Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
carmanf1 написа:Благодаря много на всички Колеги за съветите. Наистина оценявам. И си взимам бележка от всички мнения.
Що искам S 1000 RR - щот е мега красив и адски ме кефи. Знам, че е мега тъпа идея за 1-ви мотор![]()
Не искам да карам на писта. Не искам да карам в града.
Идеята ми е, тия пичове да ме научат на писта, поне на елементарните неща и като се науча - да си карам извън града. За кеф.
Мотор няма да си купувам, докато не ме научат. Ще карам техни мотори, най-различни видове и класове.
И пак казвам, чакам евентуално да ми мине за пореден път тъпата идея в главата. И искам да черпя съвети от опитни колеги, за това се допитвам, за да разбера колко глупава идея ми дойде за пореден път. Че и Дукатита гледам ся![]()
(както исках мустанг ГТ и разни там други, и докато търся, ми минакакто и разкарах рязко някои от старите таралясници, които бях изпонакупил
)
Знам, че е супер тъпотия от моя страна![]()
Тоя пич ми вика, 1-во давам ти пълно бойно снаряжение (каска, ботуши, яке и т.н.) и ще те науча да се возиш - викам аз мога да се возя![]()
Вика, можеш ама друг път![]()
После вика, ще те науча да хвърляш мотора встрани и как да се търкаляшЩот ще падаш
Тука ми спадна ентусиазма
ПП. Десислава ми каза, че съм луд на тая възраст с пистаци да се разправям, но щяла да ме подкрепи във всичко, което ме прави щастлив, само да съм гледал да не се пречукам![]()
Ама аз й казах, че не съм й искал мнението, нито пък подкрепата (май бях малко груб с нея)
Най-добре му кажи на пича да гаси плей стейшъна и да си ляга

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Само да вметна, че 07-цата няма slipper clutch и не го препоръчвам за първи мотор. Аз редовно си блокирам задната гума, къде нарочно, къде не...
Не издържах и днес пръснах мотора на рамка. Искам да оправя разни цигании по инсталацията, имам да сменям съединител, масло, антифриз, спирачна течност и накладки, кормило с лостове и грипове и т.н. Дано го събера до събота да покарам, че днес ми дойде едно якенце Rev'It Flare 2 и искам да го пробвам.
Sent from my SM-X610 using Tapatalk
Не издържах и днес пръснах мотора на рамка. Искам да оправя разни цигании по инсталацията, имам да сменям съединител, масло, антифриз, спирачна течност и накладки, кормило с лостове и грипове и т.н. Дано го събера до събота да покарам, че днес ми дойде едно якенце Rev'It Flare 2 и искам да го пробвам.
Sent from my SM-X610 using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
ildivvy написа:За БМВ - това важи за боксерите им, въпреки, че развитието е уникално! При Дукати, ако разгледаме 'въздухарките', схемата е почти същата. Концепцията е от много отдавна, разгледай... 'Воднярките' им, V2, са на практика същия двигател, но с водно охлаждане с необходимите за това елементи. Виж с V4 нещата вече стават други...
П.П. Аналога на Монстер-а е SV модела на Сузуки- 'инфо' за колегата.
Визирах конкретно S1000RR, че с нищо не се отличава от редовите 4-цилиндрови литровки които излизат от Япония от 90-те. Подобрявани до съвършенство, но в крайна сметка е още от същото. Дукати с L2 и V4 моторите правят нещо различно. Същото е и за едностранния шарнир (мисля че така се казва на Български - single sided swing arm), разположението на задното окачване, сухите съединители... за мен това ги прави интересни и с характер и следователно много по-желани от БМВ. Те пък от своя страна правят R серията - боксер, кардан.. все неща които почти никой друг не прави. За това примерно харесвам R nineT - интересен е, различен е.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
nero_ написа:Същото е и за едностранния шарнир (мисля че така се казва на Български - single sided swing arm)...
Когато гледах CB1000R , разни разбирачи ме отказаха, защото било трудно за ремонт, ненадеждно и нещо скъпо имало отзад, май за лагер-главина ставаше дума.
dhtj написа:alx написа:моя първи мотор беше зх11д... през 93та година мисля...
Върни се малко по-назад де, не може да не си търкалял някоя Планета 3 като младеж на село.
... нямам село- 3то поколение софиянец съм..

и не, буквално имах 2 часа полигон на учебен мотоциклет (дори вече не поня какъв - примерно да е бил няккъв 500 кубика булеварден крузер) като след това отидох в магазина и си купих зх-11ката... с учебната книжка

помня, че след време като отидох с него на изпита изпитващия само ме погледна и вика- ти с това ли дойде? и сочи зх11ката... викам му - да? той - колко време го караш? викам му - няколко месеца. нищо не каза взе ми документа и го разписа и вика "свободен си"... въобще не ме изпитваха...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
carmanf1 написа:После вика, ще те науча да хвърляш мотора встрани и как да се търкаляшЩот ще падаш
Тука ми спадна ентусиазма
Тоя или е пълен олигофрен или си прави ташак с теб.
Пусни си едно клипче на мото гп с падания и намери само един, който хвърля мотора и се търкаля.
Тоя пич има ли някаква дори бегла идея какви инерционни сили действат върху тялото ти при падане и че не знаеш ни къде са ти краката, ни къде ти е главата. Камо ли да се търкаляш

Максимума, което можеш да направиш е да свиеш ръцете пред гърдите, плътно до тялото за да не ги потрошиш като се търкаляш. И това предполагам е нещо, което малко аматьори при падане ще се сетят да го направят.
Мислех да ти кажа още като спомена за гумите за 2к, които ще платиш “само” ама викам да не ти троша хатъра

Човек, качващ се за първи път на мотор, директно на писта със слик ли ще кара? И колко слука ще изтърка? Нали след 20 обиколки на Серес ще си като ебан и единственото, което ще искаш ще е да се прибираш и месеци наред да не виждаш мотор.
Колкото до БМВ-то, всеки си има вкус, но аз ако търся красив мотор бих се оглеждал в Дукати, а не в БМВ.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Веднага се присетих за това
https://www.youtube.com/watch?v=K0J9iXzeRNc
Амбицирахте ме с тез ремонти и днес си свалих веригата на колелото за профилактика...

https://www.youtube.com/watch?v=K0J9iXzeRNc
Амбицирахте ме с тез ремонти и днес си свалих веригата на колелото за профилактика...

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- vvasilev101
- Потребител
-
Готов съм
Изпратено от моят SM-A536B с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
dhtj написа:nero_ написа:Същото е и за едностранния шарнир (мисля че така се казва на Български - single sided swing arm)...
Когато гледах CB1000R , разни разбирачи ме отказаха, защото било трудно за ремонт, ненадеждно и нещо скъпо имало отзад, май за лагер-главина ставаше дума.
Като ги видиш следващия път, питай ги колко често се е налагало да сменят тази главина? Имам предвид те самите, а не нещо прочетено от другите 'разбирачи', написано някъде... Кажи, че питаш за един приятел!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
vvasilev101 написа:Готов съм
Честито, много е грозен

Шегувам се. Това вероятно е най-нефотогеничния мотор на света. На живо е много хубав поне за мен, но на снимки почти никога не излиза.
- vvasilev101
- Потребител
-
Вече чакам датата за сбирката.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Готов за сезона, само гуми остана.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Къв сезон, ти спирал ли си да го караш? 
Аз сериозно почнах да мисля за изнасяне от Мордор. И тук кажи-речи няма сняг ама е такава кал и мизерия, че с всичките му там системи на мотора не вярвам да мога да мина и 5км без да се изпързалям някъде. Щом колелото ме е страх да изкарам..
Гледах вчера новия КТМ 990 и Powerparts частите за него. Сменили са доставчика на огледала от Хайсайдър на Мотогаджет каквито си купих миналата година. Бах са в дизайнера
Мигачите им са ребрандирани Ризома и беше крайно време да изберат и някаква качествена марка за огледалата.

Аз сериозно почнах да мисля за изнасяне от Мордор. И тук кажи-речи няма сняг ама е такава кал и мизерия, че с всичките му там системи на мотора не вярвам да мога да мина и 5км без да се изпързалям някъде. Щом колелото ме е страх да изкарам..
Гледах вчера новия КТМ 990 и Powerparts частите за него. Сменили са доставчика на огледала от Хайсайдър на Мотогаджет каквито си купих миналата година. Бах са в дизайнера

Мигачите им са ребрандирани Ризома и беше крайно време да изберат и някаква качествена марка за огледалата.
- vvasilev101
- Потребител
-
Вчера му направих първите 15 км в града. Беше студено 6 градуса и вятър.bum_bum написа:vvasilev101 написа:Готов съм
Честито, много е грозен![]()
![]()
![]()
Шегувам се. Това вероятно е най-нефотогеничния мотор на света. На живо е много хубав поне за мен, но на снимки почти никога не излиза.
Това моторче ми разби представите. Явно очакванията ми са били адски занижени.
Много е лек и сменя посоката още преди да си помислиш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Кой нов КТМ 990 имаш предвид?
Ex: 96' BMW318ti