избор на банка
Модератор: Общи модератори
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: избор на банка
Вече не е най-голямата. На футболиста му върнаха парите. И не беше само той.
I love the sound of V8 in the morning...
Трите най-големи са ДСК, Уникредит и KBC
Иначе не знам да има някой, участвал в банкова измама, и да не са му възстановили парите. Скоро даже бяха теглили кредит 50к на името на приятел и сами си го потърсиха от банката и полицията да го уведомят за измамата.
Иначе не знам да има някой, участвал в банкова измама, и да не са му възстановили парите. Скоро даже бяха теглили кредит 50к на името на приятел и сами си го потърсиха от банката и полицията да го уведомят за измамата.
Live it like you Love it
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колеги, днес слушам по радиото, че в последно време в България има бум на опитите за източване на банковите карти. Аз също съм от потърпевшите, тъй като преди 2 седмици се опитаха да ми източат първо кредитната и после дебитната карта към Пощенска банка и то в рамките на около 12 часа. Бързам да кажа, че спазвам сравнително добра дисциплина при ползването им и може би най-съмнителното действие с една от картите е покупка от Тему. Покупката беше около 2 седмици по рано преди опита за източването на картите ми. Съответно от банката ми кипнаха ла$ната тъй като взеха да ми обясняват, че щяло да се направи проверка дали не съм си бил актуализирал данните в някой фишинг имейл и така нататъка. Напрактика останах без никаква карта за 1 седмица, което още повече ме изнерви и още повече че всичко стана 1 ден преди да пътувам за Германия.
Та искам да попитам за всеки случай какво би се случило, ако все пак успеят да изтеглят някаква сума от картата ми, каква е процедурата за обжалване и колко време отнема .
Та искам да попитам за всеки случай какво би се случило, ако все пак успеят да изтеглят някаква сума от картата ми, каква е процедурата за обжалване и колко време отнема .
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
избор на банка
От кредитната в повечето случаи ги връщат след месеци, но от дебитната е почти невъзможно.
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
gromovich написа:Колеги, днес слушам по радиото, че в последно време в България има бум на опитите за източване на банковите карти. Аз също съм от потърпевшите, тъй като преди 2 седмици се опитаха да ми източат първо кредитната и после дебитната карта към Пощенска банка и то в рамките на около 12 часа. Бързам да кажа, че спазвам сравнително добра дисциплина при ползването им и може би най-съмнителното действие с една от картите е покупка от Тему. Покупката беше около 2 седмици по рано преди опита за източването на картите ми. Съответно от банката ми кипнаха ла$ната тъй като взеха да ми обясняват, че щяло да се направи проверка дали не съм си бил актуализирал данните в някой фишинг имейл и така нататъка. Напрактика останах без никаква карта за 1 седмица, което още повече ме изнерви и още повече че всичко стана 1 ден преди да пътувам за Германия.

След като преди много години, както си седях с гаджето в сладкарница Неделя в Младост, ми се обадиха от банката да ме питат дали не съм на летище Хийтроу и да си купувам билети, си направих виртуална и от тогава само през нея пазарувам онлайн, слагам колкото ми трябва на момента, през мобилното приложение, и пазарувам.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Само виртуална за онлайн плащания. Прехвърляш парите там и плащаш веднага и си я държиш на 0 през останалото време.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И каква е разликата между виртуална и физическа според вас?
И в двата случая е едно и също, трябва да са замразени или с нещо символично, понеже и от двете може да се източи каквото има.
И в двата случая е едно и също, трябва да са замразени или с нещо символично, понеже и от двете може да се източи каквото има.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ми разликата е ,че я държиш на 0.
При мен в приложението имам 3 сметки, а плащам една - разплащателна, спестовна, виртуална.
Попринцип в разплащателната си държа някви къси 1-2-300 лв, основните пари са ми в спестовната където не може да правиш нищо с тия пари освен да ги преместиш в спестовна или виртуална, и виртуална която държа на 0 и прехвърлям в нея през приложението непосредствено преди да платя нещо в интернет.
Между трите сметки си прехвърлям пари за без пари, когато поискам и става мигновенно.
Банката е ДСК.
При мен в приложението имам 3 сметки, а плащам една - разплащателна, спестовна, виртуална.
Попринцип в разплащателната си държа някви къси 1-2-300 лв, основните пари са ми в спестовната където не може да правиш нищо с тия пари освен да ги преместиш в спестовна или виртуална, и виртуална която държа на 0 и прехвърлям в нея през приложението непосредствено преди да платя нещо в интернет.
Между трите сметки си прехвърлям пари за без пари, когато поискам и става мигновенно.
Банката е ДСК.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Дали ще имаш две виртуални, две физически или по една от двете е абсолютно едно и също. Важно е как ги управляваш, а ти се справяш добре.
Може би тук не е правилната тема, но някой с по-актуална информация как да оптимизирам лихвите с high fidelity accounts?
За сега основата от спестяванията ми са във фондове през Degiro, но кеш-а за спешни случаи за сега ми седи в trade republic cash (лихва 3.75% от вчера(беше 4%)) имам и още някакви които са свързани с кредитната карта и седят на 2.7% лихва.
Заплатата си я получавам на 3та банка (КБЦ) но общо взето автоматично определени суми заминават във фондовете, и към trade republic акаунта.
Как си оптимизирате вложението на спестяванията?
За сега основата от спестяванията ми са във фондове през Degiro, но кеш-а за спешни случаи за сега ми седи в trade republic cash (лихва 3.75% от вчера(беше 4%)) имам и още някакви които са свързани с кредитната карта и седят на 2.7% лихва.
Заплатата си я получавам на 3та банка (КБЦ) но общо взето автоматично определени суми заминават във фондовете, и към trade republic акаунта.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
M17cH написа:Може би тук не е правилната тема, но някой с по-актуална информация как да оптимизирам лихвите с high fidelity accounts?
За мен това е груба грешка, парите за спешни случаи само в брой при мен, има една камара сенарии при които няма да може да си ги изтеглиш от банкомата/банката и тогава какво правим = нямаш кеш за спешни случаи.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
За мен пък е груба грешка пари в брой за повече от няколко дни да се държат където и да е било.
Това някакъв бранд ли е, щото няма такъв термин? В рамките на шегата звучи като някаква музикална сметка
M17cH написа:high fidelity accounts
Това някакъв бранд ли е, щото няма такъв термин? В рамките на шегата звучи като някаква музикална сметка

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
steeN написа:За мен пък е груба грешка пари в брой за повече от няколко дни да се държат където и да е било.M17cH написа:high fidelity accounts
/quote]
Ами въпроса е колко хора разчитат на теб, при евентуална кофти ситуация в която не може да изтглиш парите от банката к'во правим

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Колкото и хора да разчитат на теб, ако неащта са толкова зле, че банките са спряли, това че няма да работят банкоматите ще ти е последният проблем. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
ivanski_2 написа:M17cH написа:...
За мен това е груба грешка, парите за спешни случаи само в брой при мен, има една камара сенарии при които няма да може да си ги изтеглиш от банкомата/банката и тогава какво правим = нямаш кеш за спешни случаи.
Колко пък пари в брой ти трябват? Не си спомням колко легално можеш да плащаш в брой но не бяха твърде голяма сума, тъй че...
Тия пари за мен са тип ако си загубиш работата или нещо по вкъщи трябва спешно да се ремонтира, идеята е да не се пипат фондовете които може в дадения момент да са на червено...