Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от BeTaTesTeR » 14 Авг 2017, 11:18

alekangg написа:Аз не разбраха само видеото от мнение 3060 на бетатестера негово ли е.
По всичко изглежда да е, но и друг колега го попита но отговор не последва, но пък пише дълги постове.

Да, мои са и двете.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Авг 2017, 11:32

K_Ilkov написа:Сигурно :mhihi: Вероятно не си видял кавичките :winky: ама не знам дали е от възрастта ти :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Е как да видя нещо, което не си написал :mhihi: То ЕГН-то си казва думата :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Авг 2017, 11:34

BeTaTesTeR написа:
alekangg написа:Аз не разбраха само видеото от мнение 3060 на бетатестера негово ли е.
По всичко изглежда да е, но и друг колега го попита но отговор не последва, но пък пише дълги постове.

Да, мои са и двете.

Бравос! Само така карай и за напред и не забравяй да споделяш тук.

Може ли да споделиш какви претенции имаше към края на клипа, когато настигна бакшиша и другия камион, че чак имаше клаксони, вероятно и фарове, които не се виждат, след това и напъни за минаване от дясно.

Ето това е образец за селяндурски тероризъм за мен! Всекидневно се срещат такива като теб, но това е материала за съжаление.
Последна промяна alekangg на 14 Авг 2017, 11:51, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 14 Авг 2017, 11:38

Като стана въпрос за ушеви.

Да не би да имат някакви нови правилници, та кибичат с пуснати лампи на магистралата :dunno:

Вчера имаше три тапи на Тракия между Пловдив и София без наличие на инцидент или проблем на пътя. И трите тапи бяха при патрулки с пуснати лампи

Защото като видиш пуснати лампи инстинктът е че има катастрофа/проблем на пътя и скачаш на спирачката.

Ако са ги пратили там да облекчават трафика, правха точно обратното. :driving:
Възможно е да са там заради карачите в аварийната, но не разбирам лампите за какво :dunno:

П.С. Днес сутринта станах участник в комична ситуация създадена от комбинация от три фактора - действия на полицията/нерваци/ кордон на НСО :mhihi:

В час-пик сутрин светофарите по бул.България се управляват ръчно от чичко полицай в кабинката, като много често "чичкото" дава предимство на трафика по България.
И така чакам си тази сутрин да завия на дясно по България (2ра-3та кола), свършва зеленото на тези дето завиват на ляво пред нас и всички очакват зелено за нас, уви почна ново зелено за кращите направо по България. Разбира се това се случва сравнително често и никой не прави проблем, а си чака. Отново им свършава зеленото на тези които завиват на ляво и отново нас ни пропускат и продължава зелената вълна по България :mhihi: Тук вече закъсняващите и нервните не издържат и почва яко надуване на клаксони в опит да се накара чичкото да ни пусне. :mhihi: Първа кола на една от колоните е някаво момче от Добрич, явно ново за особеностите на софийския трафик :mhihi: и решава че той нещо се е объркал и на него му свирят да минава. Пича тръгва на чисто червено срещу летящите по България колони при което клаксоните се удвояват в опит да го предупредят, че е на път да се нацепи в нещо. :mhihi: Момчето не съм сигурен че го разбра това, но явно инстинктът за самосъхранение проработи и осъзна че няма как да мине през четири плътни колони летящи със 80км/ч, наби задна и се върна в изходна позиция. :mhihi: Дойде заветният момент и ни светна зелено, но момчето от Добрич стресирано от предишната случка седи и не мърда напред :mhihi: .Аз бях в другата лента и минах на последната секудна от зеленото което трая много кратко тъй като по бул.България се спускаше някой от избранниците на народа и чичкото в кабинката отново превключи светофарите. Представих си какво му се е изсипало на главата на тоя пич :mhihi: Почуствах се като в Индия където клаксона е основното средство за комуникация между участниците в движението.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Авг 2017, 12:35

Патрулката ясно се вижда, че е или в аварийната и се движи или е спрял на отбивка. Седят там с превантивна функция - като ги видят хората да карат с ограничението, това че шофьорите се панират и скачат на спирачките не е техен проблем. По групите I see you КАТ се вижда някаква вманиачаване с тия камери, видят патрулка с жълта табела на малоумно място - снимат, видят полицай да си купува дюнер - снима, видят патрулка на магистралата - снимат и спират наред :kuku: (вчера нямаше нито една пусната камера или радар на магистралата, с изключение на стационарните)

Правителственото трасе може много лесно да се контролира и минимално да се влияе на останалия трафик ама катаджиите се застраховат и затварят предварително всичко :banghead:
ББ е минавал иначе, само за него отцепват половината град, нали има опасност за живота му :censored:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Авг 2017, 13:14

dextuar написа:
K_Ilkov написа:Сигурно :mhihi: Вероятно не си видял кавичките :winky: ама не знам дали е от възрастта ти :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Е как да видя нещо, което не си написал :mhihi: То ЕГН-то си казва думата :winky:

Жалка история :mhihi:

Те, да си видиш поста и кво си цитирал и къде са кавичките ;)
Можеш да продължиш да се напъваш, то е същото като опитите да докажеш, че си винаги прав на пътя :mhihi:

dextuar написа:
Jordana написа:...Ако са 4 ? Или 5 ? Ще ходиш на "зик-зак" :mhihi: нагоре надолу ?

@K_Ilkov Културовед Илков, моля намесете се!
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Авг 2017, 13:20

K_Ilkov написа:
dextuar написа:

Жалка история :mhihi:

Те, да си видиш поста и кво си цитирал и къде за кавичките ;)
Можеш да продължиш да се напъваш, то е същото като опитите да докажеш, че си винаги прав на пътя :mhihi:

dextuar написа:
Jordana написа:...Ако са 4 ? Или 5 ? Ще ходиш на "зик-зак" :mhihi: нагоре надолу ?

@K_Ilkov Културовед Илков, моля намесете се!
Другарю, нещо се жегнахте?
П.с: Единственото жалко е вписването ти в роля на голям капацитет и крайна инстанция по всичко :winky:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Авг 2017, 13:23

Не бе, кажи за кавичките? :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от BeTaTesTeR » 14 Авг 2017, 13:37

alekangg написа:
BeTaTesTeR написа:

Да, мои са и двете.

Може ли да споделиш какви претенции имаше към края на клипа, когато настигна бакшиша и другия камион, че чак имаше клаксони, вероятно и фарове, които не се виждат, след това и напъни за минаване от дясно.

Ето това е образец за идиотизъм за мен! Всекидневно се срещат такива като теб, но това е материала за съжаление.

Свирих на камиона. Там има забрана за навлизане на камиони в крайна лява лента. Не може да затапят и трите ленти, наистина е образец за идиотизъм, аман! Значи в най-дясната лента камион, в средната някаква E36-ца, която уж го изпреварва ама на практика не го изпреварва, защото не може да вдигне повече от него и друг камион понеже е най-бързия се нахакал в най-лявата лента да ги изпреварва. Е извинявай! И всички трябва да бием спирачки до 90 насред изкачването, защото тия идиоти не знаят какво правят на пътя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 14 Авг 2017, 13:39

Don_Diego написа:Патрулката ясно се вижда, че е или в аварийната и се движи или е спрял на отбивка. Седят там с превантивна функция - като ги видят хората да карат с ограничението, това че шофьорите се панират и скачат на спирачките не е техен проблем. По групите I see you КАТ се вижда някаква вманиачаване с тия камери, видят патрулка с жълта табела на малоумно място - снимат, видят полицай да си купува дюнер - снима, видят патрулка на магистралата - снимат и спират наред :kuku: (вчера нямаше нито една пусната камера или радар на магистралата, с изключение на стационарните)

Правителственото трасе може много лесно да се контролира и минимално да се влияе на останалия трафик ама катаджиите се застраховат и затварят предварително всичко :banghead:
ББ е минавал иначе, само за него отцепват половината град, нали има опасност за живота му :censored:

За пръв път чувам за това I see you КАТ :D и не ме интересуват честно казано такива соц. медия неща.

Мисля че грешиш обаче по повод на превантивната функция. Точно техен проблем си е. Всеки има право да намали ако мисли че има проблем напред( не говоря са скачане на спирачките). В тежък трафик като чукнеш спирачката някъде назад някой ще падне на 20км/ч заради ефекта на доминото.

Ако присъствието ти там създава проблеми за трафика значи не помагаш, а пречиш, т.е. не осъществяваш никаква превенция.

Значи карам си аз и виждам светлини на патрулка, намалявам и очаквано има катастрофа. След 50км пак виждам светлините в далечината, намалявам обаче те просто си стоят там. Като забележа трети път светлини кое е разумното решение?
а - Продължавам да си карам със 130, щото предполагам че те осъществяват превенция
б - Намалявам с готовност да спра защото не ми се играе руска ролетка между превенция и катастрофа

Ами ако моето предположение в точка А е грешно и половината път е блокиран?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 14 Авг 2017, 14:02

Момчета - dextuar и K_Ilkov.
Ае спрете да се заяждате един с друг, спрете с нападките или ще трябва да ви наказвам с по 20лв глоба. :mhihi:
Просто минете на ЛС. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 14 Авг 2017, 14:53

BeTaTesTeR написа:
alekangg написа:
BeTaTesTeR написа:

Да, мои са и двете.

Ето това е образец за идиотизъм за мен! Всекидневно се срещат такива като теб, но това е материала за съжаление.

Свирих на камиона. Там има забрана за навлизане на камиони в крайна лява лента. Не може да затапят и трите ленти, наистина е образец за идиотизъм, аман! Значи в най-дясната лента камион, в средната някаква E36-ца, която уж го изпреварва ама на практика не го изпреварва, защото не може да вдигне повече от него и друг камион понеже е най-бързия се нахакал в най-лявата лента да ги изпреварва. Е извинявай! И всички трябва да бием спирачки до 90 насред изкачването, защото тия идиоти не знаят какво правят на пътя.

a можеш ли да кажеш защо изпреварваш в най дясната лента на магистрала и от какъв зор тези от пред ще се съобразяват с тебе и не могат да изпреварват, а и светкаш и клаксони.
ПС: вписваш се в първата част на заглавието на темата с най голям успех за сега :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 14 Авг 2017, 14:55

TheDriver написа:
Don_Diego написа:Патрулката ясно се вижда, че е или в аварийната и се движи или е спрял на отбивка. Седят там с превантивна функция - като ги видят хората да карат с ограничението, това че шофьорите се панират и скачат на спирачките не е техен проблем. По групите I see you КАТ се вижда някаква вманиачаване с тия камери, видят патрулка с жълта табела на малоумно място - снимат, видят полицай да си купува дюнер - снима, видят патрулка на магистралата - снимат и спират наред :kuku: (вчера нямаше нито една пусната камера или радар на магистралата, с изключение на стационарните)

За пръв път чувам за това I see you КАТ :D и не ме интересуват честно казано такива соц. медия неща.

Мисля че грешиш обаче по повод на превантивната функция. Точно техен проблем си е. Всеки има право да намали ако мисли че има проблем напред( не говоря са скачане на спирачките). В тежък трафик като чукнеш спирачката някъде назад някой ще падне на 20км/ч заради ефекта на доминото.

Ако присъствието ти там създава проблеми за трафика значи не помагаш, а пречиш, т.е. не осъществяваш никаква превенция.

Значи карам си аз и виждам светлини на патрулка, намалявам и очаквано има катастрофа. След 50км пак виждам светлините в далечината, намалявам обаче те просто си стоят там. Като забележа трети път светлини кое е разумното решение?
а - Продължавам да си карам със 130, щото предполагам че те осъществяват превенция
б - Намалявам с готовност да спра защото не ми се играе руска ролетка между превенция и катастрофа

Ами ако моето предположение в точка А е грешно и половината път е блокиран?

в - отбивам през Вакарел и правя задръстване в Нови Хан, щото си мисля, че си ебало майката на магистралата... (Това по действителен случай от снощи - бехме колона поне 60 автомобила прелитащи с 90 през селата, скоро там некъде ще станат мелетата)
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Авг 2017, 15:15

Аз досега патрулка да седи в аварийната или на отбивка при наличие на катастрофа не съм видял (отделно при спиране на магистралата в активните ленти винаги има сигнализация от предните коли), затова и като видя лампите някъде вдясно на пътя - хич не намалям. На магистрала рядко карам над ограниченията и нямам притеснения дали са с камера или не, колите и документите са ми изрядни.
Пак казвам, че проблема е в мисленето на българина. Всеки мисли, че полицаите са там за да те глобят или да ти измъкнат 20лв подкуп, а в повечето случаи (визирам тези, които коментираме от магистралата) те са там просто за превенция - с присъствието си да карат хората да намалят и внимават. Друг проблем са слабите шофьорски умения на огромен процент от шофьорите: те не "усещат" скоростта, не могат да поддържат скорост за дълго време, не могат да преценят дистанция спрямо движещи/недвижещи обекти и затова като видят полиция, те скачат на спирачките - защото дори да са в ограниченията те не го усещат и инстинктивно намалят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 14 Авг 2017, 15:32

Ей тоя уикенд много случки ми се натрупаха, ама две си струват описанието, ей така да се "оплача" да ми олекне :mhihi:

1. София - Чирпан магистрала Тракия. 10км преди втората отбивка за Чирпан: Карам си малко по-бързо в лявата лента, на 500-600 метра пред мен в дясната ТИР следван от Сузуки Витара, къса база със С регистрация. Почвам дискотека с фаровете да ме види човека, ако може да не изпреварва. Караше с 5-10км повече от ТИР-а. Разбира се на 200 метра от тях, той излиза в лява лента със скорост 100км/ч, при скорост на ТИР-а 95 км/ч. Намалих, покарах 2 минути след него докато успее да изпревари. Мина ТИР-а ама си стои в лявата лента, дадох му малко зор, започна да се прибира бавно. ТИР-а вече е 300-400 метра зад нас, за да добиете представа колко време мина :mhihi: Прибра се човека накрая - и ! какво -> Среден пръст за мен :mhihi: Започнах да го увещавам да спре да се разберем и да видим какви са проблемите между нас, да му се извиня, той да се извини ... ако съм го обидил с нещо, но не пожела да ме погледне или спре ... тъжно отбивката за Чирпан дойде, и си слезнах от магистралата.

2. Стара Загора - Казанлък -> Малко преди Казанлък, три пистарки карат на слалом между колите, минах в дясно, за да ни изпреварят по-лесно - двулентов път и в завой ... минаха. Преди града има двулентов еднопосочен път и в двете посоки. Понастъпах малко дизелчето и започнах да ги настигам. Тия хубавци караха с 40, тримата един до друг и си говореха. Успях да спра без да сгазя никой, и понеже не ме виждаха, започнах леко да им свиркам - като за: "Здравей приятелю, как си, би ли се дръпнал в дясно." Двама от тях останаха още 20-30 сек в лявата лента, гледайки ме, след малко изчезнаха с много газ. Аз обаче не, останах си в ляво, защото третия свали визьора и започна да ми прави жестове. Помахах му с ръка да си тръгва по пътя, няколко пъти, той обаче НЕ. Застана пред мен и спирачки. Колата празна е 2 тона, той е на пистарка 150кг ... не знам с какъв акъл ги правеше тия неща, ама на тоя етап с кеф щях да го сгазя :mhihi: постоя 20 секунди правейки жестове и влезе в Казанлък през разклона. Аз бях за околовръстното. Спрях да ги почакам извън града, надявах се да продължат по Подбалканската, ама уви. Пък имах хубави патрони 7ми номер, останаха ми от гургулиците ..

Много е забавно по нашите пътища и рекох да ви разведря и вас малко.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата