Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Jordana написа:При движение в избраната крайна дясна и разминаване с автомобил в средна - как да стане ? Шариш от крайна дясна в крайна лява , изпреварваш тоя в средната и пак шариш в крайна дясна ? Ако са 4 ? Или 5 ? Ще ходиш на "зик-зак"нагоре надолу ?
Разминаване е нещо, което се случва само с насрещно движещ се автомобил (ЗДВП, раздел 10).
С автомобил в твоята пътна лента маневрата се нарича изпреварване или заобикаляне. То е разрешено единствено и само от лявата страна (ЗДВП, раздел 9). Единственото нещо, което можеш да изпревариш от дясната страна е релсово превозно средство.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Добре де , да видим ситуацията от видеото . Караш в най дясна лента три ленти в средната крета някакъв тип . По закон си длъжен да караш в най дясна лента и какво правиш в тоя случай ? Настигаш го - той е в средната ти си в най дясната и почваш да го подканяш със светлинни и знукови сигнали да мине пред теб в дясната за да го изпревариш после от ляво ? Хммм ..звучи доста смислено 
Според мен теорията инсценирана от декстъра че го изпреварват от дясно и го застрашават докато той е в средна лента е грешна и неправилна . Водача в най дясна лента си е в правилната лента за движение , неправилно е поведението на водача в средната лента тъй като той не трябва да е там на три лентов път. Това ако приемем че е магистрала . Ако не е магистрала - също няма проблем да си движи тоя в най дясна лента независимо то другите ленти . Иначе излиза че ако има един в лява или средна лента и кюта с 50 /право което има по закон /трябва всички назад да се съобразяват с него и да не предприемат никакви резки движения .

Според мен теорията инсценирана от декстъра че го изпреварват от дясно и го застрашават докато той е в средна лента е грешна и неправилна . Водача в най дясна лента си е в правилната лента за движение , неправилно е поведението на водача в средната лента тъй като той не трябва да е там на три лентов път. Това ако приемем че е магистрала . Ако не е магистрала - също няма проблем да си движи тоя в най дясна лента независимо то другите ленти . Иначе излиза че ако има един в лява или средна лента и кюта с 50 /право което има по закон /трябва всички назад да се съобразяват с него и да не предприемат никакви резки движения .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Фидел Кастро написа:1. На автомагистралата - вероятността лентата отдясно да е абсолютно чиста клони към нулата в повечето случаи. Там обикновено е пълно с всякакви охлюви и проявиш ли наивност да отстъпиш на някой присветващ отзад рискуваш задълго да останеш заедно с влечугите и да ти скъсат нервите с глупашките си изпълнения. Освен това ако съм със скорост 140 км/ч не виждам никаква причина да отстъпвам. Добре ти го е казал колегата къде ще бързаш, като те затапят по границите Махмудовците и Алитата. Дълго ще се наслаждаваш на ориенталската им дивотия и привички!![]()
2. В отсечката на Околомръсното между Бояна и Бизнес парка. Там наистина нещата са за стрелба с гранатомет. Винаги карам с поне 90 км/ч, но не повече от 100 и винаги някакви батки с возила от абсолютни кочини до нови премиуми ме притесняват. Направя ли грешката да ги пропусна горещо съжалявам. Първото защото след тях задължително има рояк от не по-малко нагли бръмбари, които няма никога да те пропуснат да се върнеш в крайната лява. Освен това в средната пак се сблъсквам с охлювите и заблудените овце, но тук вече се появяват и едни нахални мухи излизащи от локалното, които най-нагло те засичат с цел бързо да се озоват в крайната лява лента.
Това е едно от най-тъпите мнения, които съм чел в тоя форум..

Типичното мислене на.. да не казвам какво. Една от причините по пътищата да е толкова.. да кажем напрегнато и да се създават излишни конфликтни ситуации. Да синтезирам - тези, които карат по-бавно от мен са влечуги с глупашки изпълнения, а тези които карат по-бързо от мен са батки, които ме притесняват. А аз като карам в най-лява лента и карам всички останали участници в движението да се съобразяват с мен, щото ми е през оная работа за тях и за закона (който явно не знам) какъв съм?! Не ми отговаряй колега, въпроса е риторичен

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Добре де , да видим ситуацията от видеото . Караш в най дясна лента три ленти в средната крета някакъв тип . По закон си длъжен да караш в най дясна лента и какво правиш в тоя случай ? Настигаш го - той е в средната ти си в най дясната и почваш да го подканяш със светлинни и знукови сигнали да мине пред теб в дясната за да го изпревариш после от ляво ? Хммм ..звучи доста смислено
Когато изпреварваш може да напуснеш лентата си. Т.е. минаваш от лявата му страна докато изпълниш маневрата и се прибираш в лентата си.
(2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това ясно , когато се движат в една лента спор няма . Когато се движат в две съседни ленти и не напускат собствената си лента как се нарича ?
Ето така става - всеки си кара в неговата лента
https://www.youtube.com/watch?v=TPO2I5dcPuE
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- BeTaTesTeR
- Потребител
-
Jordana написа:Това е когато са две ленти , на три ленти обозначени със знак за три отделни ленти е друго . Няма как тоя от дясна лента да ходи през две ленти да изпреварва и пак да се връща в най дясна . При две ленти се движиш в най дясна за да е свободна лявата за изпреварване . При три ленти кво правиш ? Караш в дясна , в средната изпреварваш , най лявата за къв чеп е ? Да те изпревари някой докато изпреварваш тоя от най дяснатаПри три ленти вече става друго след знака за три отделни ленти . Това че е магистрала не знам от къде се вижда и колко е ограниечнието в тоя участък , но знака за минаване в три лентово движение се вижда ясно . И ако това е магистрала - проблема не е в автомобила който се движи в най дясна лента , а в другите които не се престрояват в най дясната .
Не е друго, пише си " с две и повече пътни ленти за движение в една посока". Сигурно си чел правилника и затова си останал с такова впечатление. Има някои противоречия между правилника и закона за движение по пътищата и затова хората се объркват. Но смятам, че закона си е по-висшия нормативен документ и затова си карам по него. Все пак закона си е закон и е над някакъв си грешно преразказан правилник. Но както и да е.
Относно лентите, това от клипчето е АМ Люлин в отсечката от Перник към София. Ако си минавал от там знаеш, че има доста сериозни наклони. Та точно на наклоните аварийната лента е премаркирана в лента за движение с цел бавните превозни средства, които им е трудно да издрапат наклона, като натоварени камиони, а не рядко и коли да ползват нея. Като на табелата, която указва, че лентите са 3 има и забрана за камиони да навлизат в най-лявата лента. Направено е за да може камиони и разни малолитражки, които едвам поддържат 80-90 да си седят най-дясно, в средната лента да си ги изпреварват средно бързите с около 110-120 и пак да остане една свободна лента за тези със 140, които да изпреварват останалите без да стават колони и да се образуват нерви. Дори и камион да изпреварва с 95 друг камион от дясната лента, който се движи с 90 пак да има свободна лента за да не стават тапи и опасни ситуации. Но няма братче, никой няма акъл да съобрази тея елементарни неща, всеки се ръга в най-лявата лента, нищо, че е с някакъв дръгел дето едвам вдига 100, камиони също съм виждал да отиват най-лявата лента. Разни дето карат с 80 им е под достойнството да отидат в най-дясната лента и седят в средната и като ги настигне някой с 90 бърза да изскочи в най-лявата лента и по средата на наклона умре талигата и не може да го изпревари един километър докато не излезе на равното. Въобще пълна скръб е. Но пък от друга страна хич не ми е зле, заради незнанието и некадърността на останалите, най-дясната лента седи празна като ексклузивен коридор и като си я хвана още от началото и си шпоря на спокойствие, никой не ме натиска, аз никого не настигам, пък тея в останалите ленти нека си се натискат, да си светкат да си бият спирачки, аз си минавам и заминавам без да участвам в тоя калабалък.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Това ясно , когато се движат в една лента спор няма . Когато се движат в две съседни ленти и не напускат собствената си лента как се нарича ?
Тоя смешния полицай, Костов ли как беше, който гостува често в разни предавания го питаха точно този въпрос как се тълкува от КАТ. Отговорът беше, че щом минаваш пред него това е изпреварване и се извършва само от лявата страна.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Бета
... /не видях изпреварване през бус ленти, видях превишения обяче, които не подкрепям!/
Чл 15 ясно указва къде трябва да се движиш на многолентов път /между 2 и повече няма разлика!/. С едно изключение, като например на Южната дъга на околовръстното.
"Изпреварване отдясно" е много интересно словосъчетание
... Сега си го кажете пак, и го осмислете
За недосетливите, щом ви изпреварват, значи е свободна, а щом е свободна, пита се що не сте в нея
... Актчето е задължително, но за съжаление контрола по това и подобни нарушения отдавна не се осъществява. Поради това има цяло поколение водачи, за които движението най-вдясно е анахронизъм, а изпреварването пак от там е "ужасно нарушение"...

Чл 15 ясно указва къде трябва да се движиш на многолентов път /между 2 и повече няма разлика!/. С едно изключение, като например на Южната дъга на околовръстното.
"Изпреварване отдясно" е много интересно словосъчетание

За недосетливите, щом ви изпреварват, значи е свободна, а щом е свободна, пита се що не сте в нея

- BeTaTesTeR
- Потребител
-
70-те, които вероятно си видял имат допълнителна табела със снежинка, тоест важи когато е заснежен пътя.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз не разбраха само видеото от мнение 3060 на бетатестера негово ли е.
По всичко изглежда да е, но и друг колега го попита но отговор не последва, но пък пише дълги постове.
По всичко изглежда да е, но и друг колега го попита но отговор не последва, но пък пише дълги постове.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Jordana написа:...Ако са 4 ? Или 5 ? Ще ходиш на "зик-зак"нагоре надолу ?
@K_Ilkov Културовед Илков, моля намесете се!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
За кво да се намесвам бря?
Ти малък ли си да си кажеш квото те мъчи? Или не е честно нещо ...
пп. Иначе не одобрявам как е използвал интервали

Ти малък ли си да си кажеш квото те мъчи? Или не е честно нещо ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Положението е нетърпимо вече. В градовете се ядва и търпи, но по пътищата и магистралите е някакъв ужас.
За 450км видях 3 катастрофи в петък. Вчера за същото разстояние само 1. Наглите карачите не ги интересува нищо, имам чувството че са напушени най-малко.
По нормалните пътища поне десет пъти за 300км имах случай на изравняване с мен при опит за изпреварване и последващо натискане да се прибира нещастника. Само един ми примигна с аватийните.
Хем кенефите нямат хал, хем се напъват, имитирайки мощните визила на големите батки.
По стандартните пътища ми се струва, че най-опасни не са тези със скъпите и мощни коли, а разби кенефи с 110-150 коня.
По магистралите видях над 20 пъти каране в аварийната без да има задръстване дори, поспят там си карат кой с 80, кой с 100.. разби други уроди трябва да има вържат светкавицата за едно реле за мигачи, да не се мъчат хората. Редовно при каране от моя страна с 130-140 и когато съм изравнен с друго МПС орязан се долепя бай хуи и започва страшно напъваме и светене.
През нощта и на дъжд пак си карат батките с 200. Имаше един луд с дъстър който ги ми минаваше на слалом с 160-170, явно да не ми се убие скоростта..
в интерес на истината имаше страшно много ушеви, но какво правят не е ясно, снимат ли, бъркат си по дупките или нещо друго.
Чак се чудя как толкова малко умрели имаме по пътищата..
За 450км видях 3 катастрофи в петък. Вчера за същото разстояние само 1. Наглите карачите не ги интересува нищо, имам чувството че са напушени най-малко.
По нормалните пътища поне десет пъти за 300км имах случай на изравняване с мен при опит за изпреварване и последващо натискане да се прибира нещастника. Само един ми примигна с аватийните.
Хем кенефите нямат хал, хем се напъват, имитирайки мощните визила на големите батки.
По стандартните пътища ми се струва, че най-опасни не са тези със скъпите и мощни коли, а разби кенефи с 110-150 коня.
По магистралите видях над 20 пъти каране в аварийната без да има задръстване дори, поспят там си карат кой с 80, кой с 100.. разби други уроди трябва да има вържат светкавицата за едно реле за мигачи, да не се мъчат хората. Редовно при каране от моя страна с 130-140 и когато съм изравнен с друго МПС орязан се долепя бай хуи и започва страшно напъваме и светене.
През нощта и на дъжд пак си карат батките с 200. Имаше един луд с дъстър който ги ми минаваше на слалом с 160-170, явно да не ми се убие скоростта..
в интерес на истината имаше страшно много ушеви, но какво правят не е ясно, снимат ли, бъркат си по дупките или нещо друго.
Чак се чудя как толкова малко умрели имаме по пътищата..
Последна промяна alekangg на 14 Авг 2017, 10:28, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
K_Ilkov написа:За кво да се намесвам бря?![]()
Ти малък ли си да си кажеш квото те мъчи? Или не е честно нещо ...![]()
Прощавам ти го, сигурно е от възрастта

K_Ilkov написа:Стигнахме ли до момента с правописа?
dextuar написа:зик-зак
Г
Последна промяна Dextuar на 14 Авг 2017, 10:31, променена общо 1 път
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Сигурно
Вероятно не си видял кавичките
ама не знам дали е от възрастта ти
Ба, не ми се вярва ...
Сигурен ли си, че не е било е36 или х5 гроб за 15к със зимни гуми без грайфер ...
Тия с новите и евтини коли съм чел по форуНа, че са разумни хора и не правят така.

alekangg написа:Имаше един луд с дъстър който ги ми минаваше на слалом с 160-170
Ба, не ми се вярва ...
Сигурен ли си, че не е било е36 или х5 гроб за 15к със зимни гуми без грайфер ...
Тия с новите и евтини коли съм чел по форуНа, че са разумни хора и не правят така.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...