Избор на Цифров Фотоапарат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Юни 2007, 2:11

M3CSL написа:
bam-bam написа:
M3CSL написа:Canon или Nikon :) За мене това са марките:)

а Олимпус ?

Олимпус изобщо не в категорията на тея гиганти :)

явно доста ги разбираш ... не споря бях си говорил с 1 човек от темата та по въпроса искам да ми дадеш аналог на Олимпуса модела мю 780 ... разглеждаш го добре и ми казваш кои модел на тея гиганти е по добър от него на тая цена ;)
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 16 Юни 2007, 6:56

Всичко зависи какво искаш от апарата, и за какво ще го използваш.

Има няколко класа -
-Поинт и Шут - Насочи и снимай

В тази категория спадат всички "ултра компакт и повечето компакт камери" Предимно за аматьори. И хора който не искат кой знае какво качество от снимката - за всеки ден са перфектни!

След това имаш
-Семи професионални - Който са малко по големи от джобните. ЗА МЕН, това са най-ебаните фотоапарати. И сега ще кажа защо смятам така. Първо - хич не са малки! Кажи речи колкото професионалните апарати са. Само дето качеството е далече от Дигиталните СЛР. Прават по хубави снимки от компактните, но са супер неудобни за носене.

и Третия вид са Дигиталните СЛР - За професионалисти и любители на спорта.

Честно да ти кажа, най-ще си добре със компактен клас фотоапарат. Скъпите от тоз клас, вадят доста добро качество и са мнгоо удобни и лесни за използване.

Прочети малко ревюта от www.dpreview.com
Всичко което е "highly recommended" си струва парите.
Препоръчвам ти марките - Канон, Панасоник, Олимпус и Фуджи, като не определено в този ред.

Един глас в пустинята за фуджи ф30

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 16 Юни 2007, 9:58

кое му е ебаното на полу-професионалните ? че имат 3-4 пъти повече зуум от джобните ? че ти дават повече свобода в снимането и повече функции? или че мога да си въртя екрана навсякъде за да е удобно да снимам от всякакъв ъгъл ? (не ги сравнявам с СЛР , защото и по цена и по качество са много далече - един хубав СЛР , без обектив е почти два пъти по скъп от полупрофесионалните ! ) сравнявам ги с джобните защото цената им е почти еднаква ...
но пак си зависи както казваш за какво ще се използва ... идеята е че ако искаш нещо повече като снимка от джобните формати и нещо доста по евтино от СЛР ... полупрофесионалните са добро решение...
аз лично от както имам такъв ми паднаха доста граници които ми пречеха да снимам това което исках ... някой ден живот и здраве , с СЛР ще паднат сякви гранци ... :)
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 16 Юни 2007, 13:14

bam-bam написа:
M3CSL написа:
bam-bam написа:

а Олимпус ?

явно доста ги разбираш ... не споря бях си говорил с 1 човек от темата та по въпроса искам да ми дадеш аналог на Олимпуса модела мю 780 ... разглеждаш го добре и ми казваш кои модел на тея гиганти е по добър от него на тая цена ;)

Значи скоро не съм се интересувал какво има на пазара.Но преди 3-4 години ми подариха Никон куулпикс 4300 тогава в България струваше ~1700 кинта. И сега тоя фотоапарат вади снимки по-добри от доста по-модерни и нови фотоапарати ;) А тогава си беше номер едно в хай енд любителския клас. :)
Точно за това ако ще си купувам нов фотоапарат пак ще е от тая марка:)
Много надежден и здрав. Кучето го дъвка няма проблем. Пада от рафтове няма проблем :) Общо взето жесток фотоапарат :) Но и доста стар вече :)
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 16 Юни 2007, 15:08

fANTONa написа:....

полу-професионалните пак са СЛР :idea:
Тези,за които ти говориш са SLR-like или по нашему сапунерки ;)
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 16 Юни 2007, 21:36

M3CSL написа:
bam-bam написа:
M3CSL написа:
bam-bam написа:

а Олимпус ?

Значи скоро не съм се интересувал какво има на пазара.Но преди 3-4 години ми подариха Никон куулпикс 4300 тогава в България струваше ~1700 кинта. И сега тоя фотоапарат вади снимки по-добри от доста по-модерни и нови фотоапарати ;) А тогава си беше номер едно в хай енд любителския клас. :)
Точно за това ако ще си купувам нов фотоапарат пак ще е от тая марка:)
Много надежден и здрав. Кучето го дъвка няма проблем. Пада от рафтове няма проблем :) Общо взето жесток фотоапарат :) Но и доста стар вече :)

само да поясна че забравих
нещата които ме вълнуват са
компактен
5х зуум
30фр при снимане на клипче (640х480)
литиева батерия
2ен стабилизатор на картината
за това съм се спрял на тоя олимпус и това са нещата които ми харесаха като характеристики ... и колко и да го сравнявах с някои Никон или Канон не открих подобен между тях .. не говорим за тухлите не сам профи ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 16 Юни 2007, 21:50

bam-bam написа:
само да поясна че забравих
нещата които ме вълнуват са
компактен
5х зуум
30фр при снимане на клипче (640х480)
литиева батерия
2ен стабилизатор на картината
за това съм се спрял на тоя олимпус и това са нещата които ми харесаха като характеристики ... и колко и да го сравнявах с някои Никон или Канон не открих подобен между тях .. не говорим за тухлите не сам профи ;)

Колега, аз мисля че Canon Ixsus 60,65,70 са по-добри от този Olympus, най-малкото заради екрана, при Canon-а е доста по-голям ! Но да не спорим, всеки си има вкус, а темата бе за съвет - ние го обърнахме на ..... !

Canon Ixsus 65:
Изображение

Olympus MU 780:
Изображение

Снимките, говорят - лично за мен Canon-a e по-красив, по-компактен, по-функционален !

Нека колега вземе всички мнения под въпрос и си избере това което му харесва и ще му върши работа !
::: vankata™ :::

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 16 Юни 2007, 22:48

vankata™ написа:
bam-bam написа:
........

http://www.dpreview.com/reviews/compare ... 0&show=all

маи не забележи че е 3х оптичен което отпада автоматично ;)
и некои други минуси има .. за едно ПО голямо екранче което пак е с по малко цветове на него ;)

п.п. няма лошо темата да се развие .. аз пак питам за компактен с тези характеристики пак некои ако е решил да си купува ше му е по лесно да прецени каква сапунерка да си земе ... за мен олимпуса е по хубавия .. не че не продължавам да търся някои друг ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 17 Юни 2007, 0:29

bam-bam написа:

и некои други минуси има .. за едно ПО голямо екранче което пак е с по малко цветове на него ;)

п.п. няма лошо темата да се развие .. аз пак питам за компактен с тези характеристики пак некои ако е решил да си купува ше му е по лесно да прецени каква сапунерка да си земе ... за мен олимпуса е по хубавия .. не че не продължавам да търся някои друг ;)

Ми колега, за мойте потребности Canon-а ми е идеален, за мен не е важно дали zoom-а е 3х или 5х, доволен съм много от машинката, прави много хубави снимки, екрана много ме радва /аз най-вече го взех заради екрана/, пак казвам всеки има мнение и вкус, в никакъв случай не твърдя, че Olympus е кофти марка или нещо подобно !
::: vankata™ :::

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 17 Юни 2007, 0:36

vankata™ написа:
bam-bam написа:

Ми колега, за мойте потребности Canon-а ми е идеален, за мен не е важно дали zoom-а е 3х или 5х, доволен съм много от машинката, прави много хубави снимки, екрана много ме радва /аз най-вече го взех заради екрана/, пак казвам всеки има мнение и вкус, в никакъв случай не твърдя, че Olympus е кофти марка или нещо подобно !

аз и не казвам че некоя марка е кофти .. просто искам да намеря сходен с тея характеристики ;)
но за мен 5 си е 5 как и да го гледам .. не е въпроса до вкус а до по добър по данни ;)
ако канона го биеше можеби щях него да взема като вид не е лош аз не робувам толко на марка колко на това кои е малко по добър от другия въпроса е да се вмести в тея неща които искам или които сам изброил че има въпросния олимпус .. но колко и да ровя по сайтовете май няма и можеби тои ще е победителя
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 17 Юни 2007, 15:18

speedmaniac написа:SONY CYBER-SHOT!!! :owned:

SONY правят найстина страшни диг.апарати. Мога да ти кажа от опит - имах 1 год. Cyber-shot DSC P-40, сега вече2год. Cyber-shot T33. Мога да кажа че съм СУПЕР доволен, камерите им правят супер снимки, да не говорим че правят едни от най-добрите филмчета в MPEG формат. Другото което е - здравината, мн.удобно меню,мн.здрави батерии.Почти всички имат процесор,мн.са бързи за снимки и работа, с 2 думи - вземи си SONY, няма да съжаляваш...............

:D :D :D

Аз пък имам DSC-W12 и на тъмно, разбирай вечер на парти в затворени помещения е много зле. Имам супер много снимки, които просто не са на фокус, принуден сам да правя ръчни настройки и пак не се получава винаги. А идеята на тази снимачка е да снима сама, не като сам пил да я настройвам. На светло снимките са добре.
Моят съвет е Канон или Никон. Като гледам цените, може да се включиш с някой Пауър шот, които праскат яки снимки, не изглеждат толкова добре като Сонитата, но не това се иска от един фотоапарат! Казвам ти го от опит, правиш снимка и после гледаш - размазана. Кво като апарата е "stylish", когато снимките са в гъза?! Истината е в цифрово огледалните апарати, но там цените са над 1000 лв. + още кинти за обективи . Един ЕОС 350 Д прави просто луди снимки, но си струва 600 евро с обикновен обектив :confused:
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 17 Юни 2007, 15:32

bam-bam написа:аз и не казвам че некоя марка е кофти .. просто искам да намеря сходен с тея характеристики ;)
но за мен 5 си е 5 как и да го гледам .. не е въпроса до вкус а до по добър по данни ;)
ако канона го биеше можеби щях него да взема като вид не е лош аз не робувам толко на марка колко на това кои е малко по добър от другия въпроса е да се вмести в тея неща които искам или които сам изброил че има въпросния олимпус .. но колко и да ровя по сайтовете май няма и можеби тои ще е победителя

bam-bam, Sony Cyber-Shot DSC-T100 ;) ! Имам го от 1 месец направил съм около 1400 снимки и мога да кажа, че е много луд апарат - около 300 снимки на едно зареждане - всичко, което си изредил го има и ти изпълнява на 100% изискванията - а и лично мен поне, като дизайн ми харесва в пъти повече от Олимпуса ;) !

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 17 Юни 2007, 16:46

Много добри апарати ти предлагат колегите от форума, но аз за тези пари бих си взел Panasonic FZ7 или FZ8, най-малкото защото са с 12х оптично приближение. Успех в избора ;)

От по големите апарати е но според мен си заслужава, ето линк:

http://www.dcresource.com/reviews/panas ... ndex.shtml
Последна промяна Веселин|Василев на 18 Юни 2007, 1:38, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 17 Юни 2007, 23:21

Maverick_VS написа:
bam-bam написа:аз и не казвам че некоя марка е кофти .. просто искам да намеря сходен с тея характеристики ;)

bam-bam, Sony Cyber-Shot DSC-T100 ;) ! Имам го от 1 месец направил съм около 1400 снимки и мога да кажа, че е много луд апарат - около 300 снимки на едно зареждане - всичко, което си изредил го има и ти изпълнява на 100% изискванията - а и лично мен поне, като дизайн ми харесва в пъти повече от Олимпуса ;) !

разгледах го ... дамз бие го но пък е 70 $ по скъп ... ще помисля още малко време преди да реша кои да зема :)
да питам с колко голема карта си и до колко може да подържа ?
и друго това капаче отпред на къде тръгва като снимаш ? не стои ли малко грозно как и да се мръдне :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 18 Юни 2007, 0:06

Пада/плъзга се надолу капачето и се открива обектива и светкавицата - хич не стои грозно и е много удобно, защото така се пуска направо апарата и за 1 сек е готов за снимки - това, което четох из ревютата за него е, че имало опастност по-лесно да ти се включи в джоба така, но на мен досега за 1 месец 1 път не ми се е случвало ;) ! Иначе друго голямо предимство е, че можеш да си използваш оптичния зуум при правенето на клипове, докато на апаратите с подвижни лещи това не става ;) !
Разгледай това ревю - много е полезно - аз лично от този сайт четох и сравнявах преди да си го купя ;) - http://www.dcresource.com/reviews/sony/dsc_t100-review/index.shtml - човека ми изглежда обективен във всичките ревюта, които му прочетох - не робува на марки и не е пристрастен поне според мен ;) !
По въпроса за картата - аз съм с 4гб, което ще рече над 1200 снимки и над 50 минути клип с най-доброто качество и освен ако не снимаш много клипове е НЕВЪЗМОЖНО да я напълниш с една батерия картата - както ти написах с едно зареждане се правят около 300-320 снимки в зависимост колко време ги разглеждаш и колко се бавиш при снимането и така нататък - в смисъл в зависимост как си пестиш батерията ;) ! Сега ще си вземам още 1 или 2 резервни батерии :mhihi: :mhihi: :mhihi: !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата