Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
От мен знайте- няма по-перфектно нещо от тренировката в къщи. Стига да имаш минимум условия.
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
bum_bum написа:От мен знайте- няма по-перфектно нещо от тренировката в къщи. Стига да имаш минимум условия.
С това не мога да се съглася
Единствения плюс на "Вкъщи" е че няма микробите и бацилите които ги има във фитнеса и може би +са че не се разкарваш до там (до фитнеса)
Ако сравня как се напомпвам с хубавите уреди и правилни упражнения в фитнеса и напомпването с "минумум условията" дето имам в нас.... абе да ти сера на "вкъщи-то"
но пък от друга страна от фитнеса хванах вирус и се разболях жестоко
извода - Няма нищо по-перфектно нещо от това да си имаш фитнес вкъщи

Ако имаш лежанка с лост и тежести, два разглобяеми дъмбела, и един скрипец може и да пропуснеш залата с машините 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Въпрос на виждане, за мен всичките кабели и смешни приспособления във фитнеса са тотално безполезни. Освен ако нямаш 50см ръка и искаш да оформиш всеки един отделен малък мускул по тялото си със специфични упражнения и натоварвания.
Отделно с 2 пудовки от по 16 кила има такива упражнения, че ще се чудиш това 16 кила ли са или 160
Нещо сравнително ново, което открих са ластиците. Ползват ги от години, аз незнам що чак сега се светнах. Лошото е, че са много пара
Отделно с 2 пудовки от по 16 кила има такива упражнения, че ще се чудиш това 16 кила ли са или 160

Нещо сравнително ново, което открих са ластиците. Ползват ги от години, аз незнам що чак сега се светнах. Лошото е, че са много пара

- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
latrel написа:Ако имаш лежанка с лост и тежести, два разглобяеми дъмбела, и един скрипец може и да пропуснеш залата с машините
Е за коя група ми стигат?
за да си направя правилна и качествена тренировка все по 1 упражнение за дадената група не мога да направя , за сериозната тренировка от която има резултати си трябват сериозно разнообразие от уреди , а компромисите и заместванията на едни упражнения с други уж подобни са нежелателни , в тоя спорт нещата трябва да се спазват стриктно според мен ,както е и при храненето (диетите) ...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
аз бръмча само на лостове вече -откакто изревах от кръста в зала не съм стъпил..
ходя буквално по всяко време от 8 сутрин,следобед,вечер или 12- 1 през ноща,без оглед на сезона и метеоролигчните условия-слънце,дъжд,вятър,сняг иии така

ходя буквално по всяко време от 8 сутрин,следобед,вечер или 12- 1 през ноща,без оглед на сезона и метеоролигчните условия-слънце,дъжд,вятър,сняг иии така

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:аз бръмча само на лостове вече -откакто изревах от кръста в зала не съм стъпил..![]()
Не са лоши лостовете , зависи към какво се стремиш . за поддържане на форма са идеални , за оформяне може би също са ок , но за покачване на мускулна маса , според мен не защото преди да тръгна на фитнес сериозно 2 год. съм бил на лостове наистина често , помогнаха ми за издръжливост , сила, но не могат да се сравнят със залата , просто залата е за хората които са с ясната представа че искат да станат ГОЛЕМИ , просто няма къде да покачиш мускулната маса (и общата

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
bmw318is4 написа:latrel написа:Ако имаш лежанка с лост и тежести, два разглобяеми дъмбела, и един скрипец може и да пропуснеш залата с машините
за да си направя правилна и качествена тренировка все по 1 упражнение за дадената група не мога да направя , за сериозната тренировка от която има резултати си трябват сериозно разнообразие от уреди , а компромисите и заместванията на едни упражнения с други уж подобни са нежелателни , в тоя спорт нещата трябва да се спазват стриктно според мен ,както е и при храненето (диетите) ...
Прекалил си с книгите и списанията колега.

Относно компромисите ще ти дам пример- клек с лост е упражнение, разните там разгъвания, сгъвания, смит машини и т.н. са компромис. Набирането с тежест е упражнение- дърпания на кабели и скрипци са компромис..
Това за уголемяването на сърцето от големи тежести.. нали не си сериозен

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
съгласен съм за всичко...- и аз съм се стремял към маса и качвах доволно, за човек ,който не приемах нищо освен витамини (и смешни дози трибестан),но не съм пазил диетаbmw318is4 написа:Bogat-Beden написа:аз бръмча само на лостове вече -откакто изревах от кръста в зала не съм стъпил..![]()
Не са лоши лостовете , зависи към какво се стремиш . за поддържане на форма са идеални , за оформяне може би също са ок , но за покачване на мускулна маса , според мен не защото преди да тръгна на фитнес сериозно 2 год. съм бил на лостове наистина често , помогнаха ми за издръжливост , сила, но не могат да се сравнят със залата , просто залата е за хората които са с ясната представа че искат да станат ГОЛЕМИ , просто няма къде да покачиш мускулната маса (и общата) освен в залата , по едно време се бях вманячил , тренировки по 2 часа и полвина , много упражнения за една мускулна група и ненужно много повторения , то си е като мания , може би нещо като причината поради която си изревал ти с кръста както се изрази , трябва умереност във всичко , от прекалените тежести и напъни сърцето се уголемява , ставите се износват по-бързо , стават неща които ги усещаш след 15-20 години , затова всички да я караме полека и да не си даваме прекалено много зор

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
bmw318is4 написа:latrel написа:Ако имаш лежанка с лост и тежести, два разглобяеми дъмбела, и един скрипец може и да пропуснеш залата с машините
кажи ми мускулна група, която не можеш да натовариш пълноценно с посочените от мен "уреди"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Това със уредите е леко пресилено.
Аз примерно тренирам в Славия - има доста уреди, машини и т.н. допълнителни неща, а аз освен лежанката, лост и дъмбели ползвам единствено скрипеца за гръб, и то не всеки път.
Няма мускулна група която да не можеш да натовариш с лост и дъмбели, при това качествено.
ПП: относно пудовките , чувам доста добри отзиви от тренировки и с тях, и то от напреднали в този спорт, но аз лично не съм ползвал никога.
Аз примерно тренирам в Славия - има доста уреди, машини и т.н. допълнителни неща, а аз освен лежанката, лост и дъмбели ползвам единствено скрипеца за гръб, и то не всеки път.
Няма мускулна група която да не можеш да натовариш с лост и дъмбели, при това качествено.
ПП: относно пудовките , чувам доста добри отзиви от тренировки и с тях, и то от напреднали в този спорт, но аз лично не съм ползвал никога.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С пудовки натоварваш мускули, дето дори не си подозирал, че съществуват
За изграждане на мускулатура едва ли са много добри, но за сила са невероятни.
Не случайно всички бойни спортове правят силовите тренировки с пудовки.

За изграждане на мускулатура едва ли са много добри, но за сила са невероятни.
Не случайно всички бойни спортове правят силовите тренировки с пудовки.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
kriso85 написа:Това със уредите е леко пресилено.
В Славия като тренирах преди 10г всички уреди бяха наредени като за индивидуална тренировка,пак ли е така ?
Че се чудя как да се раздвижвам и аз ...

Много като тебе вече плакаха ...
1 приятелка яде само джънк фууд, днеска ми се похвали че изяла ... 8 баунтита, 4 филийки хляб, 2 парчета торта, 1 пица със 700мл фреш сок, 1,70 е 50кг (има целулит)... но на тва ядене е нищо! и от години е така...! и друго приятелче е +/- 5-7 кг на седмица! аз стоя на 1600кал при нужни 2100 и свалям 0,5 кг на седмица! е*ем ти разликата в днк-то, да не са от марс?? искам да си засиля малко метаболизма, как? мисля да почвам да се харня 4 пъти на ден, по 400кал на хранене само от месо,млечни продукти, зеленчуци и плодове.. и да въртя колело по 1ч сутрин и 1ч вечер??
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд