Моренце 2007 или защо МРАЗЯ тая гадна кочина (БГ)...
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аве зарежете я тая комплексарска тема
Сънито. Вече хич не става, но не заради местните. Заради селячеството, събирало цяла зима за две нощувки за да дойде и да се изпъчи. Заради такива като тоя горния, дето мислят, че като дойдат и тупнат 100 кинта на масата и трябва да им се ляга в краката даже и от минувачите. Даже и на виличката там не ми се ходи вече.
То той сам го написа "гражданина". Преобладаваща регистрация - С и СА. "Както си му е реда", както каза той. И пита после отде е дошла селянията. Сам си си отговорил на въпроса, братле!
Пич, и само да ти отбележа, че регистрацията С или СА далеч не означава, че колата е на Софиянец или че е била на Софиянец. Но какво да ти обяснявам. Ти така или иначе всеки довод ще сведеш до твоите... доста опростени категории, така че - каквото и да кажа...
Нямам нищо против София и Софиянци, напротив, има много готини хора там и имам много приятели. Но за мен селянията и простащината е най - силно изразена там и точно от това избягах, при условие, че имах множество чудесни възможности да остана след 7-8 годишен престой.
Лошото е, че и на морето взе да идва.
И не всичката си отива... По магистрала Хемус...

Сънито. Вече хич не става, но не заради местните. Заради селячеството, събирало цяла зима за две нощувки за да дойде и да се изпъчи. Заради такива като тоя горния, дето мислят, че като дойдат и тупнат 100 кинта на масата и трябва да им се ляга в краката даже и от минувачите. Даже и на виличката там не ми се ходи вече.
То той сам го написа "гражданина". Преобладаваща регистрация - С и СА. "Както си му е реда", както каза той. И пита после отде е дошла селянията. Сам си си отговорил на въпроса, братле!
Пич, и само да ти отбележа, че регистрацията С или СА далеч не означава, че колата е на Софиянец или че е била на Софиянец. Но какво да ти обяснявам. Ти така или иначе всеки довод ще сведеш до твоите... доста опростени категории, така че - каквото и да кажа...
Нямам нищо против София и Софиянци, напротив, има много готини хора там и имам много приятели. Но за мен селянията и простащината е най - силно изразена там и точно от това избягах, при условие, че имах множество чудесни възможности да остана след 7-8 годишен престой.
Лошото е, че и на морето взе да идва.
И не всичката си отива... По магистрала Хемус...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
бе той споделя мнение,че е тъпотия по сънито като цяло(скъпотия,мръсотия,лошо отношение от българи към българи),объркал се е на отбивката на сливен,минал по стария път и казва, че е само дупки!
аз така го разбирам,иначе ние сме си агро държава и скоро няма се променим..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
pavlin_e30 написа:бе той споделя мнение,че е тъпотия по сънито като цяло(скъпотия,мръсотия,лошо отношение от българи към българи),объркал се е на отбивката на сливен,минал по стария път и казва, че е само дупки!
Доста години съм работил там и мога да ти кажа, че това с отношението не е вярно.
Или поне е вярно само за невероятните мутренски дискотеки в центъра на града(напр. Мания и Айсберг), където спират музиката като Митьо му звънне телефона. Ако отношението към чужденците е по - друго, то е не до малка степен и по причина, че момчетата на входа трудно могат да обяснят на чужденците какво се иска от тях, а да раздават шамари без обяснение още на входа все пак не е желателно... Нали и диското трябва да работи.
На прехвалените дискотеки и пийп баровете никой никого не кара да ходи и не е там примерът за отношение към гостите в СБ. Танцови клубове и други заведения - бол - аз лично на диско ходя винаги със задната мисъл, че ще има спречвания и налагане на ред именно от такива тъпанари. За пръв път такава случка имах именно в София. Дискотеките от край време са мутренски заведения, не само в СБ а и в цялата страна.
Аквапаркът. На едни мои познати. Тоже мутри.
По принцип предупреждението за хреана се слага със знак и не е обидно за никого. Но не е изключено и тъпо отношение.
На всеки човек там е ясно, че болшинството от гостите са "германци" с руски произход, които говорят на немски и се сърдят и се правят че не чуват, когато им говориш на руски. "Студентските" и "пенсионерските" лагери на северняците не ги говорим. Те са очевадни. Не ги е открил младежът, възмутен от Сънито, ако и да си мисли че е открил топлата вода.
В края на краищата:
В Сънито си получаваш обслужване, за каквото си плащаш. Не говоря за квартири от 3 лв. в мазите в Несебър, нито за дискотеките или сергиите за царевица. Там не знам какво ниво се търси. Така утре някой може да се оплаче в комисията за защита на потребителите и от наркодилъра си. Говоря за хотелите и нормалните заведения.
Слънчев бряг(+ Несебър, + св. Влас) отдавна не е място за почивка. Малко крайбрежие, хотел до хотел, зверски тълпи, плитка плажна ивица. Цени - незаслужено високи. И продължаващи строежи.
Който търси място за почивка, да не ходи там. Да опита по - на юг - по малките градчета, или още по - на юг, по южните ни съседки.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
колега "too kool" само мога да ти кажа че си мнооо проссст
- "мноо селяци били с сф номера и не ги сменяли"
и ти кво като си от софия и се мислиш за голяма работа а????
мога само да кажа за софия
в такава лудница не бих живял никога
и кво си мислиш че хората които не са от софия и ядат доматите с колчетата
и нищо не разбират от живота
и че само в софия ли имате пари?
само мога да кажа че софиянци са наи наглите шиофиори на пътя
ама то затва се размазват като се мислят за недосегаеми

