Ебати тъпата държава !!!!
Модератор: Общи модератори
- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 2004г
- Мечтае да кара: чисто нова Скания
Благодаря за отговора и за времето което си отделил
Виждам че си запознат с нещата и то доста професионално за което мога само да те уважавам
Аз разглеждам проблема доста по-дилетантски
Като цяло съм съгласен с тезата ти и няма да споря тъй като не мога да се похваля с толкова задълбочени познания
Има някой неща с които обаче не мога да се съглася
1. Защо си си правил труда да пишеш толкова след като дори не говорим за едно и също - аз говорех за МАНТАЛИТЕТА на българина (в това число и политиците
)
2. Тезата ти за по малки данъци-по голяма събираемост важи за белите държави където хората имат гражсанско поведение и морал защото тук и да няма данъци българинът пак ще ги укрива
а и само си помисли ако няма някакъв срок и задължаване колко хора ще направят даденото нещо (данък, номера, граждански и т.н.) и то навреме
3. Относно моето материално състояние недей да правиш такива изводи след като не си запознат
само ще споделя че въобще не мога да кажа че съм успял, че далавера е малко чужда дума за мен
, че това което съм постигнал 100% не е с чужда помощ и че все пак има и такива които рискуват и успяват естествено до някъде
Не мисля да се впускам в подробности само искам да знаеш че не разполагам с толкова средства с колкото си мислиш и работя (вече само) по 14 часа ВСЕКИ ДЕН
прави си изводите
Просто се старая до колкото мога да изхвърля от себе си Бай Ганьовщината и когато все повече хора го направят ефектът ще е доста положителен за цялото общество
Това е от мен, успех и майкйта му е промяна на манталитета
П.С. на ЛС ще ти пратя лекичко доказателство

Виждам че си запознат с нещата и то доста професионално за което мога само да те уважавам

Аз разглеждам проблема доста по-дилетантски

Като цяло съм съгласен с тезата ти и няма да споря тъй като не мога да се похваля с толкова задълбочени познания

Има някой неща с които обаче не мога да се съглася

1. Защо си си правил труда да пишеш толкова след като дори не говорим за едно и също - аз говорех за МАНТАЛИТЕТА на българина (в това число и политиците

2. Тезата ти за по малки данъци-по голяма събираемост важи за белите държави където хората имат гражсанско поведение и морал защото тук и да няма данъци българинът пак ще ги укрива

3. Относно моето материално състояние недей да правиш такива изводи след като не си запознат

Не мисля да се впускам в подробности само искам да знаеш че не разполагам с толкова средства с колкото си мислиш и работя (вече само) по 14 часа ВСЕКИ ДЕН

Просто се старая до колкото мога да изхвърля от себе си Бай Ганьовщината и когато все повече хора го направят ефектът ще е доста положителен за цялото общество
Това е от мен, успех и майкйта му е промяна на манталитета

П.С. на ЛС ще ти пратя лекичко доказателство

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
В понятието "далавера" аз не включвам понятията кражба и измама. Всъщност, не включвам нищо обидно!
Търговията също е "далавера". Не съм целял да те обидя с тази дума.
Макар че древните са имали общи богове са търговците и крадците
Сигурно не е случайно.
По точка 1 и 2. Писаното от мен важи за всички.
Пътят е следният.
1. Намаляват се данъците. Хората пак крият.
2. Усилва се държавният контрол, компетентността на институциите и съдействието към обикновените граждани. Хората придобиват респект и уважение към институциите.
3. Увеличават се санкциите, проверките и контрола върху плащането на данъци .Скокът вече ще е рязък.
При нас проблемът е точка 2. Безхаберие и възвишеност на държавната администрация, съответно 0 кооперативност и чувство за безнаказаност у обикновенния гражданин!
А не, какт оказваш ти, Бай Ганьовщина.
В тази държава и хитлерови германци да докараш да живеят, за 20 години и те ще станат "българи". Разбери, че мечката играе според сопата. Моралът, отговорността и дисциплината се внушават и възпитават от държавата, а не встъпваме в държавата чак като покажем лиценз, че вече сме ги придобили. Излишно е да обвиняваш хората, че след като живеят в гората ,се държат като животни. Докато Бате Бойко им дава заповеди като видят "бизнесмен" да лягат и да лазят към изхода, докато Митьо Очите(или друг) безнаказано може да застреля мъж в дискотека за да прибара приятелката му, така ще е.
Търговията също е "далавера". Не съм целял да те обидя с тази дума.
Макар че древните са имали общи богове са търговците и крадците

По точка 1 и 2. Писаното от мен важи за всички.
Пътят е следният.
1. Намаляват се данъците. Хората пак крият.
2. Усилва се държавният контрол, компетентността на институциите и съдействието към обикновените граждани. Хората придобиват респект и уважение към институциите.
3. Увеличават се санкциите, проверките и контрола върху плащането на данъци .Скокът вече ще е рязък.
При нас проблемът е точка 2. Безхаберие и възвишеност на държавната администрация, съответно 0 кооперативност и чувство за безнаказаност у обикновенния гражданин!
А не, какт оказваш ти, Бай Ганьовщина.
В тази държава и хитлерови германци да докараш да живеят, за 20 години и те ще станат "българи". Разбери, че мечката играе според сопата. Моралът, отговорността и дисциплината се внушават и възпитават от държавата, а не встъпваме в държавата чак като покажем лиценз, че вече сме ги придобили. Излишно е да обвиняваш хората, че след като живеят в гората ,се държат като животни. Докато Бате Бойко им дава заповеди като видят "бизнесмен" да лягат и да лазят към изхода, докато Митьо Очите(или друг) безнаказано може да застреля мъж в дискотека за да прибара приятелката му, така ще е.
- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
Съгласен съм - ОК ама защо трябва винаги държавата де е виновна????? Държавата това сме ние - всеки от нас !!!
И нямя ли да е по добре за всички ако отидеш и си платиш данъка сам и на време от колкото да се да се криеш да шмекериш и увърташ докато някой не те принуди да си платиш + лихвите (като да извършването на това принуждаване се влага допълнителен ресурс)
И когато по-голямата част от народа е изрядна обществото само ще изхвърли тези които споменаваш просто защото няма да могат да виреят
И нямя ли да е по добре за всички ако отидеш и си платиш данъка сам и на време от колкото да се да се криеш да шмекериш и увърташ докато някой не те принуди да си платиш + лихвите (като да извършването на това принуждаване се влага допълнителен ресурс)
И когато по-голямата част от народа е изрядна обществото само ще изхвърли тези които споменаваш просто защото няма да могат да виреят
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Е добре, кажи ми ти с какво точно се занимаваш, за да ти разкажа горе долу защо частният бизнес, таксиджиите и други не си плащат данъците.
Те са малки риби.
И бас държа, че има праг на данъците, над койт ои ти ще престанеш да си ги плащаш, ако и да проповядваш морал.
Разбери защо на Нефтохим му опростяват зверски суми по данъци. Защо на Кремиковци. Защо на други такива държавно безполезни гиганти... Защо имат официално неплатени данъци от години назад и нямат лихви. Защо?
На теб какво са ти опростили? Щурата идея на "царя" за опрощаване на данъците на изнесените капитали, която може би ще се случи до 2-3 години мен и теб ли ще зарадва с данъчна амнистия?
Големите скрити данъци не са от малкия бизнес, не са от теб и мен. Те са от големия капитал. Ако държавата се насочи натам, нещата много повече ще си дойдат на мястото.
След това ела и ми обясни как един обикновен предприемчив човек или фирма аджеба да оцелее в конкуренцията с тези чудовища.
Държавата не е виновна... Тя не е субект със собствена воля и морал. Виновна е управляващата каста. И няма изгледи да се промени.
Те са малки риби.
И бас държа, че има праг на данъците, над койт ои ти ще престанеш да си ги плащаш, ако и да проповядваш морал.
Разбери защо на Нефтохим му опростяват зверски суми по данъци. Защо на Кремиковци. Защо на други такива държавно безполезни гиганти... Защо имат официално неплатени данъци от години назад и нямат лихви. Защо?
На теб какво са ти опростили? Щурата идея на "царя" за опрощаване на данъците на изнесените капитали, която може би ще се случи до 2-3 години мен и теб ли ще зарадва с данъчна амнистия?
Големите скрити данъци не са от малкия бизнес, не са от теб и мен. Те са от големия капитал. Ако държавата се насочи натам, нещата много повече ще си дойдат на мястото.
След това ела и ми обясни как един обикновен предприемчив човек или фирма аджеба да оцелее в конкуренцията с тези чудовища.
Държавата не е виновна... Тя не е субект със собствена воля и морал. Виновна е управляващата каста. И няма изгледи да се промени.
- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
kris_j написа:Спирам, спирам![]()
![]()
ама да знаеш голем D3BEP си верно![]()
бъзик![]()
![]()
![]()
Не си първият, който ми го казва

Все пак, не никът ми ме прави, аз съм направил ника си

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
zAcK написа:![]()
Какви предприемчиви и кадърни бизнесмени бре
Дето един от тия до последно носеше цветя на бай Тошо и през това
време приватизира стотици заводи и фирми.
Или тоя дето му беше шофьор и после стана шеф в агенцията за
чуждестранна помощ и препродаваше помощите на държавата
на пъти по-голяма цена.
Или разни ченгета дето им раздадоха куфарчетата
Що се правиш, а. Сичкото ченге дет направи преврата, си разпредели бизнеса
и парите на държавата. Ама нали били кадърни. Ми то вярно трябва
да си кадърен за да крадеш![]()
![]()
Имах предвит, че точно защото гледаме в паничката на други хора сме на това дередже.

Последна промяна bmw maniqk ivo bmw на 04 Окт 2007, 19:26, променена общо 1 път

- kris_j
- кандидат ентусиаст
-
bmw maniqk ivo bmw написа:
Имах предвит точно защото гледаме в паничката на други хора сме на това дередже.Вместо да мислите как да си изкарвате парите вие си губите времето да се оплаквате колко е скапана държавата и да обсъждате богаташите как са си изкарали парите и тн.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bmw maniqk ivo bmw написа:zAcK написа:![]()
Какви предприемчиви и кадърни бизнесмени бре
Дето един от тия до последно носеше цветя на бай Тошо и през това
време приватизира стотици заводи и фирми.
Или тоя дето му беше шофьор и после стана шеф в агенцията за
чуждестранна помощ и препродаваше помощите на държавата
на пъти по-голяма цена.
Или разни ченгета дето им раздадоха куфарчетата
Що се правиш, а. Сичкото ченге дет направи преврата, си разпредели бизнеса
и парите на държавата. Ама нали били кадърни. Ми то вярно трябва
да си кадърен за да крадеш![]()
![]()
Имах предвит точно защото гледаме в паничката на други хора сме на това дередже.Вместо да мислите как да си изкарвате парите вие си губите времето да се оплаквате колко е скапана държавата и да обсъждате богаташите как са си изкарали парите и тн.
Ти ни отвори о4ите сега ве4е се срамувам,когато знам 4е такива като мене и zAcK са де факто проблема на тази страна... Извинявай за безо4ието ни....

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Bogat написа:Ти ни отвори о4ите сега ве4е се срамувам,когато знам 4е такива като мене и zAcK са де факто проблема на тази страна... Извинявай за безо4ието ни....![]()
Целта ми не е била да ви "отворя очите" аз написах как ги виждам нещата.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bmw maniqk ivo bmw написа:Целта ми не е била да ви "отворя очите" аз написах как ги виждам нещата.
Пишеш глупости. Щото аз мога да давам всеки месец по 650 лв. на
държавата и после да не гледам кой ги краде, така ли

Нечовешката логика извади ей

Щото аз ако не си платя данъците, осигуровките и т.н. ще ми скъсат
гъза, а ония богатите не стига, че не внасят това, което им се полага
в държавната хазна ами и прибират малкото което има там

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
ние сме възпитавани да мислим на дребно,ние сме мачкани и за тва нищо не става от нас,освен ако не си навън и да се реализираш(ако имаш късмет де)
и не моа ги разбера тия ОПТИМИСТИ,дет се радват на милата ни държавичка и мноо си я обичат!явно не са й яли помията все още...
и не моа ги разбера тия ОПТИМИСТИ,дет се радват на милата ни държавичка и мноо си я обичат!явно не са й яли помията все още...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: !
pavlin_e30 написа:ние сме възпитавани да мислим на дребно,ние сме мачкани и за тва нищо не става от нас,освен ако не си навън и да се реализираш(ако имаш късмет де)
колега не си прав .. треа да си оптимист се некога ше се опраим тая година тоя век тоя милениум .. се некога ще е

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Опа пич, малко бъркаш. Не ми е писнало в БГ. Писнало е някви
тарикати да искат да ме прецакват. Та затова се дразня. Иначе тука
много си ми харесва
Пък и всички приятели са ми тука.
Бях една година в Германия, после ходих насам натам. Тук си ми е
най-добре. Просто копелетата само искат да ни цакат
Та затова.
Т'ва гурбета гадна работа

тарикати да искат да ме прецакват. Та затова се дразня. Иначе тука
много си ми харесва

Бях една година в Германия, после ходих насам натам. Тук си ми е
най-добре. Просто копелетата само искат да ни цакат

Т'ва гурбета гадна работа

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!