Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Мотористите във форума!
Наблюденията ми са, че Мишлен е много използвана марка. Следя в обяви, няколко модела на БМВ и няма да сгреша ако кажа, че 80-90 процента от тях са с Мишлен 5 и 6 серия. Преди година, избирах между Мишлен и Конти и търсих инфо, недоволството на потребителите беше предимно към пробега и неравномерното износване при франсетата и по-конкретно към Роуд 5. Като мненията бяха, че Роуд 6 е подобрен по тези показатели.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Интересно, че аз чета точно обратното! Предпочита се Роуд 5 пред Роуд 6. Чета и из advrider-а ...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Le Transporteur написа:Наблюденията ми са, че Мишлен е много използвана марка. Следя в обяви, няколко модела на БМВ и няма да сгреша ако кажа, че 80-90 процента от тях са с Мишлен 5 и 6 серия. Преди година, избирах между Мишлен и Конти и търсих инфо, недоволството на потребителите беше предимно към пробега и неравномерното износване при франсетата и по-конкретно към Роуд 5. Като мненията бяха, че Роуд 6 е подобрен по тези показатели.
Аз нали в момента съм с трапецовидни Road 5

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Няма такъв филм Road 5 на 20к км изглежда по-добре от Дънлоп Road smart ли Sportsmart или кквото беше там на 8к. Най зле от това което съм купувал са били Бриджстоун Батлакс нещо си които на 6к са на стабилен квадрат.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Моите са ВТ30 Ево на над 8к и не са никак на 'стабилен квадрат'. Явно зависи как и къде карано с тях... Супер доволен съм но дойде ли време за смяна 'отивам' на Пилот Пауър!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз винаги съм се чудил като вземат да се оплакват от бързо износване. Може и да бъркам, но за мен бързото износване означава, че повече гума остава по асфалта, съответно имаме по-добро сцепление, което е най-важното за една гума.
Освен това износването в България не мисля, че е фактор изобщо. Мойте гуми са за още един сезон, а километрите вече са им двойно повече, отколкото в друга страна излизат теловете. Последното нещо от което мога да се оплача е износване, а това са най-меките сликове, които стават и за улицата.
И Бриджстоун Баталакс С22 Хайпърспорт съм имал. Тия са най-гадните от всичко, което съм ползвал. Сцеплението беше по-зле от на стария Метцелър, а по разните им там графики уж държат по-добре при по-ниска температура.
Освен това износването в България не мисля, че е фактор изобщо. Мойте гуми са за още един сезон, а километрите вече са им двойно повече, отколкото в друга страна излизат теловете. Последното нещо от което мога да се оплача е износване, а това са най-меките сликове, които стават и за улицата.

И Бриджстоун Баталакс С22 Хайпърспорт съм имал. Тия са най-гадните от всичко, което съм ползвал. Сцеплението беше по-зле от на стария Метцелър, а по разните им там графики уж държат по-добре при по-ниска температура.
Батлаксите не бяха 30, а 16 и 21 нещо такова не помня вече. И сцеплението им е гола вода, но най-вече според за мен шосейна гума е неприемливо да се износва за 6к и това на мотор 170-80кг без да има бърнаути, дрифтове и простотии. Тук идва и другия проблем със смяната. Кажете в района на Пловдив къде да го закарам догодина да сменят двете гуми без да съсипят дисковете или джантите.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Има доста варианти... Зад Шел-а на Цариградско шосе (прави и баланс), Евро Катена-та срещу пожарната на панаира (прави и баланс), вулканизатора зад Военна болница (без баланс). Доколкото знам, вулканизатора на кръстовището на околовръстното за с.Войводиново също сменя мото-гуми...

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Миналата година си взех кабел и си качих едно приложение за четене и настройка на разни неща за Дукати-то. Вчера си поръчах още кабели и си свалих програми за диагностика и запис/презапис на 'карти' за повечето евро-марки (без БМВ) на лаптопа. Става дума за малко по-стари модели, но и доста нови... Като дойдат ще ги 'оживя' и ще се опитам да върша работа за всички желаещи... Би трябвало да имам възможност да 'чета' КТМ, Триумф, Априля, Бенели: (Кейхин, Саджем), Дукати, Мото Гуци: (и други с Магнети Марели ЕКУ-та).

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Абсолютно е вярно, че е важно , как и къде са карани гумите и на какъв мотоциклет. Тогава ме интересуваха мнения за спорт-туръри и ги намерих в чуждите форуми, че у нас май остана само феисбук.
Недоволни бяха хора, каращи кубатури над 1000 по асфалт, предилно обиколки. Говореха за пробег от 5 хил. мили. А точно на Мишлен, с техните двукомпонентни смеси, някои са получавали неприятен праг, на границата между твърдата и меката фракция. В моя случай, реших да карам с Конти, въпреки честото гонене на завои по Стара Планина, след 12-13 хил. км. при задната гума се забелязва плоскостъпие. Представям си какво щеше да е състоянието им , ако карах само прави пътища. Мотора е само едни 85 к.с.
По казаното за слабия грип на пътищата ни, и по-слабото износване на гумите, съм напълно съгласен. Мисля, че и Митко Илиев го беше споменал в едно интервю, където беше и Караньотов, може би и Чой. Има поне две обяснения, асфалта/полагането му и това че у нас, не се подменя с години износващия слой и от трафина, той става на стъкло. През годината, единственото място, където задната гума показа, че се бори с настилката, беше на Алпината в Румъния. Между Вонеща вода и Трявна, хубав, нов път, гладък, има едни къси S-ки, на които почти всеки път задната ми тръгва леко и това се случва при ниска скорост, просто сменяш ляв-десен.
Бриджстоун анонсират в момента нова S23, от януари се очаква да е на пазара.
Недоволни бяха хора, каращи кубатури над 1000 по асфалт, предилно обиколки. Говореха за пробег от 5 хил. мили. А точно на Мишлен, с техните двукомпонентни смеси, някои са получавали неприятен праг, на границата между твърдата и меката фракция. В моя случай, реших да карам с Конти, въпреки честото гонене на завои по Стара Планина, след 12-13 хил. км. при задната гума се забелязва плоскостъпие. Представям си какво щеше да е състоянието им , ако карах само прави пътища. Мотора е само едни 85 к.с.
По казаното за слабия грип на пътищата ни, и по-слабото износване на гумите, съм напълно съгласен. Мисля, че и Митко Илиев го беше споменал в едно интервю, където беше и Караньотов, може би и Чой. Има поне две обяснения, асфалта/полагането му и това че у нас, не се подменя с години износващия слой и от трафина, той става на стъкло. През годината, единственото място, където задната гума показа, че се бори с настилката, беше на Алпината в Румъния. Между Вонеща вода и Трявна, хубав, нов път, гладък, има едни къси S-ки, на които почти всеки път задната ми тръгва леко и това се случва при ниска скорост, просто сменяш ляв-десен.
Бриджстоун анонсират в момента нова S23, от януари се очаква да е на пазара.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Примерът обаче не е съвсем коректен. Габрово-Трявна-Вонеща вода е мега лъзгоч дори и за България
Все едно си по софийските булеварди 

- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Колеги, някой кара ли с Xlite 803 rs ? Мнение? Мнение спрямо друга марка и модел ?
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Вчера се възползвах от хубавото време и карах и двата си мотора. По половин час, колкото да ги раздвижа и да не умра от студ, но пак е нещо.
Наистина ще е голяма дилема, ако трябва да си оставя само един, кой да е той...
Хорнета много ме кефи, но ми се струва, че бързо ще ми омалее. Първите няколко пъти като му давах цялата газ и усещането от ускорението беше "ебаси мамата" , сега вече не ми прави чак толкова впечатление... И с колите и с моторите съм много алчен за коне и тва не ми харесва.
Макс едно лято му давам и съм го сменил за хилядарка.
А, и ми пищи дясното ухо след като го карам, май стана твърде шумен.
ГС-а пък много си го обичам. Редовно го прекарвам по еднo офроуд трасе тук наблизо и се усещам как всеки път ставам по-добър и по-уверен в преминаването на препятствията и го контролирам все по-добре. И като съм го карал цяло лято, сега като седнах на него след 2 месеца пауза и усетих как ми пасна, явно съм му свикнал.
И едно интересно сравнение да споделя. Понеже почти всеки ден сега като е студено пипам нещо по моторите в гаража и ми прави впечатление - всичко по ГС-а изглежда доста по-здраво направено, с по-добри материали и може би по-добре измислено, отколкото по хорнета. Не говоря за двигателите, щото там не съм пипал, но всичко останало - калници, пластмаси, лостчетата, масура, стартерния ключ дори, всичко е по-качествено на БМВ-то. Не знам дали това се дължи на разликата между марките бмв/хонда или на разликата между класовете - нейкед/адвенчър...?
Накратко казано - БМВ-то се усеща, като нещо, което ми го е оставил дядо ми и ако има бензин след 40 години ще го карат и внуците ми, а хорнета се усеща като детска играчка от джъмбо.
Наистина ще е голяма дилема, ако трябва да си оставя само един, кой да е той...
Хорнета много ме кефи, но ми се струва, че бързо ще ми омалее. Първите няколко пъти като му давах цялата газ и усещането от ускорението беше "ебаси мамата" , сега вече не ми прави чак толкова впечатление... И с колите и с моторите съм много алчен за коне и тва не ми харесва.

А, и ми пищи дясното ухо след като го карам, май стана твърде шумен.

ГС-а пък много си го обичам. Редовно го прекарвам по еднo офроуд трасе тук наблизо и се усещам как всеки път ставам по-добър и по-уверен в преминаването на препятствията и го контролирам все по-добре. И като съм го карал цяло лято, сега като седнах на него след 2 месеца пауза и усетих как ми пасна, явно съм му свикнал.
И едно интересно сравнение да споделя. Понеже почти всеки ден сега като е студено пипам нещо по моторите в гаража и ми прави впечатление - всичко по ГС-а изглежда доста по-здраво направено, с по-добри материали и може би по-добре измислено, отколкото по хорнета. Не говоря за двигателите, щото там не съм пипал, но всичко останало - калници, пластмаси, лостчетата, масура, стартерния ключ дори, всичко е по-качествено на БМВ-то. Не знам дали това се дължи на разликата между марките бмв/хонда или на разликата между класовете - нейкед/адвенчър...?
Накратко казано - БМВ-то се усеща, като нещо, което ми го е оставил дядо ми и ако има бензин след 40 години ще го карат и внуците ми, а хорнета се усеща като детска играчка от джъмбо.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Днес направих 200км. Приятно беше, макар и времето да не беше като вчера... Това е за тази година! Догодина повече
!