Такситата искат 150% поскъпване
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Реват, дрънкат простотии постоянно...
По 24 лева им е арендата на 12 часа. Единия шофьор има еЛ Джи Прада...
Купено от магазина. Купуват си коли, на 2000лв на месец се мръщат...
Е какво повишение бе батко...
Аз това не го одобрявам, хем съм в играта, но знам какво ще следва за тази част от населението, което им ползва услугите. Западен парк - Централна гара... 12-14лева. Я да се разкарат. Те ще станат милионери...
За мен това е абсолютен абсурд. Още повече, че 1/2 не плащат лизинги ами са просто шофьори. Той само кара и прибира парите. Троши се колата...Дреме му няма да я прави той... Накрая на месеца трябва да даде близо 900лв. за лизинг... Дреме му...
Той само кара и прибира...
По 24 лева им е арендата на 12 часа. Единия шофьор има еЛ Джи Прада...

Той само кара и прибира...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Мен друго ми е чудно.... много добре знаят, че при такава цена за 1 км много от хората ще се откажат от такситата... просто ще им излиза прекалено скъпо... и ще им падне работата здраво... и в най-добрият случай ще изкарват горе-долу колкото и в момента... сигурно това и искат - да правят по 3-4 курса дневно и да си ходят вкъщи...
Ма тия тупани като искат да правят стачка, що и хората не решат да ги бойкотират, като не им ползват услугите 1 ден примерно - никой да не се качи в такси... да ги видя като 1 ден седят без работа как ли ще им е... да усетят кур@ до гъза...
Ма тия тупани като искат да правят стачка, що и хората не решат да ги бойкотират, като не им ползват услугите 1 ден примерно - никой да не се качи в такси... да ги видя като 1 ден седят без работа как ли ще им е... да усетят кур@ до гъза...
А и друго нещо се сещам
Като искат да стачкуват да стачкуват като всички останали - просто не излизат на работа а се събират правят шествие, отиват до народното събрание или там където са им разрешили викат, скандират, подават си исканията и толкова.
От къде на къде блокират улуците и пречат и на тия дето никога не са се качвали и не мислят да се качат на такси
Ако те се борят за правата си кой се грижи за нашите
Ама такава ни в управията - само ако им кажеш че пеша трябва да отидат да речем от южния парк до народното събрание половината ще се откажат
Като искат да стачкуват да стачкуват като всички останали - просто не излизат на работа а се събират правят шествие, отиват до народното събрание или там където са им разрешили викат, скандират, подават си исканията и толкова.
От къде на къде блокират улуците и пречат и на тия дето никога не са се качвали и не мислят да се качат на такси
Ако те се борят за правата си кой се грижи за нашите
Ама такава ни в управията - само ако им кажеш че пеша трябва да отидат да речем от южния парк до народното събрание половината ще се откажат
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
понеже българските шофери сме максимално невъспитаните водачи на МПС, понеже човешкият живот за повечето зад волана е като живота на бездомно куче и понеже ....по важно ни е да ни е гот на нас отколкото да сме толерантни към околните ......
преди две вечери на прав участък с ограничение 40км/ч едно жълто такси Есперо с шофер на 33 години от Кокаляне прегази дядо ми, които без проблеми на 81 години минаваше 20 км пеш в планината.
Правият участък е след баните в Панчерево посока към Софя, има ограничение 40км/ч рейсова спирка от 40 години сигурно и пешеходна пътека на средата.... на която е бил дядо ми когато таксито го е връхлетяло....
по протокола от кат таксито е било с пробит преден прозорец, сгънат преден капак, счупена решетка и фар...... и по думите на катаджии на 15 м от сблъсака
е питам се колеги....как може да си такси шофер и всеки ден да навърташ километри и да си толкова залюхан че да не видиш човек на пешеходна пътека, как може да возиш хора дето ти поверяват живота си и същевременно да си толкова безотговорен към околните на пътя....
не знам кви 150% увеличение аз лично не бих дал и стотинка на повечето защото са толкова прости и ограничени че явно акъла им не стига даже и един волан да въртят ....
преди две вечери на прав участък с ограничение 40км/ч едно жълто такси Есперо с шофер на 33 години от Кокаляне прегази дядо ми, които без проблеми на 81 години минаваше 20 км пеш в планината.
Правият участък е след баните в Панчерево посока към Софя, има ограничение 40км/ч рейсова спирка от 40 години сигурно и пешеходна пътека на средата.... на която е бил дядо ми когато таксито го е връхлетяло....
по протокола от кат таксито е било с пробит преден прозорец, сгънат преден капак, счупена решетка и фар...... и по думите на катаджии на 15 м от сблъсака
е питам се колеги....как може да си такси шофер и всеки ден да навърташ километри и да си толкова залюхан че да не видиш човек на пешеходна пътека, как може да возиш хора дето ти поверяват живота си и същевременно да си толкова безотговорен към околните на пътя....
не знам кви 150% увеличение аз лично не бих дал и стотинка на повечето защото са толкова прости и ограничени че явно акъла им не стига даже и един волан да въртят ....
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Нека им дадт 300% увеличение, та да видим кой ша ползва такси, да умрат от глад тогава гадните бакшиши!

- Гост
-
......и аз искам увеличение!!!!!!!.....с 15 сантиметра! и също със 1500лв на заплатата,и с 150хил км на пробега за масло!!!! ...ебати нещастниците!!! искат увеличение!!!!! от кого,бе!?!!! от кого го искат!!!
ми да си го направят увеличението!!! то сега секи взима такси само в краен случай или при ..."смекчаващи вината обстоятелства",та после!!! нека увеличават!! мека им гума!!!!
ми да си го направят увеличението!!! то сега секи взима такси само в краен случай или при ..."смекчаващи вината обстоятелства",та после!!! нека увеличават!! мека им гума!!!!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
То няма такъв филм.
"Таксиджиите искат увеличение на цените"....
Тея нито са на бюджетна издръжка, нито са стратегически отрасъл с държавно регулирани цени.
Историята там по - скоро е друга. Малките, полулегални, даже индивидуални компании са притеснени от натиска на големите компании, който се изразява предимно в цени. Голямата компания има система да обира поръчките, има отстъпки и за закупуване на колите и за всичко - от бензин през автомивка та до автоморга, има система винаги да е на печалба, дребният бакшиш няма и се мъчи да влачи с по - високи цени.
И изведнъж в ареала му, да кажем в курортния сезон по морето, се изтапанчва да кажем ОК такси и вози на 50 стинки на километър, при условие, че човекът си е сложил едни 3 лв. тарифа, че иска от чужденците даже и цена за връщането си в комплекса.
Нито може да им каже нещо, нито да ги набие и изпъди. И прави това: "протести" и "искания".
Които са глупави, защото няма държавно регулирани цени на таксиметровите услуги никъде по света.
Това е идеята. Иначе бакшо свободно може да напише на стъклото още днес и 30 лв/км. Но ако и другите таксиджии не го напишат, той гори. Затова иска държавата да забрани на такситата от другите компании да пишат под 1 лв. на километър. Всъщност, готов съм да се хвана на бас, че повечето таксиджии, искащи това, всъщност официално или не и досега си карат на или даже над тази тарифа!
Лошото е че не са само те... Учителите 100 % увеличение, железничарите ли бяха дето наскоро получиха увеличение... И таксиджиите ако успеят да се споразумеят за увеличение...
Резултатът ще е това, че тея, дето са при частници и като поискат увеличение вече са на борсата ги чака една здрава инфлация. Мисля, че ова идва, а след няма и две години въвеждаме еврото, и пак....
Burningparis, съжалявам много за това което се е случило. Надявам се, че не е непоправимо.
Вината обаче не е на таксиметраджиите като цяло, между тях има и доста читави шофьори. Проблемът е някаква пешленгарска постъпка, може би дор на пиян или преуморен шофьор.
"Таксиджиите искат увеличение на цените"....
Тея нито са на бюджетна издръжка, нито са стратегически отрасъл с държавно регулирани цени.
Историята там по - скоро е друга. Малките, полулегални, даже индивидуални компании са притеснени от натиска на големите компании, който се изразява предимно в цени. Голямата компания има система да обира поръчките, има отстъпки и за закупуване на колите и за всичко - от бензин през автомивка та до автоморга, има система винаги да е на печалба, дребният бакшиш няма и се мъчи да влачи с по - високи цени.
И изведнъж в ареала му, да кажем в курортния сезон по морето, се изтапанчва да кажем ОК такси и вози на 50 стинки на километър, при условие, че човекът си е сложил едни 3 лв. тарифа, че иска от чужденците даже и цена за връщането си в комплекса.
Нито може да им каже нещо, нито да ги набие и изпъди. И прави това: "протести" и "искания".
Които са глупави, защото няма държавно регулирани цени на таксиметровите услуги никъде по света.
Това е идеята. Иначе бакшо свободно може да напише на стъклото още днес и 30 лв/км. Но ако и другите таксиджии не го напишат, той гори. Затова иска държавата да забрани на такситата от другите компании да пишат под 1 лв. на километър. Всъщност, готов съм да се хвана на бас, че повечето таксиджии, искащи това, всъщност официално или не и досега си карат на или даже над тази тарифа!
Лошото е че не са само те... Учителите 100 % увеличение, железничарите ли бяха дето наскоро получиха увеличение... И таксиджиите ако успеят да се споразумеят за увеличение...
Резултатът ще е това, че тея, дето са при частници и като поискат увеличение вече са на борсата ги чака една здрава инфлация. Мисля, че ова идва, а след няма и две години въвеждаме еврото, и пак....
Burningparis, съжалявам много за това което се е случило. Надявам се, че не е непоправимо.
Вината обаче не е на таксиметраджиите като цяло, между тях има и доста читави шофьори. Проблемът е някаква пешленгарска постъпка, може би дор на пиян или преуморен шофьор.
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
WilliamsF1Team написа:...
Те да вдигнат тарифите гледай какво ще стане

- Mollov
- Мародератор
-
Ае ти чуваш ли се кво говориш???? Как ше ги направят тия такси по 1.2лв на километър? т'ва да не ти е Германия? Като не му изнася - ми да не е бакшиш бре.... как много хора НЕ са бакшиши.... кво като е взел нова кола да изплаща - ние ли трябва да му я плащаме??? От кога? И бакшишите в много голяма степен само си мрънкат, а реално изкарват много прилични пари... а пък тия арендаджиите, дето дават колите под наем - айде не ми говори... дал една Sonata на трима шофьори на по 8 часа и им иска по 25лв (а всеки един от тях изкарва по минимум 50лв, ма плаща само 10лв газ/метан и айде вкъщи)..... 75лв на ден???? 2500лв месечно? И после няма пари за поддръжка на колата? Добре, сигурно....
Не мога да разбера тия бакшиши останалите хора за кви ни взимат - тъпанари някви, дето вярват на всичко? Деба помпаджиите смотани... вади ми по 50-60лв на ден (при прилично каране, признавам) поне и после се жалва.... другият вариант е по цял ден да кибичат някъде и да пият кафенце или бири.... ма така пари не се правят (или поне много малко хора го могат)...
Не мога да разбера тия бакшиши останалите хора за кви ни взимат - тъпанари някви, дето вярват на всичко? Деба помпаджиите смотани... вади ми по 50-60лв на ден (при прилично каране, признавам) поне и после се жалва.... другият вариант е по цял ден да кибичат някъде и да пият кафенце или бири.... ма така пари не се правят (или поне много малко хора го могат)...
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Ае ти чуваш ли се кво говориш???? Как ше ги направят тия такси по 1.2лв на километър? т'ва да не ти е Германия? Като не му изнася - ми да не е бакшиш бре.... как много хора НЕ са бакшиши.... кво като е взел нова кола да изплаща - ние ли трябва да му я плащаме??? От кога? И бакшишите в много голяма степен само си мрънкат, а реално изкарват много прилични пари... а пък тия арендаджиите, дето дават колите под наем - айде не ми говори... дал една Sonata на трима шофьори на по 8 часа и им иска по 25лв (а всеки един от тях изкарва по минимум 50лв, ма плаща само 10лв газ/метан и айде вкъщи)..... 75лв на ден???? 2500лв месечно? И после няма пари за поддръжка на колата? Добре, сигурно....
Молов,
То е излишно да се нервиш.
Казах, и пак повтарям - бакшишите са пазарни субекти.
Те могат да си сложат квато си тарифа искат и без да молят държавата.
Ние можем да не им я платим.
Ако така се получи, те духат супера.
Ако не се получи така, значи са прави да увеличават. Има ресурс.
Според мен това няма да се случи. Даже е тъпа идеята им "да протестират", защто само привличат обществено внимание върху себе си.
А то е негативно.
Мисля, че се усетиха и се поумълчаха в последно време.
Ако тихомълком се уредят с тарифа 1,2 на всички таксита... Е, мисля че в крайна сметка просто ще останат по - малко бакшиши, въпреки мечтите за по - голяма доходност...
- Mollov
- Мародератор
-
Тъпото в случая е, че много малко от тях са истински таксиметрови шофьори... от тия, дето знаят София и имат стаж.... а не разни "провинциалисти", дето са дошли да работят на аренда и да учат София тепърва.... и в стил "и аз съм със стадото" да протестират и те.. А това дали има ресурс или не - ами то и бензина яко поскъпва, ма народа като му трябва (кой смислено, кой само се вози) да се вози - ше си взима от хляба да го сипва на колата...
Най- ме дразни факта, че масово се опитват да правят сравнение с евро държави.... там било 2 евро, тука едва ли не сравнено е 50 цента... ма там взимат около 2к заплата.... а тука? Изобщо ква е тая идея да се печели на гърба на хората, които имат нужда от тази услуга? От подобно вдигане на цената ще спечелят предимно арендаторите, щото ше надуят арендата заради увеличението. И бакшишите пак ше са гладни. Т.е. тия, дето и сега са гладни - пак гладни ше си останат...
Скоро ше почнат да протестират ако примерно настилката из града не е достатъчно суха, че да могат спокойно да си карат гадните всесезонни гуми... или пък, че има големи задръствания и голяма част от времето прекарват "на престой".... ай сиктир.
Най- ме дразни факта, че масово се опитват да правят сравнение с евро държави.... там било 2 евро, тука едва ли не сравнено е 50 цента... ма там взимат около 2к заплата.... а тука? Изобщо ква е тая идея да се печели на гърба на хората, които имат нужда от тази услуга? От подобно вдигане на цената ще спечелят предимно арендаторите, щото ше надуят арендата заради увеличението. И бакшишите пак ше са гладни. Т.е. тия, дето и сега са гладни - пак гладни ше си останат...
Скоро ше почнат да протестират ако примерно настилката из града не е достатъчно суха, че да могат спокойно да си карат гадните всесезонни гуми... или пък, че има големи задръствания и голяма част от времето прекарват "на престой".... ай сиктир.
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
Спипаха таксиметрови шофьори да пушат трева
02 октомври 2007 / News.dir.bg
Трима таксиметрови шофьори от различни фирми в Хасково са задържани за употреба и притежание на наркотици.
Това съобщиха от областната дирекция на полицията в града.
При проверка местните криминалисти спипали 24-годишния А. И., 25-годишния Д. Г. и неговия връстник Д. З. да пушат цигари с марихуана. Когато тримата видяли полицаите, веднага хвърлили цигарите, които тъкмо допушвали.
Униформените веднага обискирали шофьорите и открили две дози бяло прахообразно вещество. При полевия наркотест станало ясно, че е амфетамин.
Ще бъде направена експертиза на иззетите наркотици. Образувана е преписка, а материалите по нея ще бъдат предадени на Районната прокуратура в Хасково, обясниха от полицията.

02 октомври 2007 / News.dir.bg
Трима таксиметрови шофьори от различни фирми в Хасково са задържани за употреба и притежание на наркотици.
Това съобщиха от областната дирекция на полицията в града.
При проверка местните криминалисти спипали 24-годишния А. И., 25-годишния Д. Г. и неговия връстник Д. З. да пушат цигари с марихуана. Когато тримата видяли полицаите, веднага хвърлили цигарите, които тъкмо допушвали.
Униформените веднага обискирали шофьорите и открили две дози бяло прахообразно вещество. При полевия наркотест станало ясно, че е амфетамин.
Ще бъде направена експертиза на иззетите наркотици. Образувана е преписка, а материалите по нея ще бъдат предадени на Районната прокуратура в Хасково, обясниха от полицията.

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4