Ей това трябва да ви напомня как завършват спортистите! 18+
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
паниката се всява за да ни виждате. за да ви държиме фокусирани и да си гледате във огледалата. защото ще ме извиняваш но във 99% от случайте ако някои профучи покрай тебе и те стресне- значи просто не си гледаш във огледалата. мене що не ме изненадват моторджий ми 5 секунди преди да мине покраи мене го знам че ще то направи?
А ти Аксел, като караш кола къде гледаш? В лявото и в дясното огледало за обратно виждане или напред?
Огледалата са за да се поглежда в тях, предимно при маневриране, не за постоянно съзерцание че видиш ли някой нещастен моторист може да реши да изскочи и да изпревари сто коли... Защото може.
Дали съм се качвал на мотор е рано да заключаваш. Качвал съм се и съм се учил даже преди да имам книжка за кола ама трябва да приемеш факта, че една и съща болест не е заразна за всеки.
И даже и да влеза в ограничената ти логика, какво следва? След като напавиш простотията да те оневиня(примерно аз) щото видиш ли ти(хипотетично) си си счупил крак поради собствената си простотия, горкият, а на мен само си ми изкъртил нещо. Да те зажали човек....
Въобщеее... Не знам. Тая логика ме дразни не само при моторджиите. Много хора май верват наистина, че щом е за адреналина, няма нещо нередно. И не гоорим за единични отклонения или избухвания, а за целенасочена улична простотия.
Ни дрифтър ни моторджия досега съм видял да държи сметка за това, че няма как всички коли на пътя да са с еднакви възможности нито всички шофьори да са еднакво предвиливи и подготвени. Всеки скача с идеята, че той собственат аси глава чупел... Ами... Желая му скорошно чупене тогава. Колкото по - скоро, по - безопасно за другите.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Да се трошат, кофтито е после, че ти или аз ще си ги спомняме цел живот, ако естествено не са ми разцепили колата на 2 

- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Огледалата са за да се поглежда в тях, предимно при маневриране, не за постоянно съзерцание
Е това ме разби страшен си, надявам се да не те срещам на пътя
D3BEP написа:А ти Аксел, като караш кола къде гледаш? В лявото и в дясното огледало за обратно виждане или напред?
Огледалата са за да се поглежда в тях, предимно при маневриране, не за постоянно съзерцание
ми.. не знам какво да ти напиша- аз винаги гледам във всичките огледала със периферното си зрение. ако нещо мръдне от пейзажа- виждам го във повечето случай. иначе във огледало се втренчвам само като маневрирам.. може би не ги ползваш по предназначение?

Дали съм се качвал на мотор е рано да заключаваш. Качвал съм се и съм се учил даже преди да имам книжка за кола ама трябва да приемеш факта, че една и съща болест не е заразна за всеки.
аз ти казах че не си карач- за качване - може и да си се качвал или да си карал мотор преди години. когато покараш 2-3-5 години във градски и извънградски условия- тогава ще придобиеш моя подход които толкова те дразни. защото няма моторджия които да не е със този подход- и затова си има причина. затова и те спрягам за неквалифициран. както казах- нищо лично. просто със това мислене и разсъждения- не си карач. лошо няма.
И даже и да влеза в ограничената ти логика, какво следва? След като напавиш простотията да те оневиня(примерно аз) щото видиш ли ти(хипотетично) си си счупил крак поради собствената си простотия
не четеш. аз не толерирам идиотското каране- а това което намалява риска... и просто при моторите най-безрисковото каране си пада малко егоистично.. това е. сега - ако аз се бутна във тебе както си седиш някъде или се движиш нормално - проблема е мой и не очаквам да ме оневиняват. но ако ти не си гледаш във огледата и аз се пребия опитвайки се да те избегна когато правиш обратен от дясната лента- нещата седят друго яче.
то не е по-различно и със колите. представи си че караш по тракия и поглеждаш преди да тръгнеш да изпреварваш. няма никои и тръгваш. и в следващия момент някои със 3тона мерцедес със 300 те отнася. защото ако ти си със 140, оня те настига със 160.. и най-вероятно няма и да го видиш като погледнеш във огледалата 3 секунди преди да тръгнеш... чия мислиш че е вината? ако някои ти се е "промъкнал" и е станал сакатлъка защото не си гледаш във огледата- как мислиш- дали вината не е твоя?
и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Eddiy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M3
- Мечтае да кара: E36 m3 turbo :)
- FlippeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw e46 330xi Touring
- Мечтае да кара: S50B30 мурбо...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Много ти е... монотонен пейзажа, Аксел, щом такива работи ми говориш. Или пък караш предимно мотора, където по - лесно можеш да гледаш двете огледала едновременно отколкото пътя напред.
Както и да е. Тоя спор ме подсеща за един основен принцип на ботаниката: Дърветата умират прави.
От него само се разбра, че аз не мога да карам. Ни мотор, ни кола. Други полезни изводи няма.
Както и да е. Тоя спор ме подсеща за един основен принцип на ботаниката: Дърветата умират прави.
От него само се разбра, че аз не мога да карам. Ни мотор, ни кола. Други полезни изводи няма.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
GaD написа:ДЗВЕР я да те питам, ти качвал ли си се някога на мотор?
Говориш толкова глупости , че ми е чудно дали сам си вярваш.
Още с първото изречение показа, че не заслужаваш да ти отговоря. Второто ти вече няма как да ме обиди, забавлява ме. Да не ми пишеш от мотора, в движение, гледайки в три измерения?
D3BEP написа:От него само се разбра, че аз не мога да карам. Ни мотор, ни кола. Други полезни изводи няма.
не коментирам уменията ти да караш каквото и да е било. просто ти говоря от личен опит че ако не можеш да отчетеш какво се случва и във трите ти огледала по всяко време докато караш - може би трябва да се опиташ да развиеш това умение. аз помня преди много много години че когато ме учеха да карам така (да- вярно беше на писта, но не мисля че има значение) като ми казаха че трябва да гледам в трите огледала едновремено и да карам аз само се изсмях тъпо и казах че не съм разноглед и няма как да стане... но се оказа че ми трябваха само 2 седмици за да започна да гледам като муха и да не можеш ме изненада откъм задната полусфера...
не се сърди и не го приемай лично- просто се опитвам да ти демонстрирам една друга гледна точка.
успех.
пс. една случайна мисъл - гледането (и различаването) във двете огледала на мотор всъщност е доста по-трудно защото освен ако не яздиш плюшена хонда "голд уинг", огледалата вибрират така че наистина трябва да се гледаш във тях за да видиш каквото и да е било.. а и на шосейка това което виждаш най-често е подплънките/корите на раменете си ако си някъде над 180см висок...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
просто ти говоря от личен опит че ако не можеш да отчетеш какво се случва и във трите ти огледала по всяко време докато караш - може би трябва да се опиташ да развиеш това умение.
Може, пич, може. Аз се старая да развивам умениято да гледам там, където е необходимо, а вече който иска може да си инсталира и огледало за задно виждане при паркиране и да гледа в 4 системи от огледала едновременно. Всеки сам си решава с какво да си развлича вниманието.
И значи, само за опита, ако аз усмихнат и с разперени ръце застана зад колата ти, си сигурен, че безапелационно ще познаеш в кой момент и от коя страна съм ти показал среден пръст? Все пак гледаш в огледалата, не поглеждаш в тях....
Мисля, че вече взехме да спорим за глупости...
D3BEP написа:И значи, само за опита, ако аз усмихнат и с разперени ръце застана зад колата ти, си сигурен, че безапелационно ще познаеш в кой момент и от коя страна съм ти показал среден пръст?
няма да видя разбира се. и не е това идеята. но ще видя ако мте е нямало и ми цъфнеш отзад, или като си отзад ми мръднеш наляво или надясно... аз не броя мухи във огледалата... ползвам ги за има/няма возило и ако има-как се мести... повече детайл не е необходим...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
и мен много ми се кара мотор ама много ме страх ина4е ми харесвя някоия хубава пистова машина ама нещо шубето си е маиката .... апак и до колкото 4ух 4е за да изкарам курсове ми требвало мотро аз да си донеса е аз от де да го зема тоз мотор по тия курсове непредлагат ли некви спомошни колела смех несмех тва е колеги страно мие и ми се изка ама не ми стиска

55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4