Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
streetz написа:dhtj написа:Мисля че, на много места има такива фермери.
По селата също е пълно с баби, които още гледат кокошки и си продават яйцата по стотинки.
Вярно е. Баба ми и дядо ми направо харизват домашни яйца по 30 стотинки бройката. От съседите им на село купувам прясно мляко по 1.50,което е толкова маслено, че като тръгна да го изливам от бутилката отначало не може да мине през гърлото. Свинско и пилешко по 8 лева, телешко по 12. И на тия хора като им кажа софийските цени им увисва ченето , мислят че ги лъжа. Но са на 350 км от София, там няма кой да купи на по-висока цена.
Мисля, че ако си пуснат някаква обява в интернет, дори случайно преминаващи ще купуват на малко по-високи цени.
Тука скоро на 15 лева ми предлагаха телешко, шол, от една жена е, която цял живот гледа крави, сигурно са над 100.
Последна промяна Top Gun Maverick на 17 Яну 2023, 10:50, променена общо 1 път
По неговия(и мой
) край случайно преминаващите са малко. Представи си го като един северозапад, но на югоизток 

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
3186 написа:По неговия(и мой) край случайно преминаващите са малко. Представи си го като един северозапад, но на югоизток
От къде сте вие двамата?
dhtj написа:Мисля че, на много места има такива фермери.
По селата също е пълно с баби, които още гледат кокошки и си продават яйцата по стотинки.
Има, обаче ги надушват разни месарници и транжорни и ги договарят да им изкупуват цялата продукция. Имах две места, от които се снабдявах за зимата и тази година ме оставиха да ходя в магазина. Единият ми сподели, че е разпродал всичко още края на ноември. Каза едва успяхме за празниците да заколим едно 200 кг теле за нас, да има какво да ядем.
Миналата година 15кг кайма и 15 суджук взех за 300 лв. Тази, същото количество - 550..
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Миналата година взех по 15лв/кг телешки наденици - домашни-полу сухи.
Тази по 17лв.
Имаше много мераклии, но всичко свърши за дни.
Тази по 17лв.
Имаше много мераклии, но всичко свърши за дни.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това не е устойчив начин за снабдяване с храна - ако има, ако докопаш, ако не е свършило, ако, ако... Единици са хората, които имат достъп или възможност да се снабдят така ежедневно. Трябва да се гледа голямата картина, а тя е стряскаща - сурово филе Елена по-скъпо от отлежало прошуто и кашкавал с 10лв нагоре от ементал и пармезан.
Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Да, вкъщи започнаха да се купуват по-различни сирена. То станаха същите цени или по-евтини.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
За цените съм съгласен, но пък на мен нашия кашкавал ми харесва много повече / по-читавия/ отколкото ементал, сержамер и т.н.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да бе, тия префърцунените инат един вкус...все едно да ми хвалиш синьо сирене защото било качествено мухлясало. Ми не, мерси. За разнообразие може.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Има стотици видове кашкавали във всяка една страна производител.
Точно в Бг има 1 вид и се радваме, ако не е менте.
Това, че се внасят 3-4 вида от чужбина не значи, че нямат друго.
Идете и пробвайте какво има и няма да искате да си купите по 40-45лв родни кашкавалчета.
Точно в Бг има 1 вид и се радваме, ако не е менте.
Това, че се внасят 3-4 вида от чужбина не значи, че нямат друго.
Идете и пробвайте какво има и няма да искате да си купите по 40-45лв родни кашкавалчета.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Нашите сирена и кашкавали си ми харесват, но от другите също има доста добри. Вече като са с изравнени цени или по-ниски, все по-малко ще ме влечат нашите. За ядИнИ и пиЙни съм гъвкав - всичко ми харесва 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз какво съм виновен, че нямало голям брой хубави чужди? От нашите има доста хубави и извън магазините.
Какво стана пак беееее, не се ли наядоха тия мобилните педали?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
1,6 млн крави, 1,2 млн овце и кози, 4+ милиона свине, над 40 милиона птици. Сумарно само едрите животни са били повече от населението сега.
Ма това беше в текезето, което е неефективно и затова ги унищожиха и замениха с високоефективни ферми в които няма и част от тази бройка. Да не говорим, че вечно са на някаква субсидия, иначе са умрели от глад и ще унищожат и малкото останало.
Колко да струва кашкавала и колко свинското и дали е чудно, че ядем отпадъка на Европа и света?
Нека не се приема като соц носталгия, но защо едно добре работещо нещо трябваше да го затрием?
Ма това беше в текезето, което е неефективно и затова ги унищожиха и замениха с високоефективни ферми в които няма и част от тази бройка. Да не говорим, че вечно са на някаква субсидия, иначе са умрели от глад и ще унищожат и малкото останало.
Колко да струва кашкавала и колко свинското и дали е чудно, че ядем отпадъка на Европа и света?
Нека не се приема като соц носталгия, но защо едно добре работещо нещо трябваше да го затрием?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
За да печелят западните страни, как защо? Ама някой наистина ли допуска дори за секунда, че става дума за нещо различно? Тия аборигени там имат животни и не купуват от нас, как да променим това? Толкова. На смеещите се върху тия думи бих казал да видят историята как териториите ни ограбват на масата, разделят ни с Македония, астрийските боклуци 200 години са гласували да ни режат териториите за да не стоим голяма държава, Англия и тя колко пъти е играла против нас и какво ли още не, че няма да си използват лостовете за да печелят те ли? Ама Ран-Ът бил един много хубав план за да ни помогне, обаче видиш ли ние сме създали конспирация.
Те ти казват директно в очите, че ти таковата мамата, ти обаче като им казваш, че ти го казват и го правят, нееееее, вие сте конспиратори.
Сега купувайте свинско от Холандия и им се молете да ни вземат в Шенген, че да я забръснем там и тировете ни да не чакат по границите тука, така ще свалят цените на стоките. 

Последна промяна Top Gun Maverick на 18 Яну 2023, 14:27, променена общо 1 път
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:
Иб@@@@@х ги, а на свиваком 2-та процента ми се виждаха много