Паркоместата като ПР акция на столична община
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
SpLiT написа:Dimo написа:...сме сигурно единствената държава в ЕС която не се интересува от това да улесни живеещите в центъра на столицата и поне малко, въпреки че те си плащат данъците редовно!
Да по принцип сме вече в ЕС, но реално сме някъде загубени в XVII век... за съжаление...
Докато българина може с пистолет, пари или връзки да си прави каквото си пожелае така ще бъде! Иска ми се да видя в центъра на Париж, Рим или Лондон, как дебеловрат пич си кара новата С-класа с чужди номера в насрещното платно и когато другите учасници в движението почнат да натискат клаксоните, той да си размаха патлака... там ще го затворят... тук всички ще си наведат главите (дори и полицаите) и ще си кажат на ум: "Еми България, к'во да се прави"... ЖАЛКО НО ФАКТ
Не синята зона е проблем, а анархията която цари в момента е големия проблем... преборим ли се с нея, може да почнем да си мислим, че някой ден внуците ни ще живеят добре... до тогава все ще си го духаме...
Съгласен!!!
Сега по горният пост, щом ти е смешен примера със спането ти давам друг и дано поне този успееш да осмислиш правилно!
Значи купуваш си ти там мястото за което говориш заедно със място отгоре за паркиране и след 10 години центъра се разширява и хоп разширяват паркоместата, слизаш си при колата и гледаш кво СИНЯ ЗОНА!!! А от държавата ти казват отчуждаваме ти местото ето ти 100лв да се почерпиш

Не казвай че не е възможно и не ми обяснявай че и това е невъзможно, защото това е страната на неограничените невъзможности, тук са възможни всякакви абсурди като този да немога да се прибирам в домът си

А и междудругото да си изкъртиш пощенската кутия от общото помещение на входа защото за него нямаш нотариален акт за него

КОлкото до там където живея да притежаваме прилежащи площи към сградата ама ни е забранено да си паркираме там щото е детска площадка и градинка, тогава кво да се права на ударен и да хода да я изрина с булдозера ли? Що не ме компенсират мизерниците и за тва че немога да си спирам на собствена територия?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако имаш нотариален акт че го притежаваш наеш как ще ти го вземат за синя зона
То ако беше така тия с имотите около околовръсното сега нямаше да са турбо милионери,защото отдавна да бяха изпили по едно кафе със 100лв.
Аз не виждам смисъл във спора ви при положение ,че всичко това е в следствие от безразборното стоителство особенно в лозенец.
Строителство за което се получават разрешения по схемата на шуробаджанащината ,ако не с торбата ма голямата торба с кеш.
Нема как да стане като в една кооперация има да кажем 10 апартамента а има 8 паркоместа,като се има в предвид че вече повечето семейства имат по два автомобила и на паркинга става веселба
А по темата ,да съгласен съм че е ПР кампания и подкрепям писмото.
Има начин да се рши проблема в софия ,въпроса е кой има интерес това да стане.
Отдавана можеше да се вземат мерки със покриването на реката по Евлоги георгиев ,кажем че това е една огромна площ която би могла да се използва по практично примерно

То ако беше така тия с имотите около околовръсното сега нямаше да са турбо милионери,защото отдавна да бяха изпили по едно кафе със 100лв.

Аз не виждам смисъл във спора ви при положение ,че всичко това е в следствие от безразборното стоителство особенно в лозенец.
Строителство за което се получават разрешения по схемата на шуробаджанащината ,ако не с торбата ма голямата торба с кеш.
Нема как да стане като в една кооперация има да кажем 10 апартамента а има 8 паркоместа,като се има в предвид че вече повечето семейства имат по два автомобила и на паркинга става веселба

А по темата ,да съгласен съм че е ПР кампания и подкрепям писмото.
Има начин да се рши проблема в софия ,въпроса е кой има интерес това да стане.
Отдавана можеше да се вземат мерки със покриването на реката по Евлоги георгиев ,кажем че това е една огромна площ която би могла да се използва по практично примерно

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
много правилно за нотариалния акт.
Улицата е на общината, това че имаш апартамент там не ти дава никакво право или екстри да имаш и паркоместо. по никакъв начин. Ако си купиш парче от улицата - да. И като се загледате едва ли ще намерите голям град на който да си в центъра да не е безобразно скъпо.
незнам за какво спорите, ще стане платено защото трябва да е платено, и никакви права не ви отнемат защото да си имаш паркоместо пред блока зависи от волята на общината, и тези които въртят конците колко пари искат да изкарат. дреме им че ви отнемат нещо което досега са ви давали безплатно, че и нямате и право да го поискате освен с яко кеш
Улицата е на общината, това че имаш апартамент там не ти дава никакво право или екстри да имаш и паркоместо. по никакъв начин. Ако си купиш парче от улицата - да. И като се загледате едва ли ще намерите голям град на който да си в центъра да не е безобразно скъпо.
незнам за какво спорите, ще стане платено защото трябва да е платено, и никакви права не ви отнемат защото да си имаш паркоместо пред блока зависи от волята на общината, и тези които въртят конците колко пари искат да изкарат. дреме им че ви отнемат нещо което досега са ви давали безплатно, че и нямате и право да го поискате освен с яко кеш
- Dimo
- баварски фанатик
-
t0sh написа:много правилно за нотариалния акт.
Жалко че не е жив дядо ми за да ви се посмее и да ви обясни как се взима земя от държавата като имаш нотариален акт

Като за бонус 2 шамара и 100лв !
Приключвам спора, явно има доста заблудени и докато има такива държавата ще продължава да потъпква правата на обикновените граждани, а това е само един от многобройните примери

- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 2004г
- Мечтае да кара: чисто нова Скания
По времето на дядо ти не е имало права
такъв е бил строя такова е било времето
но сега имаш права и можеш да се бориш за тях. но чак право да си паркираш пред кащи
за първи път го чувам това "ПРАВО"
е направо ме разбиваш с поддържането на тази теза
Както каза колегата да околовръстното не напразно хората които имаха парцели там станаха милионери

Както каза колегата да околовръстното не напразно хората които имаха парцели там станаха милионери

- Dimo
- баварски фанатик
-
kris_j написа:По времето на дядо ти не е имало праватакъв е бил строя такова е било времето
но сега имаш права и можеш да се бориш за тях. но чак право да си паркираш пред кащи
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
за първи път го чувам това "ПРАВО"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
е направо ме разбиваш с поддържането на тази теза
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Както каза колегата да околовръстното не напразно хората които имаха парцели там станаха милионери![]()
![]()
Е признавам те ентусиаст си!
В България имаме права, сега?

А тва са милионерите си е чиста ебавка, защото им ги изкупиха на мизерни пари тези имоти!!!
Може много да ви се виждат, но си нямаш и представа колко много ще струват тези места след 5-6 години!
Вярвай ми в пъти нагоре ще са им цените спрямо тва което са им платили сега, а то и за сега е малко, така че не се излагай с подобни твърдения

- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 2004г
- Мечтае да кара: чисто нова Скания
дааа точно без пари им ги изкупиха
затова толкова години не го почнаха ремонта щото всеки ги съди и сега даже продължават да се съдят за размера обезщетениата
А за правата - да имаме ги, а това че не ти се занимава да си ги търсиш е съвсем друг въпрос
Защото най-лесният вариант е да се плюе срещу някой и да се обвиняват другите - в случая държавата

А за правата - да имаме ги, а това че не ти се занимава да си ги търсиш е съвсем друг въпрос

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3