Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от zAcK » 13 Мар 2020, 11:27

Don_Diego написа:При нас и следващата седмица всеки, който иска ще може да работи от вкъщи, но съм сигурен, че ще има работещи и в офиса.
След малко отивам да взема дезинфектанта и да разуча как се работи с него :yes:

Наблегнете на такива неща като дръжки на врати и т.н., които се използват от всички. Виждали сте как неволно всеки си трие очи, бара си носа и т.н. След това отива и хваща дръжката на врата и готово. Нашите чистачки са инструктирани да ги дезинфекцират точно заради тези, на които не им е удобно да работят от дома си - няма място, деца, по-удобно им е, свикнали са и т.н. Друго, при нас се оказа, че хората предпочитат сами да дезинфекцират бюрата си и дори се радват да го правят. И ето и едно четиво по темата :bchug:

https://www.thetimes.co.uk/article/coronavirus-can-survive-for-days-on-hard-surfaces-zsgfhd85h
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2020, 11:49

Хубу де, приеха извънредното положение. А сега какво? Извънредно положение и толкова. Нищо не казват в какво се състоят мерките.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Мар 2020, 11:51

При мен (на строежа) закачиха в тоалетния контейнер нагледна агитация:
SAM_0577.JPG

Това миенето на ръце било сложна работа - има указания в 11 стъпки:
SAM_0578.JPG

Аз пък не мога да се разтревожа от нещо невидимо... Радиация, вируси, бактерии, отрови - знам, че ги има, но като не ги виждам... не ми пука от тях. Иначе жената се е впрегнала, вика да се евакуираме на селото и да оцеляваме извън обществото поне месец... :mhihi: :mhihi:

Ех, защо, защо разпратих сланината... :banghead: :banghead:
С 20 кила можехме да изкараме поне един месец в изолация... :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Мар 2020, 12:06

Най-вероятно почти всички тук ще минем през него, повечето съвсем леко. Обаче в интерес на тези които няма да го минат леко е(а това са нашите родители/баби/дядовци) е да опитаме да забавим максимално това. Така ще протекат по-гладко нещата.

Вчера в някакъв китайски сайт се появило, че бил предизвиквал стерилитет при преболедувалите го мъже, но го махнали- не е ясно доколко е вярно, но за всеки случай по-добре да не се заразяваш. Тези, които го изкарат през пневмония, после имали тежки последици- сраствания в белите дробове, понижен имунитет... в бъдеще ще ги описват и анализират.

COVID-19 E ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ВИРУС С ПРИЗНАЦИ НА АБСОЛЮТНО БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ. РУСИЯ ИМА ВАКСИНА И Е ГОТОВА ЗА ДВА МЕСЕЦА ДА ПРОИЗВЕДЕ НАД 20 МИЛИОНА ДОЗИ ОТ НЕЯ

Дмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация „Руска академия на естествените науки“...

Въпрос: COVID-19 светкавично се разпространи за един месец, защо? Каква е причината вирусът да е вече в 117 страни?

Отговор: Коронавирусът има една особеност, която я няма при грипа, пневмонията, еболата и други заболявания, а това е скритият му период. Две седмици човек е заразен и заразява всички наоколо и около себе си, при това сам не се разболява в този момент, не качва температурата, външно изглежда напълно здрав и така се чувства. Едва към края на споменатия период човек започва да усеща лека неразположеност. И така, всеки един заразен и незнаещ за това човек, по време на скрития период заразява минимум трима души.
Повтарям, външно е здрав, температурата му дори е нормална, но той вече е заразен за околните. Това е коварното на този вирус и затова той се разпространи светкавично и неконтролируемо по целия свят....

Въпрос: Нали първоначално казаха, че COVID-19 не вирее на топло? Какво стана, че се разпространи в Африка и в Близкия Изток?

Отговор: Като цяло вирусът много комфортно се чувства в тялото на човека, при идеалната за него температура 36-38 градуса. И дори покачването на телесната температура изобщо не го убива. Температурата, при която COVID-19 загива, е 56 градуса. А това означава, че ако става въпрос за Африка, и вирусът не е изложен на пряка слънчева светлина и топлина, а е на сянка, той прекрасно си вирее и се размножава напълно комфортно...

Въпрос: А с какво е най-добре да се лекува този вирус с лекарствата за СПИН и ебола или? Защо има смъртни случаи?

Отговор: В интерес на истината има един малък нюанс и той се състои в това, че ние виждаме в този нов COVID-19 вирус белтъците на HIV1 – това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19. Руската схема за лечение се състои от три препарата против HIV1...

Въпрос: Значи еболата не фигурира в схемата, така ли?

Отговор: Нюансът е в това, че COVID-19 е смес от два вируса – производният вирус – баща CARS, който в Китай е убил много хора през 2002-2003 година. Споменатият вирус възникна в Китай през 2002-2003 г., Русия бе една от първите, които го индентифицира и започна тогава разработките си по ваксината срещу него. Британски, индийски и китайски учени изолираха в новия COVID-19 белтъците на HIV1. Затова ние смятаме, че първоначално трябва да се справим и да преборим HIV1. Затова цялото ни лечение е направено срещу СПИН.

Въпрос: Какво е всъщност новият коронавирус, вярно ли е, че се състои от вече известен коронавирус, ебола и HIV1, така ли?

Отговор: Не, ебола в структурата не фигурира изобщо. Еболата е от съвсем друга група. Новият вирус COVID-19 се състои от четири белтъка на HIV1, отговорни за имунитета на човек, и на тях се дължи високият процент на смъртност и при вирусът-баща CARS....

Въпрос: Синтетично измислен вирус ли е? Има ли намеса човешката ръка и ум в създаването му?

Отговор: Редица учени в световен мащаб и водещи вирусолози на Великобритания, както и на Русия, официално заявяват, че това е изкуствено създаден вирус. Той има всичките признаци на абсолютно биологическо оръжие, при това изключително добро качество биологическо оръжие. Това са: дългият скрит период, бързото предаване, тежкото протичане, огромното количество усложнения, които остават дори след излекуване, и накрая леталния край – висок процент на смъртност. Тук бих искал да напомня, че смъртността е 3,6 процента в стационарите, а колко хора измират и ще умрат в апартаментите и къщите си ние все още не знаем. Статистическите 3,6 процента е смъртността в болниците. Реалната смъртност от този вирус ще установим на по-късен етап.

Британските учени уверяват, че в природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Хайде един белтък би могъл да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и „зашити“ наведнъж четири белтъка от HIV1 – това е невъзможно!..

Мисля, че всичките крути, драстични и крайни мерки се предприемат преди всичко заради това, че на всички им е ясно, че това е боен вирус. Все още не разбираме до края неговата опасност и последствия. Ако сте чули изявлението на италианското правителство, то при тях основният проблем е, че те вече нямат никакви места в реанимациите, те вече не са в състояние да оказват помощ на хората. Всичките реанимации са им препълнени. И това е само началото. А представете си, ако се разболее всеки трети жител на планетата Земя, както казаха американците. Какво правим? Няма да ни стигнат нито болниците, нито реанимациите, нито лекарствата, нито лекарите и медицинския персонал, за да спасим хората. При такава прогноза дори не можем да предположим процента на смъртност.
...

Въпрос: Какво ще препоръчате вие лично като предпазни мерки? Какво да правим?

Отговор: Ако нямате дезинфектанти и спирт по аптеките, бих ви препоръчал да се снабдите с обикновен твърд алкохол на спиртна основа – водка или вашата българска ракия. Тези питиета великолепно убиват вируса при обработване на ръцете. Това е първата ми препоръка.
Втората е непрекъснато си мийте ръцете. Искам всички да знаят, че заразяването става посредством докосването на три точки – това са очите, носа и устата. Маските не са най-съвършената защита. Основните зарази са чрез устата – пипането случайно по невнимателност с мръсни ръце устата. Освен това COVID-19 се предава посредством суровата необработена храна. Ако болен готвач или сервитьор случайно без да иска е кихнал върху суровото месо или сушито в кухнята, то процентът да се заразите е изключително голям. ..

Откажете се от студените закуски и предястия и суровите такива. Преминете направо към горещата супа, горещото или изпечено основно и топлия чай. Към всичко това бих добавил повишеното спазване на правилата на личната хигиена. Дръжте се по-далеч от кихащи и кашлящи. Повтарям: ако нямате спирт по аптеките, носете в чантата си едно малко 100 гр шишенце с водка и си натривайте ръцете – това убива вируса...

Въпрос: Вие сте тесен специалист по правилното здравословно хранене. Каква храна, добавки да консумираме? Вярно ли е, че трябва да консумираме храни богати на селен?

Отговор: Да, така е, селенизацията е изключително важна. В доста страни вече активно използват храните, съдържащи селен. Много богати на селен са бразилските ядки. Но преди всичко това са: чесънът, джинджифилът. Но освен това има и друг микроелемент, за който всички мълчат. Ние, учените установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк.
Цинкът – това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк. ..

Въпрос: Кои са хората в най-рисковия фактор?

Отговор: Най-рисковите са мъжете след 51-годишна възраст. Мъжете боледуват два пъти повече от жените. Мъжете над 40-годишна възраст боледуват и се заразяват два пъти повече от младежите. Децата боледуват много, ама много рядко и това се дължи на особеностите не на COVID-19, а на неговия „баща“ CARS, при който почти нямаше болни деца. Те могат да го пренасят, при това те самите не се разболяват. Процентът на децата-преносвачи на вируса, обаче, ще е незначителен, не повече от 4 процента в сравнение с 96 процента възрастни преносители и заболели. Именно поради тази причина ние, в Русия, не виждаме необходимост да затваряме училищата и детските градини...

Не случайно г-н Борисов, с типичната си прозорливост, каза преди няколко дни:"Сигурно никога няма да узнаем коя гад го е създала".

Между другото вече сме:

А на война знаете как е.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 13 Мар 2020, 12:14

Всичко ясно ма къв е тоя вирус cars дет го говорят тия пияни руснаци. Някъв дет се разпространява с автомобили. От руснак ваксина да чакаш е като от умрял писмо.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 13 Мар 2020, 12:18

ivoo написа:Вируса след 1-2 месеца няма да го има , ама за тъпотията лек няма.

Какво беше каза Айнщайн... две неща са безкрайни.... вселената и човешката глупост.... Но за вселената не бил сигурен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 13 Мар 2020, 12:30

Сега ми е интересно с икономиката какво ще се случва.
Днес и утре съм на работа по график, отмениха ми смените и надали някой ще ми ги заплати. Ако е така цял месец, какво ще стане с хората, които разчитат на заплатата си ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Мар 2020, 12:33

Сухари, ориз, боб. Реално, ако говорим за храна, може да се изкара с много малко пари, 1-2-3лв на ден.
Проблема е банки, наеми и пр, другото не е нещо топ важно.
Икономиките ще са надолу, това е ясно, а покрай тях и други неща, имоти, наеми и др

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 13 Мар 2020, 12:57

Нас ни подканват да работим от вкъщи. Аз го правя от септември така или иначе, но доста колегите идните седмици сигурно ще са home office.

Да ви кажа честно, признавам си, дали защото последните дни и особено снощи съм спал само по няколко часа, дали заради огромният медиен натиск, днес съм някак особено податлив на цялата тая работа и при мен се появи нотка притеснение и не съм особено концентриран на работа и като цяло съм умислен нещо.

Странна работа ви казвам :dunno: :dunno: :dunno: А голяма част от грижите на много хора при мен ги няма - нито имам заеми, нито някакви чакащи неплатени сметки/данъци, нито пък работата ми е свързана с контакт с хора. Освен това изключително трудно ме хващат вируси / настинки и т.н. Реално имам нужда от някое друго посещение до магазина за храна през няколко дни.

Мама им медии и спекули, карат хората да откачат за няма нищо..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Мар 2020, 13:00

Аз се надявам да мога да си купя някой и друг пакет ориз и т.н. колкото да изкарам месеца, и да се въведе някакъв елементарен ред на пазаруване, че мноо'о откаченяк има по улиците, мноо'о :banghead:
Друго не ми трябва, бахти психясалия народ, бахти чудото :banghead:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Мар 2020, 13:08

Тая работа няма да свърши добре ....да обявиш извънредно положение в петък 13ти е все едно да дърпаш дявола за опашката :mhihi:
За другото продължавам да твърдя че този вирус си циркулира отдавна по целия свят , а при азиатите се получи този епидемиологичен бум заради суровоядството на всякакви гадости и ниската хигиена . Добре е все пак че го откриха , щото кой знае кога пак би се получила такава ситуация в Китай че да тръгнат да търсят причинителя .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 13 Мар 2020, 13:16

Nickelback написа:Аз се надявам да мога да си купя някой и друг пакет ориз и т.н. колкото да изкарам месеца, и да се въведе някакъв елементарен ред на пазаруване, че мноо'о откаченяк има по улиците, мноо'о :banghead:

Толкова ли е зле по магазините? Аз последно ходих в понеделник и беше доста спокойно в магазина и паркингът беше доста опразнен, та си напазарих съвсем спокойно това-онова. Даже се изкефих колко бързо минах през 4 места в града - за няма час и половина.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Мар 2020, 13:19

drifty написа:
Nickelback написа:Аз се надявам да мога да си купя някой и друг пакет ориз и т.н. колкото да изкарам месеца, и да се въведе някакъв елементарен ред на пазаруване, че мноо'о откаченяк има по улиците, мноо'о :banghead:

Толкова ли е зле по магазините? Аз последно ходих в понеделник и беше доста спокойно в магазина и паркингът беше доста опразнен, та си напазарих съвсем спокойно това-онова. Даже се изкефих колко бързо минах през 4 места в града - за няма час и половина.
Гледам снимката от Метро на колегата горе, опашки пред аптеки и т.н. Още не знам реално колко е зле...

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 13 Мар 2020, 13:24

А освен работата от вкъщи, как сте другите ? Нас ни пускат бая хора в неплатен отпуск не се знае до кога. Какво се прави по вашите фирми ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 13 Мар 2020, 13:31

Аз слезнах в обедната да си купя обяд от Фантастико... Супер истерясали са всички - препълнени колички, изкупуват магазина.. Ще кажеш, че идва краят на света.
Нали призоваха уж да няма струване на хора, да има дистанция между хората и някаква самодисциплина.. Каква дистанция, каква дисциплина :D хората се бутаха един в друг само и само да са по-близо до касата и да си вземат лютеница :kuku:

Пред аптеките е същото, на мен ми трябват хапчета за алергията, ама се налага да се чака по 2 часа заради хора, които се презапасяват. Ако я нямаше истерията всичко щеше да протича нормално, нито щеше да има опашки, щеше да се спазва дистанция, за всички щеше да е по-добре, ама не. Бат българинът е топ :)

BaDxBoY написа:А освен работата от вкъщи, как сте другите ? Нас ни пускат бая хора в неплатен отпуск не се знае до кога. Какво се прави по вашите фирми ?

При нас има вече от седмица е обявен home office, но има няколко човека, които си бачкаме от офиса все още. Най-вероятно другата седмица ще минем всички от вкъщи, зависи как се развие ситуацията.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата