Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Криптовалути

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Яну 2022, 15:52

Твоят човек управляващ милиарди е в друга сфера, но като него има много, които не само управляват, но и ги притежават като са също толкова скептични. Обаче знаеш ли колко от тях са обърнали палачинката през последните 5-6 години, за последните 2 да не говорим...
В смисъл крипто ако върви така, на твоя приятел ЩЕ МУ СЕ НАЛОЖИ да влезе в някакъв момент, понеже тогава ще стане точно обратното, че тези, които са отвън ще търпят загуби всеки ден. Пак казвам ако се развият нещата както вървят засега. Но той разполага с пари, към момента не му трябва крипто явно и си е доволен така, дай боже всеки му.
А знаеш ли къде греши кардинално той? Точно в ей това изказване, който се е включил в самото начало за него си струвало като се е вдигало шум, тоест първия истински шум е 2013-та и тука в БГ повечето чуват тогава за крипто покрай кризата в Кипър. Не мисля, че има и един в темата влезнал тогава, но това не е най-важното, понеже и покрай моите уши беше минало, но бях с съвсем различни приоритети, исках да карам само М-ки и в главата ми бяха само гуми и скорости. Значи повечето купили тогава, че и преди това със сигурност са разкешили огромна част от криптото си по пътя до тук, понеже тия песни любовни ако бил купил 2013-та и държи почти всичкото досега са невъзможни и ако има такива то са забравили, че имат крипто изобщо и покрай шума са се сетили. Повечето са продали големи количества. А според твоят приятел всички започващи да се занимават в последните години ще да назад или почти всички айде. Ами това може да се случи ако нещата тръгнат наобратно, ама ако не тръгнат да ти кажа и новите включили се ще да на печалба. Само колко милиардери се включиха в последните няколко години, явно и те ще трябва да са на загуба според тази логика. Ами предстои да видим.
Масово в темата хората да от 2017-та в крипто, такива като мен от скоро, ще видим кой и какво ще пожъне накрая, аз ще ви кажа ако в крайна сметка изгубя, понеже не съм като повечето хора да бе си признават грешките, даже ще ви кажа и колко точно съм изгубил. Засега съм леко под вода или някъде наравно откакто влезнах. Но всъщност според мен реално да се удава може ако продам на загуба, а това няма да стане, освен ако криптото не слезе до нула.

Алек, бъркаш малко за ученето само. По мои наблюдения никой тука не е толкова повърхностен да се учи така както ти смяташ от видеата на БГ биткойнърите. Това, че гледаме видеа на скорост по 2 значи, че не си губим времето само, а информацията от тях имаме глави на раменете да решим колко от нея и как да възприемаме. Но няма нищо лошо в това да гледаш видеата на този и онзи, понеже дори от грешните за теб мисли има какво да научиш.
Лично аз за А, Б, В си бях платил дребна сума на Неделин Маринов за да се запознаем и да му задам няколко конкретни въпроса. Човекът ги чува много нещата и после не ми е искал и една стотинка за каквото и да е, а не е като да съм му писал на телеграма ако нещо не вълнува. В началото още той ме посъветва точно как да намеря хора за продаване и купуване лице в лице, от там още познанства, нещата се засилват откъм информация и така. Аз допреди една година не съм си представял колко излишна институция ми е банката относно вкарване и изкарване на пари от борсата, сега не можеш и с пистолет ме накара да припаря до банка, да си вадя карти и т.н.
А точно досега с банките беше причината да не влезна още в началото на булръна, понеже като си представих някои неща и си рекох айде по-добре някой друг път.
Та не подценявай кой и как стига до информацията си, а в крайна сметка всеки сам трябва да си изгради стратегия. Това със следвай този и онзи според мен дългосрочно няма да проработи.
Последна промяна Top Gun Maverick на 08 Яну 2022, 16:27, променена общо 4 пъти
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 08 Яну 2022, 16:02

Don_Diego написа:И мен много ме кефи как всеки купил някакво крипто до месец е станал експерт, изчел и изгледал всичко и започва с прогнозите…

Аххаахах, тоооочно така. И другото, което ме кефи.. като някой ми каже “не може да пад под *** доларес” или “до края на година един биткойн ще струва 100к.. 500к” а дано, ама до края на коя година ве д*ба :lol:
И с акциите е така, някакви псевдо инвеститори като мен, които са започнали да вкарват по някой лев в акции преди година-две-три, днес вече се мислят за големи анализатори :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Яну 2022, 16:22

[quote="Top Gun Maverick"][/quote]

Аз не изказвам позиция, само какво съм чул от човек дето е в сферата на финансите и управлява милиарди и хич не играе на дребно. Дали бърка или не като стои настрана не знам само знам, че е много напред с материала като цяло :lol: Дет се вика срещу него да тичаме няма да го стигнем :ok:

Както казах имам и познат от другата страна - взел в самото начало...сега с продадена минимална част плати цялото обучение в престижен университет или колеж не помня + пребиваването на сина си в Лондон. Купи си и 2 апартамента в Изток..... и ги съедини в един...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 08 Яну 2022, 17:12

Цялата работа идва защото гледате на криптото като на иструмент за забогатяване, а то е просто инструмент да не обедняваме както се случва с тези които си държат парите в банката или под дюшека. Аз го виждам като инвестиция като всяка друга, но с много по-добро съотношение риск/възвращаемост. Прекарал съм над 5-6000 часа за да се образовам по-темата и продължавам да го правя ежедневно. Но изобщо не се имам за специалист, въпреки че много хора толкова са изкарвали само в кенефа и никога изучавайки една конкретна тема, но са специалисти по всички. :mhihi: Знам в доста добри детайли техническата част на нещата и виждам колко е революционно, това ме кара да съм супер булиш в дългосрочен план(аз съм вътре за следващите минимум 5-10 години). Да булиш съм и в краткосрочен план, ако се потвърдят вижданията ми и изиграя както ми се иска края на този цикъл супер, ще успея да си увелича малко биткойна(което в крайна сметка ми е целта) и да остане малко кеш да се поглезя да сменя колата, да ида на мечтаните ски в Япония примерно. Ако ли не добре, продължавам да купувам даже с още по-големи темпове, времето ще покаже дали съм бил прав. Но не ме е страх да застана с парите си зад убежденията си, отговорността си е моя. Който в каквото иска да си държи парите, акции , злато, к*рви и бело ако ще... :bchug:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Яну 2022, 19:22

Предпоследното изречение изчерпва подобни спорове. Един казва, че вярва в 100 за този цикъл и застава с парите си зад това. По пътя може и да размисли до някъде или с някакво количество, но пак мисли с парите си и ги поставя. Иначе всички останали приказки са си просто думи в пространството.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Яну 2022, 23:16

Top Gun Maverick написа:А относно слизането до 30, според мен няма да е и за кратко дори, понеже този път масово взеха да го очакват, но сякаш никой не го бърка

Как не го бърка е малко ей такава ситуацията, като на картинката. Тва е изключително лош risk management и самозаблуждаване и много хора ще си научат урока по трудния начин, ако е така. Ама аз мисля, че по-скоро никой не смята, че ще слезе до там (че и по-надолу) и затова не го бърка (за момента).

Изображение

Иначе Питър Шиф не го знам някога да е казвал, че биткойн ще върви нагоре :mhihi: Така, че не знам как той е показателен за "масово". Между другото ако не вярваш, че Фед ще вдигат лихвите, значи си на страната на Шиф, защото той точно това твърди, че Фед тотално блъфира. :lol:

p.s. don't fight the Fed.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Яну 2022, 1:43

Всъщност аз мисля, че ще ги вдигнат, те няма да имат друг избор в един момент, просто ще е доста плавно и доста по-малко ще се усети сега. Дори си мисля, че странно това ще съвпадне с бъдещия беър пазар. :mhihi: Но повече ми е интересно като нов шаран доколко и какво ще позная. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Яну 2022, 21:17

аз мисля, че криптото в момента е на кръстопът които ще определи дали ще го бъде или не.

ще обясня.

федералния резерв даде индикации, че смята да вдига лихвите тази година поне 3 пъти. пазара също му е време да се срути. обикновено подема е 3-5 години последван от рецесия. ние вече сме в година 13та след последната рецесия... значи исторически погледнато всеки момент. нищо ново- всички го знаеме това и се очаква. но...когато се срути ще видиме дали криптото ще привлече капитали защото поне токени като биткойна са дефлационни и трябва да издържат добре на инфлация (на фиат пазарите).... значи като се срути пазара ако криптото е в унисон - бита карта е и никой всъщност не му вярва с парите си- ще и остане спекулативен инструмент за хазартни йоло каубои. но, ако се закрепи и дори тръгне нагоре като пазара е надолу- сериозна алтернатива/ завет е за пари в лоши времена и бъдещето му е светло.

така ги виждам нещата аз
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Яну 2022, 22:20

Генерално за целия крипто свят съм съгласен. Но.. аз лично не виждам как биткойн специално може да е хедж по време на дефлация. Той си е суровина, не нещо продуктивно, на теория store of value. Освен това, колкото по-масов става толкова повече се корелира с насдак... а това, което реално движи този индекс са една шепа капиталово интензивни бизнеси, който просперират когато... има евтин капитал... което е и горивото, което захранва биткойн и му надува цената много над "себестойността"... иначе има криптота като ETH или дори Helium, които са реално productive asset, може да се разглеждат буквално като utilities и там най-вероятно седим точно на такъв кръстопът какъвто казваш.

п.с.
Като стана дума за насдак да му мислят ИТ-тата :cry: :mhihi: И там ще друсне дървото в един момент.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 10 Яну 2022, 16:40

steeN написа:п.с.
Като стана дума за насдак да му мислят ИТ-тата :cry: :mhihi: И там ще друсне дървото в един момент.

В смисъл ....... отнася се за работещите в IT бизнеса или такива дето сме инвестирали акции на IT компании, или и в двата случая ?

P.S. Маверик, кой е тоя Данчо Шорта дето в последно време много често го споменаваш, някой ново появил се ютуб "герой" ли е дето наистина се занимава с шортване или просто така се е кръстил.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Яну 2022, 17:23

Така му викат бе, уж е много успешен трейдър, една там, която ти говори по телефона от Адмирал маркетс го потвърди на мой приятел, който им ползва услугите, бил много разбиращ човек. Което не значи, че разбира много и Биткойн де, понеже откакто съм му гледал нещата от около година, той все е шорт и от време на време казва нещо различно, но като цяло въобще не е за Биткойна. Просто никой не гледа другите му видеа за форекс, суровини, а основно крипто и от няма и какво взе да казва с половин уста някоя дума за Биткойн в положителна насока, ама то мечешкото у него все говори. Особено грандиозно се спъна миналата година като връщаше Биткойна куп пъти до 20 и отдолу в прогнозите си при всеки дип. Днеска пак го прати там, ама все някога ще познае де. :mhihi: Ама те и другите дето викат 100 все някога ще познаят. Иначе ето, слезе под 40 за пръв път от септември.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Яну 2022, 18:10

Top Gun Maverick написа:Иначе ето, слезе под 40 за пръв път от септември.

Това слизане ли му викаш :lol: Никой не го остави да се заседи даже там. Трябват още FUD-ове. Ще видим след следващата среща на FED-а какво ще се случва.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Яну 2022, 18:15

Реално и септември слезе точно до толкова след като бях взел аз, може би 4-5 дена. Сега точно това си мислех, понеже онзи момент ми е много силен спомен и сега на абсолютно същата цена 39600 сега, 39800 тогава и беше за някакви минутки. Интересен факт ако това е реалното дъно преди връх и после капитулация. Биби каза, че е видял много ордери още на 40, та чак до 37к, ама явно никой не му дава да слиза дотам. Ще видим, интересна седмица предстои.

П.п: Всъщност аз се вълнувам повече от това дъно, АКО има голяма ескалация след това, понеже то ще ми очертае някакви граници на следващия беър, а той ми е приоритетен. Този ми е за прощапулник. :mhihi: Не знам доколко може да ориентира, но имам такова усещане. А и ти май беше споменал нещо подобно на предния дроп около 58.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Яну 2022, 19:13

Трудно е да се каже, но няколко стабилни съпорта има оформени вече. Много зависи и къде ще е върха.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Яну 2022, 19:55

peshehodetz написа:...

И двете. Няма как едното без другото. Аз съм в този бранш, преди някой да ми каже, че нещо нали съм хейтър и т.н. :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата