Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
Да поизтупам темата от прахта малко
Какво стана колега, реши ли се да заминаваш за САЩ в крайна сметка? Ако имаш като вариант и за Англия мога да ти помогна с малко сухи сметки (ама малко по-реални от тея дето повечето в БГ си ги правим
) 

..Bayerische Motoren Werke..

M-coupe написа:Да поизтупам темата от прахта малкоКакво стана колега, реши ли се да заминаваш за САЩ в крайна сметка? Ако имаш като вариант и за Англия мога да ти помогна с малко сухи сметки (ама малко по-реални от тея дето повечето в БГ си ги правим
)
За момента няма развитие, лотото излиза на 30 март. Мисля някаква схема за работна виза за САЩ, но за момента няма напредък.
Ако не е проблем, разкажи за УК .
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ако имаш предвид резултатите от лотарията за ЗК 2017, те излизат винаги в началото на май от няколко години насам. Не вярвам тази година да са го променили, но не ми се рови да търся.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Top Gun Maverick написа:Ако имаш предвид резултатите от лотарията за ЗК 2017, те излизат винаги в началото на май от няколко години насам. Не вярвам тази година да са го променили, но не ми се рови да търся.
Грешката е моя: Starting May 5, 2015, you will be able to check the status of your entry by returning to www.dvlottery.state.gov, clicking on
Entrant Status Check, and entering your unique confirmation number and personal information.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Taзи лотария колко човека я чакалим
Миналата година по спомен от статистиките 100 и кусур хиляди кандидатствали, реално дадени зелени карти към 1000
Аз се интересувам за UK...и не само там де
Та сподели твоите сметки 

M-coupe написа:Ако имаш като вариант и за Англия мога да ти помогна с малко сухи сметки (ама малко по-реални от тея дето повечето в БГ си ги правим)
Аз се интересувам за UK...и не само там де

Всичко е доста относително, но ако си като в моя случай без иншурънс... Значи тука никой в администрацията не си дава грам зор, трябва да чакам около 3 седмици за интервюто за иншурънса и после се изкарва задължителна банкова сметка за да можеш да работиш. Самите интервюта не са нищо кой знае какво, само трябва да отидеш. Другото което е, тука колите са адски евтини, но застраховките им са страшни особено за хора без стаж с ляво движение и под 25г. За квартирите чак не ми се споменава
всички искат депозити да се платят. Последната обява която гледах цените за да се нанесеш бяха: 900депозит+300документи
и 550 наем за месеца (всичко е в паунди)...
Пак казвам - всичко е много индивидуално и ти ако имаш вече иншурънс ще е доста по-различно. Ако ще караш кола - навсякъде има камери, а на един приятел за 3мили над ограничението му написали акт 100паунда
Говоря за случаи на постоянна работа, а не бригада на полето с приспивания в каравани 

..Bayerische Motoren Werke..

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Bogat-Beden написа:Абсолютно,тотално НЕвярно..GecataBMW-E46 написа:ПП.В България с 1000 лв заплата можеш да живееш така както в германия с 3000 евро заплата

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- realprofesora
- Потребител
-
- Кара: е46
- Мечтае да кара: е47
- Детайли за колата: 150кс
Maxmadness написа:Bogat-Beden написа:Абсолютно,тотално НЕвярно..GecataBMW-E46 написа:ПП.В България с 1000 лв заплата можеш да живееш така както в германия с 3000 евро заплата
![]()
![]()
Колко много се посмях,не е истина !
Е кое е смешното? Явно човека получава много под 1000лв и си мисли че ако взема 1000, то ще живее като германец с 3000 евро. Само, че ако знае че на немците храната им е по-евтина от тук....ще се гръмне.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Maxmadness написа:Bogat-Beden написа:Абсолютно,тотално НЕвярно..GecataBMW-E46 написа:ПП.В България с 1000 лв заплата можеш да живееш така както в германия с 3000 евро заплата
![]()
![]()
Зависи от гледната точка, ето една приемерна.
Няма разходи за квартири, ипотеки и пр
Кафе от уличния автомат е 50ст май, в Германия няма и за 1евро..
Баничка или кифла от 1лв за обяд и закуска, в Германия няма нещо за 1евро с което да залъжеш глада дори
Ракия в някое криминална кръчма 6лв за литър и т.н.
Ако живееш при тате и мама е едно. Ако си на свободен наем е друго. Кацнахме в Монреал с близо 4000CAD кеш (двамата с жената) и 4 сака багаж. Три години по-късно (39 месеца, ако трябва да съм точен) бяхме върнали 5000 евро заем (при курс 1.6 тогава), имахме две коли, бяхме се върнали веднъж до бг и два пъти ходили на почивка в Куба, имахме собствен (на банката де) апартамент, не дължахме пари на никого (изкючая моргиджа). Направете го това в бг, без тате и мама и да говорим отново. Апропо, смяната на страна, езиците, континента и т.н. не ги коментирам.
И най-важнто. Успяхме да си позволим да имаме дете. Роди се 1 и 1/2 години след кацането ни. Вече е на почти 7г и ни учи на произношение на френски и английски. бг-то му куца, бърка родовете и е голям купон понякога.
И най-важнто. Успяхме да си позволим да имаме дете. Роди се 1 и 1/2 години след кацането ни. Вече е на почти 7г и ни учи на произношение на френски и английски. бг-то му куца, бърка родовете и е голям купон понякога.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Ако живееш при тате и мама е едно. Ако си на свободен наем е друго. Кацнахме в Монреал с близо 4000CAD кеш (двамата с жената) и 4 сака багаж. Три години по-късно (39 месеца, ако трябва да съм точен) бяхме върнали 5000 евро заем (при курс 1.6 тогава), имахме две коли, бяхме се върнали веднъж до бг и два пъти ходили на почивка в Куба, имахме собствен (на банката де) апартамент, не дължахме пари на никого (изкючая моргиджа). Направете го това в бг, без тате и мама и да говорим отново. Апропо, смяната на страна, езиците, континента и т.н. не ги коментирам.
Сега не, че се хваля, ама...като дойдох в София имах не повече от 2000лв. "спестени", а колата ми струваше не повече от 4000лв. Платих наем+депозит и комисионна на агенцията и парите се стопиха стабилно. 3 и половина години по-късно си взех нов двустаен, естествено на кредит, като 10% бяха от мен, 90% от банката, но парите за всички довършителни работи и цялостното обзавеждане от-до излязоха от моя джоб. 100% от въпросните довършителни работи и около 80% от обзавеждането бяха приключили за 35-40 дни след изповядването на сделката при нотариуса т.е. реално 35-40 дни след нотариуса аз се нанесох в новото жилище. Останалите 20% от обзавеждането си ги направих сам лека полека в рамките на не повече от 2 месеца. През тези 3 и половина години бяха сменени още 2 коли, всяко лято поне по един път на море в чужбина и поне по още 1-2 екскурзии в чужбина(обичам да пътувам). Отделно не малко пари за "гевезелъци" и скъпи хобита, като фотография(сменях тела и стъкла през 3-4месеца), разни контролери, дръм машини и пр.(MPC 2500, NI MASCHINE, всяко по 1500лв.), DJI Фантоми и подобните му и какви ли още не скъпи джаджи и глупости

И всичко това остави, че е без мама и тате, ми даже е и без "половинка"/жена...в смисъл финансово без жена, не и интимно

Та реално може да се направят доста неща и в БГ. Просто различните хора имат различни приоритети. Имам колеги, които са на квартира, някои даже със съквартиранти, но единия последно караше 550 е60, другия втора генерация бензиново Х5, третия назобена 400 и кусур коня импреза и т.н. Немалко си накупиха и директно чисто нови коли за по 40-50k лева.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
madafaka_donkele написа:BMW_POWER написа:Ако живееш при тате и мама е едно. Ако си на свободен наем е друго. Кацнахме в Монреал с близо 4000CAD кеш (двамата с жената) и 4 сака багаж. Три години по-късно (39 месеца, ако трябва да съм точен) бяхме върнали 5000 евро заем (при курс 1.6 тогава), имахме две коли, бяхме се върнали веднъж до бг и два пъти ходили на почивка в Куба, имахме собствен (на банката де) апартамент, не дължахме пари на никого (изкючая моргиджа). Направете го това в бг, без тате и мама и да говорим отново. Апропо, смяната на страна, езиците, континента и т.н. не ги коментирам.
Сега не, че се хваля, ама...като дойдох в София имах не повече от 2000лв. "спестени", а колата ми струваше не повече от 4000лв. Платих наем+депозит и комисионна на агенцията и парите се стопиха стабилно. 3 и половина години по-късно си взех нов двустаен, естествено на кредит, като 10% бяха от мен, 90% от банката, но парите за всички довършителни работи и цялостното обзавеждане от-до излязоха от моя джоб. 100% от въпросните довършителни работи и около 80% от обзавеждането бяха приключили за 35-40 дни след изповядването на сделката при нотариуса т.е. реално 35-40 дни след нотариуса аз се нанесох в новото жилище. Останалите 20% от обзавеждането си ги направих сам лека полека в рамките на не повече от 2 месеца. През тези 3 и половина години бяха сменени още 2 коли, всяко лято поне по един път на море в чужбина и поне по още 1-2 екскурзии в чужбина(обичам да пътувам). Отделно не малко пари за "гевезелъци" и скъпи хобита, като фотография(сменях тела и стъкла през 3-4месеца), разни контролери, дръм машини и пр.(MPC 2500, NI MASCHINE, всяко по 1500лв.), DJI Фантоми и подобните му и какви ли още не скъпи джаджи и глупости![]()
И всичко това остави, че е без мама и тате, ми даже е и без "половинка"/жена...в смисъл финансово без жена, не и интимно
Та реално може да се направят доста неща и в БГ. Просто различните хора имат различни приоритети. Имам колеги, които са на квартира, някои даже със съквартиранти, но единия последно караше 550 е60, другия втора генерация бензиново Х5, третия назобена 400 и кусур коня импреза и т.н. Немалко си накупиха и директно чисто нови коли за по 40-50k лева.
Не,че нещо ама ако до една определена възраст приоритетите на някой са свързани с последния модел от Мюнхен,то начи нещо му куца (не финансово). Масово се имигрира по други причини. Някой от големите градове би ли споделил колко струва глътка чист въздух?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
realprofesora написа:Maxmadness написа:Bogat-Beden написа:Абсолютно,тотално НЕвярно..GecataBMW-E46 написа:ПП.В България с 1000 лв заплата можеш да живееш така както в германия с 3000 евро заплата
![]()
![]()
Е кое е смешното? Явно човека получава много под 1000лв и си мисли че ако взема 1000, то ще живее като германец с 3000 евро. Само, че ако знае че на немците храната им е по-евтина от тук....ще се гръмне.
И този, който днес мечтае да получава 1000лв утре като му ги дадеш почва да сере такива лайн@, че не е истина.
bum_bum написа:realprofesora написа:Maxmadness написа:Bogat-Beden написа:Абсолютно,тотално НЕвярно..GecataBMW-E46 написа:ПП.В България с 1000 лв заплата можеш да живееш така както в германия с 3000 евро заплата
![]()
![]()
И този, който днес мечтае да получава 1000лв утре като му ги дадеш почва да сере такива лайн@, че не е истина.
Всъщност утре като му ги дадеш и започва да си мечтае за 2000 лева... Аз помня преди повече от 20 години правех по $4.50 на час в закусвалнята на университета... И си мислех, че ако мога да правя по $6.50-7.00 на час и нищо повече няма да ми трябва...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Не е важно, какви пари правиш. Важно е, какво правиш, за да ги изкараш. В бг-то за добра заплата на 40-часов работен ден, без овъртайм, нерви, стрес и т.н. е почти невъзможно да говорим. Тук имам приятели, които вадят добри пари. Имам впредвид, че плащат над 100К данъци годишно. Но ще ви кажа, че те почти не виждат децата си, блъскат по над 70 часа (на една работа) и са на "разположение" 24/7. И за какво? Струва ли си един ден да се огледаш и да видиш, че децата ти са пораснали и са си хванали пътя?
Въпрос на приоритети. За мен е по-важно да живея спокойно, да не се притеснявам за утре, "потен вода да не пия" (в работата де), никакъв стрес, никакви нерви, без физически труд и при възможност да изпада кеш. А, и никаква работа навън и при ниски температури. Не се притеснявам, че ще ми откраднат колата, оберат апартамента, ще ме пребият за един клаксон или нещо от сорта. Имам персонално място в паркинга тук и такова в Даун таун. Спокойствието цена няма. Особенно когато си над 45г и нагоре. И пак казвам - въпрос на приоритети.
Въпрос на приоритети. За мен е по-важно да живея спокойно, да не се притеснявам за утре, "потен вода да не пия" (в работата де), никакъв стрес, никакви нерви, без физически труд и при възможност да изпада кеш. А, и никаква работа навън и при ниски температури. Не се притеснявам, че ще ми откраднат колата, оберат апартамента, ще ме пребият за един клаксон или нещо от сорта. Имам персонално място в паркинга тук и такова в Даун таун. Спокойствието цена няма. Особенно когато си над 45г и нагоре. И пак казвам - въпрос на приоритети.