Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от bum_bum » 24 Дек 2011, 15:03

От мен знайте- няма по-перфектно нещо от тренировката в къщи. Стига да имаш минимум условия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 24 Дек 2011, 17:19

bum_bum написа:От мен знайте- няма по-перфектно нещо от тренировката в къщи. Стига да имаш минимум условия.

С това не мога да се съглася

Единствения плюс на "Вкъщи" е че няма микробите и бацилите които ги има във фитнеса и може би +са че не се разкарваш до там (до фитнеса)

Ако сравня как се напомпвам с хубавите уреди и правилни упражнения в фитнеса и напомпването с "минумум условията" дето имам в нас.... абе да ти сера на "вкъщи-то"

но пък от друга страна от фитнеса хванах вирус и се разболях жестоко

извода - Няма нищо по-перфектно нещо от това да си имаш фитнес вкъщи :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 24 Дек 2011, 17:22

Ако имаш лежанка с лост и тежести, два разглобяеми дъмбела, и един скрипец може и да пропуснеш залата с машините :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Дек 2011, 17:23

Въпрос на виждане, за мен всичките кабели и смешни приспособления във фитнеса са тотално безполезни. Освен ако нямаш 50см ръка и искаш да оформиш всеки един отделен малък мускул по тялото си със специфични упражнения и натоварвания.

Отделно с 2 пудовки от по 16 кила има такива упражнения, че ще се чудиш това 16 кила ли са или 160 :mhihi:

Нещо сравнително ново, което открих са ластиците. Ползват ги от години, аз незнам що чак сега се светнах. Лошото е, че са много пара :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 24 Дек 2011, 17:24

latrel написа:Ако имаш лежанка с лост и тежести, два разглобяеми дъмбела, и един скрипец може и да пропуснеш залата с машините :mhihi:

Е за коя група ми стигат?

за да си направя правилна и качествена тренировка все по 1 упражнение за дадената група не мога да направя , за сериозната тренировка от която има резултати си трябват сериозно разнообразие от уреди , а компромисите и заместванията на едни упражнения с други уж подобни са нежелателни , в тоя спорт нещата трябва да се спазват стриктно според мен ,както е и при храненето (диетите) ...
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Дек 2011, 17:27

аз бръмча само на лостове вече -откакто изревах от кръста в зала не съм стъпил.. :roll:
ходя буквално по всяко време от 8 сутрин,следобед,вечер или 12- 1 през ноща,без оглед на сезона и метеоролигчните условия-слънце,дъжд,вятър,сняг иии така :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 24 Дек 2011, 17:37

Bogat-Beden написа:аз бръмча само на лостове вече -откакто изревах от кръста в зала не съм стъпил.. :roll:
ходя буквално по всяко време от 8 сутрин,следобед,вечер или 12- 1 през ноща,без оглед на сезона и метеоролигчните условия-слънце,дъжд,вятър,сняг иии така :)

Не са лоши лостовете , зависи към какво се стремиш . за поддържане на форма са идеални , за оформяне може би също са ок , но за покачване на мускулна маса , според мен не защото преди да тръгна на фитнес сериозно 2 год. съм бил на лостове наистина често , помогнаха ми за издръжливост , сила, но не могат да се сравнят със залата , просто залата е за хората които са с ясната представа че искат да станат ГОЛЕМИ , просто няма къде да покачиш мускулната маса (и общата :lol:) освен в залата , по едно време се бях вманячил , тренировки по 2 часа и полвина , много упражнения за една мускулна група и ненужно много повторения , то си е като мания , може би нещо като причината поради която си изревал ти с кръста както се изрази , трябва умереност във всичко , от прекалените тежести и напъни сърцето се уголемява , ставите се износват по-бързо , стават неща които ги усещаш след 15-20 години , затова всички да я караме полека и да не си даваме прекалено много зор :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Дек 2011, 17:39

bmw318is4 написа:
latrel написа:Ако имаш лежанка с лост и тежести, два разглобяеми дъмбела, и един скрипец може и да пропуснеш залата с машините :mhihi:

за да си направя правилна и качествена тренировка все по 1 упражнение за дадената група не мога да направя , за сериозната тренировка от която има резултати си трябват сериозно разнообразие от уреди , а компромисите и заместванията на едни упражнения с други уж подобни са нежелателни , в тоя спорт нещата трябва да се спазват стриктно според мен ,както е и при храненето (диетите) ...

Прекалил си с книгите и списанията колега. ;) С един лост и достатъчно тежести можеш да натовариш чудесно цялото тяло.
Относно компромисите ще ти дам пример- клек с лост е упражнение, разните там разгъвания, сгъвания, смит машини и т.н. са компромис. Набирането с тежест е упражнение- дърпания на кабели и скрипци са компромис..
Това за уголемяването на сърцето от големи тежести.. нали не си сериозен ;)
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Дек 2011, 17:43

bmw318is4 написа:
Bogat-Beden написа:аз бръмча само на лостове вече -откакто изревах от кръста в зала не съм стъпил.. :roll:

Не са лоши лостовете , зависи към какво се стремиш . за поддържане на форма са идеални , за оформяне може би също са ок , но за покачване на мускулна маса , според мен не защото преди да тръгна на фитнес сериозно 2 год. съм бил на лостове наистина често , помогнаха ми за издръжливост , сила, но не могат да се сравнят със залата , просто залата е за хората които са с ясната представа че искат да станат ГОЛЕМИ , просто няма къде да покачиш мускулната маса (и общата :lol:) освен в залата , по едно време се бях вманячил , тренировки по 2 часа и полвина , много упражнения за една мускулна група и ненужно много повторения , то си е като мания , може би нещо като причината поради която си изревал ти с кръста както се изрази , трябва умереност във всичко , от прекалените тежести и напъни сърцето се уголемява , ставите се износват по-бързо , стават неща които ги усещаш след 15-20 години , затова всички да я караме полека и да не си даваме прекалено много зор :ok:
съгласен съм за всичко...- и аз съм се стремял към маса и качвах доволно, за човек ,който не приемах нищо освен витамини (и смешни дози трибестан),но не съм пазил диета :idea: (слаба воля) и замазних много :banghead: - не се чувствах добре въпреки силата :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 24 Дек 2011, 18:07

bmw318is4 написа:

кажи ми мускулна група, която не можеш да натовариш пълноценно с посочените от мен "уреди"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2011, 21:33

След тренировка верно ли било, че задължително се ядат въглехидрати, щото иначе после няма сила и не се запълвали гликогеновите депа? :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 27 Дек 2011, 21:46

Това със уредите е леко пресилено.
Аз примерно тренирам в Славия - има доста уреди, машини и т.н. допълнителни неща, а аз освен лежанката, лост и дъмбели ползвам единствено скрипеца за гръб, и то не всеки път.
Няма мускулна група която да не можеш да натовариш с лост и дъмбели, при това качествено.

ПП: относно пудовките , чувам доста добри отзиви от тренировки и с тях, и то от напреднали в този спорт, но аз лично не съм ползвал никога.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2011, 22:01

С пудовки натоварваш мускули, дето дори не си подозирал, че съществуват :mhihi:
За изграждане на мускулатура едва ли са много добри, но за сила са невероятни.
Не случайно всички бойни спортове правят силовите тренировки с пудовки.
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 27 Дек 2011, 22:06

kriso85 написа:Това със уредите е леко пресилено.
Аз примерно тренирам в Славия - има доста уреди, машини и т.н. допълнителни неща, а аз освен лежанката, лост и дъмбели ползвам единствено скрипеца за гръб, и то не всеки път.
Няма мускулна група която да не можеш да натовариш с лост и дъмбели, при това качествено.

ПП: относно пудовките , чувам доста добри отзиви от тренировки и с тях, и то от напреднали в този спорт, но аз лично не съм ползвал никога.

В Славия като тренирах преди 10г всички уреди бяха наредени като за индивидуална тренировка,пак ли е така ?
Че се чудя как да се раздвижвам и аз ...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 30 Дек 2011, 0:08

1 приятелка яде само джънк фууд, днеска ми се похвали че изяла ... 8 баунтита, 4 филийки хляб, 2 парчета торта, 1 пица със 700мл фреш сок, 1,70 е 50кг (има целулит)... но на тва ядене е нищо! и от години е така...! и друго приятелче е +/- 5-7 кг на седмица! аз стоя на 1600кал при нужни 2100 и свалям 0,5 кг на седмица! е*ем ти разликата в днк-то, да не са от марс?? искам да си засиля малко метаболизма, как? мисля да почвам да се харня 4 пъти на ден, по 400кал на хранене само от месо,млечни продукти, зеленчуци и плодове.. и да въртя колело по 1ч сутрин и 1ч вечер??
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата