Ебати тъпата държава !!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 2004г
Мечтае да кара: чисто нова Скания

Мнение от kris_j » 04 Окт 2007, 17:08

Благодаря за отговора и за времето което си отделил :yes:
Виждам че си запознат с нещата и то доста професионално за което мога само да те уважавам :bchug:
Аз разглеждам проблема доста по-дилетантски :dunno:
Като цяло съм съгласен с тезата ти и няма да споря тъй като не мога да се похваля с толкова задълбочени познания :roll:
Има някой неща с които обаче не мога да се съглася :nono:
1. Защо си си правил труда да пишеш толкова след като дори не говорим за едно и също - аз говорех за МАНТАЛИТЕТА на българина (в това число и политиците :dummy: )
2. Тезата ти за по малки данъци-по голяма събираемост важи за белите държави където хората имат гражсанско поведение и морал защото тук и да няма данъци българинът пак ще ги укрива :mhihi: а и само си помисли ако няма някакъв срок и задължаване колко хора ще направят даденото нещо (данък, номера, граждански и т.н.) и то навреме :kuku:
3. Относно моето материално състояние недей да правиш такива изводи след като не си запознат :no: само ще споделя че въобще не мога да кажа че съм успял, че далавера е малко чужда дума за мен :puke: , че това което съм постигнал 100% не е с чужда помощ и че все пак има и такива които рискуват и успяват естествено до някъде :yes:
Не мисля да се впускам в подробности само искам да знаеш че не разполагам с толкова средства с колкото си мислиш и работя (вече само) по 14 часа ВСЕКИ ДЕН :arrow: прави си изводите
Просто се старая до колкото мога да изхвърля от себе си Бай Ганьовщината и когато все повече хора го направят ефектът ще е доста положителен за цялото общество
Това е от мен, успех и майкйта му е промяна на манталитета :yes:
П.С. на ЛС ще ти пратя лекичко доказателство :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Окт 2007, 17:28

В понятието "далавера" аз не включвам понятията кражба и измама. Всъщност, не включвам нищо обидно!
Търговията също е "далавера". Не съм целял да те обидя с тази дума.
Макар че древните са имали общи богове са търговците и крадците :) Сигурно не е случайно.
По точка 1 и 2. Писаното от мен важи за всички.
Пътят е следният.
1. Намаляват се данъците. Хората пак крият.
2. Усилва се държавният контрол, компетентността на институциите и съдействието към обикновените граждани. Хората придобиват респект и уважение към институциите.
3. Увеличават се санкциите, проверките и контрола върху плащането на данъци .Скокът вече ще е рязък.
При нас проблемът е точка 2. Безхаберие и възвишеност на държавната администрация, съответно 0 кооперативност и чувство за безнаказаност у обикновенния гражданин!
А не, какт оказваш ти, Бай Ганьовщина.
В тази държава и хитлерови германци да докараш да живеят, за 20 години и те ще станат "българи". Разбери, че мечката играе според сопата. Моралът, отговорността и дисциплината се внушават и възпитават от държавата, а не встъпваме в държавата чак като покажем лиценз, че вече сме ги придобили. Излишно е да обвиняваш хората, че след като живеят в гората ,се държат като животни. Докато Бате Бойко им дава заповеди като видят "бизнесмен" да лягат и да лазят към изхода, докато Митьо Очите(или друг) безнаказано може да застреля мъж в дискотека за да прибара приятелката му, така ще е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 04 Окт 2007, 17:45

Съгласен съм - ОК ама защо трябва винаги държавата де е виновна????? Държавата това сме ние - всеки от нас !!!
И нямя ли да е по добре за всички ако отидеш и си платиш данъка сам и на време от колкото да се да се криеш да шмекериш и увърташ докато някой не те принуди да си платиш + лихвите (като да извършването на това принуждаване се влага допълнителен ресурс)
И когато по-голямата част от народа е изрядна обществото само ще изхвърли тези които споменаваш просто защото няма да могат да виреят
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Окт 2007, 17:53

Е добре, кажи ми ти с какво точно се занимаваш, за да ти разкажа горе долу защо частният бизнес, таксиджиите и други не си плащат данъците.
Те са малки риби.
И бас държа, че има праг на данъците, над койт ои ти ще престанеш да си ги плащаш, ако и да проповядваш морал.

Разбери защо на Нефтохим му опростяват зверски суми по данъци. Защо на Кремиковци. Защо на други такива държавно безполезни гиганти... Защо имат официално неплатени данъци от години назад и нямат лихви. Защо?
На теб какво са ти опростили? Щурата идея на "царя" за опрощаване на данъците на изнесените капитали, която може би ще се случи до 2-3 години мен и теб ли ще зарадва с данъчна амнистия?
Големите скрити данъци не са от малкия бизнес, не са от теб и мен. Те са от големия капитал. Ако държавата се насочи натам, нещата много повече ще си дойдат на мястото.

След това ела и ми обясни как един обикновен предприемчив човек или фирма аджеба да оцелее в конкуренцията с тези чудовища.

Държавата не е виновна... Тя не е субект със собствена воля и морал. Виновна е управляващата каста. И няма изгледи да се промени.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 04 Окт 2007, 18:04

Спирам, спирам :mhihi: :mhihi:
ама да знаеш голем D3BEP си верно :bchug:
бъзик :winky: :bchug: :bchug:
имаш ЛС
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Окт 2007, 18:15

kris_j написа:Спирам, спирам :mhihi: :mhihi:
ама да знаеш голем D3BEP си верно :bchug:
бъзик :winky: :bchug: :bchug:

Не си първият, който ми го казва :)
Все пак, не никът ми ме прави, аз съм направил ника си :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 04 Окт 2007, 18:49

zAcK написа: :help: :help: Какви предприемчиви и кадърни бизнесмени бре
Дето един от тия до последно носеше цветя на бай Тошо и през това
време приватизира стотици заводи и фирми.
Или тоя дето му беше шофьор и после стана шеф в агенцията за
чуждестранна помощ и препродаваше помощите на държавата
на пъти по-голяма цена.
Или разни ченгета дето им раздадоха куфарчетата
Що се правиш, а. Сичкото ченге дет направи преврата, си разпредели бизнеса
и парите на държавата. Ама нали били кадърни. Ми то вярно трябва
да си кадърен за да крадеш :evil: :evil: :evil:

Имах предвит, че точно защото гледаме в паничката на други хора сме на това дередже. ;) Вместо да мислите как да си изкарвате парите вие си губите времето да се оплаквате колко е скапана държавата и да обсъждате богаташите как са си изкарали парите и тн.
Последна промяна bmw maniqk ivo bmw на 04 Окт 2007, 19:26, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 04 Окт 2007, 19:04

bmw maniqk ivo bmw написа:
Имах предвит точно защото гледаме в паничката на други хора сме на това дередже. ;) Вместо да мислите как да си изкарвате парите вие си губите времето да се оплаквате колко е скапана държавата и да обсъждате богаташите как са си изкарали парите и тн.

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Окт 2007, 19:13

bmw maniqk ivo bmw написа:
zAcK написа: :help: :help: Какви предприемчиви и кадърни бизнесмени бре
Дето един от тия до последно носеше цветя на бай Тошо и през това
време приватизира стотици заводи и фирми.
Или тоя дето му беше шофьор и после стана шеф в агенцията за
чуждестранна помощ и препродаваше помощите на държавата
на пъти по-голяма цена.
Или разни ченгета дето им раздадоха куфарчетата
Що се правиш, а. Сичкото ченге дет направи преврата, си разпредели бизнеса
и парите на държавата. Ама нали били кадърни. Ми то вярно трябва
да си кадърен за да крадеш :evil: :evil: :evil:

Имах предвит точно защото гледаме в паничката на други хора сме на това дередже. ;) Вместо да мислите как да си изкарвате парите вие си губите времето да се оплаквате колко е скапана държавата и да обсъждате богаташите как са си изкарали парите и тн.

Ти ни отвори о4ите сега ве4е се срамувам,когато знам 4е такива като мене и zAcK са де факто проблема на тази страна... Извинявай за безо4ието ни.... :confused: :(
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 04 Окт 2007, 19:35

Bogat написа:Ти ни отвори о4ите сега ве4е се срамувам,когато знам 4е такива като мене и zAcK са де факто проблема на тази страна... Извинявай за безо4ието ни.... :confused: :(

Целта ми не е била да ви "отворя очите" аз написах как ги виждам нещата. :)
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Окт 2007, 20:41

bmw maniqk ivo bmw написа:Целта ми не е била да ви "отворя очите" аз написах как ги виждам нещата. :)

Пишеш глупости. Щото аз мога да давам всеки месец по 650 лв. на
държавата и после да не гледам кой ги краде, така ли :evil: :evil: :evil:
Нечовешката логика извади ей :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Щото аз ако не си платя данъците, осигуровките и т.н. ще ми скъсат
гъза, а ония богатите не стига, че не внасят това, което им се полага
в държавната хазна ами и прибират малкото което има там :evil: :evil: :evil:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 04 Окт 2007, 21:50

ние сме възпитавани да мислим на дребно,ние сме мачкани и за тва нищо не става от нас,освен ако не си навън и да се реализираш(ако имаш късмет де)
и не моа ги разбера тия ОПТИМИСТИ,дет се радват на милата ни държавичка и мноо си я обичат!явно не са й яли помията все още...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: !

Мнение от bam-bam » 04 Окт 2007, 23:11

pavlin_e30 написа:ние сме възпитавани да мислим на дребно,ние сме мачкани и за тва нищо не става от нас,освен ако не си навън и да се реализираш(ако имаш късмет де)
и не моа ги разбера тия ОПТИМИСТИ,дет се радват на милата ни държавичка и мноо си я обичат!явно не са й яли помията все още...

колега не си прав .. треа да си оптимист се некога ше се опраим тая година тоя век тоя милениум .. се некога ще е :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 04 Окт 2007, 23:42

zAcK написа:
vld написа:
Педалска история. ЕС ку.а ми :evil: :evil: :evil:
Аз немога да разбера защо ти е виновен ЕС,че умираш от глад.Като ти е писнало в БГ-то отиди в друга държава,сега границите са отворени и няма да имаш проблем.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Окт 2007, 0:17

Опа пич, малко бъркаш. Не ми е писнало в БГ. Писнало е някви
тарикати да искат да ме прецакват. Та затова се дразня. Иначе тука
много си ми харесва :mhihi: Пък и всички приятели са ми тука.
Бях една година в Германия, после ходих насам натам. Тук си ми е
най-добре. Просто копелетата само искат да ни цакат :evil: Та затова.
Т'ва гурбета гадна работа :roll: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата