Доберман

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 03 Май 2008, 12:22

Aе Дзвер имал ли си куче?
По отношение на овчарките,знам колко са масови,граничарски,водачи на слепи,полицейскии други длъжности иначе нямаше да си купя моята и аз не коментирам породата като цяло а екземпляра който имам в къщи.Съпоставен с домермана е доста зле като пазач макар ,че с овчарката съм се занимал много повече и съм се държал по строго.Може и в мен да е вината във възпитанието но си мисля ,че и кучетата се раждат с характер като хората и не всяко отговаря на критерийте за ,които го купуваме.Преди се бях вманиячил да чета за овчарки и много елитни екземпляри не покриват нормативи по състезание(да захапят ръкава ) и то говорим за кучета които струват майка си и баща си.Няма по разводнена порода от немската овчарка може би, чистота на даден екземпляр се доказва само с ДНК тест и чак тогава може да се каже ,че е чистокръвно.Тези които се продават в България на 80% са далеч от чистокръвноста.Така ,че да се говори за овчарките може много но факта си е факт сегашната ми овчарка е много зле като пазач, преди имах булонка коята не пускаше човек да влезне а беше само 8кг. така ,че всичко е относително.Расовото куче струва много скъпо независимо от породата ,това което ще купиш от комшията ще е далече от това което се пише за породата. За немска овчарка с доказани родители от Германия ми поискаха 1200 лева преди 2 години сам си направи извода като си купуваш куче.
Иначе любовта към него няма нищо общо с чистопородноста ,може и помияр от улицата да е и да те радва и да го обичаш.Успех в избора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Май 2008, 12:33

Хм, драстично си си променил мнението. Друго ти писах, но ок, да кажем, че си размислил.
Колко кучета и котки съм имал всъщност не мога да преброя. Като имах двор, сега нямам. Гледал съм и други животни, вкл. да кажем бели мишоци, таралеж, прилеп.
Така че мнението ми не е от брошурките в зоомагазините, нито от Интернет, нито от книжката "как да обучиме мъстията да стане домоуправител". Всщност съм забелязал, че доста стопани нямат ... как да се изразя... равнопоставени отношения с любимците си, просто доминират над тях и се грижат и всъщност хич не са ми еталон за оценка на характера и умът на кучетата....

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 03 Май 2008, 12:51

D3BEP написа:
CONAN написа:Aе Дзвер като чете човек това което си писал-голям си капацитет,куче на живо виждал ли си?
И не спря да му даваш акъл на човека,абе освен твойто мнение има още колкото си искаш.Не се обиждай ама на всяка манджа си мерудия :mhihi:

Аз ли приятелю? Може би още не си бил роден, когато съм гледал кучета. И други животни, които може би не можеш и да нарисуваш.
Що се отнася до мерудиите или там каквото и да е, мисля, че е правилно след като не се отнасят лично до тебе, да вземеш да си замълчиш? Откъде знаеш аз какво имам предвид, дали знам нещо за човека или дали даже не го познавам лично. Аз като съм мерудия, ти адвокат ли го даваш?

Ок, признавам невероятният капацитет по животните, добит чрез ровене в Интернет. Овчарките са тъпи и не могат да пазят, а ако могат, струват колкото една Е36. Най умна е Ласи, а след нея веднага се нареждат всички хрътки, вкл. и производните им добермани, а овчарките им дишат прахта. Малко е странно само, че ти говориш за овчарка, която била любвеобилна като мъстия, а колегата - за овчарка, която почти го била изяла, има малко противоречие, но важното е да сте на едно мнение.

Поздрави!

ПП. Ти занимаваш ли се с бодибилдинг?

Виж за раждането и за всичко друго си в грешка ако си по голям от мен значи си почти за пенсия ам ней се.Ако си се занимавал с кучета както твърдиш би трябвало да знаеш колко струва расово куче и казах ,че давам коментар за моето не за породата.Колкото до интернет порови и ти, ще ти бъде от полза.Въобще не съм искал да се заяждам с теб, даже си корегирах обръщението защото прецених ,че е доста рязко но ти си го прочел за което се извинявам.Не е въпроса с момчето да сме на едно мнение ,просто споделям моя малък опит в отглеждането на кучета, защото конкретно от овчарката останах разочарован макар да я обичам ида си ми харесва.
А рисувам доста добре така ,че не се заричай че немога да ги нарисувам тез гадинки дето си ги гледал.
Поздрави.

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 03 Май 2008, 12:55

И ти си променил мнението, което е добре значи имаме желание да се разбереме.А за интернет не си прав има много сериозни форуми за различни породи кучета където може да се научат доста интересни неща.
http://dog.bg/forum/index.php/topic,459.0.html
Не тренирам бодибилдинг-стар съм вече.
Последна промяна CONAN на 03 Май 2008, 19:51, променена общо 1 път

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 03 Май 2008, 17:46

Аз бих препоръчал на момчето да си вземе един ротвайлер и да си го гледе с кеф-силни, будни и много умни кучета, ревностни пазачи, подлежат на дресировка, не се гледат кой знае колко трудно...
:D
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 04 Май 2008, 0:28

BMWPetar написа:Аз бих препоръчал на момчето да си вземе един ротвайлер и да си го гледе с кеф-силни, будни и много умни кучета, ревностни пазачи, подлежат на дресировка, не се гледат кой знае колко трудно...
:D

докато се възпита трябва повече внимание, че да се гледа после лесно :idea:
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата