Емиграция и имиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Емиграция и имиграция

Мнение от Jordana » 09 Яну 2026, 23:45

enigma написа:
Jordana написа:
Защо според теб живея основно тук, а не в Швайц или дори Лихтенщайн ?
Защото ти харесва дивия запад , това е детската мечта на всички БГ мигранти . Пищови мустанги и си берат долари по дърветата ... :mhihi:

Това същото го има в Швайц, даже по-богат избор от немските мустанги, които повече ми допадат :mhihi: Дори парите са повече като сметнеш ниските данъци. Та нещо друго трябва да е. В интерес на истината доста примамливо предложение ми е за там, но като теглих чертата за качество на живота като цяло - изборът е ясен.
В Швайц хубаво че е примамливо , ама да не забравяме че винаги има опасност докато си пиеш бирата някой Ван дер Любе да палне тавана на бирахалето ...Докато в Мърика гестапо все още се справя криво ляво .. :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Яну 2026, 0:30

Да, което и на мен ми е малко странно. Нали го видя как бяха от онази КРАВА в Америка на клипа, който пусна? Ти в Швайц чувал ли си за нападение от такава крава? Нашите европейски крави доказано ядат планински билки и са в пъти по-спокойни. В уса дори кравите са някакви агресивни, което си е стряскащо. :shock: Сигурен съм, че е възможно крава да ти бутне спусъка на някой от 485-те огнестрелни оръжия, които имаш право да носиш докато си щъкаш из града ей така за кеф и да стане беля.
И все пак и аз като него съм си мислел, че заменя ли държавата с нещо по света ще да е само и единствено със САЩ. :shock: Донякъде възможно ми е било в главата и Германия заради магистралите и близостта до БГ. Но в крайна сметка не съм правил крачка за там, а за ЗК пусках сигурно 12-13 години поред. Плюс това усещането да си част от нещо голямо, което технологично движи света напред също е било в плюс. Швайц никога не ми е било опция, струва ми се истински комунизъм там, докато в САЩ на доста места демокрацията е възможна. И да, Моджо иска нещо друго да каже, ама е прав, репресии в САЩ има, което не е защото са комунисти, а именно защото демокрацията е навсякъде. Така е издигната в култ, че обикновения индивид е добил чувство как е нещо повече от пушечно месо и всеки му е длъжен. Комбинацията с дрога и свободното друсане с анти-депресанти карат и обикновения човек да изкука и да се стига до случаи като ей тази неадекватната от линка на Зак. Ти виждаш ли я как гледа като бик, по-точно като крава? Точно това си е типична, агресивна, американска крава. Каза, че ще бъде агресивна докрай и си намери каквото търсеше. Не можели ICE ICE BABY да се държат така? Кой каза? Даже наличието на военен цвят на униформите им трябва да вкарва в мозъка на индивида усещане, че са по-висши от полицаите, нещо като военни.
Моджо, пълни са затворите защото закона се прилага, политически затворници няма нужда да има според мен, просто защото двете партии си сменят щафетата постоянно и просто няма смисъл.
Пак казвам, понеже всеки има избор да е свободен в тази държава, затова нещата се бъркат с усещане за липса на задължения и отговорност и се стига до какви ли не безумия. Другият проблем е презадоволеността на средния работещ човек. Парите му стигат и той почва да има свободно време да мисли над много неща и някои изкукват или се изпедерастяват или стават масови убийци.
И да, има някаква форма на смесване на демокрация със социализъм, ама все пак не е типичната диктатура, свободен си да бъдеш какъвто искаш, стига да си плащаш данъците и сметките, така те вкарват в капана със сиренцето.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Яну 2026, 0:49

enigma написа:... не и се вписва в профила. Майка, която е оставила детето си на училище и отива да блъска агентите?

Ко речи? Ко? :dunno: Точно пък ти да кажеш, че тия не се вписват в профила :help:

Изображение

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 10 Яну 2026, 1:03

Ами да, не ми изглежда да са терористи смъртна заплаха за добре обучени федерални агенти.
Че са неадекватни идиоти е ясно, ама полицаи и фбр са обучени да деескалират такива ситуации, не да почват истерично да им викат да излизат от колата... не може да екзекутираш някого така, защото - виждаш ги, че са малоумни и ескалираш ситуацията защото са ти дали значка и пистолет...

Не можели ICE ICE BABY да се държат така? Кой каза? Даже наличието на военен цвят на униформите им трябва да вкарва в мозъка на индивида усещане, че са по-висши от полицаите, нещо като военни.

Такова нещо няма. Нито военните са нещо по-висши - в смисъл военните нямат право да пипат американски граждани (освен националната гвардия в определени ситуации), нито АЙС са полиция и имат такива правомощия. Даже за тия надписи "Полиция" дето носят на жилетките ги осъдиха на много места, че нямат право да ги носят... Нито някой в Америка ще търпи такива ексцесии... затова се стига и до размирици. В някои страни разбирам властите може да те натикат в миша дупка и трябва да си траеш, ама тук това не минава...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Яну 2026, 1:55

Колко сбъркана може да е Кравария? Толкова -> https://x.com/libsoftiktok/status/2009672291467280814
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 10 Яну 2026, 2:57

Без да съм бил в САЩ, не е ли странно да питат цветнокожия (нига дето биха казали незапознатите, но това е обида - афро може и да мине) дали е Американски гражданин, той да опонира - че го питат само щото мирише ли беше, не запомних, и всички да се съобразяват с тъпотиите му, вместо да отнесе еквивалента на 24-ка там и да си изясни как се комуникира с правораздавателни органи?

Същото и с майката на деца - ако не си глух или малоумен, защо целенасочено ще игнорираш полицейско разпореждане - и какво очакваш след това? А като стрелят по теб - к'во станА...

П.П.: Напомня ми за случка в Германия преди години - отбиват ме като съмнителен след границата на Венло и си говорим с полицая - пита ме за документи. Казах му, че ще бръкна във вътрешния джоб на якето и от там ще извадя документи. Първоначално ме гледаше все едно имам някой синдром, после ме пита защо така бавно му казвам - след като се уточнихме се засмя и каза "айде вади документите, тука не сме Америка" - в смисъл, че и да не му бях казал нямаше да ме застреля като си бръкна в якето (все пак, нищо не ми костваше да му кажа какво ще правя).

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Яну 2026, 4:00

Top Gun Maverick написа:Да, което и на мен ми е малко странно. Нали го видя как бяха от онази КРАВА в Америка на клипа, който пусна? Ти в Швайц чувал ли си за нападение от такава крава? Нашите европейски крави доказано ядат планински билки и са в пъти по-спокойни. В уса дори кравите са някакви агресивни, което си е стряскащо. :shock: Сигурен съм, че е възможно крава да ти бутне спусъка на някой от 485-те огнестрелни оръжия, които имаш право да носиш докато си щъкаш из града ей така за кеф и да стане беля.
И все пак и аз като него съм си мислел, че заменя ли държавата с нещо по света ще да е само и единствено със САЩ. :shock: Донякъде възможно ми е било в главата и Германия заради магистралите и близостта до БГ. Но в крайна сметка не съм правил крачка за там, а за ЗК пусках сигурно 12-13 години поред. Плюс това усещането да си част от нещо голямо, което технологично движи света напред също е било в плюс. Швайц никога не ми е било опция, струва ми се истински комунизъм там, докато в САЩ на доста места демокрацията е възможна. И да, Моджо иска нещо друго да каже, ама е прав, репресии в САЩ има, което не е защото са комунисти, а именно защото демокрацията е навсякъде. Така е издигната в култ, че обикновения индивид е добил чувство как е нещо повече от пушечно месо и всеки му е длъжен. Комбинацията с дрога и свободното друсане с анти-депресанти карат и обикновения човек да изкука и да се стига до случаи като ей тази неадекватната от линка на Зак. Ти виждаш ли я как гледа като бик, по-точно като крава? Точно това си е типична, агресивна, американска крава. Каза, че ще бъде агресивна докрай и си намери каквото търсеше. Не можели ICE ICE BABY да се държат така? Кой каза? Даже наличието на военен цвят на униформите им трябва да вкарва в мозъка на индивида усещане, че са по-висши от полицаите, нещо като военни.
Моджо, пълни са затворите защото закона се прилага, политически затворници няма нужда да има според мен, просто защото двете партии си сменят щафетата постоянно и просто няма смисъл.
Пак казвам, понеже всеки има избор да е свободен в тази държава, затова нещата се бъркат с усещане за липса на задължения и отговорност и се стига до какви ли не безумия. Другият проблем е презадоволеността на средния работещ човек. Парите му стигат и той почва да има свободно време да мисли над много неща и някои изкукват или се изпедерастяват или стават масови убийци.
И да, има някаква форма на смесване на демокрация със социализъм, ама все пак не е типичната диктатура, свободен си да бъдеш какъвто искаш, стига да си плащаш данъците и сметките, така те вкарват в капана със сиренцето.

485 оръжия? Демонстрира, че нищо не разбираш от Америка. 10 пъти по- слабо въоръжени сме. 10. Засрами се
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 10 Яну 2026, 4:15

Същото и с майката на деца - ако не си глух или малоумен, защо целенасочено ще игнорираш полицейско разпореждане - и какво очакваш след това? А като стрелят по теб - к'во станА...

Защото … както казах на първо място тези не са полиция и нямат право да се занимават с друго освен нелегални имигранти. Ако някой ин пречи да си изпълняват задълженията на теория би трябвало да викнат местната полиция да им съдейства. Така става в Калифорния по принцип.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 10 Яну 2026, 5:07

Хората които защитавате убийците много ми напомняте за тая картинка. И не я възприемайте буквално, не си давате пушките на ченгетата. Давате им много повече, давате им правото да са съдия и палач на улицата под въздействие на хормони и инстинкти, които почти винаги водят до грешни преценки. Същата дискусия я водихме преди време като полицай в София посред бял ден застреля в гръб един мангал дето бягаше. Не сме в екшън филм или компютърна игра, човешкия живот е най-ценното, дори и на хората които не харесваме по един или друг начин. И не може да даваш право на някой да го отнема защото така е преценил, абсурдно е.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Яну 2026, 7:42

Отстрани изглежда ужасно , женката застреляна от коповете ...Обаче истината е че това там е ежедневие и единствения начин великата им нация от психопати да се удържа в зоопака с някакви норми на социално поведение . Ако не са коповете там ще стане страшно не за дни , а за броени часове . Действат брутално щото срещу тях също има не по малко брутални индивиди ...
https://www.youtube.com/watch?v=OqSnBiezSzE
Последна промяна Jordana на 10 Яну 2026, 12:19, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Яну 2026, 9:44

алх, говорех по принцип, че не знаеш тоя, който го спираш дали има пистолет, дали има автомат, дали е с всичкия си и няма как да знаеш. Затова има въпроси, има после полицейско разпореждане и преценка. Сложете роботи да не мрат ченгетата по пътя и тогава няма да има убити ненормални по рутинни проверки.

Енигма, имах предвид като по-висши не да си превишават правата, а самия индивид като види този цвят да му светва, че може и тоя да има права, а ти задължения. Като си превиши правата и ти го записваш, после отиваш и го съдиш, ама не на място да се правиш на луд ако не си такъв и после да викаш що ме гърмиш след като аз можех да те гръмна...или нещо такова.

Бубо, никой не защитава убийците, защитаваме правото на защита на всеки индивид в тая държава там, без да ни касае пряко в момента. Всеки знае, че полицията може да те застреля защото има такива права и не е нужно да чака ти да стреляш първи както е тук. Това е нация от хора, като всеки е потенциален стрелец и убиец когато го спрат на пътя. Няма такова нещо невинен до доказване на противното. Това е като те хванат вече. Преди това сам казваш хормони, не знам си какво. Изгледах малко клипчета как полицаи спират нормални на вид хора и как за секунди боклука става убиец. Аз съм виждал как на рутинна проверка онзи вади оръжие и от много подценяване на ситуацията се стига дотам, че полицая моли тоя да не го гърми и онзи го гръмва. После снимки, деца, жена...няма живо същество, което да се почувства заплашено и да не иска да елиминира заплахата за живота си, пък после нека да го съдят за полицейски произвол.

Много ми е интересно как алх веднага при такава случка застава на страната на цивилния защото в главата му е само как това не е трябвало да става. Ами понякога няма избор и без да си в главата на полицая, няма как да го съдиш, че се е почувствал истински заплашен и е било въпрос на половин секунда той ли да живее или другия. Направо ставай полицай или полицейски шеф и отивай да ги научиш куките как нито да убият някой в дадена ситуация, нито пък те да бъдат убити. Ще ти дадат вече Нобеловата награда за мир, която толкова убягва на Тръмп.
С който и нормален да съм говорил живеещ(да не е луд)в САЩ, всеки мине казвал, че не може и да си помисли да не изпълни полицейско разпореждане защото закона пази полицая, иначе няма кой да иска да става полицай при огромната враждебност, която в има на много, много места в САЩ.. Да не говорим, че те дори с тези си правомощия мрат като кучета по пътищата заради поредния боклук решил да ги стреля. На всичко отгоре и заплатите са им ниски за рисковете, които поемат ежедневно.
Та стани коп, оръжията те кефят, за парламентьор също ставаш, ще оправиш неразрешимите до ден днешен проблеми от типа кокошката или яйцето.
https://youtu.be/2VsNFIMe3Cc?si=_0Rtxvz-ZJ-yHyl8
Тоя примерно аз щях да го питам защо в тая жега е с яке, пък той нека ми обяснява как му задавам странни въпроси и му нарушавам правото да се облича както реши. Вижте иначе колко невинно си вдига ръцете като го спират без даже да го карат, кой да предположи, че е издирван като заподозрян в убийство и че даже сега ще опита да извърши такова над полицай.
Последна промяна Top Gun Maverick на 10 Яну 2026, 10:10, променена общо 1 път

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 10 Яну 2026, 10:10

Изгледах много клипове и вече съм сигурен, че тия "протестиращи" си заслужават АЙС агентите да им трошат краката и ръчичките и да ги оставят на пътя, да се оправят :idea:
Колко малоумен трябва да си, да излизаш и да правиш това, в защита на някакви орки, които унищожават държавата и обществото ти? :dunno: Колко? :dunno:

Ей тоя първия как го изтърпя шофьора не знам :idea: Яко тъпи копелета. Всъщност, това жена ли е, или мъж, дебааа :banghead: :kuku: И с тия маски, боййй, бреееее :idea:
Май са им много правата в САЩ и трябва повечко бой да ядат, че се мислят на нещо специално тия джендър неутралните капути :idea:

https://x.com/i/status/2009753564025946523
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 10 Яну 2026, 11:01

самия индивид като види този цвят да му светва, че може и тоя да има права, а ти задължения

Не работят така нещата в Америка. Да сложат камуфлажни дрехи и да тръгнат по градовете не е никак добра идея.

Пак за пореден път да кажа - АЙС не са полиция и нямат право да се изявяват като такива. Съдът им го е казвал многократно, ама понеже са федерална служба си правят каквото искат.

Забележете в последното видео на Зак са ескортирани от ню йоркски полицаи - така трябва да се случват акциите принципно като им създават проблеми. Да, законът им дава право да се защитават ама защо трябва да се стига до ексцесии … всъщност ясно защо - Тръмп е нарочил Минеаполис заради сомалийците…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Яну 2026, 11:18

Ами понякога с тая паплач като опре ножа до кокала трябва или твърда ръка, или те завладяват отвътре. Утре като им сложат такъв кмет, който иска да направи малка Сомалия или нещо друго подобно, тогава ли да пуска агенцията? Пък ако ще става Сомалия да става, ама да се знае там всеки новите бонуси относно престъпността и т.н.
И тия другите активисти отишли яко да протестират и да се катерят върху колите все едно тия айса са им врагове. Защо не, защото ти нарушават спокойствието ли? Предпочиташ враждебна среда и ескалираща престъпност? Какво като ги проверяват?

Добре де, ти не живееш в Минеаполис, ама да речем си там. Законен си, минават някакви с военни униформи и ти искат документ за статут там или просто сошъла да те видят, там шофьорска книжка, нещо си. Отнемат ти 3-5 минути от живота и си тръгват. Ти няма ли ако имаш проблем с нелегалните да и. Кажеш браво момчета и чао. Ако пък нямаш ти проблеми с нелегалните, няма ли да ти извършат проверката и айде чао? Какъв е проблема? Че са малко по-шумни, че по принцип го няма и нарушават комфорта? Какво?
Последна промяна Top Gun Maverick на 10 Яну 2026, 11:22, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Яну 2026, 11:20

Проблемът с имиграцията може да се реши само в конгреса. Парадоксалното е, че в ЕС в същност без много много шум се работи за някакво устойчиво решение и нещата се случват, докато в щатите гледаме циркаджийски номера, които следващите, които дойдат могат да премахнат с един подпис. Хляб и зрелища.

Сигурен съм, че на всички с критично мислене (ама истинско такова) е ясно, че нито може да се затворят границите, нито трябва да се пуска сульо и пульо да ползва социални програми и да гласува. Решението е някаква комбинация от автоматизация и имиграция... но както винаги на екстремистите им се чува гласа най-много и слушаме реторика на фашизъм или комунизъм.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата