Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от Don_Diego » 28 Окт 2019, 21:19

От изчетеното дотук ме хваща яд, че няма RFT Riken за мойта кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПП: Само да вметна, че зимно време трябва да се внимава без значение от гумата: евтина или скъпа. Изтървеш ли момента за реакция ако щеш и с верижна машина да си белята е неизбежна. Карайте преди всичко с акъл и да, по-хубавата гума има защо да е такава и резонно е по-скъпа. Само за сверка вземете старата Рикенска/Корморан и тн евтини Мишелин алтернативи и сравнете колко ламели имат спрямо средния/високия клас, после сравнете каучука и си направете извод на база събраните резултати. Новите Рикени са със супер мек каучук и може би 2 пъти повече ламели от Мишелин Алпин 6 и Пилот Алпин 5, но ламелите при Мишелин са направени с мисъл, докато Рикена е дялкано с ножката на поразия :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 28 Окт 2019, 22:58

Don_Diego написа:От изчетеното дотук ме хваща яд, че няма RFT Riken за мойта кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПП: Само да вметна, че зимно време трябва да се внимава без значение от гумата: евтина или скъпа. Изтървеш ли момента за реакция ако щеш и с верижна машина да си белята е неизбежна. Карайте преди всичко с акъл и да, по-хубавата гума има защо да е такава и резонно е по-скъпа. Само за сверка вземете старата Рикенска/Корморан и тн евтини Мишелин алтернативи и сравнете колко ламели имат спрямо средния/високия клас, после сравнете каучука и си направете извод на база събраните резултати. Новите Рикени са със супер мек каучук и може би 2 пъти повече ламели от Мишелин Алпин 6 и Пилот Алпин 5, но ламелите при Мишелин са направени с мисъл, докато Рикена е дялкано с ножката на поразия :mhihi:

Мишелин А5 ме отказа от купуването на скъпи гуми :confused: По-скапана зимна гума не бях карал до момента.
За мен стигнах до извода,че средният клас гуми покриват нуждите ми зимата и мисля да се придържам към това.
Просто човек трябва да си преценява възможностите и да не се предоверява на железа и гуми.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 28 Окт 2019, 23:12

Те Мишелин от няколко модела насам все надолу вървят ако трябва да бъдем честни. Постоянно сменят шарката и никакво подобрение :dunno:
Аз откакто не се налага да летя по пътищата съм супер спокоен и примерен шофьор и ако не бях с "уж" премиум кола с големи и специфични капли със сигурност бих избрал нещо бюджетно. Щом с 39ката с Гиславед не съм закъсал никъде, а не е като да не съм се опитвал, не съм изтървал и спиране значи покрива критерия ми за добра зимна гума

:OT: :idea: Друго много важно за безопасно движение зимно време е да не допускате да се изпотява прекалено много колата вътре, пускайте климатика или си намерете силика гел и сложете във всяка врата (синтетична котешка тоалетна в чорап върши същата работа) за да обира излишната влага и си тупайте краката от снега преди да се качите :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 28 Окт 2019, 23:18

(bubsa) написа:
Don_Diego написа:От изчетеното дотук ме хваща яд, че няма RFT Riken за мойта кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мишелин А5 ме отказа от купуването на скъпи гуми :confused: По-скапана зимна гума не бях карал до момента.
За мен стигнах до извода,че средният клас гуми покриват нуждите ми зимата и мисля да се придържам към това.
Просто човек трябва да си преценява възможностите и да не се предоверява на железа и гуми.
Continental може да те впечатлят. Както и дъщерната им марка SEMPERIT.

Изпратено от моят motorola one zoom с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 29 Окт 2019, 9:37

SpeedyMan написа:
(bubsa) написа:

Continental може да те впечатлят. Както и дъщерната им марка SEMPERIT.

Изпратено от моят motorola one zoom с помощта на Tapatalk

Вече си купих Кумхо.Миналата зима бях с Фулда,а предишната с Дейтън.Нямам забележки от към поведение на изброените.И за тази зима бях решил да е фулда,но я нямаше в моя размер :confused:
Континентала за мен е гумата на гумите,но ще се придържам към летните им модели,така или иначе зимата я излезна от София 5-6 пъти я не.Та за това не ми се даваха двойно и отгоре пари за зимно конти.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 29 Окт 2019, 10:23

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:18, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Окт 2019, 11:31

Троленето е занимание за нещастни хора
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 29 Окт 2019, 13:30

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:18, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 29 Окт 2019, 13:58

Вуйчо написа:-няколко се бият в гърдите.....

:clap: :clap: :clap:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 29 Окт 2019, 16:08

еййй добре, че беше тая тема да си избия комплексите :bowdown: чувствам се толкова по-извисен след като написах във форум с непознати, че съм тествал и смятам, че премиум гумите са по-добри. Отново в моя буржоазен живот настъпи пълна хармония, след като се наложих над пролетариата караща с рикен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Окт 2019, 16:37

devent написа:еййй добре, че беше тая тема да си избия комплексите :bowdown: чувствам се толкова по-извисен след като написах във форум с непознати, че съм тествал и смятам, че премиум гумите са по-добри. Отново в моя буржоазен живот настъпи пълна хармония, след като се наложих над пролетариата караща с рикен.

#коректен
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 29 Окт 2019, 19:56

Абе аз съм работил няколко години в OEM AUTOMOTIVE доставчик в гумената индустрия. Не знам към коя група спадам. :mhihi:
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Окт 2019, 20:02

:OT: Ще затрият иначе полезната тема заради такива спорове.
Нормално е всеки да дърпа чергата към своето си иначе сам се признава за идиот ама вие избивате в крайности вече :dunno:
Живот и здраве в петък слагам Michelin Pilot Alpin 4 и ще кажа как е усещането в масонската ложа :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 30 Окт 2019, 21:14

Такива SAVA-и купихме за на бащата колата :)
Изображение
Ще видим как ще се представят :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Окт 2019, 23:04

дано ги изпита на пистата на нокиан... кекекек

п.с. не се заяждам, ама нале :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата