Въпрос за проточен бойлер ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Фев 2008, 12:25

Andronoff написа:Е, с колекторите вече е друго нещо, но там инвестицията е много голяма ;)
Колкото до трифазния ток, партидата струва 444 лева, ако е до 15 КВ, 700++ левове за мощност от 15 до 50 КВ ;)
Ама трифазния ток си е трифазен ток, няма кво да се лъжем :mhihi:

на мен ми излезе 200 кинта трифазния-като кабела до 4тия етаж си беше от мене!!!
инвестицията за нормално жилище за слънчев колектор /ама хубав,качествен../ е около 3500-3800лв и се изплаща за 2г при заковани цени на тока!!! като знаем,че тока си се вдига на 3-4 месеца ще се изплати за по-малко от две години и от там нататък си пееш...! гаранцията на ДеДитрих за колекторите е 20г -100% ,но могат спокойно и повече да изкарат,не точиш зимата ,щото е с етилен гликол и дори в студени дни при хубаво време и слънце ми показва на дисплея около 36 градуса ,което съвсем леко подпомогнато от камината или от тока си става за къпане от сякъде. аз бойлера на ток и толко не го ползвам в годината ,щото каминката бичи... :mhihi:

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 21 Фев 2008, 16:43

Колеги,благодаря на всички,които се опитвате да помогнете!Проблема е,че апартамента като го гледам е с хилава инсталaция и кабела за който трябва закача бойлерчето на 7kw потребяема мощност рита направо автоматичния бушон,който е 25А.Ако му сложа по-голям бушон не знам дали ще издържи тъпото табло,защото като го гледам го е правил някой олигофрен с извинение и май трябва да се преправи най-напред таблото и тогава да закачам тая машина на времето. :D
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 21 Фев 2008, 17:05

220V*25А=5500Вт - 5,5кВт ;) Не ще го рита, ами изобщо няма да дава да го пуснеш 8) .
7000Вт/220V=31,82А - Бушона трябва да е поне за 32А. Но по-добре поне 40А май :roll: .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Фев 2008, 20:35

То ясно къв трябва да е бушона, работата е дали ще издържи кабела ;)
Ето какво са казали немците, с приблизителна точност:
Един квадрат - един киловат
С други думи 1 кв. мм проводник спокойно може да захранва 1 киловат консуматор, с изключение на някои по-специални случаи, но този не е такъв ;)
При теб консуматора е 7 КВ, а проводника едва ли е повече от 4 кв.мм :roll:
Имай напредвид, че в 90% от жилищните блокове влиза захранващ кабел с дебелина 6 кв.мм :idea:
Това може да го установиш или с тренирано око, или със шублер - мериш диаметъра, делиш на 2, за да получиш радиуса и оттам "пи по ер на квадрат" и получаваш сечението ;)
Само гледай да няма ток като мериш със шублера :mhihi:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 21 Фев 2008, 21:29

sonny написа:
SKISA написа:....

Попринцип си напълно прав, но аз имам впредвид, че са в абсолютно една и съща кутия, а не че са еднакви ;) Другото което е, за голяма част от нашия народ има неща със зверски цени, извинявай, ама аз като си зимах атморчето го зех за 200лв горе-долу, а щибела беше почти 400 и то 8 а не 9 кв, аз затова говоря. Иначе като си построя нова къща, дето всичко ще се мисли предварително, ще си сложа колекторчета на покрива и ще си пея, щото при нас има 300+ слънчеви дни и дефакто, един проточен бойлер ще го ползваш по-малко от 2 месеца в годината ;)

В София чак пък 300+ слънчеви дни?За южна българия съм съгласен.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Фев 2008, 21:32

и в южна българия нема 300 ,ма и колкото има стигат!!! докато управниците още не са измислили слънцемер-треа да се възползваме!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 21 Фев 2008, 21:39

SKISA написа:и в южна българия нема 300 ,ма и колкото има стигат!!! докато управниците още не са измислили слънцемер-треа да се възползваме!!!

Има баце,ако искаш да се обзаложим? :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Фев 2008, 23:54

да споделя и моя опит - живея на последния етаж, имам 150 л бойлер с вакумни слънчеви батерии или както се водеха там. Две зими водата спокойно в най студените дни достига до 50 градуса. Днес например беше 53. Вярно, че живея малко на юг но зимите са сериозни. Проблема дойде от това че бойлерите са китайски и протекоха на втората година. Смениха ги гаранционно с неръждаеми водосъдържатели, НО явно не успяха да сложат същата изолация и сега водата ми изстива много по-бързо от преди - някъде с около 10-11 градуса за нощ, а преди беше 4-5, и така зимата вече не са толкова ефективни.
За това питах за сериозна фирма и марка бойлери, защото тази инвестиция се изплаща страшно бързо и е много удобна. Стига да има къде да побереш колекторите

Предишна

Назад към Извън Темата