коланите...и законите!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 09 Юни 2008, 10:21

проблемите винаги са във взаимовръзка...!!!
и некой крадльо като вижда ,че има проблеми в системата на съда си краде и не му пука,друг като вижда ,че има некви разминавания в законите на държавата-също не ги спазва...!!нещата са си свързани.
има един много стар номер ,който играе много добра роля в обществото!!!
номера с пръчката и моркова!наща държава морков не ми дава...!пръчката пък е съвсем слаба....!!така че....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 10:33

Нарушението е дребно, наистина можеха да си заворят очите ченгетата, но пък хубавото е, че най - после са се намерили ченгета, дето са си свършили работата.
Така че аз не виждам ка кда обвържа тоя случай с неуредиците в държавата.
Съгласи се, повече щеше да има връзка с тях ако ти бяха взели подкупа.
Така... Ти не им оставяш шанс .И да ти вземат подкупа, и да не го вземат , все държавата ти е виновна :lol:

Макар и за нещо съвсем дребно, свършили са си работата по правилния начин :)
Трябвало е може би малко по - дипломатично, има такива ченгета дето като им предложиш почерпка по един или друг начин, включват на "наказателен" режим.

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Юни 2008, 10:36

а бе да ти кажа аз на даване на подкуп редко имам отказ!!!да не кажа почти никога...!!! се пак отдавна живея в бг!!! не е проблема в начина на даване ,а в местоположението и сигурно не беха писали акт цел ден от земане на подкупи и решиха ,че към 4 вече требва да напишат и ми се падна на мене...!!
прав си за подкупите ,но това е решението засега....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 09 Юни 2008, 10:40

SKISA написа:а бе да ти кажа аз на даване на подкуп редко имам отказ!!!да не кажа почти никога...!!! се пак отдавна живея в бг!!! не е проблема в начина на даване ,а в местоположението и сигурно не беха писали акт цел ден от земане на подкупи и решиха ,че към 4 вече требва да напишат и ми се падна на мене...!!
прав си за подкупите ,но това е решението засега....

Таке е.....трябва да се отчита дейност....и те си имат бюджет за изпълнение!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 09 Юни 2008, 10:44

И аз мразя коланите! Но,може един път да помогнат и това да ти спаси живота! А за куките какво да говорим като те са най-големите нарушители!

http://youtube.com/watch?v=xZFYfItip-0&feature=related
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 10:45

МОже и такава да е историята, не знам.

Но това не променя основния извод:
СЛАГАЙТЕ СИ ПРЕДПАЗНИТЕ КОЛАНИ!
:lol: :lol: :lol:

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Юни 2008, 10:47

казвате -трябва да се спазват законите....!!! по повод писаното от дунчев...: чакаме една камара коли на семинарията -вечер и едва пъплим и полюцейската кола се изстрелва в насрешното ,качва се на трамвайната и засича сички на светофара на вапцаров и си минава....!!!
що)!?!?!?мноо бърза!?!?!? ще хване некой престъпник!?!?!? ми да не са по-дебели от мене!!!! и аз така ше мина!!! е.ал съм ги в нещастниците!!! те не спазват-аз ше спазвам!!що!?!?!?
дзвере,слагам си ги ,ама си ги слагам ,щото смятам ,че ше ме предпазят ,а не щото казала държавата....!!!
Последна промяна SKISA на 09 Юни 2008, 10:49, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 09 Юни 2008, 10:49

D3BEP написа:Да избирате... Дали да спрете на стоп - според ситуацията. Дали да пиете една ракия - вие от една ракия не губите съзнание. Дали да пуснете фаровете нощем... И без тех виждате добре. Дал ида имате аптечка и пожарогасител? Че що са ви, ко може да ви се случи? Дали да сложите предпазен колан... Той живота си е ваш.
Няма и не може да има такъв филм.

Във всички останали примери, освен слагането на колан, застрашаваш и живота на другите. При колана - само собствения си, поне в конкретния случай. Затова аналогиите не са верни и SKISA всъщност това имаше предвид с тая тема. На практика темата не беше "за или против коланите", в което се превърна, а "има ли право държавата да ми казва какво да правя с живота си?". Отговорът е - няма, но го прави. ;) Протекция на масите. Иначе е ясно, че ако решиш да се очистиш, никой не може да те спре. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 11:38

Не е вярно, феанор, то е малко като дявол да чете евангелие.
Например аптечката е за лично ползване, а не за да се правиш на парамедик.
А при лек първоначален сблъсък е много по хубаво колана да стегне шофьора и да му даде шанс да реагира, отколкото да му изшие главата или гърдите отпред, той да загуби съзнание или кондиция и да изпотрепе хората в и извън колата. Така че коланът може да спасява и други животи.

И сега... Не ми правете литературен преразказ,
Не Феанор, не СКИСА, ами аз първи ви казах, че смесвате намесата в личния живот и реда по пътя и че двете нямат нищо общо.
И вече 100 пъти ви казах, че правилата за движение по пътя не са ви лична свобода.
Който иска лична свобода, има много в гората. Да ходи там.
На пътя има правила.
Не са ви подслушвали телефоните.
Не са ви дърпали пари от банковите сметки.
Глобили са ви за колан.
Съвсем правилно и нищо общо с личната свобода.

Защото тая свобода дадена на един, може да се употребява умерено и съзнателно;
дадена на друг ще бъде освинена и ще направи мазало.

Освен ако не искате в закона да пише "На Скиса и Феанор им се разрешава да ползват колан по лична преценка според ситуацията"(малко грандоманско),
всяко друго всеобщо премахване на коланите като задължителни е безумие.

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Юни 2008, 12:01

D3BEP написа:Не е вярно, феанор, то е малко като дявол да чете евангелие.

Освен ако не искате в закона да пише "На Скиса и Феанор им се разрешава да ползват колан по лична преценка според ситуацията"(малко грандоманско),
всяко друго всеобщо премахване на коланите като задължителни е безумие.

аз специално ше лобирам точно за тва...!!нека е грандоманско... :lol:
говорехме ,че сичко ни наред -та коланите! са ше кажеш-се от некъде треа се почне! ми да почнат от другаде...!! не от тва! има някаква логика в тва да си с колан при удра ,за да можеш да правиш нещо и след удара и да спасяваш хора ,но самият начин на прилагане на законите в бг е сбъркан и води до това аз сега да искам да си решавам кога да си сложа колана!! тва е връзката....
п.с. щех да забраа....!!!признаваме първенството ти за написмане ПРЪВ на изречението!!! :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 09 Юни 2008, 12:38

Имаше много спорове за тия колани,особено след като падна автобуса с децата в река Лим.Ако беше лек автомобил с пътници в него и паднат в реката,то времето за махане на предпазните колани и излизане от колата би било по дълго,и ако колана нещо заяде си умираш в водата с предпазен колан на тебе...
Така че донякъде и аз съм против коланите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 12:50

СКИСА,
Уби ма с тая логика братче. Понеже го няма правилото, което ти се иска, дай да премахнем всички останали правила... "Не започват от където трябва". Не решават голбални проблеми.
Е, ако ние сме крупни стратези все пак е добре да имаме предвид, че не всички правила са глобални :mhihi:

Самбе, в коли като на СКИСА ако не греша има система след катастрофа коланите сами да се освобождават. Тъй че недей го извинява :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Юни 2008, 14:15

и вратите сами да се отключват 8) 8) 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 09 Юни 2008, 18:16

За колана и аз много пъти съм се замислял. Винаги карам с колан, освен, когато не ходя до магазина на 300м с колата :). Мислил съм си, че ако ме глобят при това положение ще ми е доста криво и бих се чувствал ощетен. Няма такъв филм, че колана ще ти позволи да реагираш по-добре отколкото би реагирал. Това е пълна глупост, опре ли ситуацията до колана , това означава, че реакциите ти вече не играят никаква роля, това означава, че вече си изтървал волана или поне ръцете ти са се пречупили. Колана е единствено за собствено предпазване и не е напълно оправдано държавата да ни налага да го ползваме. Идеята за закона е ясна - да се предпазят масите. Да се задължат простите и необразовани хора да се предпазват дори и с цената на заплаха от закона. Общо взето оправдавам закона, понеже наистина не е голямо ограничение носенето на колан. Не е сложно да си сложиш колана и въпреки, че според мен е вид ограничаване свободата на волята :) , не е сложно да се спазва точно този закон. От друга страна може би доста хора са се спасили заради това, че са сложили колан. Може би доста, които са си сложили колана за да не ги глобят и са преживяли катастрофа, сега се радват, че е имало такъв закон. Знам ли. Знам само, че има много хора, които не мислят за здравето си. Донякъде и голяма част от форума- любителите на високите скорости сме така.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юни 2008, 18:52

Pavlinius написа:За колана и аз много пъти съм се замислял. Винаги карам с колан, освен, когато не ходя до магазина на 300м с колата :). Мислил съм си, че ако ме глобят при това положение ще ми е доста криво и бих се чувствал ощетен. Няма такъв филм, че колана ще ти позволи да реагираш по-добре отколкото би реагирал. Това е пълна глупост, опре ли ситуацията до колана , това означава, че реакциите ти вече не играят никаква роля, това означава, че вече си изтървал волана или поне ръцете ти са се пречупили. Колана е единствено за собствено предпазване и не е напълно оправдано държавата да ни налага да го ползваме. Идеята за закона е ясна - да се предпазят масите. Да се задължат простите и необразовани хора да се предпазват дори и с цената на заплаха от закона. Общо взето оправдавам закона, понеже наистина не е голямо ограничение носенето на колан. Не е сложно да си сложиш колана и въпреки, че според мен е вид ограничаване свободата на волята :) , не е сложно да се спазва точно този закон. От друга страна може би доста хора са се спасили заради това, че са сложили колан. Може би доста, които са си сложили колана за да не ги глобят и са преживяли катастрофа, сега се радват, че е имало такъв закон. Знам ли. Знам само, че има много хора, които не мислят за здравето си. Донякъде и голяма част от форума- любителите на високите скорости сме така.
:yes: Аве ,скиса,колега,съгласи се с нас,че ше те изгоним най накрай от форумО,за развращаване на начинаещите шАфйори :lol: :lol: :mhihi: (шигувка де :winky: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата