Такситата искат 150% поскъпване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 21 Сеп 2007, 14:08

Когато и да набиете някой бакшиш винаги знайте, че има за какво :mhihi:
Много са мръсни :comp:
понякога ми идва не да го набия някой си бакш ами да го утрепя .... не се траят .... последната глупост беше с коланите, боже мой ами нали това е за безопасноста на всички нас, бакшишите да не са роботи :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 22 Сеп 2007, 6:05

Реват, дрънкат простотии постоянно...
По 24 лева им е арендата на 12 часа. Единия шофьор има еЛ Джи Прада... :shock: Купено от магазина. Купуват си коли, на 2000лв на месец се мръщат... :shock: Е какво повишение бе батко... :?: Аз това не го одобрявам, хем съм в играта, но знам какво ще следва за тази част от населението, което им ползва услугите. Западен парк - Централна гара... 12-14лева. Я да се разкарат. Те ще станат милионери... :evil: За мен това е абсолютен абсурд. Още повече, че 1/2 не плащат лизинги ами са просто шофьори. Той само кара и прибира парите. Троши се колата...Дреме му няма да я прави той... Накрая на месеца трябва да даде близо 900лв. за лизинг... Дреме му...

Той само кара и прибира...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Сеп 2007, 10:08

Мен друго ми е чудно.... много добре знаят, че при такава цена за 1 км много от хората ще се откажат от такситата... просто ще им излиза прекалено скъпо... и ще им падне работата здраво... и в най-добрият случай ще изкарват горе-долу колкото и в момента... сигурно това и искат - да правят по 3-4 курса дневно и да си ходят вкъщи...

Ма тия тупани като искат да правят стачка, що и хората не решат да ги бойкотират, като не им ползват услугите 1 ден примерно - никой да не се качи в такси... да ги видя като 1 ден седят без работа как ли ще им е... да усетят кур@ до гъза...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Сеп 2007, 11:41

А и друго нещо се сещам
Като искат да стачкуват да стачкуват като всички останали - просто не излизат на работа а се събират правят шествие, отиват до народното събрание или там където са им разрешили викат, скандират, подават си исканията и толкова.
От къде на къде блокират улуците и пречат и на тия дето никога не са се качвали и не мислят да се качат на такси
Ако те се борят за правата си кой се грижи за нашите
Ама такава ни в управията - само ако им кажеш че пеша трябва да отидат да речем от южния парк до народното събрание половината ще се откажат

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 26 Сеп 2007, 10:30

понеже българските шофери сме максимално невъспитаните водачи на МПС, понеже човешкият живот за повечето зад волана е като живота на бездомно куче и понеже ....по важно ни е да ни е гот на нас отколкото да сме толерантни към околните ......

преди две вечери на прав участък с ограничение 40км/ч едно жълто такси Есперо с шофер на 33 години от Кокаляне прегази дядо ми, които без проблеми на 81 години минаваше 20 км пеш в планината.

Правият участък е след баните в Панчерево посока към Софя, има ограничение 40км/ч рейсова спирка от 40 години сигурно и пешеходна пътека на средата.... на която е бил дядо ми когато таксито го е връхлетяло....

по протокола от кат таксито е било с пробит преден прозорец, сгънат преден капак, счупена решетка и фар...... и по думите на катаджии на 15 м от сблъсака

е питам се колеги....как може да си такси шофер и всеки ден да навърташ километри и да си толкова залюхан че да не видиш човек на пешеходна пътека, как може да возиш хора дето ти поверяват живота си и същевременно да си толкова безотговорен към околните на пътя....

не знам кви 150% увеличение аз лично не бих дал и стотинка на повечето защото са толкова прости и ограничени че явно акъла им не стига даже и един волан да въртят ....

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Сеп 2007, 10:56

Нека им дадт 300% увеличение, та да видим кой ша ползва такси, да умрат от глад тогава гадните бакшиши!
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 27 Сеп 2007, 11:04

......и аз искам увеличение!!!!!!!.....с 15 сантиметра! и също със 1500лв на заплатата,и с 150хил км на пробега за масло!!!! ...ебати нещастниците!!! искат увеличение!!!!! от кого,бе!?!!! от кого го искат!!!
ми да си го направят увеличението!!! то сега секи взима такси само в краен случай или при ..."смекчаващи вината обстоятелства",та после!!! нека увеличават!! мека им гума!!!! :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Сеп 2007, 14:18

То няма такъв филм.
"Таксиджиите искат увеличение на цените"....
Тея нито са на бюджетна издръжка, нито са стратегически отрасъл с държавно регулирани цени.
Историята там по - скоро е друга. Малките, полулегални, даже индивидуални компании са притеснени от натиска на големите компании, който се изразява предимно в цени. Голямата компания има система да обира поръчките, има отстъпки и за закупуване на колите и за всичко - от бензин през автомивка та до автоморга, има система винаги да е на печалба, дребният бакшиш няма и се мъчи да влачи с по - високи цени.
И изведнъж в ареала му, да кажем в курортния сезон по морето, се изтапанчва да кажем ОК такси и вози на 50 стинки на километър, при условие, че човекът си е сложил едни 3 лв. тарифа, че иска от чужденците даже и цена за връщането си в комплекса.
Нито може да им каже нещо, нито да ги набие и изпъди. И прави това: "протести" и "искания".
Които са глупави, защото няма държавно регулирани цени на таксиметровите услуги никъде по света.
Това е идеята. Иначе бакшо свободно може да напише на стъклото още днес и 30 лв/км. Но ако и другите таксиджии не го напишат, той гори. Затова иска държавата да забрани на такситата от другите компании да пишат под 1 лв. на километър. Всъщност, готов съм да се хвана на бас, че повечето таксиджии, искащи това, всъщност официално или не и досега си карат на или даже над тази тарифа!

Лошото е че не са само те... Учителите 100 % увеличение, железничарите ли бяха дето наскоро получиха увеличение... И таксиджиите ако успеят да се споразумеят за увеличение...
Резултатът ще е това, че тея, дето са при частници и като поискат увеличение вече са на борсата ги чака една здрава инфлация. Мисля, че ова идва, а след няма и две години въвеждаме еврото, и пак....

Burningparis, съжалявам много за това което се е случило. Надявам се, че не е непоправимо.
Вината обаче не е на таксиметраджиите като цяло, между тях има и доста читави шофьори. Проблемът е някаква пешленгарска постъпка, може би дор на пиян или преуморен шофьор.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 27 Сеп 2007, 16:11

WilliamsF1Team написа:...

Те да вдигнат тарифите гледай какво ще стане :):) АРЕНДИТЕ СКАЧАТ ... аз съм ЗА .... не може Люлин-Центъра за 4-5лв. сори .... ама тази кола си иска подръжка която не може да се подмине.... както винаго 90% си нямат хабер за какво става дума но коментират.... За лична консумация на хората който коментират без да знаят ПОВЕЧЕТО КОЛИ СИ ИМАТ СОБСТВЕНИК ИЛИ СА ЛИЗИНГОВИ МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ СА НА САМИТЕ ШОФЬОРИ КОЙТО ГИ КАРАТ /ПРЕДИМНО СА НА АРЕНДА/ ;) И мен не ме кефи как ми налепиха плочките ама едва ли е виновен шефа, че майстора му е келяф ..... а самата тази фирма може да е на някой от вас ... сетих те ли се каде е ключа от бараката ... та както ти/той/тя и т.н. търсите клиенти с пари ... така е и при наречените БАКШИШИ ... :lol: ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Сеп 2007, 16:38

Ае ти чуваш ли се кво говориш???? Как ше ги направят тия такси по 1.2лв на километър? т'ва да не ти е Германия? Като не му изнася - ми да не е бакшиш бре.... как много хора НЕ са бакшиши.... кво като е взел нова кола да изплаща - ние ли трябва да му я плащаме??? От кога? И бакшишите в много голяма степен само си мрънкат, а реално изкарват много прилични пари... а пък тия арендаджиите, дето дават колите под наем - айде не ми говори... дал една Sonata на трима шофьори на по 8 часа и им иска по 25лв (а всеки един от тях изкарва по минимум 50лв, ма плаща само 10лв газ/метан и айде вкъщи)..... 75лв на ден???? 2500лв месечно? И после няма пари за поддръжка на колата? Добре, сигурно....

Не мога да разбера тия бакшиши останалите хора за кви ни взимат - тъпанари някви, дето вярват на всичко? Деба помпаджиите смотани... вади ми по 50-60лв на ден (при прилично каране, признавам) поне и после се жалва.... другият вариант е по цял ден да кибичат някъде и да пият кафенце или бири.... ма така пари не се правят (или поне много малко хора го могат)...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 27 Сеп 2007, 22:39

Изображение докато не ги д0окараме до това състояние никво отказване :idea: :!:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Сеп 2007, 22:53

Mollov написа:Ае ти чуваш ли се кво говориш???? Как ше ги направят тия такси по 1.2лв на километър? т'ва да не ти е Германия? Като не му изнася - ми да не е бакшиш бре.... как много хора НЕ са бакшиши.... кво като е взел нова кола да изплаща - ние ли трябва да му я плащаме??? От кога? И бакшишите в много голяма степен само си мрънкат, а реално изкарват много прилични пари... а пък тия арендаджиите, дето дават колите под наем - айде не ми говори... дал една Sonata на трима шофьори на по 8 часа и им иска по 25лв (а всеки един от тях изкарва по минимум 50лв, ма плаща само 10лв газ/метан и айде вкъщи)..... 75лв на ден???? 2500лв месечно? И после няма пари за поддръжка на колата? Добре, сигурно....

Не мога да разбера тия бакшиши останалите хора за кви ни взимат - тъпанари някви, дето вярват на всичко? Деба помпаджиите смотани... вади ми по 50-60лв на ден (при прилично каране, признавам) поне и после се жалва.... другият вариант е по цял ден да кибичат някъде и да пият кафенце или бири.... ма така пари не се правят (или поне много малко хора го могат)...

Молов,
То е излишно да се нервиш.
Казах, и пак повтарям - бакшишите са пазарни субекти.
Те могат да си сложат квато си тарифа искат и без да молят държавата.
Ние можем да не им я платим.
Ако така се получи, те духат супера.
Ако не се получи така, значи са прави да увеличават. Има ресурс.
Според мен това няма да се случи. Даже е тъпа идеята им "да протестират", защто само привличат обществено внимание върху себе си.
А то е негативно.
Мисля, че се усетиха и се поумълчаха в последно време.
Ако тихомълком се уредят с тарифа 1,2 на всички таксита... Е, мисля че в крайна сметка просто ще останат по - малко бакшиши, въпреки мечтите за по - голяма доходност...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2007, 0:50

Тъпото в случая е, че много малко от тях са истински таксиметрови шофьори... от тия, дето знаят София и имат стаж.... а не разни "провинциалисти", дето са дошли да работят на аренда и да учат София тепърва.... и в стил "и аз съм със стадото" да протестират и те.. А това дали има ресурс или не - ами то и бензина яко поскъпва, ма народа като му трябва (кой смислено, кой само се вози) да се вози - ше си взима от хляба да го сипва на колата...

Най- ме дразни факта, че масово се опитват да правят сравнение с евро държави.... там било 2 евро, тука едва ли не сравнено е 50 цента... ма там взимат около 2к заплата.... а тука? Изобщо ква е тая идея да се печели на гърба на хората, които имат нужда от тази услуга? От подобно вдигане на цената ще спечелят предимно арендаторите, щото ше надуят арендата заради увеличението. И бакшишите пак ше са гладни. Т.е. тия, дето и сега са гладни - пак гладни ше си останат...

Скоро ше почнат да протестират ако примерно настилката из града не е достатъчно суха, че да могат спокойно да си карат гадните всесезонни гуми... или пък, че има големи задръствания и голяма част от времето прекарват "на престой".... ай сиктир.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 02 Окт 2007, 15:46

Спипаха таксиметрови шофьори да пушат трева
02 октомври 2007 / News.dir.bg
Трима таксиметрови шофьори от различни фирми в Хасково са задържани за употреба и притежание на наркотици.
Това съобщиха от областната дирекция на полицията в града.
При проверка местните криминалисти спипали 24-годишния А. И., 25-годишния Д. Г. и неговия връстник Д. З. да пушат цигари с марихуана. Когато тримата видяли полицаите, веднага хвърлили цигарите, които тъкмо допушвали.
Униформените веднага обискирали шофьорите и открили две дози бяло прахообразно вещество. При полевия наркотест станало ясно, че е амфетамин.
Ще бъде направена експертиза на иззетите наркотици. Образувана е преписка, а материалите по нея ще бъдат предадени на Районната прокуратура в Хасково, обясниха от полицията. :twisted: :twisted: :idea:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Окт 2007, 16:21

Трайте си че идва зима и както искат допълнително да се плаща по 1 лв. за куфар, могат да поискат да се плаща и за палто ..... :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата