Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Войната започна ...

Мнение от ildivvy » 27 Фев 2022, 14:02

Мисля, че има логика! Ако приемем, че огромна част от приходите на Русия са от продажба на различни горива, наистина нейните приходи могат да бъдат намалени много 'по-хуманно', като просто тяхната цена падне! С газта не знам как ще се получи, че преноса е по-труден, но иначе...има логика!

Всъщност, какво казва 'запада' по другите обвинения на Русия към Украйна ... или просто си мълчи?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 27 Фев 2022, 14:02

zAcK написа:Това, че им струвало 20 милиарда на ден ми се струва чутовна тъпотия :idea: :idea: :idea: Явно е от поредните вайръл тъпотии от Фейсбук, или нещо подобно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Може тая цифра да са рубли :) не си спомням. И на мен ми се струва твърде много но колкото и да е, със сигурност това е изключително скъпо за русия или коя и да е страна. Дълга война + санкции ще е катастрафално за икономиката на русия.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 27 Фев 2022, 14:03

Аз мисля, че Путин се поддаде на провокацията и сега ще го отнесе барабар с всички Руснаци. Според мен трябваше от години да подходи икономически към съседите си и да им предложи нещо повече от сопата, типично по Съветски и тогава може би щеше да има успех да си направи един буфер между Русия и НАТО. Това с "изнасянето" на демокрация става при съюзниците, но не беше неговата игра. Съжалявам за Украйна, която ще стане бойно поле на големите сили, както се случи в Сърбия, Сирия, Либия, Афганистан, Ирак и т.н.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Фев 2022, 14:08

ildivvy написа:С газта не знам как ще се получи

Фракинг и повече добив в моретата. Случайно ли ти се струва, че в Бг забраниха не просто добива с фракинг, а ми изобщо *проучването* за шистов газ.
Не е трудно да се предположи, чии интереси обслужва това. Не бих се изненадал ако този дебат се поднови в момента.

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 27 Фев 2022, 14:11

Така е! Но както знаем, гладът е по-силен от тока... Нищо чудно скоро наистина да се поднови темата! Зависи колко ще огладнеем, макар, че при нас всичко винаги е яко изкривено!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 27 Фев 2022, 14:11

maxpower написа:Аз мисля, че Путин се поддаде на провокацията и сега ще го отнесе барабар с всички Руснаци. Според мен трябваше от години да подходи икономически към съседите си и да им предложи нещо повече от сопата, типично по Съветски и тогава може би щеше да има успех да си направи един буфер между Русия и НАТО. Това с "изнасянето" на демокрация става при съюзниците, но не беше неговата игра. Съжалявам за Украйна, която ще стане бойно поле на големите сили, както се случи в Сърбия, Сирия, Либия, Афганистан, Ирак и т.н.

Доста разумно мнение, нетипично за тоя форум. Ами русия никога не е можела да предлага нещо икономически освен евтин газ и петрол, а това не е достатъчно. Просто запада е по-богат и предлага повече и затова (включително и ние) се преориентирахме. Русия не просто не предлага нещо но изсмуква ресурси от своите съюзници. Без да има принуда няма как някой доброволно да остане с русия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Фев 2022, 14:20

20 милиарда долара може да струва с отчетени някакви загуби във техника например танкове и самолети които са поразени . Но това е твърде субективно при положение че военно промишления комплекс е полу държавен . Никой не знае колко реално струва един танк или самолет на държавата и колко могат да произведат със наличните расурси . За такава операция се натрупват беприпаси горива и оръжие за да се осигури операцията по предвидения план . Трябва да си пълен идиот за да чакаш докато се води войната някой да ти произведе беприпасите и горивата . Така че за момента примете го че не струва нищо , черпят се наличности предвидени за тази работа и вече платени на военно промишления комплекс . Тия имат толкова оръжие че могат да изкарат още 1 година без да произведат нито автомат пистолет грантомет танк или хеликоптер .
Последна промяна Jordana на 27 Фев 2022, 14:21, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 27 Фев 2022, 14:20

.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 27 Фев 2022, 14:34

ekalchev написа:Аз одобрявам да се налагат санкции

А забелязваш ли, че са от твоя джоб?

За мен Русия си постигна целите, удари каквото можеше и трябваше. Ще си седят на стенд бай докато 10-те хиляди чеченци се разшетат със списъците.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Фев 2022, 14:43

Германските въоръжени сили ще получат съгласно думите на Шолц инвестиции в размер 100 млрд. евро за инвестиции и проекти за въоръжаване. Парите ще дойдат от федералния бюджет, обясни канцлерът на специално заседание на Бундестага, цитиран от "Шпигел".

Още ли някой си мисли, че немците ще седят и ще гледат? 2х на руския военен бюджет.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 27 Фев 2022, 14:43

sub_eleven написа:
ekalchev написа:Аз одобрявам да се налагат санкции

А забелязваш ли, че са от твоя джоб?

Да, готов съм да платя, за да се накаже, руския фашист, защото може после моята държава да е следващата и да ми се налага и аз да тичам с пушка в центъра на София и да стрелям по руснаци и Български русофили.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 27 Фев 2022, 14:47

Човекът обясни защо изобщо е там, явно не си се интересувал.

Русофили наричате разумните хора, които не искат да изпадаме в крайности. Така ни наричахте и антиваксъри не отдавна, въпреки, че имаме какви ли не ваксини всички.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 27 Фев 2022, 14:54

Че кога те нарекох русофил? Май гузен негонен бяга? Казвам че ако руснаците нападнат България както Украйна, Българските русофили, ще се бият на страната на русия, както едно време Българи са предавали България на Турция. Иначе какво казва "човека", той и Хитлер казваше някакви неща като нападна Чехословакия, но това не му попречи после да воюва в цяла европа. Я колко руски апартаментчета има в Поморие, може би ще му се стори че някой извършва геноцид над тях?
Последна промяна ekalchev на 27 Фев 2022, 14:57, променена общо 1 път

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Фев 2022, 14:56

Интересно е колко американски апартаментчета имаше в Ирак, та САЩ и НАТО решиха да избият 1 милион цивилни там? :dunno:

От Британика:
The number of Iraqis who died during the conflict is uncertain. One estimate made in late 2006 put the total at more than 650,000 between the U.S.-led invasion and October 2006, but many other reported estimates put the figures for the same period at about 40,000 to 50,000.

Но в момента ако питаш САЩ може да кажат, че нито един цивилен не е загинал дори :dunno:
Последна промяна zAcK на 27 Фев 2022, 14:59, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 27 Фев 2022, 14:58

ekalchev написа:...Българските русофили, ще се бият на страната на русия, както едно време Българи са предавали България на Турция.

Добре ама, като ще стоиш сграда, първо трябва да оправиш фундамента, човек. Точно поддържайки сегашното, продажно статукво я подаряваш на Турция и Сащ, не го ли виждаш? Ако това не оправиш в главата си, оттук насетне всичко е келява работа.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата