катастрофирал колага току що 13.30 + СНИМКИ ВЕЧЕ
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
pavlin_e30 написа:ама прав е,то вече на нищо неприлича това-някви селски стружки 50-60кила се качили по анцуг и пердашат в адския трафик
Тва са "кофибайкърите" (coffee biker, демек пали мотора да отиде до кафето на кафенце и да гъзарее).... тия правят най-големите селянии... истинските мотористи си личат отдалеч - и екипа, и начин на придвижване... а не да лети между колите и да очаква всички него да дебнат да пуснат да мине и да му се извинявят като ги псува що като се е опитал да мине с 80-90 км/ч и не си го видял как е дошъл изневиделица са го засекли и е щял да си падне на главата и да си ожули коленцата... педалчета нещастни...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Сигурно има и е имало и читави мотористи, макар че в бг е обичайно като има тежко пострадал да се товари другата страна, стига да има някакво поводче... Че иначе се товари държавата... Държавна политика, батета...
Лошото е обаче че процентно преобладават нечитавите моторяги пред нечитавите автомобиляги.
Но е вярно, не може да се съди човек по това на какво се вози.
Съжалявам за тебе, madpetio... Даже и виновен, постоянен инвалид е възможно най - тежката присъда. Но това не оневинява всички по пътя. Ок, мотора е страст, сърце. Ама пътят е отговорност.
Лошото е обаче че процентно преобладават нечитавите моторяги пред нечитавите автомобиляги.
Но е вярно, не може да се съди човек по това на какво се вози.
Съжалявам за тебе, madpetio... Даже и виновен, постоянен инвалид е възможно най - тежката присъда. Но това не оневинява всички по пътя. Ок, мотора е страст, сърце. Ама пътят е отговорност.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Отговорността е за всички... дори за пешеходците!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Отговорността е за всички... дори за пешеходците

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
еми накрая ще подема иниациативата - скарай се на колегата/моториста/пешеходеца и му спаси живота
колкото и да е смешно това е чиста проба черен хумор щото ми писна да се скача на спирачките заради безотговорни хора

колкото и да е смешно това е чиста проба черен хумор щото ми писна да се скача на спирачките заради безотговорни хора

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
horhef написа:Отговорността е за всички... дори за пешеходците
много точно казано. Напоследък все ми се струва, че пешеходците разчитат господ да ги пази, пресичат където им скимне, че дажи и ти се карат като не им спреш като изникнът от някой храст
питай ме мене...!!! няма сила на света ,която да спре която и да е кола със скорост 50-60км/ч на 10м от изскочил пешеходец! говорим изскочил от храсти зад друга кола!! и после следва-каране с несъобразена скорост!! за да спреш на 10 или 5м от някакво препятствие съобразената скорост е 5-6км/ч ...! е нема такава скорост!! добре ,че напоследък вече дори и кьопавите закони в бг малко почнаха да се доближават до реалността ,та ми се размина и взеха впредвид ,че там не е място за пресичане-улица с четри платна,храсти,друга кола,няма директен удар...! и въпреки всичко избегнах удара ,но се натресох в дърво отстрани и от занасянето пак го бях свалил... за тва в крайна сметка има правила за движение и всички от пешеходеца -през моториста и колоездача-до автомобилиста или тракториста трябва да ги спазват,защото тва е единственият ни шанс да се разминем като се срещнем...!!! не може да се говори-пазете тия,пазете ония...!!!
- crypton86
- Потребител
-
- Кара: e36 328i
- Мечтае да кара: M5 e39
Значи колеги , ще ви кажа как се разви цялата историа ! Аз бях шофиора на бмв-то ... бях спрял с моя приятел пред магазин за авточасти малко след мото-пфое на авариики моя приятел си плати паричките в магазина и тръгнахме .. оставих го да направи обратен 1во тои аз дадох малко назад защото мислех че ще си одаря прага на колата и тръгнах след него погледнах назат (демек в ляво) беше чисто колите тръгваха от др светофар които беше на около 500 метра беше червено за сички застанах на 2ната непрекъсната линия и погледнах надясно да не мине някои от преките да ме удари , беше чисто давам на 1ва и се обръштам наляво да погледна каде е моя приятел и в тоя момент виждам 2та фара на мотора пред мен на около 1 2 метра , затворих очи и се метнах на др седалка може би това ме спаси от счупване на ребра и тем подобни неща ... удари ме с 160 км в цас , излезнах от колата за секунди дори не се замислих направо излезнах и както стъпих на земята казах на моя приятел да звани на линейка след това се опипах да видя дали си имам сички части на тялото и започнах да се вартя като пумпал и да гледам какво се е случило в деиствителност моториста беше на земята и мърдаше не беше мъртав .... линейката доиде много бързо качиха го него аз останах за 2рата ... на прегледа в пирогов излезе че на мене ми няма нищо само натъртваниа ... а за моториста незнаех нищо .... след като бях цял ден в кат преди да си тръгна разбрах и какфо е састоянието на моториста ... има фрактура на дясното рамо ... и 2мата сме извадили голям късмет ! Се пак ме удари с 160 км в час ... днеска като зех протокола от кат разбрах че (тои е карал без книжка , гонили са го куките и за това е карал с 160 от 2 светофара по надоло и не е решил изобщо да спира на светофара , даже няма спирачен път решил е явно че ще ме избегне без да спира за което е згрешил) Наистина живея в Люлин , и четох малко по нагоре че някои колега е бил с мене в кат в петак да това е истина в петак си прехвърлиь колата на мое име и в деня в които ме удари моториста колата беше на 5 дена ! 320 ванус с 4ип 180 коня беше истинска машина .... Важното е че сме живи и 2мата това е истината и цялата история ... Тои за 500 метра е дошъл до мене за 3до5 секунди аз излезнах от авточастите на празна улица с мигач .... !!!!!
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Сигурно 90% от катастрофите с мотоциклети в града стават по този начин. Висока скорост, някой прави обратен завой, или излиза от улица и... Бум.
Нямам нищо против моторите, дори самият аз в момента карам курсове за „А“ категория, но... Не можеш да се сърдиш на някой, че не те е видял, след като караш в града с над 150км/ч. При тази скорост, мотора изминава 42м за една секунда. Да си представим, че правите обратен завой, оглеждате се... Повечето хора в града оглеждат дали има превозно средство в близките 100-150м, преди да потеглят. Никой не оглежда половин километър по пътя. Моторът това разстояние го изминава за около 2сек при тази скорост. Всеки сам си прави сметката с каква скорост да кара.
Същото е и извън града. Ако колата се движи със 120, а моторът - със 250, значи мотористът застига колата със 130км/ч, или 36м/сек. Сами преценете дали шофьорът на колата може правилно да прецени само чрез огледалата, че точката, която в момента е на половин километър от него, само след около 14 секунди ще го е задминала.
Нямам нищо против моторите, дори самият аз в момента карам курсове за „А“ категория, но... Не можеш да се сърдиш на някой, че не те е видял, след като караш в града с над 150км/ч. При тази скорост, мотора изминава 42м за една секунда. Да си представим, че правите обратен завой, оглеждате се... Повечето хора в града оглеждат дали има превозно средство в близките 100-150м, преди да потеглят. Никой не оглежда половин километър по пътя. Моторът това разстояние го изминава за около 2сек при тази скорост. Всеки сам си прави сметката с каква скорост да кара.
Същото е и извън града. Ако колата се движи със 120, а моторът - със 250, значи мотористът застига колата със 130км/ч, или 36м/сек. Сами преценете дали шофьорът на колата може правилно да прецени само чрез огледалата, че точката, която в момента е на половин километър от него, само след около 14 секунди ще го е задминала.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ееееее аман от такива безотговорни копелета
като си се качил без книжка ще си поемеш отговорността
1 година не съм се качвал на кола щото имам актове и не ми се разправя а какво остава за хора без книжка
тия хора са за съд!!!!!!!

като си се качил без книжка ще си поемеш отговорността
1 година не съм се качвал на кола щото имам актове и не ми се разправя а какво остава за хора без книжка
тия хора са за съд!!!!!!!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vutov написа:Еми момчета това е положението, като се кара трябва да се гледа както на 6... 00 метра, така и на 6 см.
Онзи ден една кифла ми огъна с 5 см задната врата, защото решила да дава назад в кръстовище.
Дори не слезе да каже едно извинявай, направо си замина.
едно, че тази дето го е направила заслужава бой, ама това не е законно (май), ама другото защо не го направи
номера на колата й --> КАТ --> протокол и после ЧЕСТИТКА!

По темата, направо не знам какво да кажа, освен наистина да се радват и 2мата, че е малкия дявол.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
в крайна сметка на кой на сметката е акта и какви са последствията - юридически!?!? ако има резултат вече де...
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
ми щом го е гонила милицията много ясно кой ще е виновне+ това няма и книжка моториста. Важното е, че са добре всички ама сега този пикльо трябва да си изяде и боя