мога само да кажа за софия

и кво си мислиш че хората които не са от софия и ядат доматите с колчетата

Последна промяна stambo_81dg на 11 Авг 2007, 12:48, променена общо 1 път
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
И аз подкрепям мнението на автора на темата - насрана работа, яко!!! Ебаму майката колко съм разочарован от българските курорти, абослютни селтаци пренебрегват сънародниците си по най-грубия начин. Като са улигофрени и не умеят да въртят бизнес ще фалират, мама им селташка!!! Аз догодина живот и здраве отивам в чужбина, няма и да стъпя повече па нашето море. Българите и особено Румънците не стига, че са доста по-културни хора, а оставят и яките бакшиши, поръчват яко. Тръгват си с усмивка! А тия прасета англичани, немци и секви други тупани само поркат и простеят, нe оставят и стотинка бакшиш! Мислех си, че не навсякъде е така, ама по някои места явно е дори по-изразено това. Не могат ли да проумеят, че по нашето море идват само бедняшки семейства от развитите държави, техните богаташи отиват по Ривиерата, тропическите острови - на много по-тежкарски места. На нашето черноморие по хубавите курорти богатите вече са Българи и Румънци, тях трябва да боготворят. Дори вече голяма част от богатите сънадорници се ориентираха към чужбина (с право). А пък за пътя...там вече е абсолютна трагедия - ремонтират точно през отпускарския сезон, ужас е.
BMW only!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А много ми става смешно като някой си мисли че е най хубаво и най гъзарско на сънито.
Ми баце като си бут баро бизнесмен иди на албена бе или на златни пясъци там е класи над сънито
Иначе са селянията и простотията на хотелиери ресторантиори и търговци си напълно прав!!!
Те не знаят как да си вземат парите от клиента.
Аз за това ще ходя на море в гърция парите са същите като за море при нас ,но качеството на услугата е в пъти над нивото което може да се получи при нас.
Айде със зраве...
След някоя друга година в сънито ще почнат да бутат хотели за да има място за зеленинка....
Ми баце като си бут баро бизнесмен иди на албена бе или на златни пясъци там е класи над сънито

Иначе са селянията и простотията на хотелиери ресторантиори и търговци си напълно прав!!!
Те не знаят как да си вземат парите от клиента.
Аз за това ще ходя на море в гърция парите са същите като за море при нас ,но качеството на услугата е в пъти над нивото което може да се получи при нас.
Айде със зраве...
След някоя друга година в сънито ще почнат да бутат хотели за да има място за зеленинка....

- vld
- Старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:колега "too kool" само мога да ти кажа че си мнооо проссст![]()
мога само да кажа за софия![]()
и кво си мислиш че хората които не са от софия и ядат доматите с колчетатаи нищо не разбират от живота
А на тебе ще ти кажа че истински СОФИЯНЕЦ в софия вече трудно се среща!
Куцо кьораво и сакато дойде тука да ни сере в хубавия град и да ни излага

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
vld написа:stambo_81dg написа:колега "too kool" само мога да ти кажа че си мнооо проссст![]()
и кво си мислиш че хората които не са от софия и ядат доматите с колчетатаи нищо не разбират от живота
Куцо кьораво и сакато дойде тука да ни сере в хубавия град и да ни излага![]()
![]()
повечето софиянци с които съм контактувал
са точни пичове
ама немога да разбера тези които се изтъкват като софиянци и
кво следва от това като видя софииска кола и да отбивам в страни маи а?

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Аз точно Албена посетих и съм съгласен, че нивотот е по-друго - курорта е доста спокоен, проектиран е перфектно, няма и 1 излишна бутка застроена, камоли хотел. Обслужването е доста добро, но наблюдавах и доста глупости, поради които написах предния пост. Все пак имаше едно барче пред хотела, в което се радваха да чуят българи:) Е, и още няколко места...но не достатъчно, да се постараят още.
BMW only!
- vld
- Старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:vld написа:stambo_81dg написа:колега "too kool" само мога да ти кажа че си мнооо проссст![]()
Куцо кьораво и сакато дойде тука да ни сере в хубавия град и да ни излага![]()
![]()
повечето софиянци с които съм контактувал
са точни пичове
ама немога да разбера тези които се изтъкват като софиянци и
кво следва от това като видя софииска кола и да отбивам в страни маи а?![]()
Ми не защо да отбиваш?
Всички са еднакво хора.
А тези дето се изтъкват като такива дори майка им и баща им не са от близко до софия село,камоли дядо им и баба им.
Така че не всички са лоши.
Само едно ще кажа селтаци има на всякъде и на морето и в софия и в пловдив

Последна промяна vld на 11 Авг 2007, 13:11, променена общо 1 път

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
съни биич се превръща бавно но сигурно в една
гадна пумия
ходих в сл.бряг ходих и на царево и на царево останах мноо по доволен
в сл бряг стоях 2 часа в задръстване 1 час немоа да намеря каде да паркирам без да ми вдигне някои паяк колата пълна лудница
повече не бих отишъл там
с всяка изминала година страва все по зле и по зле
гадна пумия

ходих в сл.бряг ходих и на царево и на царево останах мноо по доволен
в сл бряг стоях 2 часа в задръстване 1 час немоа да намеря каде да паркирам без да ми вдигне някои паяк колата пълна лудница
повече не бих отишъл там
с всяка изминала година страва все по зле и по зле
Аз друг селянин освен автора на темата не виждам тука...
Говориш за Слънчев бряг каква селяния било там... Какво говори за теб, че сам си отишъл баш там?
Какво си направил на будката , докато п*****а те е чакала в колата, нема що голямо героиство. Изписа ли usa докато пика или пя американския химн, защото българския се съмнявам да го знаеш дори?
В Гърция и Испания са постлали червен килим и само теб чакат... Там ще си по-безгласна буква, отколкото си и тук (Дори и това да не ти се струва възможно)
А ако си мислиш, че в Слънчев бряг не си останал в очите на другите като поредния комплексар с големи разноски, много се заблуждаваш.
Лесно е да гледаш в чуждите паници и да съдиш вместо да се видиш сам какъв си.
О, и щях да забравя Великия-Гражданин-с Номер-``С``-на-колата защо все виси в студенски град?
Говориш за Слънчев бряг каква селяния било там... Какво говори за теб, че сам си отишъл баш там?
Какво си направил на будката , докато п*****а те е чакала в колата, нема що голямо героиство. Изписа ли usa докато пика или пя американския химн, защото българския се съмнявам да го знаеш дори?
В Гърция и Испания са постлали червен килим и само теб чакат... Там ще си по-безгласна буква, отколкото си и тук (Дори и това да не ти се струва възможно)
А ако си мислиш, че в Слънчев бряг не си останал в очите на другите като поредния комплексар с големи разноски, много се заблуждаваш.
Лесно е да гледаш в чуждите паници и да съдиш вместо да се видиш сам какъв си.
О, и щях да забравя Великия-Гражданин-с Номер-``С``-на-колата защо все виси в студенски град?
I'm a little bit of everything
all rolled into one
So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
and I'm going to extremes
tomorrow I will change
and today won't mean a thing
all rolled into one
So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
and I'm going to extremes
tomorrow I will change
and today won't mean a thing
- vld
- Старши ентусиаст
-
Сънито става само за лов на к**ва и нищо друго.
Отиваш за петък неделя с дружина бойни другари и си прекарвате две чудни пиянски вечери.При добро стечение на обстоятелствата мое да закачиш некой приличен парцал и тва е...
Каква почивка в тая лудница
Отиваш за петък неделя с дружина бойни другари и си прекарвате две чудни пиянски вечери.При добро стечение на обстоятелствата мое да закачиш некой приличен парцал и тва е...
Каква почивка в тая лудница

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка