Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: Имотният пазар

Мнение от Jorixa » 09 Окт 2023, 9:26

zAcK написа:Безумните предложения появяващи се в сайтовете за имоти ще растат с нарастването на цените и ще стават все по-безумни :mhihi: :ok:

Мен ми е интересно да пуснат статистиката за броя на седлки за 3тото тримесечие на тая година. Щот важното е не толко кви са цените, а дали някой купува на тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 09 Окт 2023, 9:29

Е.Димитров написа:... минава оценител, който един вид консервативно оценява...

В хубав свят живееш, жалко че не е реалния :mhihi:

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Окт 2023, 10:13

b_u_b_o написа:
Е.Димитров написа:... минава оценител, който един вид консервативно оценява...

В хубав свят живееш, жалко че не е реалния :mhihi:

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

Вероятно , защото точно през това в момента минавам/минах.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Окт 2023, 10:21

Jorixa написа:Мен ми е интересно да пуснат статистиката за броя на седлки за 3тото тримесечие на тая година. Щот важното е не толко кви са цените, а дали някой купува на тях.

Лично аз, не очаквам нещо по-различно от предните тримесечия, т.е. за София около 10% спад съпоставено с миналата година същото тримесечие. По-голямо раздвижване, догодина лятото. Банките все още са доста пасивни.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 09 Окт 2023, 11:56

Аз си мисля, че за да се случи нещо на пазара, трябва да излязат(да си тръгнат )международни компании работодатели. Това може да се случи например ако направят тази глупост с отмяната на плоския данък и не им е изгодно да са в БГ вече.

Като цяло хората трябва да обеднеят за да паднат цените, което пак е същото. Изкарваш по-малко пари и ти е също толкова трудно, дори цените на апартаментите да са по-ниски.

И стига ме разсмивайте, дори България да е наполовина населението от Българи след 20г, как си мислите, че ще остане без поток на хора от чужбина, това тук не е пустиня, a е плодородна и прекрасна територия.

Какво ме интересува след 20г при това?

Който се занимава с инвестиции в имоти с готови пари, се води от това имотът да е хубав, перспективен и да го вземе на добра цена към настоящия момент. Не го интересува след 2-3-5-10-15 години каква ще е цената. Тогава ще си купи друг.

Който ще тегли кредит, трябва да следи и други фактори и определено не трябва да прибързва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Окт 2023, 12:01

sub_eleven написа:Аз си мисля, че за да се случи нещо на пазара, трябва да излязат(да си тръгнат )международни компании работодатели. Това може да се случи например ако направят тази глупост с отмяната на плоския данък и не им е изгодно да са в БГ вече.

Като цяло хората трябва да обеднеят за да паднат цените, което пак е същото. Изкарваш по-малко пари и ти е също толкова трудно, дори цените на апартаментите да са по-ниски.

Те обедняват заради инфлацията, не знам дали реални увеличения на заплатите наваксват инфлацията. В западните компания съкращенията почнаха още преди една година. В България нямам ясна представа какво се случва.

Стинката, няколко пъти е писал в тази тема за неща които ще се отразят на цените на имоти:
- цена на кредит
- безработица - тук няма само имотите да пострадат

Все още не се е чуло и за строител, който не си е довършил сградата, но в момента не знам кой ще купи на зелено.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 09 Окт 2023, 12:02

sub_eleven написа:Който се занимава с инвестиции в имоти с готови пари, се води от това имотът да е хубав, перспективен и да го вземе на добра цена към настоящия момент. Не го интересува след 2-3-5-10-15 години каква ще е цената. Тогава ще си купи друг.

Нещо не ти проследих логиката. Как така тоя който инвестирал в имоти не го интересувало след 5-10 години ква ще е цената :mhihi: А кое го интересува?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 09 Окт 2023, 12:06

Нали написах кое?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 09 Окт 2023, 12:31

sub_eleven написа:Нали написах кое?

Е ти всичко което си написал опира до тва ква ще е цената след години. Няма как за инвестиция цената да е "добра в настоящия момент" ако след 5 години ще е по-ниска :mhihi:

vlad0 написа:
Все още не се е чуло и за строител, който не си е довършил сградата

Явно около 2010-та не си слушал много :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Окт 2023, 12:45

sub_eleven написа:Който се занимава с инвестиции в имоти с готови пари, се води от това имотът да е хубав, перспективен и да го вземе на добра цена към настоящия момент. Не го интересува след 2-3-5-10-15 години каква ще е цената. Тогава ще си купи друг.

Т.е. не го интересува дали ще е напред или назад, важното да е в играта 8) 8) 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Окт 2023, 12:50

Така написано това не е инвестиция, ако не те интересува каква ще е цената след години значи го купуваш за себе си, да го ползваш ти и да тогава цената е абсолютно от без значение защото ти харесва и ти не би го продал.
Като инвестираш в нещо винаги те интересува какъв ще е риска, каква ще е потенциалната печалба след Х време и тн.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 09 Окт 2023, 12:58

sub_eleven написа:Аз си мисля, че за да се случи нещо на пазара, трябва да излязат(да си тръгнат )международни компании работодатели. Това може да се случи например ако направят тази глупост с отмяната на плоския данък и не им е изгодно да са в БГ вече.

И стига ме разсмивайте, дори България да е наполовина населението от Българи след 20г, как си мислите, че ще остане без поток на хора от чужбина, това тук не е пустиня, a е плодородна и прекрасна територия.

Какво ме интересува след 20г при това?

Който се занимава с инвестиции в имоти с готови пари, се води от това имотът да е хубав, перспективен и да го вземе на добра цена към настоящия момент. Не го интересува след 2-3-5-10-15 години каква ще е цената. Тогава ще си купи друг.

Който ще тегли кредит, трябва да следи и други фактори и определено не трябва да прибързва.

Много не ги разбираш нещата. В САЩ и Германия като падат цените на имотите, да не би да са си тръгнали инвеститорите?

Който се занимава с инвестиции в имоти с готови пари, се води от това имотът да е хубав, перспективен и да го вземе на добра цена към настоящия момент

Аз съм инвеститор с пари. нямам никакво намерение да купя сега имот. Чакам дъно на пазара, за да мога после да продам на печалба. Не ми трябва хубав имот, а имот който да купя евтино и да продам скъпо. Тези 'инвеститори', дето купуват в пика на цените, ще видиш какво ще се случи с тях скоро.

Като цяло хората трябва да обеднеят за да паднат цените

Част от хората, които движат пазара не са богати, а имат достъп до кредит от банките. Като им спрат кредитие и да искат да си купят, няма да купуват. Като има повече предлагане отколкото купувачи цените падат. Другата част от хората, богати със собствени пари, като видят, че нуждаещите се от апартаменти вече немогат да купуват с кредити си дават сметка, че вече инвестицията в такова нещо не е преспективна, защото няма на кой да продадат инвестицията си и тогава и те спират да купуват и започват да излизат от инвестициите си с продажбата на активи. Като изчезнат 2та основни типа купувачи и се случва срива в цените.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Окт 2023, 13:03

Jorixa написа:Явно около 2010-та не си слушал много :mhihi:

Говоря за сега - историята е ясна :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Окт 2023, 13:16

https://m.imot.bg/details/1j169675916832259

Днес ми излезе те това във филтрите, много е симпатична, но се чудя какъв е шансът да смъкнат 20%, както някой спомена в групата по-горе?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 09 Окт 2023, 13:26

Аз го споменах, има само един начин да разбереш :D :D :D
Отиваш, гледаш и ако ти харесва - предлагаш цена. Засега съм бил на няколко огледа, винаги след въпрос за коментар по цената ни се казва да предложим нашата :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата