Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Re: iOS тема
Аз зареждам моята 6-ца повече от година и половина с оригинално зарядно от айпад и досега не съм забелязал деградиране на батерията, камо ли нещо да му изгори

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Maverick_VS написа:Аз зареждам моята 6-ца повече от година и половина с оригинално зарядно от айпад и досега не съм забелязал деградиране на батерията, камо ли нещо да му изгори![]()
И аз го зареждах 6+са със самсунско зарядно, което е по-силно и от айпадакото и още бачка....
Питам някой знае ли вреди ли??? Ако беше ОК вероятно щяха айфоните да са с по-силно зарядно, но явно има нещо.... или са с малко защото е по-компактно

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Жоро 320и написа:Maverick_VS написа:Аз зареждам моята 6-ца повече от година и половина с оригинално зарядно от айпад и досега не съм забелязал деградиране на батерията, камо ли нещо да му изгори![]()
И аз го зареждах 6+са със самсунско зарядно, което е по-силно и от айпадакото и още бачка....
Питам някой знае ли вреди ли??? Ако беше ОК вероятно щяха айфоните да са с по-силно зарядно, но явно има нещо.... или са с малко защото е по-компактно
Телефона дърпа все едно и също количество ток от зарядното, без значение то колко е мощно. Както и всякакви други телефони и компютри. Демек - не, не вреди.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Още ли се хабите да обяснявате 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Надявам се да сте прави, за любителска електроника зареждането на батерия с по-мощно зарядно навсякъде пише, че скъсява живота на батерията. Даже и тук ми го обяснявахте - батерия 1000мач трябва да се зарежда с зарядно по-малко от 1А. Таблетите ги продават с 2А зарядни, а телефоните (повечето) с по-малки батерии са с 750мач -1А най-много с 1,5А и то за някакви батерии над 2000мач. Но тия айфони какво ли нямат вътре 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Трябва зарядното да е с токови параметри поне както оригиналното, ако е с по-високи няма проблеми. И 20А да е, все едно, телефона ще си черпи 1А.
Това е като предпазителите ви във вас. Имате лимит примерно 60А, ама може и 0,5А да черпите и не гърми нищо. По обратната логика, трябваше зарядното да изгори, още като се включи в контакта, ама не горят нещо..
Ако се зарежда таблет, (който уж иска зарядно с 2А), със зарядно на телефон от 1А тогава ще има проблем, в обратния случай не.
Това е като предпазителите ви във вас. Имате лимит примерно 60А, ама може и 0,5А да черпите и не гърми нищо. По обратната логика, трябваше зарядното да изгори, още като се включи в контакта, ама не горят нещо..
Ако се зарежда таблет, (който уж иска зарядно с 2А), със зарядно на телефон от 1А тогава ще има проблем, в обратния случай не.
Таблет с 1А няма проблем, просто се зарежда два пъти по-бавно. Ако е към юсб към компютър тогава още по-бавно. Ей сега пък зачетох инструкцията на едно устройство, което има оригинално зарядно от 1А. Изрично пише, че ако не се зарежда с него, може да се повреди. И то е устройство, което струва колкото един нов айфон, но явно са му спестили някоя схема вътре
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
© написа:Изрично пише, че ако не се зарежда с него, може да се повреди.
Разбира се, че може да се повреди. Ако е му включиш супер китайското зарядно, което след час работа от прегряване, да речем вдига 6-7волта вместо 5, много ясно, че ще се повреди. Ако го включиш към лабораторен източник на напрежение 5волта с точност 0.001%, как мислиш дали ще се повреди? Пък бил той и 100 вата, тоест с възможност да осигури 20 ампера ток

Не знам какво още разсъждавате над елеметарен проблем. Проектирал съм charging circuit-ите на почти десет мобилни устройства. Мултиплицирани многократно на пазара. Работят безотказно вече ~8 години, зареждани именно от неособено претенциозни зарядни Hama. Държи ли стабилни 5волта един адаптер, изобщо - има стабилни параметри - няма АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ да се ползва той. Не знам с колко по-големи букви трябва да го напиша. Ако желаете ще го обясня и в най-подробни детайли като какво е закон на Ом, втори закон на Кирхоф (

А пък от практическа гледна точка колегите над мен потвърдиха вече конкретно кое с какво зареждат и няма проблеми. Вярвам може да спите спокойно вече

П/П: Да не кажете, че се заяждам, не, дори не си и опитвам. Просто искам да разсея някой митове и легенди разпространявани от нямащи и средно образование техници, мАньори, тем подобно племе, 'фанало от вчера клещи, поялник и други сечива

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Аз не претендирам да знам, просто наистина има някакво такова схващане като се зачетеш из форумите. Вярвам ти, защото горе долу съм си изградил някаква представа за повечето хора тук
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Нищо няма да му стане освен, че ще загрее малко повече батерията. Надали ще се скъси особено живота на батерията от това.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
b00st написа:Нищо няма да му стане освен, че ще загрее малко повече батерията. Надали ще се скъси особено живота на батерията от това.
Попринцип температурата е доста голям фактор за живота на едина батерия. Оптималната е около 15c.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Принципно си прав, но със сигурност iOS следи за тези неща при зареждане. Ако го оставиш на най-големия пек лятото на масата да стои 30 мин, това вече определено ще се отрази на живота.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
b00st написа:Принципно си прав, но със сигурност iOS следи за тези неща при зареждане. Ако го оставиш на най-големия пек лятото на масата да стои 30 мин, това вече определено ще се отрази на живота.
няколко пъти лятото ми се случва.
Аз в басейна, телефона на слънце и .....

- Style
- Потребител
-
- Кара: Bmw 320D
- Мечтае да кара: Bmw ///M3
Здравейте! От къде бих могъл, да си закупя читав кабел с адаптор, или само кабел на прилична цена за iPhone 5? Взех си китайски адаптор и кабел, и ми се прецака екрана, а оригиналния кабел се скъса.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв