Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Имотният пазар

Мнение от acho.rs » 08 Окт 2023, 11:46

Само 2 години не стигат за правилният избор на имот, дори "да се следи постоянно пазара". Трябват поне 10-15 години активно търсене ! Познавам адски много хора, които са на този принцип. Големият плюс е че в процеса на търсене, хората стават експерти и можеш да научиш адски много неща :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Окт 2023, 13:47

Хаха, ами много са параметрите в уравнението, децата доближават време за смяна на училище, отделно не сме притиснати, някои хора търсят кола по една година, така че, не бързам... Като цяло порядъка на разлика в цената може да бъде 100 000€ за имот, което не е за пренебрегване. Отделно ми стана забавно да си се ровя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 08 Окт 2023, 13:59

Снощи един от най-добрите ми приятели, къде има малка строителна фирма и строи предимно еднофамилни къщи, ми разказва за поредния, на който строил къща в едно близко село тук. Ама го раздавал голям баровец :lol:

Правили кофраж, къде готови кофражни панели, къде специфичен, по-сложен кофраж с дъски.
И вика те кофражистите като махат кофража, дърпат пироните с теслите, кривят и ги хвърлят.

"баровеца" да вземе през нощта да отиде с баща му и да изправят пироните :lol:
и му казал, изправихме ги, ползвайте ги, да не ми товариш сметката за нови пирони :lol: :lol: :lol:

Моя му казал, пич аз тия пирони никога няма да ги ползвам повече, че ако ми изпусне следващия кофраж заради тия простотии, ще стане голяма беля. И ако още 1 път ми издребнееш за 10-тина кг. пирони, няма да ти стъпя повече на обекта. После обаче направил още 1 изцепка ония и нашия заевал обекта :lol:

Та и такива имало, прави къща "баровеца", ама пироните му са кът :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 08 Окт 2023, 14:14

pampo написа:Принципно съм в търсене на по-голям имот последните 2г, в групата от хора, която описа Зак по-горе. Следя изключително активно пазара. Ръст в цените няма от почти година. Понеже търся апартамент с 3+ спални, гарантирано има спад в цените на доста от следените от мен имоти с по 5-10-15%, като отделно при оглед винаги ни се отговаря, че има опция и за допълнителна отстъпка. Досега не сме се спряли окончателно на имот, за да подходим към допълнително пазарене, а за спорта не съм го правил. Но смятам да искам отстъпка в размер на поне още 10-20% в зависимост от намерения имот. Очите ми казват, че нещата вървят към сериозен спад, затова и изчаквам. Последните 2 месеца имаше изключително слабо предлагане, от 2 седмици излизат много нови и интересни обяви, та така, ще се похваля ако има резултат.

Аз съм в тоята ситуация обаче не знам къде ги виждаш тия "много нови и интересни обяви". Аз от месеци насам не съм виждал да излиза почти нищо. Някви къщички чат-пат излизат за по 700к евро нагоре :mhihi: То принципно апартамент с над 2 спални не е много популярно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Окт 2023, 15:39

Мен ми се струва, че последните имоти, които ми излизат в известията в имот бг или фб групите за търновския район са с все по-абсурдни цени, не по-евтини. Наскоро видях тристаен - две спални за 165к евро, не беше и кой знае какво, не помня, но май и за ремонт беше, дпакто колеги си взе същия апартамент, в добър квартал, че и с гараж, за 115к, и то без да му се налага и да го ремонтира.

Иначе аз ходих пък на оглед на една къща, беше пусната на 70к евра, после падна на 60 и после на 46к, та се навих да отида.

Сега брокера ми звъни от време на време да ме лъже. След огледа ми звънна, вика имам потенциална къща за теб в еди кое си село, чакам повече информация. В хода на разговора ми вика "няма да ти предлагам кофти къщи я", при което спомена селото, което е преди селото, е което е въпросната къща, и ми допълва "в това село има кофти миризма от нивите, няма да ти предлагам там кофти имоти. Преди няколко дни ми звъни и ми предлага къща в същото това село, за което ми каза, че няма да ми предлага имоти. :ok:

Следващия път ще е последния, в който ще му вдигна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Окт 2023, 17:26

По-добре на шпакловка и замаска, отколкото така наречените "обзаведени" или "полуобзаведни" жилища. С много малко изключения всички подобни са за изриване с лопатата, като обзавеждането после включва и тегави дейности като нова Ел и вик система, нови климатизиращи системи от тн.
Разликата е че в единия случай се нансяш веднага и живееш като при баба си 20 години и тогава даваш 40-50к евра за ремонт а в другия случай даваш сега 40-50к и живееш в модерно и функционално жилище. Много пари са, но и 120-150к евро за жилище не са малко.

Варианта "да ти го обзаведе инвеститора" пък е най-прецакваш - хем си плащаш като луксозно жилище, хем получаваш най-скапаните материали и качество на изпълнение ....пак има изключение но са малко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Окт 2023, 19:48

Това е добро, да търсиш жилище 10-15 години.
Единственото, което може да намериш е огромната разлика преди 15 години и сега.
Освен, ако не си някакъв инвеститор и през тея 10-15 години не си купил и продал няколко жилища или ...работиш в някаква статистика.
Както и да е, има хора всякакви и всеки върви по своят път.
Иначе какво виждат пък моите очи за няколко дена :
Някаква къща на едно място, без значение локацията, дето честно казано в тази къща трябва да се вложат адски много пари за да стане за живеене.
Говорим за дву етажна, без никакви подобрения , без баня/тоалетна на втори етаж, без външна мазилка дори не е нова , строена е около 1985-6 година и както е построена, така.
И я обявиха на някаква за мен абсурдна цена ...и след седмица я продадоха на тази цена , което за мен наистина има хора не на себе си.

Иначе, разбира се, че е по-добре на шпакловка и замазка, че изриването на "обзавеждането" на предишният собственик може да ти излезе доста скъпо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Окт 2023, 20:21

Дали цените на имотите ще останат същите при 6-7% ГПР ипотеки? Скоро ще разберем отговора на този реторичен въпрос.
Последна промяна steeN на 08 Окт 2023, 21:04, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 08 Окт 2023, 21:04

Имота на годината.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 44XcLi_80E

Е.Димитров написа: след седмица я продадоха на тази цена , което за мен наистина има хора не на себе си.

Проблема е че банките дават пари на хора, които не са на себе си.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 08 Окт 2023, 22:31

ekalchev написа:Имота на годината.

Е.Димитров написа: след седмица я продадоха на тази цена , което за мен наистина има хора не на себе си.

Кенефът на мястото на шофьорската седалка ме кефи максимално :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 09 Окт 2023, 6:25

Alexch написа:

Кенефът на мястото на шофьорската седалка ме кефи максимално :mhihi:

Хит, хит! Това е само за инвеститори :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Окт 2023, 7:33

Трябваше да го обърнат към пътя кенефа, да си връткаш волана докато разтоварваш. :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Окт 2023, 7:53

Смешното е, че това дори не е най-абсурдния "имот" пускан в темата :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Окт 2023, 7:56

Безумните предложения появяващи се в сайтовете за имоти ще растат с нарастването на цените и ще стават все по-безумни :mhihi: :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Окт 2023, 9:05

И това го има в "картите", но трябва да се има в предвид, че преди банката да даде на някой пари за имот минава оценител, който един вид консервативно оценява имота и го предава на банката и вече въз основа на оценка, доходи и тн банката отпуска кредита.
Така, че цените на имотите към тоя момент са такива.
А тази къща, за която говоря се купи без кредит.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата