Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Мотористите във форума!
ildivvy написа:Тази зима ще е доста изпитателна за 'твърдостта на характера' ми! Дано успея да издържа и да запролетя без още един мотор в гаража... Ще бъде трудно![]()
...
И аз мислих първо да разкарам единия мотор и тогава да взема другия, но не ми се получи, така че не си мъчи душата

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Лошото е, че аз не искам да 'разкарвам' другия/сегашния
! А истината е, че реално нямам време за два мотора през сезона... Друго не ме притеснява!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Аз трети май ще взимам, а ти за 2 се притесняваш
Моторът не е салам, че да се развали от седене

Моторът не е салам, че да се развали от седене

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
ОЕМ заден калник за Хорнет има и още как. Абсолютно ОЕМ артикул от Хонда си е с парт номер и тн. Не ми се рови сега да търся номера. Даже идва със стикерите за реглаж на веригата, налягане на гуми, болтове и тн. Иначе е пълно с реплики да. Ама то е просто една пластмаса та какво от това. На мой познат Хорнета си е заводско със калник. Моя беше без, но му сложих. Ето снимка. Взех го от ибей.ildivvy написа:Едва ли! Просто това не е ОЕМ... Има го на Ямаха по-често. Екстра си е! Не го барай!

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Тей, аз си начертах план за подготовка за новия сезон и малко по малко го действам.
- нови гуми - ще видя на кои ще се спра финално, ще дебна за някакво намаление някъде;
- нов съединител (най-вероятно имам крив диск на база на едни оплаквания дето имам и четене у форумите) - някой има ли наблюдения над EBC щото цената му е близка до оригиналния?;
- нови накладки - там е ясно - EBC HH sintered;
- нови пиньони и верига - мисля на Renthal да взема, на моите уж нищо им няма ама веригата при опън отзад на пиньона се отделя половин зъб, което четох, че не е ОК;
- ново жило на съединителя - това още не мога да намеря от къде да го взема в БГ, но и за него четох, че си е консуматив и е хубаво да се сменя а не е голям разход;
- посещение при Sniper-a да ми оправи смесите и да свали температурата на която се включва перката;
- смяна на всички течности;
- нови лостове за съединител и спирачки - спрях се на Puig Short, към 300 лева с адапторите и доставката идват;
Тея дни ми дойде новата слюда и съм доволен за сега. Заръчал съм още 2-3 дреболии дето ги чакам.
От към екипировка, за жалост по скъпия начин разбирам кое ми трябва и кое не, кое върши работа и кое не. Първоначалния ми план да си вея гъза по мото дънки и къси гащи лятото беше забавен с KTM-a, но вече не толкова. За града пак ще си карам с мото дънките и панталоните, но смятам да добавя следните неща към гардероба си:
В момента разполагам с:
- 1 чифт кецове на Alpinestars и 1 чифт високи "маратонки" на Rev'It;
- 1 чифт хубави кожени ръкавици на SECA и 1 чифт зимни на Spidi;
- 1 чифт мото дънки и 1 чифт мото карго панталон на Course - те си ми харесват, нямам забележки;
- 1 градско яке на Icon, което обаче определено не става за топло и студено време, по-скоро за пролетно/есенно каране;
За новия сезон мисля на първо време да добавя следното:
- 1 чифт мото дънки/панталон още за разнообразие;
- кожен екип (яке + панталон) за излизане извън града по завои;
- ботуши Alpinestars SMX да вървят с екипа;
- за лятото - меш или тънък панталон и меш яке за градско каране, харесал съм вече едни на Icon и може би тях ще пазаря като няма повече да го ям х** с черните дрехи лятото и ще са задължително светли цветове, поне якето;
- летни ръкавици, че моите от това лято бяха ментакис и са за хвърляне;
- мисля си за нова каска, макар че Scorpion-a не е зле, но слънчевите очила са мега фейл а в града не мога да си представя в топло време да карам с пуснат визьор, та се връщам пак на варианта Shark Spartan защото нейните очила се пускат до долу. Жената и без това не харесва нейния Shark та него го пуснах да го продавам (Evoline 3 нов, XS, ако някой си търси) и сигурно ще и завещая Scorpion-a (S размер ама с въздушните джобове, та трябва да и стане);
Бая неща станаха дей** и бая пари ще хвръкнат ама кот-такоа
Ей ги днес ми дойдоха ръкавичките за студено време и на пръв поглед са мега добри и топли, ще покарам тея дни с тях и дано да биват в комбото с подгревните ръкохватки. С кожените ръкавици (без подплата) си ядох бая хой последните дни/външната част на пръстите предимно.
- нови гуми - ще видя на кои ще се спра финално, ще дебна за някакво намаление някъде;
- нов съединител (най-вероятно имам крив диск на база на едни оплаквания дето имам и четене у форумите) - някой има ли наблюдения над EBC щото цената му е близка до оригиналния?;
- нови накладки - там е ясно - EBC HH sintered;
- нови пиньони и верига - мисля на Renthal да взема, на моите уж нищо им няма ама веригата при опън отзад на пиньона се отделя половин зъб, което четох, че не е ОК;
- ново жило на съединителя - това още не мога да намеря от къде да го взема в БГ, но и за него четох, че си е консуматив и е хубаво да се сменя а не е голям разход;
- посещение при Sniper-a да ми оправи смесите и да свали температурата на която се включва перката;
- смяна на всички течности;
- нови лостове за съединител и спирачки - спрях се на Puig Short, към 300 лева с адапторите и доставката идват;
Тея дни ми дойде новата слюда и съм доволен за сега. Заръчал съм още 2-3 дреболии дето ги чакам.
От към екипировка, за жалост по скъпия начин разбирам кое ми трябва и кое не, кое върши работа и кое не. Първоначалния ми план да си вея гъза по мото дънки и къси гащи лятото беше забавен с KTM-a, но вече не толкова. За града пак ще си карам с мото дънките и панталоните, но смятам да добавя следните неща към гардероба си:
В момента разполагам с:
- 1 чифт кецове на Alpinestars и 1 чифт високи "маратонки" на Rev'It;
- 1 чифт хубави кожени ръкавици на SECA и 1 чифт зимни на Spidi;
- 1 чифт мото дънки и 1 чифт мото карго панталон на Course - те си ми харесват, нямам забележки;
- 1 градско яке на Icon, което обаче определено не става за топло и студено време, по-скоро за пролетно/есенно каране;
За новия сезон мисля на първо време да добавя следното:
- 1 чифт мото дънки/панталон още за разнообразие;
- кожен екип (яке + панталон) за излизане извън града по завои;
- ботуши Alpinestars SMX да вървят с екипа;
- за лятото - меш или тънък панталон и меш яке за градско каране, харесал съм вече едни на Icon и може би тях ще пазаря като няма повече да го ям х** с черните дрехи лятото и ще са задължително светли цветове, поне якето;
- летни ръкавици, че моите от това лято бяха ментакис и са за хвърляне;
- мисля си за нова каска, макар че Scorpion-a не е зле, но слънчевите очила са мега фейл а в града не мога да си представя в топло време да карам с пуснат визьор, та се връщам пак на варианта Shark Spartan защото нейните очила се пускат до долу. Жената и без това не харесва нейния Shark та него го пуснах да го продавам (Evoline 3 нов, XS, ако някой си търси) и сигурно ще и завещая Scorpion-a (S размер ама с въздушните джобове, та трябва да и стане);
Бая неща станаха дей** и бая пари ще хвръкнат ама кот-такоа

Ей ги днес ми дойдоха ръкавичките за студено време и на пръв поглед са мега добри и топли, ще покарам тея дни с тях и дано да биват в комбото с подгревните ръкохватки. С кожените ръкавици (без подплата) си ядох бая хой последните дни/външната част на пръстите предимно.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
Аз след гумена чуденка и питанка тука там реших и днес сложих Dunlop Qualifier Core. Врътнах едно завойче и на прима виста дават доста приятно, мазно и лепнещо усещане спрямо старите Мишелини Road 4 ама то вероятно каквото и да бях сложил това щеше да първото усещане, че Мишелинките си бяха стари. Италианците ги хвалят доста тия точно Дънлопи а те не е като да не карат мотори. В чуденката влизаха Митас, Метзелер и Пирели, но това реших да пробвам. Ще видим след време. Смених също и свещите за разкош с иридиеви и сякаш си мислех, че имам едно леко прекъсване в ниските което изчезна ама може и да било само в главата ми, защото в сервиза не видяха проблем. Свещите си бяха за смяна така или иначе според пробега. Масло Мотул 7100. Нов антифриз жълт Мотул. Верига и пиньони в норма. По спирачната с-ма също всичко е ок. Друго май нямам какво да правя. 

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Като чета постовете на колегите по-горе почвам да завиждам. В София от 1 месец насам въобще не става за каране, особено след като нахвърляха лугата заради снега. Снощи пред националния стадион един колега ей така от нищото се сурна на завоя с едно 20-30 км/ч. Аз единствено миналата седмица се осмелих да отида до КАТ да си сменя регистрацията на новия мотор и толкова. В тази връзка и аз съм решил да компенсирам с разни дребни проекти по машините.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
С Пирели съм карал, диабло-миабло, не помня как бяха, но най-високия им клас. Супер са първия и евентуално втория сезон. После стават като китайски.
Метзелер са пак фирма на Пирели, но ми харесваха повече. Не са толкова стабилни, но пък и с времето няма съществена промяна на качествата. Не помня точно модела, но М нещо си RR беше.
Сега съм с Мишлен Пауър (с)Къп
Там коментара е излишен, няма какво да я бие. Не бих си я купил, щото дава много повече, отколкото са ми уменията ама мотора си излиза с тях.
Метзелер са пак фирма на Пирели, но ми харесваха повече. Не са толкова стабилни, но пък и с времето няма съществена промяна на качествата. Не помня точно модела, но М нещо си RR беше.
Сега съм с Мишлен Пауър (с)Къп

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Мба, то и тука не става за каране, ма и за кола не става та като е над нулата сутрин паля мотора и яваш-яваш. Всички кръстовища ги минавам завоите на 1-ва с 10-20 и само на правите вдигам около/над 50. Особено тея дни дето е няква супер лигава история по улиците а съм му задал, а почва да върти гъза. Няма 2-ра, няма 3-та 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
Учудващо за мен от няколко различни места, мото сервизи, гумаджии, включително и мои приятели мотористи с доста по-голям опит от мен съвета беше да бягам от Мишелина. За това дори не ги и погледнах. Не съм разпитвал за подробности, защото им имам доверие на тези хора. На колата с Мишелин нямам забележки, не знам каква е драмата при моторите.
Последна промяна frizzante на 20 Дек 2023, 15:53, променена общо 1 път
Dunlop Qualifier купих за пистовия мотор докато беше още легален. По улиците не съм карал много, но с тях бях на 2 обучения и 2 трак дея (на Пауталия и на Серес). Доста ми харесаха като поведение, но най-вече като цена и износване. Сравнено с пистовите ми гуми тези почти не мръднаха за 4-500 километра на писта. Бих купил пак такива.
Иначе според мен твърде много генерализирате марките. Има големи разлики между моделите, а и дори между размерите за един модел. Отделно е важно за какво се ползват - някои модели са по-универсални, други по-фокусирани. Почти всички при гумите е компромис - едни качества за сметка на други. И вече според това което ти е важно правиш избор. Тази година съм карал с Пирели, Дълноп и Бриджстоун - всички са добри гуми по мое мнение.
Иначе според мен твърде много генерализирате марките. Има големи разлики между моделите, а и дори между размерите за един модел. Отделно е важно за какво се ползват - някои модели са по-универсални, други по-фокусирани. Почти всички при гумите е компромис - едни качества за сметка на други. И вече според това което ти е важно правиш избор. Тази година съм карал с Пирели, Дълноп и Бриджстоун - всички са добри гуми по мое мнение.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз затова споменавам и моделите, но мисля, че като цяло марките си имат някаква линия в смесите, която спазват и затова не харесвам особено Пирели като марка. Вероятно слагат много синтетика, която е чудесна на нова гума, но старее бързо.
Аз се колебая тази зима дали да не си взема титаниева генерация или стоманена Ароу, която вероятно е с по-голям диаметър на рънърите от стоковата.
Аз се колебая тази зима дали да не си взема титаниева генерация или стоманена Ароу, която вероятно е с по-голям диаметър на рънърите от стоковата.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз пък за пръв път чувам някой да не е доволен от Мишелин мото-гуми! Цената понякога не се харесва, но качеството... Никога не е имало оплаквания от някой покрай мен (а и по форуми)!
Ex: 96' BMW318ti

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Скоро коментирахме с един приятел, че не си харесвам мишелините на хорнета, той ги погледна и каза че неговите са същите на FZ1, каза че ги е купувал нови и още от нови не държат, както и да ги загрява.
И аз за първи път чувам някой да е недоволен от Michelin. От това което съм пробвал със сигурност е най-доброто.