Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Re: Море 2025г.?!...

Мнение от Spit-Fire » 16 Юни 2025, 10:53

Преди една седмица в Керамоти гръцката салата беше 9 и 50 евро та не знам на Кипър ли е скъпо или в това гръцко фериботно село :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 16 Юни 2025, 11:21

В Северна Гърция е така. Понеже миналата година посетихме и Лефкада и Тасос. Цените в Тасос бяха малко по-скъпи спрямо Лефкада (Василики, Нидри и Сивота)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Юни 2025, 11:28

Това е интересен индикатор за цените в България.
Явно нашите потребителски нагласи се пренасят и в Северна Гърция и диктуват цените там.

Българските ресторантьори и магазинери "спекуланти" явно си имат другарчета от другата страна на границата, които са открили, че нашето усещане за цените позволява "игра".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юни 2025, 11:45

Специално за Гърция, нови туристически места не се произвеждат, но хората в региона имат много повече пари от преди примерно 5, 10 години. Преди ходенето в Гърция се смяташе за лукс и се обявяваше като хвалене "аз не ходя на българското море, защото съм мЕлионер и не искам да се мешам с плебса"... сега е нещо масово... и стана "защо някой би ходил на българското море". Съответно цените се вдигат до максималното, което хората могат да си позволят и все пак всичко да е пълно. Няма нищо общо с потребителски нагласи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 16 Юни 2025, 11:46

И отгоре на всичко качеството из Северна Гърция по местата където са туристите е под това на останалите места.
Става класиката у нас, скъпо, но и гаднично или минимални количества.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Юни 2025, 11:54

Все повече и повече хора пътуват натам. Това e. Аз за бая хора се сещам, които не са били 1 нощувка на нашето море след като са били за първи път в Гърция. Аз съм бил само веднъж, ама на тийм билдинг и съм си платил само горивото да отида до там, 1лв не съм оставил. Румънците също здраво са почнали да пътуват натам, сега с Шенген ще се засили още.

А и сори, ама там цените почти не са мръднали, спрямо при нас. Щото преди 10 години съм спал в Приморско за 10-12лв нощувката и бирата на плажа е била 2,50-3лв. Сега такива цени може да видиш в нон-стоп. За 160лв съм правил уикенд, с дискотеки, уискита и т.н. Ся може да не ми стигне за стаята само. "Тийм билдинга" в Созопол го проверих колко струва за следващия уикенд и беше 800-900лв стаята за 2 нощувки, юни месец, преди 2-3 години :kuku: И едното пилешко ни го сервираха 3 пъти, пресготвено по нова рецепта. За тея пари трябва Анджелина Джоли да го маринова :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 16 Юни 2025, 12:08

steeN написа:Специално за Гърция, нови туристически места не се произвеждат, но хората в региона имат много повече пари от преди примерно 5, 10 години. Преди ходенето в Гърция се смяташе за лукс и се обявяваше като хвалене "аз не ходя на българското море, защото съм мЕлионер и не искам да се мешам с плебса"... сега е нещо масово... и стана "защо някой би ходил на българското море". Съответно цените се вдигат до максималното, което хората могат да си позволят и все пак всичко да е пълно. Няма нищо общо с потребителски нагласи.

Това ми се вижда толкова елементарно, ама някак всички търсят къде ли не обяснение за цените, а то е повече от ясно - търсене и предлагане. Всеки търговец иска максималната цена която клиента е готов да даде, ако клиента е готов да даде много естествено, че ще му вземат много. Вие ако знаете че шефа ви е готов да ви даде 10К заплата за да му работите ще му кажете ли "аа не, не, много са ми, дай ми 8К"? Ако хората имат пари и са готови да се разделят с тях за някоя услуга/стока то цента ѝ ще расте, това е положението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 16 Юни 2025, 12:31

TheDriver написа:Това е интересен индикатор за цените в България.
Явно нашите потребителски нагласи се пренасят и в Северна Гърция и диктуват цените там.

Българските ресторантьори и магазинери "спекуланти" явно си имат другарчета от другата страна на границата, които са открили, че нашето усещане за цените позволява "игра".

Като цяло не знам дали имат другарчета, но на Халкидики все повече и повече заведения, плажове и хотели са български ;)

Скока на цените там не е само от нас, но и от всичките руснаци/украинци, които се изсипаха последните години. Да не кажа, че към края на август от колите там, най-малко са с българска регистрация (махам някакви български села като Неа Перамос :mhihi: ).
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Юни 2025, 12:54

"Съседите по стая" от Украйна миналата година си вечеряха всяка вечер на терасата. Не всички украинци са тези с М-ки, АМГ-та, Г-класи и т.н.

Факт обаче, че е пълно с български собственици вече. В Керамоти бях чел, че над 50% от имотите са български. Певкохори/Полихорно също знам, че е пълно с нашенски собственици. Някои от слънчака директно преместиха парите теб. Общо взето във всеки опит да се направи Слънчак в Гърция - нашенец е намесен :lol: Миналата година ли се стреляха в някакви заведения там или беше по-миналата ? :dunno:

Аз за тва питах до 5 часа има ли някъде без Ганя, ама друга година ще е по-далечно пътуване или самолети. Резервирах си пак в Халкидики.

Дайте препоръка за хубав, здрав чадър, че съм харесал един див плаж, дето няма нищо :ok: Преди имаше едни в Икеа, ама миналата година не ги намерих. И да е преносим, щото колата трябва да я спра на поне 200 метра. По-близо ме е страх без нещо с офроуд гуми и блокажи на всички дифове. Едно румънско Ауди Куатро хич не му се получи преди години :mhihi
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 16 Юни 2025, 13:13

На Декатлон плажните чадъри държат доста на вятър, но са по - малки. Имат и един заслон също е доста добър на вятър. Друг плюс е, че са леки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 16 Юни 2025, 15:05

И в Джъмбо има(ше). Имам един сив, като промазан е, по-различен е от тия по 10 лв /беше и по-скъп, нещо като двойно да беше/. Здрав е яко. Сега не знам дали ги има де.
Е като тоя изглежда
https://spyboar.com/%D0%BF%D0%BB%D0%B0% ... 12119.html
Не знам къде е иначе ще ти го подаря. Не съм ползвал собствени чадъри от 15 години.
По принцип и не ползвам чадъри даже и шезлонги - заравям в пясъка като смок или съм във водата. Жегата не ми пречи, все още в колата климатик не съм пускал, смятай :)))
За малко дете има едни сгъваеми палатки - това трябва, заеви чадъра.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Юни 2025, 16:36

Тея палатки са ужасно наказание. И аз мъкнех такива, но един път легнах в на децата палатката да поспя и осъзнах каква грешка е.
Моята беше с перфориран плат и въпреки това вътре ставаше сауна. Слънцето я напича, я въздуха не циркулира.

ТНТ търси чадър, който има процепи, които пропускат вятъра(двоен покрив), тръбата му трябва да е по-дебела от стандартните(познават се по това, че не са с ръчка и се ползва един болт). Задължително си купи винт/стойка с който здраво да го закопаеш в пясъка.

Нещо такова, но на това му е много зле покрива и няма да се справи с вятъра.
https://praktiker.bg/bg/Chadari/ChADAR- ... 7/p/238715

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 16 Юни 2025, 16:43

Ми щото такава си взел. Има си с 2 отвора, не с един. Като тунел става. Моята беше такава. Масово не са, но има и по специални. Верно, скъпи са. Ако обикновена палатка е била 10 лв, моята беше 60, нещо такова, маркова некаква, даже имаше и тента за допълнително сянка. А и ако се налага да си се в нея значи не си за плаж просто.
Изображение
ето нещо подобно.
Изображение
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 17 Юни 2025, 0:02

Чадър риболовен ползвам аз, има и малък и голям я декатлона. Под него и студено може да ти стане :ok:

Е тоя:
https://www.decathlon.bg/p/340904-24607 ... hd-xl.html

Имаше и 1.7 или 1.8 метров, но сега не го виждам, аз имам тоя 2.3 същия, имай предвид че ако не си с комби може и да не влезне я багажника.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 17 Юни 2025, 6:41

https://www.emag.bg/plazhen-chadyr-maui ... D8BF7BYBM/
Е такъв си взех от сергия до плажа в Сивири . Уникален , голям , солиден и на цена ... 40 евро :!: И отстъпка общо 12 евро ,защото си взехма плажни столчета ,щипки за кърпи и колче за чадъра - общо 130 евро . За тези неща в БГ щях да платя минимум 330 лв. /проверих/ :dunno: :!: ОТ сергия на плажа :!: Да го ду.ат Декатлон , Е-маг , Практикер и т.н. ,надценките са им космос :no:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата