Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: Криптовалути

Мнение от peshehodetz » 29 Дек 2021, 23:26

BMW_POWER написа:"Вкарвам" само скоч (със салата :oops: ). Преди малко "вкарах" доста пари в моргидра и остатъка мисля (ако е рекъл Господ) да го ликвидирам в рамките на макс пет години. Всеки си знае и всеки прави с парите си каквото намери за най-добре. Аз инвестира(х)м в имота си и парите ми са вече х3 за четири години. После ще се наслаждавам на живота, пък каквото дойде :smoke:
Нямам интереси и не бих инвестирал в крипто.

Това е много хубаво че гледаш да изчистиш мортгиджа колкото може по скоро. Аз също така действах преди време и сега вече осем години се наслаждавам на debt free life. Който каквото ще да си разправя колко хубаво било да висиш, тия истории как не изплащали нищо предварително ми въртели парите в незнам си какво, ипотекирали жилища да влагат в крипто или тесла и какво ли не, няма смисъл да се коментират. Просто усещането и чувството сутрин като се събудиш и не дължиш нищо е съвсем друго. Сега и другата ситуация която съм наблюдавал не е съвсем правилна, т.е. познавам хора които в стремежа си да изплатят колкото се може по бързо мортгиджа за 5-6 години набиват всичко дето изкарат и в един момент имат изплатени къщи обаче нищо в сметките си дори emergency funds. Това е много погрешен подход особено ако настъпи момент като пролетта на 2020 и масовия локдаун. Та ако не ти се вкарва в крипто или дори индивидуални акции хубаво е поне да погледнеш към някои мючуал фондове и ЕТФ, има такива които много ниско рискови, следят SP500 и в най-лошия случай ти носят поне двойно колкото ти е лихвата по мортгиджа, а е добре също да вкарваш колкото може повече, дори максимума в 401К.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Дек 2021, 4:55

peshehodetz написа:Това е много хубаво че гледаш да изчистиш мортгиджа колкото може по скоро. Аз също така действах преди време и сега вече осем години се наслаждавам на debt free life. Който каквото ще да си разправя колко хубаво било да висиш, тия истории как не изплащали нищо предварително ми въртели парите в незнам си какво, ипотекирали жилища да влагат в крипто или тесла и какво ли не, няма смисъл да се коментират. Просто усещането и чувството сутрин като се събудиш и не дължиш нищо е съвсем друго. Сега и другата ситуация която съм наблюдавал не е съвсем правилна, т.е. познавам хора които в стремежа си да изплатят колкото се може по бързо мортгиджа за 5-6 години набиват всичко дето изкарат и в един момент имат изплатени къщи обаче нищо в сметките си дори emergency funds. Това е много погрешен подход особено ако настъпи момент като пролетта на 2020 и масовия локдаун. Та ако не ти се вкарва в крипто или дори индивидуални акции хубаво е поне да погледнеш към някои мючуал фондове и ЕТФ, има такива които много ниско рискови, следят SP500 и в най-лошия случай ти носят поне двойно колкото ти е лихвата по мортгиджа, а е добре също да вкарваш колкото може повече, дори максимума в 401К.

Аз щях отдавна да съм приключил с кредитите. Просто къщата в момента е около 60% по-скъпа от апартамента, който имахме в Лавал. От друга страна са ми останали да плащам пари за една ставнително пнаточена Х5-ца.
Никога не оставам без пари в сметката. Но тук всеки има своя представа, какво ще рече това :OT:

Оспамихме темата :oops:

Аз лично не разбирам хората, които слагат всички яйца в една кошница. А да теглиш кредит, за да го вкараш в крипто, то това ми е извън представите за разум. Но всеки си знае :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 30 Дек 2021, 10:55

За бургазлията, еми ако имаш 500к в биткойн и не си достатъчно грамотен да ги защитиш...еми сори :mhihi:

Колкото до другата дискусия, купуването на къща в която да живееш не е никаква инвестиция. Пауър, никой тука не казва, че всичките му яйца са в крипто...ти си тоя който не си спазва съвета и си буха всички яйца в моргиджа :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 30 Дек 2021, 12:21

xaxo написа:Момци бинанс картите приемат ли ви се от местните посове? От известно време пробвам и все "не се поддържа".

Аз не разбрах, някой реален опит има ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 30 Дек 2021, 13:44

Баси работата, няколко теми отворих да прегледам и все се обсъжда някъв моргидж на някакъв си емигрант.

Sent from my iPhone using Tapatalk

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Дек 2021, 19:51

b_u_b_o написа:За бургазлията, еми ако имаш 500к в биткойн и не си достатъчно грамотен да ги защитиш...еми сори :mhihi:

Не знам. Всеки прави грешки и всичко е възможно :dunno: Просто покрай криптото вече толкова истории излизат, че човек не знае на кое да вярва.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Дек 2021, 21:42

Много е просто, човек ще вярва на това в което иска да повярва и винаги ще търси аргументи за него и контра такива за другото.
Истории покрай криптото излизат, ама половината са лъжливи, манипулирани или с много стара давност. Лошото е, че не излизат историите на този и онзи, които са направили пари по обективни причини, а другите истории на хора, които просто обясняват за технологията и кое е минимален риск не ви се гледат обикновено. Затова не ги и търсите.
Сещам се за един разговор когато бях ученик в основното училище. Един наш съсед учещ тогава някаква си електроника в техникум разправяше как в бъдещето във всеки дом ще има компютър. Тогава ни изглеждаше някак нереално, беше около 97-ма година. Още интернет залите не бяха масово явление. Но много ясно ми се е набил този спомен. Не е като да нямаше шанс интернет да се провали, ама желанието на хората да го ползват проправи пътя към успеха му. Същото ще е и с криптото, веднъж щом масово хората разберем, че това решава много проблеми и ти дава една такава свобода за която не си подозирал, че може да съществува. Но докато цари скептицизъм, дотогава ще се чудите да си вземете ли малко или не. Колкото по-късно, толкова по-зле. В даден момент ще ви се наложи, най-късно това ще стане когато правителствата пуснат техните крипто-валути, които обаче...няма да имат нищо общо с Биткойн да речем, а просто ще се наричат крипто-валути.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Дек 2021, 22:15

Top Gun Maverick написа: свобода

Това е думата, която ми пали червената лампа. Нито една организация, нито едно правителство, нито едно министерство, нито един мениджър на концерн, фирма, та до ниво шеф на екип не обича тази дума. Но тя е най-употребвана. Криптото дава свобода и заобикаля контрола. Но кого от онези горе би им харесало това? На мен ми прилича на сиренце. Ама на онова безплатното, дето е в капана.
"Направил пари от крипто" - какво означава това? Купил - продал - $$$ в джоба печалба. Това го приемам и шапка долу на всеки, който го е направил. Ама имането му физически не е печалба.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Дек 2021, 23:47

Или пишете по темата, или... потърсете други теми... толкова па не се научихте....

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 01 Яну 2022, 19:49

Някой с прогнози как ще се развие 2022? Аз залагам на нов ATH още през Q1 8)

П.С. Снощи на последния дип напазарих още малко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 01 Яну 2022, 20:16

Хич не ми се иска да е така :lol:
Не помня дали казвах и преди, ама съм болс дийп в Полкадот, а на него си му трябва още време да се развие с реално работещи неща по него, не само идеи. Уж тепърва прохожда, ама да видим. Ако го застигне беъра преди да има нещо работещо ше е много кофти. Няма да го убие, ама... ще е кърваво червено.
Та в тая връзка, на мен ше ми е супер тоя връх, скок, парабола и т.н., дето го чакаме да се позабави до към 2023та, ама не ме питат :lol:

Другото, струва ми се, че с идеята за удължаващите се цикли няма да имаме тооолкова голямо избухване нагоре, колкото очакваме, когато и да е то, а и предвид парите, които са вътре, ще е още по-трудно.

Крипто ком вече няколко месеца влагат стабилно в реклама към ритейла, ама нещо не личи ритейла да се е закачил :dunno:
Не знам, за всеки свой аргумент имам и контра аргумент и накрая стоя, гледам отстрани и цъкам с език :lol:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Яну 2022, 21:28

Мисля, че все повече все приближава всичко към времето на трейдърството, за това и го има много това колебание, иначе цената още номеври щеше да излети. Много в трудно да се прогнозира каквото и да е. Като каза обаче нов връх през кутър едно одеве ако щеш вярвай, но стоях и точно нещо подобно си мислех. Не непременно нов връх, но цена над 60 до април. И тогава вече...абе всичко е възможно, но според мен ако удари нов връх ще е последния за годината и ще идем в Беър, понеже ако има нов истински опит да се пробие това 65-69 и не стане, настроенията ще се обърнат и сред многото поддръжници на идеята, а разните там мечки ще спомогнат за това. Поради тази причина си мисля, че повече е възможно да идем някъде малко над 60 и да има корекция до 40 някъде, след което цяло лято лутане и октомври като по часовник ще почне да помпи, тогава вече ще имаме ли цена към 100 или не, ще зависи от много неща, включително решенията на феда, цената на сп500 и т.н. знаете какви неща. Не забравяйте, че уж се чака някакви срив в пазара на акции, а това може да събори устрема в един момент и може само да се гадаем кога ще бъде това и дали изобщо ще е тази година. Но да се прехвърли ново катерене в 2023-та ще е абсурдно според мен, понеже пазара не е узрял толкова да няма изразени беър маркети, а 2023-та ще си е година на акумулация защото новия халвинг след това идва и тогава мисля биткойна ще има цена, която ще предизвика хайп, имам предвид 2025-2026 някъде.
С две думи за мен е почти сигурно, че през първите 3-4 месеца цената ще иде над 60, другото са догатки. Не мисля, че е възможно да се лутаме около и под 50 половин година при тези настроения. Пълно е с изнервени хора и изненадани, китовете си играят тяхната, ритейла се е забил във всякакви проекти, които изглеждат стойностни, някои просто защото решиха, че с Биткойн пари няма да направят, затова се роди и Шибата примерно, но всичко това може да рухне ако Биткойн не вдигне цена през първите месеци. Ако ритейла не търсеше толкова спекула другаде освен в Биткойн и Етериум, отдавна щяхме да имаме цена над 100. Уви, явно ще стане по трудния начин. А беъра си е необходим, поне ще покаже, че няма място за 20 много стойностни проекта и за другия бул да се позиционират масово във водещите валути. А разните там неоправдали очакванията ще се превърнат в нещо като Лайткойн и Рипъл - хора влезли в него и неизлезли навреме ще си чакат да вдигне цена и тя ще се лута все в едни нива без да прави нещо значимо.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Яну 2022, 20:33

Абстрахираме се от финалните секунди във видеото и гледаме само документалната му част:
https://youtu.be/BENl-1Z1jeI
Мисля, че на всеки би му било интересно и го пускам, понеже повечето хора тука не го следят този заради еднаквите неща, които бълваше преди време.

П.п: Между другото въпреки видеото той е станал брутален бик за следващите няколко месеца. Прогнозира възможност за 120, спад и после нагоре докъдето може след което вече голямото издрусване и Беър. Всичко това в следващите няколко месеца. Особено ако потвърдят, че омикрон не мори хората, понеже смертните случаи в целия свят били на най-ниски нива от март 2020. Според него правителствата сега натискат за ваксинация понеже вече някой е платил на някой за тази работа и затова са всички тези рестрикции навсякъде. СП500 нагоре и според него криптото е възможно да избие рибата и нещата да идат много нагоре наистина. С
Данчо шорта бик. :mhihi: От 03.01.2022.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Яну 2022, 18:26

Леджър вече е 300 кинта в официалния сайт...после сме били в беър, доообре :mhihi: С тая инфлация на всичко просто ме боли сърцето като си гледам парите в банковата сметка...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 04 Яну 2022, 18:44

Ама ти имаш пари в банковата сметка ли :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата