Как е в големия сняг колеги???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

re

Мнение от kudo » 03 Яну 2008, 17:55

И аз съм доволен като за кола със задно.Гумите ми са мишелин алпин ,нови а и ASC-то помага много ,доволен съм,обаче неможе да се мери с баничарката ,с вериги е направо като БТР с нея влизам навред и най важното е ,че и излизам :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Яну 2008, 18:51

Аз съм добре,комбито е като снегорин :D :D :D
Нема спиране ,а при мене снега е доста :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

f

Мнение от irkum » 03 Яну 2008, 19:10

Комбито е перфектно за сняг. Миналата година с НОКИАН уинтер не вървеше така, сега с мишелин а3 е перфектно и стабилно. От платения паркинг само аз и един мерджан успяхме да излазим:-)
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 03 Яну 2008, 19:19

Аз вчера се прибрах от Русе за София и няма такъв екшън беше като на война, след 20-тия км. кой без броня кой без фар, тежки катастрофи не видях ама повечето от колите бяха с липси :mhihi:
Иначе съм доволен, задното много добре се представи вчера (не съм бутал грам) , а много "предняци" вече плакаха :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 03 Яну 2008, 19:25

gigaset написа:или просто лека задница на компакта.

и аз стигнах до същия извод след като не можах да излезна от паркинга и се окопах в сняг :)
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Потребител
Аватар
Кара: 316i Е46 седан
Мечтае да кара: магарешка каручка

Мнение от dzhibarov » 03 Яну 2008, 20:01

Вчера се прибирахме с малкия /10 месеца/ от Разград до Варна във виелицата с Е36 compact 98г. с нови клебер крисалп съм и няма проблеми. Предния ден минахме от Карлово през Шипка пак в заснежен и заледен проход. Не е като Вектрата дето карах преди но има значение "задкормилното устройство" с опита си и гумите!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA

Мнение от Libero » 03 Яну 2008, 21:21

Вчера и днес не съм се спирал и колицата супер си върви на всякъде без проблеми да бутам или да закъсам :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 03 Яну 2008, 21:50

Здравейте,
Преди всичко колкото гумите да ви са нови и колкото окачването ви е да е наред все пак това е лед и трябва да внимавате много. На 02.01.2008 към 03:00 когато ме хвана снега на магистралата колата ми хареса как се държи с новите гуми и с новите амартисьори на пътя, даже видях джипове излезнали от пътя, превъртяли коли с предно задно и т.н като пристигнах в София тъкмо си казах че ще си легна и ще си почина но съм настъпил дявола по опашката сигурно с 50 км/ч на 4. предавка по цариградско колата изведнъж си смени ротата и каквото да опитах се спрях на мантинелите сигурно предните гуми смениха коловоз или настъпих някоя бучка лед но заради пресния сняг нищо не видях и не можах да реагирам на време, радосното за мене е че нямаше никакви коли и скороста ми не беше висока.
Както и да е, винаги да имате едно на ум като карате може да имате всякакви екстри и всичко да ви е наред но се случват и такива неща.
Поздрави и внимателно ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 03 Яну 2008, 22:03

gigaset написа:колкото и да си свикнал с задното си пързаля.Може и аз да се баркам и в гумите да е проблема или просто лека задница на компакта,но гумите са kleber отзад тук четох много мнения за тях,казват че са добри.

аз съм с такива отзат 205/65/15 и кадето е само сняг смисал няма лед си варвя добре ее естествено ако се праиш на реисинг ще си с вратите напред.А за компакта аз така си карах 2 та дена веригите закачени слизам паля и трагвам.Сега ги свалих защото се сетиха да изчистят главните патища тук в зарата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 03 Яну 2008, 22:05

Леката задница има лек една торба пясак или един бордюр варшат работа :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo III » 04 Яну 2008, 1:34

кола с предно и малка маса, (хечбег)
с тесни зимни гуми и с висок просвет от пътя
има .. сериозно предимство

проблема на тези с предно предаване
е че се правят на тарикати .. и слагат две зимни гуми само отпред
а отзад .. некви .. какви да .. е

и става страшно

докато които има БМВ .. знае че не бива да играе на хазарт
слага хубави гуми, много внимава да не поднесе .. и от там .. равния резултат :)

каквото и да си говорим ..
кола тон и половина с задното предаване
в зимно време не е предимство

:)
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 04 Яну 2008, 1:45

Незнам кой с кво предимство е ама аз и шпер нямам бъцнал съм едни алпинки изодзадзе и отпред и съм като джет на пътя. :mhihi:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Аватар

Мнение от mafia » 04 Яну 2008, 2:01

t0sh написа:Та може и вие да стигнете до заключението че е въпрос на ГУМИ - и не просто думата 'нови' е важна, а зад нея да няма ласа или дебика :mhihi:

Оооо...тука съм готов да поспоря стабилно ;) Три години карам със зимни Дебики 15-ки и колата се държи доста стабилно на пътя, без резки движения и много подаване на газ във виражи и завои колата остава залепена за пътя :idea: Със същите тия гуми миналата зима сме се качвали до Алеко, тогава бяхме 3 коли от които едната Опел Астра и точно тя закъса :idea:

Пак факт - всичко е опит, гуми и отчасти окачването ;)
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 04 Яну 2008, 2:08

Няма грижи на това време :mhihi:
Niki Lauda

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Re: Как е в големия сняг колеги???

Мнение от LeX » 04 Яну 2008, 2:26