Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Re: iOS тема

Мнение от Maverick_VS » 07 Окт 2016, 19:00

Аз зареждам моята 6-ца повече от година и половина с оригинално зарядно от айпад и досега не съм забелязал деградиране на батерията, камо ли нещо да му изгори :mhihi: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 07 Окт 2016, 20:07

Maverick_VS написа:Аз зареждам моята 6-ца повече от година и половина с оригинално зарядно от айпад и досега не съм забелязал деградиране на батерията, камо ли нещо да му изгори :mhihi: :yes:

И аз го зареждах 6+са със самсунско зарядно, което е по-силно и от айпадакото и още бачка....
Питам някой знае ли вреди ли??? Ако беше ОК вероятно щяха айфоните да са с по-силно зарядно, но явно има нещо.... или са с малко защото е по-компактно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 07 Окт 2016, 21:37

Жоро 320и написа:
Maverick_VS написа:Аз зареждам моята 6-ца повече от година и половина с оригинално зарядно от айпад и досега не съм забелязал деградиране на батерията, камо ли нещо да му изгори :mhihi: :yes:

И аз го зареждах 6+са със самсунско зарядно, което е по-силно и от айпадакото и още бачка....
Питам някой знае ли вреди ли??? Ако беше ОК вероятно щяха айфоните да са с по-силно зарядно, но явно има нещо.... или са с малко защото е по-компактно :mhihi:

Телефона дърпа все едно и също количество ток от зарядното, без значение то колко е мощно. Както и всякакви други телефони и компютри. Демек - не, не вреди.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 07 Окт 2016, 23:58

Още ли се хабите да обяснявате :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Окт 2016, 7:05

Надявам се да сте прави, за любителска електроника зареждането на батерия с по-мощно зарядно навсякъде пише, че скъсява живота на батерията. Даже и тук ми го обяснявахте - батерия 1000мач трябва да се зарежда с зарядно по-малко от 1А. Таблетите ги продават с 2А зарядни, а телефоните (повечето) с по-малки батерии са с 750мач -1А най-много с 1,5А и то за някакви батерии над 2000мач. Но тия айфони какво ли нямат вътре :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Окт 2016, 8:55

Трябва зарядното да е с токови параметри поне както оригиналното, ако е с по-високи няма проблеми. И 20А да е, все едно, телефона ще си черпи 1А.
Това е като предпазителите ви във вас. Имате лимит примерно 60А, ама може и 0,5А да черпите и не гърми нищо. По обратната логика, трябваше зарядното да изгори, още като се включи в контакта, ама не горят нещо..

Ако се зарежда таблет, (който уж иска зарядно с 2А), със зарядно на телефон от 1А тогава ще има проблем, в обратния случай не.

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Окт 2016, 9:30

Таблет с 1А няма проблем, просто се зарежда два пъти по-бавно. Ако е към юсб към компютър тогава още по-бавно. Ей сега пък зачетох инструкцията на едно устройство, което има оригинално зарядно от 1А. Изрично пише, че ако не се зарежда с него, може да се повреди. И то е устройство, което струва колкото един нов айфон, но явно са му спестили някоя схема вътре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Окт 2016, 10:36

© написа:Изрично пише, че ако не се зарежда с него, може да се повреди.

Разбира се, че може да се повреди. Ако е му включиш супер китайското зарядно, което след час работа от прегряване, да речем вдига 6-7волта вместо 5, много ясно, че ще се повреди. Ако го включиш към лабораторен източник на напрежение 5волта с точност 0.001%, как мислиш дали ще се повреди? Пък бил той и 100 вата, тоест с възможност да осигури 20 ампера ток :dunno: Те и БМВ не препоръчват да се не кара с други размери гуми, ама карат хората, стига да са качествени и да се спазват някои пропорции. Та с това писание дето си чел просто си връзват гащите хората.
Не знам какво още разсъждавате над елеметарен проблем. Проектирал съм charging circuit-ите на почти десет мобилни устройства. Мултиплицирани многократно на пазара. Работят безотказно вече ~8 години, зареждани именно от неособено претенциозни зарядни Hama. Държи ли стабилни 5волта един адаптер, изобщо - има стабилни параметри - няма АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ да се ползва той. Не знам с колко по-големи букви трябва да го напиша. Ако желаете ще го обясня и в най-подробни детайли като какво е закон на Ом, втори закон на Кирхоф ( :mhihi: ), генератор на напрежение, генератор на ток, терморежими на полупроводниците, какво е Buck-Boost converter и поне още 100 неща в тая връзка, ама си мисля, че ще загубим детската аудитория и няма смисъл :mhihi:

А пък от практическа гледна точка колегите над мен потвърдиха вече конкретно кое с какво зареждат и няма проблеми. Вярвам може да спите спокойно вече :bchug:

П/П: Да не кажете, че се заяждам, не, дори не си и опитвам. Просто искам да разсея някой митове и легенди разпространявани от нямащи и средно образование техници, мАньори, тем подобно племе, 'фанало от вчера клещи, поялник и други сечива :mhihi: Не вярвайте сляпо на сульо и пульо, подлагайте всичко на съмнение и се опитвайте да разсъждавате повече :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Окт 2016, 16:08

Аз не претендирам да знам, просто наистина има някакво такова схващане като се зачетеш из форумите. Вярвам ти, защото горе долу съм си изградил някаква представа за повечето хора тук

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Окт 2016, 9:16

Нищо няма да му стане освен, че ще загрее малко повече батерията. Надали ще се скъси особено живота на батерията от това.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 10 Окт 2016, 13:54

b00st написа:Нищо няма да му стане освен, че ще загрее малко повече батерията. Надали ще се скъси особено живота на батерията от това.

Попринцип температурата е доста голям фактор за живота на едина батерия. Оптималната е около 15c.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Окт 2016, 14:34

Принципно си прав, но със сигурност iOS следи за тези неща при зареждане. Ако го оставиш на най-големия пек лятото на масата да стои 30 мин, това вече определено ще се отрази на живота.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 11 Окт 2016, 11:08

b00st написа:Принципно си прав, но със сигурност iOS следи за тези неща при зареждане. Ако го оставиш на най-големия пек лятото на масата да стои 30 мин, това вече определено ще се отрази на живота.

няколко пъти лятото ми се случва.
Аз в басейна, телефона на слънце и .....
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 320D
Мечтае да кара: Bmw ///M3

Мнение от Style » 13 Окт 2016, 17:01

Здравейте! От къде бих могъл, да си закупя читав кабел с адаптор, или само кабел на прилична цена за iPhone 5? Взех си китайски адаптор и кабел, и ми се прецака екрана, а оригиналния кабел се скъса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2016, 9:43

Криейтив център.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата