Да шофираме нормално, толкова ли е трудно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 26 Ное 2007, 22:56

Сега и моето мнение...
Не мога да отрека, че жените-шофьори са голяма рядкост. Не слагам и себе си в това число по обясними причини.
Аз си имам своя теза защо се получават тия аномалии при жените. Все си мисля, че на много малко жени им е в кръвта да изпитват това, което мъжете от карането. За жените е по-скоро нужда да се предвижват, а в последно време си е и за гъзареене да слезеш от мазната кола с тъмните очила и походка тип мутреса... И айде "аз съм добра шоферка" Еми да, ама не :!:
А най-лошото е, че при повечето жени липсва представата за колата като част от пространството, но нали им е достатачно това, което са назубрили от листовките, ако дори са си направили този труд а не са взели книжка по друг начин...
И така понеже знам, че сега anabella ще ревне пак с не знам какво изказване искам да й кажа, че колкото и да не ми харесва ТОВА Е ИСТИНАТА :!: :!: :!:
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 26 Ное 2007, 23:02

Имах предвид, че законите са за за да се спазват!
Всеки си прави, каквото си поиска после защо сме били в токова положение.
Нямам нищо напротив някой от средна лента да си направи ляв завой, ако няма никой зад него, ама в случай, че трябва да го чакам да се изнесе или да го изпреваря от дясно, ако е свободно - задръстването е пълно. Законите са за да се спазват!
Няма да казвам, че миналата седмица един москвич от най дясна лента прави ляв завой и тоя от средната също. А аз накъде?
За жените нямам никакъв коментар освен, че преди 5-6 месеца 4 човека чакахме една жена 90мин да дойде си разкара колата, понеже беше я паркирала посредата на безизходна улица.
Голям фен съм на bmw, карал съм 330 уникални коли, при първа възможност си взимам подобна. Но сега карам, каквото има.
А пежото иначе понавървява по простата причина, че двигатели са съвместна разработка на peugeot,bmw,mitsubishy и имат двигатели до 200+ кс. :D Въпреки това си остава френска кошница де. :mhihi:
Последна промяна acer на 26 Ное 2007, 23:07, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 26 Ное 2007, 23:02

Illusion написа:...

мила ако имаше повече жени като тебе нямаше да водиме тоя спор в момента,ама гените са си гени :roll:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 26 Ное 2007, 23:04

Процента жена да е добър шофьор е точно толкова голям, колкото и мъж, да не е шофьор. Казах го за жените, щото в 99% от случайте на стеросово положение по пътя е от жени, а останалия 1% е от тарикати, дето се мислят за големи патрони на пътя, ама се си намират мастора, няма страшно. Имам тука един селяндурин от нинам си къде си, дето си мисли, че може да спира пред нас, ама сяко спиране му е щета по колата, да видим още колко ще издържи.ТРЕБВА ЖИТЕЛСТВО ДА СЕ ВЪВЕДЕ И ДА ИЗКОЛЯТ СИГАНИТЕ, ЧЕ МНОГО ЛАЙНА ПО УЛИЦИТЕ ИМА ОТ КОНЕТЕ.

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 26 Ное 2007, 23:13

А по темата за минаването от средната лента в лявата или някакви други такива операции... Еми вижте, аз нямам нищо против стига шофера да си прецени има ли възможност да направи това без да кара колите зад него да спират, щото я спрат, я - не. Тук няма нищо общо вече с пола. Даже е може би повече от опита и това да познаваш колата и възможностите й, а докато дойде този момент по-добре да не се правят на рейсъри. ;)
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 26 Ное 2007, 23:20

Те жените, че карат калпаво карат, ама не го правят нарочно. :mhihi:
Тарикатите предизвикват повечето големи катастрофи.
Знам, че не е правилно, ама някой ден, когато всичко е наопаки ще засила някой подобен отзад, па после да се обеснява на куките как е завивал. :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 26 Ное 2007, 23:21

acer написа:Те жените, че карат калпаво карат, ама не го правят нарочно. :mhihi:
Знам, че не е правилно, ама някой ден, когато всичко е наопаки ще засила някой подобен отзад, па после да се обеснява на куките как е завивал. :lol:

НЕДЕЙ :!: тебе ще изкарат виновен щото си отзад ;)

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 26 Ное 2007, 23:27

VesoPesaW123 написа:
acer написа:Те жените, че карат калпаво карат, ама не го правят нарочно. :mhihi:

НЕДЕЙ :!: тебе ще изкарат виновен щото си отзад ;)

Именно и това е тъпото.
Спомням си ситуация, в която някъв както кара кара и то в така засилено движение с около 100-120 и решава да завива и набива спирачки. Е в такива моменти освен да се надяваш на колегиалност някой да ти направи място в другите ленти и да се истеглиш просто няма друг вариант. Явно има хора(освен жените) които не ползват по предназначение (ако въобще ги ползват) огледалата. Но лошото е, че дори и да не си ти виновен, че си го лумнал отзад, на никой не му пука :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Ное 2007, 23:30

Абе стресовото положение баш си е от тарикати в по - голямата си част. Повече са тарикатите шофьори, отколкото жените, а и повече си вярват чуковете.
Кретенизъм.
Жената си е жена. Тя поне листовките да спазваше в общия случай, дет вика Илюжън... С мед да я намажа ако ги спазва. Имам чувството, че жената кара с чувството, че аз съм "кавалер" и трябва да се съобразя с нея даже ако не е с предмиство... Според мен едно 50% от жените не подозират за пътните знаци и предимството...

Но истината е, че жената прави тъпи грешки. Обикновено е необиграна и несигурна в себе си и макар и идиотски, кара сравнително предпазливо. Прави хубави щети, но обикновено само щети.
Хубавите катастрофи идват именно от тарикатите, които си вярват и вярват че талигите им са стабилни като луноходи.
Само се сещам за бившия ми шеф. Види камион, и хайде, газ. Излиза от магазин на изхода на магистралата и вика на шофьора си - "Що не караш в насрещното, сега откде ще въртиме за града" а до града с едни 2 километра насрещно. Проста работа. Даже веднъж даде газ през една колона и един човек отсреща му бибика и святка, после отби и спря встрани от пътя. Нашия се хили и ми вика "Гледаш ли кво става, като имаш хубава кола и ти правят път. Нали?"
И аз му викам "Да. Само трябва да сме сигурни, че шофьорът отсреща има подготовката или колата му има техническата възможност да спре и отбие навреме". Нищо не ми каза, спря да изпреварва като луд и толкова.
До днес се чудя че е още сред нас. Наистина, колите му са твърде внушителни, но егото му на пътя - доста повече.
По опасен е от всичките ми познати жени шофьори.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 26 Ное 2007, 23:34

Нейскам да налива масло в оганя ама искам да спомена че 2 пъти ме е удряла жена,и 2 та от расеяност докато си човъркат я телефона иа касетофона я се гледа в огледалото,Най пресната случка е от днес докато отивах на работа,една девойка гледам я аз от 30-35 метра срещу мен как нещо блее гледа я в касетофона и некъде другаде и шари от най ляво в най дясно,на 10-тиан метра от емн вгледа се в пътя и изправи после пак,е на 2 метра зад емн се качи на тротоара,барабар с колата,е кво да мисля за една бройка за 3 път да ме удари жена

Както казва моя инструктор "неможе да си мислиш за к*рове" и да караш кола,не съм против жените шофьори,ама верно 99% от жените шофьори са пълна скръб и както и колите който карат така и книжките са изкарани съв С**рки за жалост на останалите участници в движението
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 26 Ное 2007, 23:35

D3BEP написа:...

има много вярно и в твоите думи,но съгласи се че тия тарикатите са въпросните селяни,или господата от службите или мутрите :idea:
п.с.:а илюжън няма да я пипаш :P

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 26 Ное 2007, 23:37

D3BEP Като цяло съм съгласна и знаеш ли все си мисля, че горе долу от растояние се забелязва коя кола се кара от жена и коя от тарикат. Не знам кое е по-лошо, но поне тарикатите имат някакви що годе нормлни реакции.
И така аз спирам, че почвам сама да се дразня от жените... Но истината си е истина!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 26 Ное 2007, 23:39

Illusion написа:D3BEP Като цяло съм съгласна и знаеш ли все си мисля, че горе долу от растояние се забелязва коя кола се кара от жена и коя от тарикат. Не знам кое е по-лошо, но поне тарикатите имат някакви що годе нормлни реакции.
И така аз спирам, че почвам сама да се дразня от жените... Но истината си е истина!
аве да ти кажа на кантар са :roll:
а иначе няма какво да се дразниш,напротив трябва да се гордееш че виждаш по-далече от носа си ;)

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 26 Ное 2007, 23:39

VesoPesaW123 написа:
D3BEP написа:...

има много вярно и в твоите думи,но съгласи се че тия тарикатите са въпросните селяни,или господата от службите или мутрите :idea:
п.с.:а илюжън няма да я пипаш :P

хаха кво трябваше да значи това "а илюжън няма да я пипаш"

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 26 Ное 2007, 23:42

Познавах жена, преуспяла умна и т.н преди няколко дена се уби на междуселищен път.
Минавал съм много пъти от там, нищо не обичайно.
Няколко дупки, добър асфалт и дървета отстрани.
Как може да се блъсне човек в тях не знам.

бтв: карала е чисто нов шевролет на 2 месеца, въздужните възглавници не са се задействали...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата