Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Криптовалути

Мнение от K_Ilkov » 05 Ное 2017, 21:23

N.Mihaylovski написа:8 години работят за мен ако мислите, че ако имаше сериозна далавера щях да ги продавам............

Сериозна далавера съм сигурен че няма ... при имотите може да има дългосрочен и спестовен ефект. Някаква супер печалба трудно.

Обаче (без да искам да ти ровя във финансите :lol: все пак ти сам изнасяш данни :D ) 8г назад ми се струва някъде към предишният пик на цените на имотите. Може и да бъркам ...
В зависимост от момента на покупката може нещата да са доста различни.
Тоест ако освен дохода от наем реализираш и увеличение в цената на имота, нещата са доста по-розови.
Естествено е възможно и да се получи точно обратното, което е доста вероятно при купуващите сега имоти с такива цели :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Ное 2017, 21:48

K_Ilkov написа:
N.Mihaylovski написа:8 години работят за мен ако мислите, че ако имаше сериозна далавера щях да ги продавам............

Сериозна далавера съм сигурен че няма ... при имотите може да има дългосрочен и спестовен ефект. Някаква супер печалба трудно.

Обаче (без да искам да ти ровя във финансите :lol: все пак ти сам изнасяш данни :D ) 8г назад ми се струва някъде към предишният пик на цените на имотите. Може и да бъркам ...
В зависимост от момента на покупката може нещата да са доста различни.
Тоест ако освен дохода от наем реализираш и увеличение в цената на имота, нещата са доста по-розови.
Естествено е възможно и да се получи точно обратното, което е доста вероятно при купуващите сега имоти с такива цели :mhihi:

Купил съм ги на добри пари в кризата, надявам се да ги продам с 200 евро повече на М2, и да инвестирам в земя, да взема 200-300 овце и да ви продавам био Месо
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Ное 2017, 21:59

Стискам палци :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Ное 2017, 23:40

Все тая, темата не е за недвижими имоти.

Колко толкова топлят тези видеокарти ? Неотопляема стая от къща/апартамент не е ли достатъчно студена или трябва и климатици да има ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Ное 2017, 9:52

Колко видеокарти ще сложиш пък ти :) 10на карти няма никакъв проблем да са с въздушно, но не и на затворен прозорец разбира се.
Все пак има значние каква изолация има тази стая, как се отоплява сградата и т.н.

integral написа:...

Не мисля, че някой ще се разприказва ей така, при условие, че става въпрос за знания, който струват страшно много пари.
За хора, които "не разбират" и искат да участват по-добре да купуват някакво количество биткойн всеки месец и да го държат.
Така или иначе като копаеш е същото... правиш дългосрочен залог, че цената ще се качва, иначе защо изобщо започваш?

Аз самият, не съм запознат с финансовата страна на копането на валути, която според мен е по-важната част (от техническата).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Ное 2017, 10:52

Sasho.85 написа:Колко сигнала трябва да получите, че това е пирамида.

Докато четеш такива новини... няма да мислиш по друг начин за тая пирамида... :D :D :D

TNT написа:Все тая, темата не е за недвижими имоти.

Колко толкова топлят тези видеокарти ? Неотопляема стая от къща/апартамент не е ли достатъчно студена или трябва и климатици да има ?

Топлят колкото духалка... ако са 1000W, ще топлят като 1000W духалка... ако имаш 2 машини, ще изпълняват функцията на една средно-статистическа духалка... и вероятно ще са по-тихи от нея... една стая с 1000W постоянно отделяни ще отопляваш без ядове...

steeN написа:Не мисля, че някой ще се разприказва ей така, при условие, че става въпрос за знания, който струват страшно много пари.

Ако говориш за борсовата търговия - да, така е.... иначе що се отнася до копаене и всякакви неща около него - не е така... :)

N.Mihaylovski написа: ако инвестираш 300 000 в копачки, мисля, ще правят по 10 000 долара на месец, както каза Молов, имат 3 години гаранция, да ги избиваш 1,5 години имаш още толкова гаранция, ако си повече в час, можеш и повече да копаш, успех :)

Подобна инвестиция вече иска друга нагласа... и знания, и хора... нещата стават сериозни... но иначе сметките относно възвръщаемостта от "копаене" не са дори remotely close до идеята да отдаваш апартамент под наем... ама изобщо... както обяснявате, че може да падне до минимално избиване на месечна база, така може и да се получи 100% избиване за само 1 месец... пресен пример - последните няколко дни определено копаене в определен пуул води до х2-х3 от нормалният дневен добив... първите 24ч беше х6... т.е. за 24ч. кажи-речи си изкопал като за 1 седмица...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Ное 2017, 13:09

Имах предвид, че информация има много, но едва ли ще споделиш на произволен човек неща, които си разбрал благодарение на години опит (както изглежда) :) ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Ное 2017, 14:08

Бих, защо не... стига да имам желание т.е. няма да седна със "всеки срещнат" да му обяснявам 2-3 часа (ценя си времето, че да го пилея ей така, с неясен смисъл и полза).... да не говорим, че толкова ще ти се напълни главата с информация, че в следващите 30-60 мин ще си забравил поне половината... т.е. само с едно разказване сме далеч от истината :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 06 Ное 2017, 15:29

Не мисля, че някой ще се разприказва ей така, при условие, че става въпрос за знания, който струват страшно много пари.
За хора, които "не разбират" и искат да участват по-добре да купуват някакво количество биткойн всеки месец и да го държат.
Така или иначе като копаеш е същото... правиш дългосрочен залог, че цената ще се качва, иначе защо изобщо започваш?

Аз самият, не съм запознат с финансовата страна на копането на валути, която според мен е по-важната част (от техническата).

Точно това ме интересува - допускаме, че цената му ще върви стабилно нагоре за през следващите 4 години, съответно с това се покачва и трудноста на добива.
При такъв сценарий възможен ли е ориентировъчен месечен доход при размер на инвестицията както съм писал в първич си въпрос?

Това със закупуването на биткойни доколкото разбрах е тегаво и определени институции като НАП , примерно могат да се заинтересуват, а това нещо не ме кефи като цяло...... :paranoid:

Напълно ми е ясно, че никой който се занимава с търговия на борсата и с години е трупал опит на свой гръб няма да седне и да дава безплатни лекции във форума :mhihi:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Ное 2017, 15:38

integral написа:
Точно това ме интересува - допускаме, че цената му ще върви стабилно нагоре за през следващите 4 години, съответно с това се покачва и трудноста на добива.
При такъв сценарий възможен ли е ориентировъчен месечен доход при размер на инвестицията както съм писал в първич си въпрос?

Подобно допускане няма как да бъде направено... абсурдно е :) Пак ти казвам - няма как да ти се даде ориентировъчен месечен доход на база копаене през следващите дори 6 месеца, какво остава за 4 години? :D

Най-лесната, положителна спекулация - определени "алтернативки" скачат достатъчно по курс, че ти копаейки ги успяваш да върнеш инвестицията за само 6м.... и ликуваш...

Най-лесната, негативна спекулация - пазара на алтернативките се срива, BTC не бележи достатъчен ръст, че да компенсира, така че ти копаейки ги успяваш да върнеш инвестицията за над 2 години и половина... едвам-едвам... и псуваш до небето...

Има и друг вариант, само че ти говориш за месечен доход, а при този вариант говорим за копаене с месеци с цел задържане на изкопаното (в BTC), с цел продажба на по-висока цена на BTC...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 06 Ное 2017, 15:48

Mollov написа:
integral написа:

Има и друг вариант, само че ти говориш за месечен доход, а при този вариант говорим за копаене с месеци с цел задържане на изкопаното (в BTC), с цел продажба на по-висока цена на BTC...

Предложението което имам е следното - инвестирам във въпросната ферма, добива си върви. Всяка седмица ми прехвърлят добитото количество в моя виртуален портфейл (така мисля се казваше). В края на месеца имам избор - или си задържам добитото количество или ми го осребряват по текущият курс.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Ное 2017, 16:54

integral написа:
Mollov написа:
integral написа:

Предложението което имам е следното - инвестирам във въпросната ферма, добива си върви. Всяка седмица ми прехвърлят добитото количество в моя виртуален портфейл (така мисля се казваше). В края на месеца имам избор - или си задържам добитото количество или ми го осребряват по текущият курс.

Това е най простото, това написа и Молов, ако задържиш може да си на по-голяма печалба ако БТЦ поскъпне, или да се нашиеш ако се срине, иначе от портфейла си ги местиж директно в джоба и си ги харчиш за к*рви и бе*о :lol:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Ное 2017, 17:09

Mollov написа:Бих, защо не... стига да имам желание т.е. няма да седна със "всеки срещнат" да му обяснявам 2-3 часа (ценя си времето, че да го пилея ей така, с неясен смисъл и полза).... да не говорим, че толкова ще ти се напълни главата с информация, че в следващите 30-60 мин ще си забравил поне половината... т.е. само с едно разказване сме далеч от истината :)

Добре де, за едно и също говорим явно :)

Иначе НАП... какво толкова, за 10% не си струва да си създава човек главоболия. А пък ако почнеш да правиш наистина големи суми един ден, че да привлечеш внимание с покупки и т.н., ще си направиш фирма и ще си намериш счетоводител, който да ти обясни как и толкова да не плащаш :lol:

Според мен, цялата схема лежи на предположението, че цената на биткойн ще се покачва или ще се появи някаква друга валута, която се покачва дългосрочно. За сега аз мисля, че това е вярно, защото от финансовата индустрия почнаха много да се интересуват от него, което значи, че ще се налеят още пари и предполагам следващата стъпка е да се направи достъпно за всички под формата на някакви финансови инструменти, които да може да се държат в лични или пенсионни инвестиционни портфейли или недай си боже :mhihi: от пенсионни фондове. И нещо за, което всеки, който се хваща с това, трябва да е готов - със сигурност няма да се движи нагоре в права линия...

http://www.cmegroup.com/trading/bitcoin-futures.html

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Ное 2017, 17:20

integral написа:

Да, има хора, които са просто инвеститори.... дават парите за цялата схема, като в последствие някой се грижи за поддръжка и администриране на "фермата" срещу някакъв % от заработеното (при подобно "управление" вариант за "на заплата" няма, освен ако някой не се навие конкретно, ама едва ли), пък ти си решаваш какво да правиш с "изкопаните монети"...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Ное 2017, 17:22

steeN написа:Предлагам държавата да въведе лиценз за търговия с криптовалута за да защити редовия потребител :lol:
(дано не четат дементите от КаФеНето, че само им давам идеи)

Между другото гледам стари мнения... руснаците точно тва направиха :shock:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата