Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Re: Мотористите във форума!
Слагай в топ касата (или където ти е удобно) един дъждобран и не го мисли. Интересно ми е някой тук да сподели от Короната екипировката дали пропуска.
Ultimate Riding Machine
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
turieca написа:Дано утре да не вали! Плюшените играчки на детето не са част от екипа...
Честито! Разцветката е хубава и 'пасва' перфектно на цвета на мотора! Как ти се струва като изработка и материали в крайна сметка? Някакви забележки?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
NiksGS написа:Слагай в топ касата (или където ти е удобно) един дъждобран и не го мисли. Интересно ми е някой тук да сподели от Короната екипировката дали пропуска.
Дрехите нямат водо-устойчива мембрана. Разчита се само на плата, който до средно-силен дъжд се справя добре.. По-нататък иска дъждобран! Моята практика досега е показала, че и тези с мембрана се предават в един момент, просто иска малко време. В този ред на мисли, ако предположа, че дъжд ме вали 5-6 пъти в годината, то май е по-добре през 99% от времето да съм без тази мембрана (която си спарва, честно казано) и да си нося дъждобран, когато е ясно, че ще вали или ще пътувам надалеч за няколко дена, дори да е малко по-неудобно с него докато карам.
Ето едно перфектно и изпробвано предложение: https://stenso.net/produkt/vodozashhitn ... 726-carina . Качулката се прибира в джоб на яката.
Ex: 96' BMW318ti

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Карахте ли днес?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Само ги премерих набързо. Утре се надявам да имам време да се облечем да покараме и да ги усетим, но като изработка са екстра.ildivvy написа:turieca написа:Дано утре да не вали! Плюшените играчки на детето не са част от екипа...
Честито! Разцветката е хубава и 'пасва' перфектно на цвета на мотора! Как ти се струва като изработка и материали в крайна сметка? Някакви забележки?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Няма да лъжа, след Стойките започнах доста да се съмнявам в решението си да карам до Пампорово а на Пампорово съжалявах за него, сърбайки "родопска виагра" за 10 лв, размразявайки ръцете и краката си и размишлявайки над живота и решенията, които взимам понякога.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Spit-Fire написа: сърбайки "родопска виагра" за 10 лв,
Айде пък утре сподели дали наистина има някакъв ефект. За 10 лв. трябва цяла нощ да те държи

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Нова тема за размишления и нова порция "направи си сам, умри от срам"...

Хорнета... е с decat тръба и късо менте-гърне sc-project. Абсолютно некараем, надува главата и пищят ушите.
Предния собственик ми даде катализатора, който обаче се хваща на една планка на картера, ушите за която са отрязани от картера по незнайни за мен причини.
https://www.bike-eco.fr/1171571/carter- ... hornet.jpg
Виждам 3 варианта за да направя мотора по-тих.
1. Препоръчайте някакво читаво крайно гърне, което да го карам заедно с decat тръбата и мотора да утихне. Има ли нещо такова до 200-300лв изобщо?
2. Да си купя картер втора ръка със здрави уши, на които да се хване катализатора... никак не ми се прави тва упражнение.
3. Да си направя "custom" планка за картера, която да се монтира на двата съседни болта на картера (вижте пак горната снимка). Тва ще е най-евтиния вариант, но болтовете са тънички, а катализатора тежък и нещо ме притеснява да не стане някоя "инфекция"

Да ви чуя мненията ако може?
Моят е с декат тръба и късо гърне Dominator GP и също беше некараем, затова му направих дб килър и сега е перфектно. Звукът е доста плътен и приятен, няма дрънчене няма нищо, а нивото му е поносимо да се кара и без тапи. Според мен изхвърли тоя китаец и си вземи някакво качествено гърне. За 200-300лв обаче ако държиш да е дълго ще е трудна работа по скоро х2 минимум.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
seimo написа:Моят е с декат тръба и късо гърне Dominator GP и също беше некараем, затова му направих дб килър и сега е перфектно. Звукът е доста плътен и приятен, няма дрънчене няма нищо, а нивото му е поносимо да се кара и без тапи.
https://www.emag.bg/auspuh-dominator-in ... D0RJ0MYBM/
350лв да кажем че е приемливо ако ми хареса как звучи...
А защо си правил db killer, заводски няма ли в комплекта?
Ще питам един заварчик дали може да ми парне една алуминиева планка за картера да закрепя катализатора временно, пък като стопли времето планирам да ходя до Карлово да тествам един електрически крос и може да мина през Сопот да чуя твоя хорнет ако е в удобно за теб време? : )
Има и готови обаче не ми се даваха 30-40 евро и отделно доставки и понеже имам възможност си го направих сам по снимки и размери на оригиналния. Обаче се оказа че с него звучи доста зле и го рязах и преправях няколко пъти докато ми хареса резултата.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колеги, някой да има представа как може качествено да се залепи едно казанче за антифриз. Всеки се сеща от какъв вид пластмаса е направено. Мисля да си запазя старото като резерва, че трима приятели сме с еднакви мотори.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
При все, че няма налягане там, някое високотемпературно лепило за пластмаса.
Абе, вие как и с какво си чистите веригите?
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Spit-Fire написа:При все, че няма налягане там, някое високотемпературно лепило за пластмаса.
Не ги чистим, ползваме карданно задвижване.

Това, в кръга на шегата колега!