пичове, помагаите решил да взема климатик за вкъщи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 28 Юни 2007, 10:50

За Митсубиши някакви мнения :roll:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Юни 2007, 10:51

Nucl3arDru1D написа:аз съм с Мидеа и не съм страдал до сега. Дръвце е ама за тая цена толкова - и топли зимата, без да обледенява, и разхлажда лятоска. Не ми се трува шумен, но определено не е икономичен откъм ток :confused:

ако търсиш икономия-инвертора е твоят климатик! особено марковите. идеята при инвертора е,че
1во. не спира компресора ,а му забавя оборотите при достигане на зададената температура и така харчи по-малко ,а обикновеният като достигне -изключва и като се качи темпер.- през лятото-включва ,но това хаби повече ток.
2ро. КПДто на отдаване на инверторите е по-голямо и при топлене вместо да обръща 1киловат ток в 2,7 до 3 киловата в топлина ,инвертора достига до 4-4,7 пъти обръщане/просто казано/.
3то- инвертора продължава да работи при по-ниска температура през зимата от обикновения. примерно като падне под -12 градуса може обикновения да обледи и да спре ,докато инвертора ще продължи до към -18 , -20 градуса да топли в зависимост от марката и модела...
според мен,обаче ,разликата в консумацията спрямо разликата в цената ще се възвърне чак след 3г даже и повече и не знам дали си струва ....

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Юни 2007, 10:52

I.Voykov написа:За Митсубиши някакви мнения :roll:

Митсубишито също е добра машина....скъпичка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 28 Юни 2007, 11:28

Осака е дъущерна марка на Митсубиши.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Юни 2007, 11:35

Overburner - NX написа:Осака е дъущерна марка на Митсубиши.

А ДЕУтата са дъщерни на Шевролет! Ма Шевролет правят и коли ,за разлика от моделите на бившото ДЕУ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boost » 28 Юни 2007, 11:48

boost написа:Какво ще кажете за този модел,че съм си го харесал,струва ми се разумна цена?
http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=651510

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 28 Юни 2007, 12:28

Aко не греша не е инвертор този,аз бих търсил само инверторни модели.По-горе е обяснено добре защо.
А и инверторите на Панасоник не се правят в Китай за разлика от неинверторите :idea:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 28 Юни 2007, 16:36

NeoPrint написа:Aко не греша не е инвертор този,аз бих търсил само инверторни модели.По-горе е обяснено добре защо.
А и инверторите на Панасоник не се правят в Китай за разлика от неинверторите :idea:

Тва наистина не е инвертор. Тва за сглабянето -не се лъжете! Почти сичко се праи в Китай,Тайланд и такдале....! Дори да се прави в Европа или Япония -над 50% от чаркалъците си пише маде ин Чина! Има си и качествени китайски работи ,така че тва не е чак такъв проблем. Дори и много скъпи марки се сглобяват или в Китай или с китайски части. Внасял съм ги и знам от къде тръгват ,а и съм разглабял и знам кво има вътре...!
Аз отново държа да кажа,че ако за вас има значение парите до 50% от цялата работа-не се хвърляйте на инвертори,а ако не ви пука чак толкова за цената - зимайте инвертор и си бийте капата :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 28 Юни 2007, 17:07

е това приказка :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 29 Юни 2007, 10:58

В бачкането сме с инверторен Panasonic 12-ка. Вярно, 1800 лева е, не е 300, но сметките за тока са просто смешни - и зимата, и лятото. Изключително тих - толкова, че дори не ми се налага да му включвам тихия режим :mhihi: Говорил съм с доста хора и повечето фаворизират именно тая марка. Но си е соленичко де...

П.П. Някой ми каза, че Мидеята е по лиценз на Panasonic. Качествено и евтино. Ама дали е вярно... :dunno:
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше e34 520
Мечтае да кара: E34 535

Мнение от TheBlame » 29 Юни 2007, 16:32

работил съм в централния сервиз на техномаркет и от лични наблюдения съм привърженик доста на панасоник инверторите но те са 900 лева и нагоре .... самсунг също ги харесвам и инверторите и сплит системите а за евтин варянт също ги признавам НЕО-то знам сега ще се намери поне един който да каже че са супер боклуци ... но мога да кажа че 90 % от сервиза беше с НЕО климатици и всичко си беше наред а и някой НЕО-та си имат монтажен кит което автоматично намаля цената на монтажа на климатика понеже не се плащат тръбите а и да кажа че имат части за тея климатици всякакъви така че ако нещо се счупи което се случва понякога .... всичко вече се чупи за 2-3 дни и ще го оправи техника :)

пп.надявам се да съм бил полезен ;)
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ

Алчността убива всички !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 29 Юни 2007, 18:23

I.Voykov написа:За Митсубиши някакви мнения :roll:

А и аз да се изкажа по темата,тая марка е супер,може би дори най добрата,ма е малко скъпичка!
Аз в къщи съм с два броя Haier,охлаждат и отопляват доста добре за парите си,среден клас са и ми допадат.
Чувал съм доста добри отзиви за инверторните Панасоник,НО задължително произведени в Малайзия или Япония,иначе жална му майка на човека :mhihi:
Кослкото до Мидеа-та,във Варна половината замръзват зимата,хем не е толкова студено,смятай в градовете с по ниски температури :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 29 Юни 2007, 18:29

Абе в единия апартамент имаме отскоро Panasonic,но по си харесвам в другия 2-та Electra.Не си спомням какво производство(най-вероятно на жълтурковците) са ама били сглобявани в Израел и са си читави.Сигурно са вече на 7-8 години.Само филтрите им мия и един път са идвали да ги поразглобят повече за цялостно почистване както и външното тяло.Даже сега го спрях,че ми измръзнаха краката :mhihi: Не знам какви са им цените.Едно време бяха по-скъпи,ама и климатиците и като цяло не бяха евтини.Обаче си оправдават парите-зимата жега,а лятото клинч и като се включи за отрицателно време почва да духа,без да му трябва много време да влезе в час :)
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 29 Юни 2007, 18:48

Overburner - NX написа:Осака е дъущерна марка на Митсубиши.

А Митсубиши дали знаят? :mhihi:

Или имаш предвид MITSUBICHI? :lol:

P.S. за тези пари и тази малка квадратура спокойно можеш да си вземеш някой от марковите - не виждам въобще защо става дума за Нео, Осака и т.н.т.

Ако имаш време, тук има няколко теми и е писано доста по въпроса с климатиците.

Само да добавя - в работата имаме два климатика Hitachi и Hyundai - 18ки, вече 5-о лято работят в следният режим - в началото на месец юни се включват (денонощно) и се изключват чак края на септември.
Досега сме нямали никакви проблеми, с изключение на това че преди две години малко протекоха отвътре (много сериозен конденз), но проблема се оказа не точно от климатиците.

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 29 Юни 2007, 21:31