ще изплаща следващото поколение. :ok: Преди години и в старата тема аз също мислех, че ще падат, после обаче откак взех да се вълнувам от Биткойн видях простата истина и още бая истини покрай нея, които обобщават и потвърждават защо няма да падат и много пъти съм влизал да ви базикам тука с въпроси паднаха ли вече. После вече не ми беше смешно, сега даже ми е тъжно, че да си купиш жилище в столицата на държавата ти и може би Пловдив, ще става почти непосилно за бачкатор, който не е далавераджия.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата