Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
dextuar написа:Понеже бяхме спорили с колега от форума в тази тема за уличката в Бизнес парк-а как постоянно се правят нарушения...
Та нещата може и да се случат при добро желание. А ако видя някой селяк да ги бара тези знаци, след като ги поставят отново, лично ще го кача на Витоша да си прави разходка...
С мен беше "спора". И аз се позовавах само на това, че няма никакви знаци и регулация (явно на някой са му пречили). Адмирации за това, че не си оставил нещата.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Станах жертва на дискриминация
Бях с братовчедка ми и малкия бандит (2 годишен) до магазин от голяма верига, разполагащ с паркоместа за майки с деца. Спирам аз на едно такова място и оставам в колата, майката и детето отиват да пазаруват и след няма и 5 минути чувам някаква здраво блъскане по шофьорския прозорец (аз си четях книжка в колата докато чаках) и една жена ми започна някакъв бесен скандал, даже се пробва да ми отваря вратата, сигурно искаше да ме вади и да ме бие, за дето съм спрял там
. Съвсем културно обяснявам, че съм с майка и дете дето пазаруват в магазина и ги чакам, онова отсреща обаче си знае неговото: видяло черен Мерцедес на близките до входа места и си вика по мен с цяло гърло. Тънък момент за отбелязване е, че съседните места от този тип бяха пълни все с баничарки и работни (брандирани) коли, няколко шофьора си бяха в колите, но само аз отнесох скандала. Като се появиха братовчедка ми и малкия нямаше реакция от тая, нито млъкна, нито се извини
Много ги е напекло слънцето някои хора

Бях с братовчедка ми и малкия бандит (2 годишен) до магазин от голяма верига, разполагащ с паркоместа за майки с деца. Спирам аз на едно такова място и оставам в колата, майката и детето отиват да пазаруват и след няма и 5 минути чувам някаква здраво блъскане по шофьорския прозорец (аз си четях книжка в колата докато чаках) и една жена ми започна някакъв бесен скандал, даже се пробва да ми отваря вратата, сигурно искаше да ме вади и да ме бие, за дето съм спрял там

Много ги е напекло слънцето някои хора

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ама паркоместата са за майки с деца и шофьорите им ли 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Изискването е да има майка с дете (аз ги имах налични и пак бях овикан, а другите дето са спрели на тия места от липса на акъл минаха метър
), шофьора е бонус за висок левел майчинство 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Аз не съм убеден дали тия места са за майка с дете + мъжа и или за само за майка с дете, която е затруднена щото е сама,
а не заедно с мъжа си, шофора си, брадчеда, свако, лелинчо или последния тъпкач ...
С две думи за теб не е било проблем да ги оставиш на входа и да ги вземеш от входа щом си си кесил в колата.
Що са те навикали баш теб не знам, вероятно черния мерцедес с мъж седящ на тия места се е сторил някому неуместен.
И съгласи се на пръв поглед е така, останалите факти са смекчаващи вината, но не и причина ти да изглеждаш добре там
Тва, че е имало по-нарушители от теб е проблем също, но не и оправдание ...
а не заедно с мъжа си, шофора си, брадчеда, свако, лелинчо или последния тъпкач ...
С две думи за теб не е било проблем да ги оставиш на входа и да ги вземеш от входа щом си си кесил в колата.
Що са те навикали баш теб не знам, вероятно черния мерцедес с мъж седящ на тия места се е сторил някому неуместен.
И съгласи се на пръв поглед е така, останалите факти са смекчаващи вината, но не и причина ти да изглеждаш добре там

Тва, че е имало по-нарушители от теб е проблем също, но не и оправдание ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Тея знаци, според мен, са за коли, в които има деца, няма значение дали са майки, бащи, дядовци или други роднини. Идеята е, че с децата в колата ти трябва повече пространство да можеш да отвориш вратите докрай, за да ги извадиш или да има как да извадиш детска количка и тн. Аз лично независимо дали съм с жената и децата или само с децата имам нужда от по-широко паркомясто, за да няма опасност от удряне на съседните коли с вратата...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Аз пак не успявам да видя проблем в моята постъпка: спрял съм на място, на което предвид обстоятелствата съм имал право да спра. Идва каква и почва да блъска по колата и да си избива комплексите. Ако не бях спрял аз, щеше да спре някой друг индивид с изглед на парапитек и даже нямаше да види знака за майки с деца.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
pampo написа:Тея знаци, според мен, са за коли, в които има деца, няма значение дали са майки, бащи, дядовци или други роднини. Идеята е, че с децата в колата ти трябва повече пространство да можеш да отвориш вратите докрай, за да ги извадиш или да има как да извадиш детска количка и тн. Аз лично независимо дали съм с жената и децата или само с децата имам нужда от по-широко паркомясто, за да няма опасност от удряне на съседните коли с вратата...
Мисля че е точно така, даже на ИКЕА май бяха доста по широки от другите места
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Добре де , ако семейството е еднополово с осиновено дете - единия мъж е майка а другия баща . Но така или иначе едва ли ще разберете кой кой е , това дава ли право да го овикате на паркомястото за майки с деца ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Моето скромно мнение по казуса "Майки с деца и паркинг" е следното.
Независимо майка или баща с деца, това място е за спиране и съответно цялото семселе, съсе майката/бащата се изнася към супера/магазина.
Тоест, колата се изпразва от съдържание и се паркира. После идва въпросната група и почва майката/бащата да тъпче наследниците в колата, палят и заминават.
Това място е направено за паркинг, паркираш и заминаваш.
Пак според моето скромно мнение, такива неща не се отнасят за придружители, които стоят в колата на шофьорското място и чакат близките си.
Сега, друг е въпроса, че много мразя 90% от така наречените "майки с деца" и "майки с колички", това са толкова нахални същества, че мислейки си че като са майки, всичко им е позволено, на всякъде да спират ако са с коли, да се бутат с количките в хората с магазините и тн...
Независимо майка или баща с деца, това място е за спиране и съответно цялото семселе, съсе майката/бащата се изнася към супера/магазина.
Тоест, колата се изпразва от съдържание и се паркира. После идва въпросната група и почва майката/бащата да тъпче наследниците в колата, палят и заминават.
Това място е направено за паркинг, паркираш и заминаваш.
Пак според моето скромно мнение, такива неща не се отнасят за придружители, които стоят в колата на шофьорското място и чакат близките си.
Сега, друг е въпроса, че много мразя 90% от така наречените "майки с деца" и "майки с колички", това са толкова нахални същества, че мислейки си че като са майки, всичко им е позволено, на всякъде да спират ако са с коли, да се бутат с количките в хората с магазините и тн...
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Аз пак не успявам да видя проблем в моята постъпка
Споделяш в грешния форум

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Днес нали имах малка авария и си карам по тангентата Люлин посока Джъмбото на Ботеврадско и карам някъде със 75 на темпомат в средна лента в участъка с ограничение 80км/ч. Патерицата е на задна лява гума. Няма никой около мен, а аз си джиткам в средната със 75км/ч. Поглеждам назад, задава се някъв микробус тип форд транзин. Ейй, залепи се зад мен и почна да ми светка къси-дълги. Защо???
При положение, че от ляво няма никой и може спокойно да си мине...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Дали можеш да се движиш в най удобната за теб лента е въпрос на пътна маркировка и знаци , иначе в най дясната ти е мястото . Също с тая патерица си в аварийно състояние и не можеш да развиваш максималната за пътя скорост - тоест теоретично пак си за най дясната лента .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Jordana написа:Дали можеш да се движиш в най удобната за теб лента е въпрос на пътна маркировка и знаци , иначе в най дясната ти е мястото . Също с тая патерица си в аварийно състояние и не можеш да развиваш максималната за пътя скорост - тоест теоретично пак си за най дясната лента .
Е там точно в този участък максимално позволената скорост е 80км/ч, аз се движа със 75км/ч. Трябва да видя ЗДвП, но мисля, че само по път с повече от 2 ленти плюс аварийна плюс допустима максимална скорост НАД 80 км/ч трябва да карам в дясна. И говорим за постъпката. Минаваш в ляво и задминаваш, що трябва да святкаш и да ми се лепиш на бронята, хем вижда и патерицата