Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: iOS тема

Мнение от k.milanov » 19 Сеп 2016, 18:51

Не знам дали от както сложих новия ios или откакто ъпдейтнах facebook messanger звука когато някой ми пише е друг и не може май да се промени. Един приятел ми се оплака, че и на whatsapp му се е сменил с новия ios. Звука е като този, когато получите известие от youtube :oops:

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 19 Сеп 2016, 19:21

k.milanov написа:Не знам дали от както сложих новия ios или откакто ъпдейтнах facebook messanger звука когато някой ми пише е друг и не може май да се промени. Един приятел ми се оплака, че и на whatsapp му се е сменил с новия ios. Звука е като този, когато получите известие от youtube :oops:

При мен няма такова нещо, аз гледам да си спирам винаги нотификациите в месинджър, щото ставам луд, но писка няколко пъти и звукът е същия, както и в whatsapp :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 19 Сеп 2016, 19:45

А какъвто е на месинджър ли ти е или друг? :paranoid: И на мен на месинджър и на whatsapp са едни и същи, но това не е звука който си беше на месинджъра преди :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 19 Сеп 2016, 20:47

вчера и аз ъпдейтнах 5-цата до iOS 10.
хем ми допада, хем не съвсем.
звуците са различни- да.
Но на мен ми рпави впечатление, че ако имам непрочетено съобщение в месинджъра, излиза си на lock screen-a, но ако си отключа телефона без да го отворя (съобщението)...на самия месинджър не се появяват цифрите че имам непрочетено нещо. Дали е от Ай Оу Ес-а или от ъпдейта на самия месинджър незнам.
Иначе другите ми впечатления ... горе долу се държи 5цата с него, но определено става по-лагава. Батерията за момента не виждам разлика. На няколко пъти се случи при стартиране на приложение да забие телефона (стартиране на камерата включително). Иначе си е жеУЕзна петичката ама ... май по-добре не и слагайте 10ка (не че с 9ката нямаше замисляне при стартиране на повечето приложения .. :) )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 19 Сеп 2016, 21:32

На мен ми се смени звука на нотификацията на вайбър, предполагам че не може да се смени само звука без иоса
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Сеп 2016, 13:57

Има някакви промени при нотификеъшините, защото доколкото знам като ти звъннат и затвориш пак не ти показва нотификеъшин като преди.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 20 Сеп 2016, 14:44

b00st написа:Има някакви промени при нотификеъшините, защото доколкото знам като ти звъннат и затвориш пак не ти показва нотификеъшин като преди.

потвърждавам да. Едва ли не, ако нещо ти е било на Лок скрийна и си си отврил телефона, се подразбира че си го видял. Което не е много оферта (за мен де).

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 20 Сеп 2016, 14:57

Всички които имат проблем с известията/тона е един и същ за всички приложения.

Направете един reboot с двата бутона /държите ги натиснати едновременно 10ина секунди докато се появи ябълката на екрана/ и после всичко с тоновете се оправя. Аз имах същия проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 20 Сеп 2016, 15:49

B.Stoimenov написа:
b00st написа:Има някакви промени при нотификеъшините, защото доколкото знам като ти звъннат и затвориш пак не ти показва нотификеъшин като преди.

потвърждавам да. Едва ли не, ако нещо ти е било на Лок скрийна и си си отврил телефона, се подразбира че си го видял. Което не е много оферта (за мен де).

Да, но като си пуснеш нотификейшъните си стой горе, може да си го видиш по всяко време, ако не си го махнал от там.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Сеп 2016, 20:07

B.Stoimenov написа: На няколко пъти се случи при стартиране на приложение да забие телефона (стартиране на камерата включително). Иначе си е жеУЕзна петичката ама ...

При мен на SE ми заби камерата. Друг проблем не съм видял, освен тези неща с отключванията. На моменти пак ми иска да си натисна бутона. Дано в следващите ъпдейти оправят дребните простотийки. Като цяло нещо не ме кефи този ъпдейт. Нищо кой знае ново като функции, а са осрали добре работещи неща.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Сеп 2016, 14:41

Малко скочих много бързо от iOS 7 на 9.3.5/10.0.1 и имам въпроси. Преди като си вържех блутут слушалките и натиснех play, си тръгваше последния плейлист, който съм слушал. А сега тръгва каквото му падне. В 90% от случаите музика слушам, докато тренирам, и ми е малко странно като тръгне изведнъж Преслава, вместо някое рапче :mhihi:

Втори въпрос. Харесва ми как вече ми показва на колко процента е батерията и на слушалките, но не е през 1%, а през 10%. Има ли как да го направя да показва като на телефона ? Т.е. 100-99-98, а не 100-90-80%
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Сеп 2016, 17:42

аз като натисна бутона да ми отключи телефона с пръстов отпечатък... ако ми излезе войс контрол-а още веднъж.... досадна раота

между другото си поиграх с един 7 плюс... ми.. освен че няма бутон - не мога да го позная, че е новия модел... като усещане ми е същия като моя 6с плюс
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Сеп 2016, 17:46

alx написа:аз като натисна бутона да ми отключи телефона с пръстов отпечатък... ако ми излезе войс контрол-а още веднъж.... досадна раота

Не натискай бутона

Settings > General > Accessibility > Home Button > Rest Finger to Open

Включваш тая опция и няма нужда да го натискаш за да се октлючи с TouchID

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 23 Сеп 2016, 17:52

На моя SE тва важи само ако екрана свети, т.е. ако имам включено raise to wake не се налага да натискам нищо, което е удобно, факт :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Сеп 2016, 18:22

Nedko Anev написа:
alx написа:аз като натисна бутона да ми отключи телефона с пръстов отпечатък... ако ми излезе войс контрол-а още веднъж.... досадна раота

Не натискай бутона

Settings > General > Accessibility > Home Button > Rest Finger to Open

Включваш тая опция и няма нужда да го натискаш за да се октлючи с TouchID

Разгеле...

Мерси...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата