USA - страната на сбъднатите мечти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 23 Юни 2007, 16:15

Виче брат като чета кво си писал там единственото хубаво е че е евтино горивото и че се изкарват пари (което не е малко) макар че и тука с повече акъл може да се изкарват. Искам да те питам ако беше на нивото на братти щеше ли да продпочетеш Америка? аз лично не бих препочел Америка, страната на неограничените възможности предпочитам Европата, ама всеки си има свое виждане.

п.с. Пздрави от София :)
п.с.2 Цунам те :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 23 Юни 2007, 20:45

absix написа:Ония са малко над 200,000,000. Ние сме малко под 8,000,000. Айде ако искаш сметни, да видиш къде е по "сигурно".

При нас 1,000 човека на година, при тях 42 пъти повече, а като население са 25 пъти повече. Декек, Вичката хич, ама хич не е прав за това, което каза, че там било по сигурно.
....

Колега, в грешка си с тая сметка. Американските граждани станаха 300милиона миналото лято ;) Отделно има 15милиона нелегални имигранти (даже са повече, но никой не знае колко, нали са нелегални :mhihi: ). Плюс това има една камара чужденци с визи--студенти, работници, постоянно пребиваващи, бригадири като Вичо :mhihi: )--те също са милиони.
При нас 2006 са загинали 1038човека по пътищата, но сме 7.7мил. по статистика. Реално сме още по-малко.
В УСА всички карат, всеки ден и по много. Семействата имат 2-3 коли.
В БГ е обратното. Така, че отнесено към изминатите километри в УСА е много по-безопасно да караш. Освен това са по-добри и по-културни шофьори.

Вичо, купи си лаптоп от там. Най-добре към края на лятото. Тогава започва учебната година в колежите (около 15 август) и излизат новите модели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 23 Юни 2007, 21:59

Вичо брат, недай така за бензина. Аз баварията я взех преди година и вече и врътнах 30 хиляди мили. На ден минавам по 30-40 мили за училище и работа, та за тва хАмериканиците реват че бензина е скъп. ($400-$500) на месец отиват през цилиндрите. А за тва да си изкарваш дивотията на някой паркинг през ноща недей щото куките ги знаят тия неща и търсат такива като теб посред нощ да им го турат големия. За бирата има си Стела, Хайнекен, Пилзнер и други които са си супер. Американците си пият бъд лаит щото е тъкнанийка и после могат се фалат че пият то 50 бири. Аз пробвах няколко пъти и единственото дето стана е че ходих ди пикам като кон през пет минути. За Ибането не е много верно щото в повечето случеи мъжете не си искат. Има много готини ебливи женички само че са трудни за намиране щото се въртят около пичовете с кинти. Ако искаш да живееш тук премести се на някое място където има живот ( Чикато, Сан Фран, Миами, ЛА, Ню Йорк, Бостън и тн.) Сега си в едно село и впечатлението ти е от селската част на америка. Има и места дето има много отворени, умни хора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 24 Юни 2007, 0:34

stella artois е пикня!

corona, deus equis, sam adams, killian's dark :drink:

младши ентусиаст
Аватар

Re: USA - страната на сбъднатите мечти

Мнение от Stoyan7777 » 24 Юни 2007, 2:14

gyrate написа:
Christoff написа:Каквото Вичо е написал е вярно. Аз съм на Cape Cod, Масачузец, то е туристическа дестинация(тяхна си) и е същото - и с къщите и с колите.

И аз бих предпочел тука да живея - само по една причина - знаеш за какво работиш и всичко е уредено. Клиента е на първо място, ще отидеш да си купиш поничка за $ 1.09, ще дадеш $ 50 никой примерно няма да ти каже "ми нямам ресто 'ти върна."
Бензина в България е по-скъп не като лв./л , а като съотношение заплата/литър. Сега е $ 3 и нещо за галон, а американците мрънкат щото преди е бил наполовина, смятайте в левове!

Едва като дойдох разбрах защо толкова много българи са емигрирали тук - дивотията от нашата държава писва.

Парадокса е само, че можеш и работиш до откат(50-60ч/седмица) и ще печелиш добре, но може да нямаш време да си похарчиш парите.

повече от 4 часа не се работи освен от къртиците имигранти.

ако си на админстративна позиция, си взимаш 2 часа обяд, стоиш в кенефа за 1 час и после ходиш при колеги долу в коридора за 1 час преди да се чупиш за деня. общо 4 работни, 4 неработни!

с 60 часа ще умреш бързо, пак нищо няма да спечелиш и ще се побъркаш. ако трябва да бачкаш така то просто работата не си струва...

Я дай пак?! Къде я има тая комунистическа работа, че
нещо не те разбрах? Кво точно бачкаш, че даваш такъв акъл на "къртиците"?
Последна промяна Stoyan7777 на 24 Юни 2007, 2:40, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 24 Юни 2007, 2:31

gyrate написа:stella artois е пикня!

:shock: :roll: оооооок.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 24 Юни 2007, 2:59

Scouser написа:
gyrate написа:stella artois е пикня!

:shock: :roll: оооооок.

gee... stella е европейският еквивалент на BUD. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Re: USA - страната на сбъднатите мечти

Мнение от gyrate » 24 Юни 2007, 3:01

Stoyan7777 написа:
gyrate написа:
Christoff написа:Каквото Вичо е написал е вярно. Аз съм на Cape Cod, Масачузец, то е туристическа дестинация(тяхна си) и е същото - и с къщите и с колите.

И аз бих предпочел тука да живея - само по една причина - знаеш за какво работиш и всичко е уредено. Клиента е на първо място, ще отидеш да си купиш поничка за $ 1.09, ще дадеш $ 50 никой примерно няма да ти каже "ми нямам ресто 'ти върна."
Бензина в България е по-скъп не като лв./л , а като съотношение заплата/литър. Сега е $ 3 и нещо за галон, а американците мрънкат щото преди е бил наполовина, смятайте в левове!

Едва като дойдох разбрах защо толкова много българи са емигрирали тук - дивотията от нашата държава писва.

Парадокса е само, че можеш и работиш до откат(50-60ч/седмица) и ще печелиш добре, но може да нямаш време да си похарчиш парите.

повече от 4 часа не се работи освен от къртиците имигранти.

ако си на админстративна позиция, си взимаш 2 часа обяд, стоиш в кенефа за 1 час и после ходиш при колеги долу в коридора за 1 час преди да се чупиш за деня. общо 4 работни, 4 неработни!

с 60 часа ще умреш бързо, пак нищо няма да спечелиш и ще се побъркаш. ако трябва да бачкаш така то просто работата не си струва...

Я дай пак?! Къде я има тая комунистическа работа, че
нещо не те разбрах? Кво точно бачкаш, че даваш такъв акъл на "къртиците"?

седя в офис и се мотам около летищата.... подробности нема да ти дам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 24 Юни 2007, 3:22

Мда така си и мислих, щото и ти явно живееш в една
създадена от теб фантазия. Недей да говориш така,
че пълниш главите на хората с глупости. Тука в Детройт
не познавам един който да работи колкото тебе и да има
пари. Е верно има ги и тия дето седат по един час в кинефа,
ама то щото нема кво да изсере, цел ден е бил на
едно кафе и две цигари-нали се сещаш, нема пари за повече.
така че тия 4три работни часа на ден, ги разправяй на някой
тинейджър дето не знае за кво става въпрос и как се изкарват кинти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 24 Юни 2007, 3:50

Не знам стелла къв еквивалент е, ама знам че напива добре и няма вкус на пикоч.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 24 Юни 2007, 4:14

gyrate ,

Чети сега за административната позиция, като например на тея от Social security(знаеш ли ги?), дето тук при мене през лятото работят без регламентирана обедна почивка(от 9 до 16), щото сме много имигрантите, та всеки ден някой си изкарва номер.

Аре да не разваляма на Вичо темата, а :?:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 24 Юни 2007, 5:54

това си е точно по темата. иди в зонната комисия, общината, например водоснабдяване или каквото там намериш. естествено ще ти се стори че всички се пукат от работа нали.. така изглежда.

да, тези които са на гишетата нямат избор, но всеки назад като финансови сводници, координатори и други които ме мързи да превеждам работят по съвсем друг начин.

на ден може би виждам двама човека, понякога трябва да ходя до тях което отнема половин ден. през останалото време съм наоколо ако има нещо. преди два дни ми казаха отиваш там и представяш това на този. след 2 часа бях на път и съм още в хотела така че не ми и говори относно как се работи; редил съм стоки в магазина отдавна и не ми се хареса като кариера..

че да ти обясна с други думи, не ми се плаща да работя на маса а да го правя когато трябва и както трябва. тоест искат го сега и това е. ако искаш да се хвалиш с бачкане, става, както половината българи тука дето работят 3 работи. walmart, градинарство и после ходят и чистят къщи в събота и неделя.

и това е реалноста. яко бачкане или умно бачкане. изборът зависи от няколко неща:

1. статуса ти в страната.
2. кой познаваш
3. къде си завършил
4. какво си завършил
5. къде си взел интерна във. моят беше в държавна агенция.
6. знаеш ли английски. и това означава сънуваш ли го или си мислиш с преводчета
7. пушиш ли. да си кажем честно, пушачите не стават за много тука. никой не харесва как миришат или че са постоянно нервни ако не търчат навън всеки 15 минути да смучат. това определено затри 90% от българите извън кyмина наречен европа.. плоска шега но си има истина в нея.

да, има бая изучени от комунизма хора дето не могат да практикуват по професията заради лимитации с които не могат да се преборят. така че няма нищо странно че лекар се е превърнал в телефонист. той просто не е лекар ако не вземе изпитите и резиденството в добра болница. а тези нали знаеш как се взимат? приятел най после си взе приравнителните но сега резидентство не му дават никъде (работим по въпроса но това е добър пример на преебавка ако нямаш познати където ти трябват) и той пак не може да работи в медицината докато не се оправи тази пречка.

не знам и не ми пука кой какво и учил ако изобщо нещо и кой как и къде е заминавал за и кой защо седи където е, обаче е смешно как всички яко си променят мнението когато стане дума да си защитават собствените проблеми като "стандартни за всички". това не е така. много са по зле, много са по добре. реалност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 24 Юни 2007, 6:49

ОК, просто да беше написал тоя пост от самото начало и да беше казал кво е при тебе точно( :?: ) и субективно( :!: ) както по-горе, за да не се дърлим за подробности, които за всеки са различни.

Обаче, ако си на бригада(за квото е и темата), нещата са общо взето "стандартни" за всички 50-60 часа/седмица сумарно на поне една работа... И пак зависи от много неща дали ще си избиеш разхода по заминаването, ще спестиш нещо или ще си на минус.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 24 Юни 2007, 12:51

gyrate написа:това си е точно по темата. иди в зонната комисия, общината, например водоснабдяване или каквото там намериш. естествено ще ти се стори че всички се пукат от работа нали.. така изглежда.
.....

Колегата е прав, но има още една подробност--заплащането. Не е никакъв проблем да си намериш подобна "лека" и "ненатоварваща" работа. Мястото за това по цял свят е администрацията. Но за сметка на нищо-неправенето ще получаваш и никаква заплата. $45-60хил. на година преди данъци. Това те прави средно-статистически никой в уса-та. Истинското заплащане е в частния сектор, а там лежачите са малко. Един кранист например, на union job, изкарва 2 пъти повече от лентяй на държавна работа. И не му е толкова тежка работата--кранът вдига тежките работи :mhihi:
Бирата е въпрос на личен вкус. За мен Стела-та е ОК, виж Сам Адамс е пикня.

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 25 Юни 2007, 4:13

Има и хубави и лоши страни:
Много хора си мислят,че като дойдат на бригада за 3месеца,ще се приберат с ебати парите.Тука дори и да взимаш 15$ на час,веднага ти ебават майката с данъци.Общо взето за три месеца и на две места да работиш,след това като се върнеш в България,точно за шест месеца ги профукваш и започва голямата депресия.Идеята е да се стои по-дълго време,а не да додеш за три месеца и да се строшиш от бачкане.Има едно момче при нас,подписа оферта за макдонълдс,като си мислеше че 8$ са добри пари,да ама не и в Америка,сега направо му се ебава майката.
Хубавото на Америка е,че мислиш единстено за работа,храната е супер-ефтина,не е проблем да си купиш лаптоп,хубава уредба и т.н.Също така хората са много мили и винаги помагат

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата