кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

триногата
Аватар

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от Andronoff » 14 Яну 2016, 1:49

(bubsa) написа:За тея пари ще накича цялата кухня в самурайски мечове :paranoid:

Good luck with that :D
Японските ножове са още по-скъпи, всички се правят от много пластове стомана с различни качества, някои имат по над 130 пласта. Невероятно остри са, но и много твърди по скалата на Рокуел, което ги прави много чупливи.
Харесал съм си един нож, не комплект, който струва $330 :)
JTD написа:
Andronoff написа:Ножовете бяха на промоция от 360 на 230 паунда или по сегашния курс от 935 на 600лв.
Купих ги от http://www.amazon.co.uk
Уникални са, само не ги слагайте в съдомиялна, че дръжките им заминават. Също не ги търкайте с опакото на гъбата, а само с мекото и веднага след измиване ги подсушавайте.
По скалата на Рокуел са 58, което не е нито много меко, нито много твърдо. Веднъж годишно трябва да се точат хубаво.
Поддържате ли ги добре, внуците ви ще ги ползват.

Аз съм фен на ножове, които са ми с твърдост около 90 и се нуждаят от заточване веднъж на 10-на години. Пък и не ги мисля да не ги търкам с гъбата, или пък да не ги бутам в миялната. :D

Колега, аз говоря за твърдост по Рокуел, а ти говориш за твърдост по Викърс и в случая 90 по Викърс е равно на 54 по Рокуел, което е доста по-меко от тези, които аз купих.
Ето го и ножът, който харесах - 101-пластов, Мияби, с твърдост от 61 по Рокуел.
Изображение
А тук в действие:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... 7986,d.ZWU
А за да не съм съвсем офтопик, ето още нещо, от което съм много доволен - Spigen Neo Hybrid
Изображение
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Яну 2016, 7:09

Едни мокри кърпи за почистване на кожени изделия. Пробвах върху ръкава на едно кожено яке - става чудно. Не ги намирам в иинтернет, но на тях пише Rexxon - wet wipes for leather.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Яну 2016, 10:26

Andronoff написа:
(bubsa) написа:За тея пари ще накича цялата кухня в самурайски мечове :paranoid:

Good luck with that :D
Японските ножове са още по-скъпи, всички се правят от много пластове стомана с различни качества, някои имат по над 130 пласта. Невероятно остри са, но и много твърди по скалата на Рокуел, което ги прави много чупливи.
Харесал съм си един нож, не комплект, който струва $330 :)
JTD написа:
Andronoff написа:Ножовете бяха на промоция от 360 на 230 паунда или по сегашния курс от 935 на 600лв.
Купих ги от http://www.amazon.co.uk
Уникални са, само не ги слагайте в съдомиялна, че дръжките им заминават. Също не ги търкайте с опакото на гъбата, а само с мекото и веднага след измиване ги подсушавайте.
По скалата на Рокуел са 58, което не е нито много меко, нито много твърдо. Веднъж годишно трябва да се точат хубаво.
Поддържате ли ги добре, внуците ви ще ги ползват.

Аз съм фен на ножове, които са ми с твърдост около 90 и се нуждаят от заточване веднъж на 10-на години. Пък и не ги мисля да не ги търкам с гъбата, или пък да не ги бутам в миялната. :D

Колега, аз говоря за твърдост по Рокуел, а ти говориш за твърдост по Викърс и в случая 90 по Викърс е равно на 54 по Рокуел, което е доста по-меко от тези, които аз купих.
Ето го и ножът, който харесах - 101-пластов, Мияби, с твърдост от 61 по Рокуел.
Изображение
А тук в действие:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... 7986,d.ZWU
А за да не съм съвсем офтопик, ето още нещо, от което съм много доволен - Spigen Neo Hybrid
Изображение

ОООО искам такъв, ако поръчваш пиши ми да поръчаш 2 :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Яну 2016, 11:16

Andronoff написа:Колега, аз говоря за твърдост по Рокуел, а ти говориш за твърдост по Викърс и в случая 90 по Викърс е равно на 54 по Рокуел, което е доста по-меко от тези, които аз купих...

Ами не баш:

Изображение
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 14 Яну 2016, 18:01

при твърдост 90 по Рокуел това трябва да има чипове по острието почти постояннио. Сигурен ли си колега. Не се заяждам ама бая се интересувам от ножове, и доста от бушкрафт и ловните при обезкостяване на месо лесно получават наранявания на режещи ръб и върха... а повечето са около 60, не над 63 по Рокуел?

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 14 Яну 2016, 19:05

няма такова чудо нож с твърдост 90 по Рокуел. "меките", гъвкави са около 54-55, а много твърдите са към 63-5, не знам може и 70 случайно, да има, но 70 вече ще се чупи като за световно. Няма такива филми като 90 - няма смисъл.
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 14 Яну 2016, 22:11

:OT:
JTD написа:
Andronoff написа:Колега, аз говоря за твърдост по Рокуел, а ти говориш за твърдост по Викърс и в случая 90 по Викърс е равно на 54 по Рокуел, което е доста по-меко от тези, които аз купих...

Ами не баш:

Изображение

Нека изясним нещо - скалата на Рокуел, която е за измерване твърдост на високояки стомани, за каквито говорим тук, е от 20 до 70 и се нарича Rockwell C scale (HRC). Там 90 няма. Но виж по скалата Рокуел Б (Rockwell B Scale (HRB)) може ножът ти да е с твърдост от 90. Само дето по тази скала се измерва твърдост на мед, алуминий, меки стомани, краве сирене и т.н. :winky:
От чисто любопитство, колко струваше ножът, който си снимал и каква марка е, защото от снимката нито твърдост може да се разбере, нито марка, нищо. И защо си останал с впечатлението, че е 90HRC?
Най-твърдият японски нож, който съм срещал беше 62 по Рокуел и пишеше, че ако го изпуснеш, шансът да стане на парчета е много голям, а ако не на парчета, със сигурност ще има щети.
Ако имаше качествен японски нож с "Damascus pattern" и с твърдост от над 60 HRC, едва ли щеше да го миеш в съдомиялната, да го стържеш с телената гъба и да го мяташ наляво-надясно, най-малкото защото щеше да си броил близо 4-цифрена, че ако не и повече сума за него.
Адаш, аз такъв нож най-вероятно няма да си взема. Би ми влязъл в употреба, ако реша да ставам sushi-chef, ама шансовете за това са доста малки, а и дори тогава щях да го ползвам рядко. Ти обаче си поръчвай, изобщо недей чака, разгледай Miyabi и Tojiro ако си търсиш красив японски нож, после сподели какво си взел, ще ти завиждам благородно :D
И сега по темата, че ще ми се скарат - на работа нямаше кафемашина и взех тази, не е кой знае какво, но съм доволен:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Яну 2016, 22:44

http://www.knog.com.au/bike/lights/blinder-1.html

Мигалка за колелото.

Andronoff написа:От чисто любопитство, колко струваше ножът, който си снимал и каква марка е, защото от снимката нито твърдост може да се разбере, нито марка, нищо. И защо си останал с впечатлението, че е 90HRC?

Ножа струва 4000 долара, но човека си го е взел понеже е оптимизатор и ще си го ползва поне 10 години без да го точи. Така ще спести като не си хаби точилото. Нищо не знаеш ти за оптимизацията. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 14 Яну 2016, 23:34

:OT: Тоя керамичен нож струва 150 американски пари. Нищо не е купил оня "начетения", ами понеже насра скалите с'а влачи от десет кладенеца вода, колкото да завърти поредния спор да го видим к'ъв е "велик" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна hell's angel на 14 Яну 2016, 23:42, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 палатка и Е38 735и баткомобила
Мечтае да кара: М20-ката дълги години
Детайли за колата: Необикновена

Мнение от Pe3a4 » 14 Яну 2016, 23:38

Днес ми пристигна дълго очакваната красота от Германия. След някой друг месец ще возим малкия бандит отзад в новото семейно бу. Изключително доволен поне за сега Е38 фейс с много копчета вътре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Fuck replica's, Nur original ist legal.
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Яну 2016, 1:47

hell's angel написа::OT: Тоя керамичен нож струва 150 американски пари. Нищо не е купил оня "начетения", ами понеже насра скалите с'а влачи от десет кладенеца вода, колкото да завърти поредния спор да го видим к'ъв е "велик" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Китайците ги правят за без пари в aliexpress :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 15 Яну 2016, 2:09

steeN написа:
hell's angel написа::OT: Тоя керамичен нож струва 150 американски пари. Нищо не е купил оня "начетения", ами понеже насра скалите с'а влачи от десет кладенеца вода, колкото да завърти поредния спор да го видим к'ъв е "велик" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Китайците ги правят за без пари в aliexpress :mhihi:

Аз оригиналният нож го знам кой е, какъв е и колко струва, просто чаках колегата да изпъкне с още някоя глупост, че да му натрия носа :mhihi:
Не знам дали този е оригинален или не е, но и в двата случая тук говорим за метални ножове, а не за керамични. Разликите са много. :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 15 Яну 2016, 15:21

Andronoff написа:Нека изясним нещо - скалата на Рокуел, която е за измерване твърдост на високояки стомани, за каквито говорим тук, е от 20 до 70 и се нарича Rockwell C scale (HRC). Там 90 няма. Но виж по скалата Рокуел Б (Rockwell B Scale (HRB)) може ножът ти да е с твърдост от 90. Само дето по тази скала се измерва твърдост на мед, алуминий, меки стомани, краве сирене и т.н. :winky:
От чисто любопитство, колко струваше ножът, който си снимал и каква марка е, защото от снимката нито твърдост може да се разбере, нито марка, нищо. И защо си останал с впечатлението, че е 90HRC?

Ето го изясняването.
Конкретния модел нож, който съм дал за пример ми е подарък, защото харесвам кухненски ножове. Цената му е ориентировъчно толкова.
Относно твърдостта съм в тази насока:
Extremely high hardness - it is beyond the Rockwell scale, which maxes out at 69HRC. As I know something like equivalent of 90 HRC. However it is very fragile, you drop it and there's your chance to say bye to your lovely ceramic blade :(

Ако ти имаш насока, сподели.
Конкретния модел, който съм показал не го мия много в машината, защото и не го използвам много. Когато го използвам от кеф, мия си го веднага и си го прибирам.
Използвам си всички други по-ниска серия на Киосера, които и да се стараеш нищо не може да им направиш от миене. Нито в миялна, нито с гъбата. До сега един единствен път съм пращал главния ми нож за наточване след 7-мата година на употреба. Наточването на тези ножове е безплатно за целия им живот.
Изпускал съм го 2 пъти на земята и нищо му няма. Не е като да се чупи толкова лесно. Между другото имам само един счупен Киосера нож и то е защото една приятелка на жена ми решила да отваря буркан с него. :dummy:
Единствено за което не обичам да ги ползвам е за кашкавал. Но за кашкавал си имам друго нож. :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 15 Яну 2016, 15:22

Andronoff написа:Нека изясним нещо - скалата на Рокуел, която е за измерване твърдост на високояки стомани, за каквито говорим тук, е от 20 до 70 и се нарича Rockwell C scale (HRC). Там 90 няма. Но виж по скалата Рокуел Б (Rockwell B Scale (HRB)) може ножът ти да е с твърдост от 90. Само дето по тази скала се измерва твърдост на мед, алуминий, меки стомани, краве сирене и т.н. :winky:

Ето го изясняването.
Конкретния модел нож, който съм дал за пример ми е подарък, защото харесвам кухненски ножове. Цената му е ориентировъчно толкова.
Относно твърдостта съм в тази насока:
Extremely high hardness - it is beyond the Rockwell scale, which maxes out at 69HRC. As I know something like equivalent of 90 HRC. However it is very fragile, you drop it and there's your chance to say bye to your lovely ceramic blade :(

Ако ти имаш насока, сподели.
Конкретния модел, който съм показал не го мия много в машината, защото и не го използвам много. Когато го използвам от кеф, мия си го веднага и си го прибирам.
Използвам си всички други по-ниска серия на Киосера, които и да се стараеш нищо не може да им направиш от миене. Нито в миялна, нито с гъбата. До сега един единствен път съм пращал главния ми нож за наточване след 7-мата година на употреба. Наточването на тези ножове е безплатно за целия им живот.
Изпускал съм го 2 пъти на земята и нищо му няма. Не е като да се чупи толкова лесно. Между другото имам само един счупен Киосера нож и то е защото една приятелка на жена ми решила да отваря буркан с него. :dummy:
За мен няма по-добър нож за режеща сила, отнесен към цената от Киосера.
Единствено за което не обичам да ги ползвам е за кашкавал. Но за кашкавал си имам друг нож. :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 15 Яну 2016, 16:08

Останах с впечатлението че говорим за стоманени ножове, не керамични...
същото така останах с впечатлението, че снимката е твоя, защото не ползваш някоя фенси продуктова снимка. Но и това не било така
http://shoutingforha.blogspot.bg/2011/0 ... knife.html

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата