Винетки и Тол Такси :мхихи:
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
eddiebg написа:Освен винетките и бъдещата тол-такса за магистралите (и други пътни съоръжения, обърнете внимание!), да не забравите че се плаща и пътен данък.
Все си мисля че по турско е било по-добре, там поне не се е налагало за едно и също нещо да плащаш три пъти...
По турско доколкото ми е известно е имало десятък.
А иначе ще е така, докато си кротуваме.Евала на пича със чувалите в монетите.Ако пък беше и да заведе едно дело за това, че е занесъл пари и са му отказали щеше да е върхЪ.
Чудя се няма ли някоя организация която да се занимава с проблеми от такова естество.Да следи законите и тези които противоречат на европейските директиви да се отнасят до съответния съд.Само дето няма да накажат тия дето са гласували закона, а държавата - т.е. пак ние сме нагъзените.
Аз понеже не можах да измисля друга форма на претест съм си лепнал винетката на обратно

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
поредната комунистическа простотия
държава на ченгета
НЕ СЪМ ГОРД ЧЕ ЖИВЕЯ В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА ... защо правителствените автомобили не ги спират от движение, при положение че са със затъмнени предни стъкла ???

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Честито колеги, ДНЕС нашите парламентарни Шушкувци са приели закона за ТОЛ такса + ВИНЕТКА. Имаш нямаш винетка плащаш и ТОЛ такса. Добре дошли в БГ
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- KickingKing
- ентусиаст
-
А как точно ша я проверяват нея

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- HuKoTuH40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: форд мондео мк2
- Мечтае да кара: е30 М3/е38 750iL
Яро написа:eddiebg написа:Освен винетките и бъдещата тол-такса за магистралите (и други пътни съоръжения, обърнете внимание!), да не забравите че се плаща и пътен данък.
Все си мисля че по турско е било по-добре, там поне не се е налагало за едно и също нещо да плащаш три пъти...
По турско доколкото ми е известно е имало десятък.
А иначе ще е така, докато си кротуваме.Евала на пича със чувалите в монетите.Ако пък беше и да заведе едно дело за това, че е занесъл пари и са му отказали щеше да е върхЪ.
Чудя се няма ли някоя организация която да се занимава с проблеми от такова естество.Да следи законите и тези които противоречат на европейските директиви да се отнасят до съответния съд.Само дето няма да накажат тия дето са гласували закона, а държавата - т.е. пак ние сме нагъзените.
Аз понеже не можах да измисля друга форма на претест съм си лепнал винетката на обратно
Пичове ами къде забравяте акциза върху бензина и той е такса за това че си караш колицата.Тааа к'во стана ТОЛ+Винетка+данък+акциз на бензина който е около 34-35% от цената на самия бензин и стана мн0г0
ПС:ето промените в акциза на бензина и дизела
От 635 лева на 685 лева за 1000 литра се увеличава акциза на бензина,а акциза на дизела се очаква да се покачи до 380 евро за 1000 литра през 2014 г
Pavlinius написа:... Повече данъци -> по-малко каране -> по-малко грижи за БМВ-то -> по-малко семейни скандали ...
Има един такъв виц:
Една жена чете весник и разправяя на мъжа си:
-Виж какво става! Вдигат цените на цигарите и на алкохола, сега ще пиеш и ще пушиш по-малко

А пича и отговаря:
- Имаш много здраве, сега ти ще ядеш по-малко

Та аз бих казал: повече данъци -> същото каране -> по-малко поддръжка за БМВ-то -> повече семейни скандали

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ами поне има плюс, така ограничават занемарените коли по пътищата с висока скорост. просто са доста малко хората които напук не си взимат, огромна част нямат пари нито за колата нито за винетки. предпочитам просто да спрат да карат технически неизправни коли, вместо да има риск да ме блъснат щото нямали пари за спирачки или кормилни щанги. не мисля че 67 лева на година + другите = 200 лева на година данъци би трябвало да са проблем, това са по 20 лева на месец. който му е много, да не кара, това ми е мнението.
тези които ще скочат срещу мен, да се замислят първо като недай си боже някой ги осакати с полуразпадащ се автомобил поради нямане на пари за ремонти, дали ще се чувстват особено щастливи колко сме тарикати българите!
тези които ще скочат срещу мен, да се замислят първо като недай си боже някой ги осакати с полуразпадащ се автомобил поради нямане на пари за ремонти, дали ще се чувстват особено щастливи колко сме тарикати българите!
- KickingKing
- ентусиаст
-
Мисля, че колегите имаха впредвид, че тия дет не искаш те блъскат ==> технически неизправните биха станали още повече на с тези такси и т.н.
А и не мисля, че разсъжденията ти за 20лв са правилни защото имаш гражданска, винетка, тол мол такса, годишен данък, данък смет (за тия като иван петров) и т.н.
И в крайна сметка се връщаме до началото където както казаха колегите хората ще си платят всичко, но заради това няма да им останат пари за гуми от 120лв, а ша си купят 6ти регенерат за 90... или накладки от шоколадови яйца изненада 3 в едно: миришат на шоколад, спират като шоколад и като ги разклатиш тропа нещо вътре... Ама струват 1лв и 60ст едната
А и не мисля, че разсъжденията ти за 20лв са правилни защото имаш гражданска, винетка, тол мол такса, годишен данък, данък смет (за тия като иван петров) и т.н.
И в крайна сметка се връщаме до началото където както казаха колегите хората ще си платят всичко, но заради това няма да им останат пари за гуми от 120лв, а ша си купят 6ти регенерат за 90... или накладки от шоколадови яйца изненада 3 в едно: миришат на шоколад, спират като шоколад и като ги разклатиш тропа нещо вътре... Ама струват 1лв и 60ст едната

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Паяците са по-голям враг на шофьорите от катаджиите. Това установи анкета на "Стандарт" сред столични водачи ден след като шефът на "Паркинги и гаражи" в София предложи двоен скок на глобите за нарушителите. Ако общинският съвет одобри увеличението, освобождаването на колите ще струва 76 лева вместо сегашните 34 лева. "Това е жесток шамар. С паяците не само ни удрят по джоба, но и трошим сума ти време и нерви коментира 45-годишният Рангел Копринаров. Само за година той три пъти е принуден да ходи да си търси колата в наказателния паркинг. Той и повечето му събратя по съдба роптаят, че не се осигуряват достатъчно места за паркиране в центъра, за да има достатъчно жертви на паяците.
честито на пичелившите

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3