какво според вас е "средна класа в българия"?
Модератор: Общи модератори
Re: какво според вас е "средна класа в българия"?
N.Mihaylovski написа:Мислих да зключа темата, но ще остава това на колегата АЛХ
Ми.., все още са запазили добрия тон- нека да пишат.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alekangg написа:За тази година в Испания средната брутна заплата е 22500 евро. На тази заплата веднага и махнете 23-25% и остава чистото около 17000евро или 1417евро на месец, при двама работещи 2834евро. Още от тук, стигаме почти до искането за среден доход в БГ, на някои хора, само че при други цените, а и самата производителност на държавата е друга и всичко останало. Ипотека тука в зависимост от града е от 800 до 1100евро, но за по 30-35 дори 40 години напред, ако е наем малко по-надолу. Това за нормален двустаен апартамент в обикновен квартал. Колите са на същите цени, както в цяла Европа или една среден клас отива на 300 евро на месец поне, ако са две 600евро, а застраховки и т.н.? От там, нета тука е от 40 до 60евро, не 20-30лв. Да сложим ток, вода, газ, телефон, нет поне 200е на месец. За училището, само храната е над 100е на месец и така вече стигнахме 2000евро, с остатъка трябва да ви стигне за всичко друго, храна, дрехи, кръчми, кина, опери, почивки, ремотни и т.н. Само, че като се влезе в сервиз на бай Хорхе е 40евро на час, а в официалните е 60/70евро на час. Повече няма да смятаме, само искам да покажа, че средната класа не щрака с пръсти и, че това което се иска от много хора в Бг, като заплащане за средна класа е просто невъзможно, понеже е невъзможно и в много по развити държави, а камо ли в БГ. Ипотека, две коли дори обикновени и едно или две деца и да ти остава за почивки по няколко пъти на година и да имаш за всичко без да си правиш сметката, няма как да стане никъде или в много малко държави изброени на едната ми ръка. Ако ме попитате какво правя тогава тук, веднага казвам, аз в БГ и 2000лв не виждам как ще вземем с жена ми и затова съм тук. Другите преимущества ги описах преди това.
Колега,
мадрид не е испания.. цените на наемите и имотите там явно все още са неадекватни-или просто не се връзва сметката като сравняваш усреднени доходи за страната и разходи само за столицата,интиендес?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Нали говорихме за България? Поне в заглавието така пише. Тук лекарите богати ли са
Вие колко си мислите, че е средната заплата на един лекар в големите градове?

- tontoni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-ка на 17-ки
- Мечтае да кара: на шефа колата
За съжаление според мен в България среден клас няма. Хората или са бедни или богати. Цялата тази история на многобройните сривове в икономика, малкият и среден бизнес и не на задно място обезценяване на парите са разбили тази класа. Поне аз така си го обяснявам.
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
tontoni написа:За съжаление според мен в България среден клас няма. Хората или са бедни или богати. Цялата тази история на многобройните сривове в икономика, малкият и среден бизнес и не на задно място обезценяване на парите са разбили тази класа. Поне аз така си го обяснявам.
Колега мислим много еднакво

TNT написа:Нали говорихме за България? Поне в заглавието така пише. Тук лекарите богати ли са![]()
![]()
Вие колко си мислите, че е средната заплата на един лекар в големите градове?
Аз обичам да работя с цифри. Тази година се прибрах в БГ и претърпях дребна хирургична намеса. Говорих с Доктора и стана въпрос за заплати. В частната клиника, където стана това, той взима 50% от изкараните от него пари. Другите 50% са за клиниката. Така ми каза той и не мога да гарантирам за цифрите. Аз за операцията платих 600 лева и още около 300 за смяна на превръзки и следоперативно наблюдение. Един преглед при моя Доктор струва около 50 лева, трябва да проверя. Четиридесет да са, това са около 15 пациента дневно или 300 за него. При 220 работни дни, всеки може да смята. Нямам идея колко печели от операциите и по колко му плащат отпуската.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Бах му майката и милионерите
Аз пък веднага ти казвам, че половината ми рода са лекари навсякъде в страната, различни специалисти и в една от големите болници в Пловдив средната заплата на лекарите е 1800лв. месечно. Твоя човек на ден ги вади толкова
Тези, които вадят по 5 цифри месечно хич не са много и то са все шефчетата на отделенията.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
TNT написа:Бах му майката и милионерите![]()
![]()
Аз пък веднага ти казвам, че половината ми рода са лекари навсякъде в страната, различни специалисти и в една от големите болници в Пловдив средната заплата на лекарите е 1800лв. месечно. Твоя човек на ден ги вади толкова
Тези, които вадят по 5 цифри месечно хич не са много и то са все шефчетата на отделенията.
Прави разлика на заплата в държавна болница, и частна болница.
В едната може и да те заколят, а в другата, понеже знаят че си плащаш, те гледат доста добре.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
хора не съм чел цялата тема, че няма време прочетох първите страници...
Доктори, адвокати ала бала....
Началник склад съм, управител - ръководна позиция - заплата 700 лв...................един голям
ама със среден пръст. Тия филми дето ми ги разправяте - 1500-2000 лева заплата на месец - елате ми покажете в Стара Загора кой взима толкова?
Един въпрос с повишена трудност - младо семейство, имат наследственно жилище, мъжа взима 550 лв., майката - 240 лв майчинство, имат дете на 1 година... Как мамка му оцеляват?
Тия доходи 4000-5000 лева на месец дето ги пишете са смешни бе хора, тия пари може да ги взимат 10-15 % от работещите честно в БГ. В Стара Загора къде мога да получавам такава заплата, дайте някой жокер, че недоумявам как ги пишете тия неща...може да направя жената к**ва, а аз да съм и сводник...
Доктори, адвокати ала бала....
Началник склад съм, управител - ръководна позиция - заплата 700 лв...................един голям

Един въпрос с повишена трудност - младо семейство, имат наследственно жилище, мъжа взима 550 лв., майката - 240 лв майчинство, имат дете на 1 година... Как мамка му оцеляват?
Тия доходи 4000-5000 лева на месец дето ги пишете са смешни бе хора, тия пари може да ги взимат 10-15 % от работещите честно в БГ. В Стара Загора къде мога да получавам такава заплата, дайте някой жокер, че недоумявам как ги пишете тия неща...може да направя жената к**ва, а аз да съм и сводник...
the project is ready....

нищо не си прочел от темата значи
а темата е за средната класа и нейните доходи, а не за работническата класа
ето я работническата класа на запад - Швейцария механик в ЦЕРН - http://www.jobs.bg/f1313743 - 5200 евро месечно
работническата класа в БГ взема до 2000-2500
а темата е за средната класа и нейните доходи, а не за работническата класа
ето я работническата класа на запад - Швейцария механик в ЦЕРН - http://www.jobs.bg/f1313743 - 5200 евро месечно
работническата класа в БГ взема до 2000-2500
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
само искам да отбележа, че тази заплата е цитирана преди данъците (Gross year salary).
трябва да махнеш поне 30%. реално става около 3300 eur. иначе идея си нямам какво сравнявате...
трябва да махнеш поне 30%. реално става около 3300 eur. иначе идея си нямам какво сравнявате...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
Doberman_vas написа:TNT написа:Бах му майката и милионерите![]()
![]()
Прави разлика на заплата в държавна болница, и частна болница.
В едната може и да те заколят, а в другата, понеже знаят че си плащаш, те гледат доста добре.
заплатите на шефовете в държавните болници са около 15000 лева на месец, зависи колко голям е шефа... имаше доста полемики по въпроса Бойко беше поставил въпрова какви са тия заплати като той като министър председател взима 3500...

само ако се разходи някой да види частните и служебните коли на персонала в МА примерно или някоя друга държавна болница и ще падне...

- TNT
- младши ентусиаст
-
Любо Мегов написа:само ако се разходи някой да види частните и служебните коли на персонала в МА примерно
Е то къде по-нагоре от там? Ама там нали се сещаш, че повечето пред името имат не "д-р", ами "проф." ?

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
alx написа:N.Mihaylovski написа:Мислих да зключа темата, но ще остава това на колегата АЛХ
Ми.., все още са запазили добрия тон- нека да пишат.
Ми.... нека!

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
TNT написа:Любо Мегов написа:само ако се разходи някой да види частните и служебните коли на персонала в МА примерно
Е то къде по-нагоре от там? Ама там нали се сещаш, че повечето пред името имат не "д-р", ами "проф." ?
Заеби това, че имат "проф." пред името... Тия дето са шефовете с "проф." само лапат кинти, едва ли някой от тях е влизал в операционна откакто е станал шеф на болница...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.